A várakozásoknak megfelelően Stefano Pioli vette át a piros-feketék irányítását és két évre szóló szerződést írt alá – jelentette be a Milan a hivatalos honlapján.

Kedden már beszámoltunk arról, hogy a klub menesztette Marco Giampaolót a vezetőedzői pozícióból. Giampaolo csupán 111 napig irányította a csapatot és 7 meccsen 3 győzelem illetve 4 vereség volt a mérlege. A klub vezetői a csalódást keltő játék és az eredménytelenség következtében az edzőváltás mellett döntöttek.

A hét elején Luciano Spalletti esetleges érkezéséről szóltak a hírek, azonban a trénert továbbra is szerződés köti a városi rivális Interhez, miután a felek nem tudtak megállapodni egymással a szerződésbontásról. A sajtó a vezetőség B-terveként Stefano Pioli és Rudi Garcia nevét említette, közülük az előbbi lett a befutó.

A Milan szerdán délben a hivatalos honlapján jelentette be Stefano Pioli kinevezését. Az 53 esztendős edző két évre szóló szerződést kötött a Rossonerivel. A klub sok sikert kívánt Piolinak és a szakmai stábjának a munkájukhoz.

Pioli a kilencedik edző, aki az elmúlt 5 évben megfordult a Milan kispadján. Az olasz szakember korábban többek között a Chievót, a Palermót, a Bolognát, a Laziót, az Intert és a Fiorentinát is irányította, mielőtt a Milan edzője lett.

23 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Signore !

  Ebben egyenlőre csak az a jó hír, hogy Gianpaolót valagba rúgták !
  Oszt alaposan kösse fel a gatyáját,mert könnyen úgy járhat mint Gianpaolo !
  Ez egy kemény feladat lesz, tegye oda magát,ne legyen se éjjele,se nappala, csak a csapat lebegjen a szeme előtt.
  Oszt majd meglátjuk. Ha menni fog, még dícséretet is fog kapni, ha nem fog menni, akkor jön a kritika !
  FORZA MILAN !

 2. Bár nem őt vártam, úgy gondolom jó lesz… Én hiszek benne! Nem tudhatjuk Maldiniéknak milyen lehetőségeik voltak.. Mennyi pénzt adhattak… De ami szerintem a leglényegesebb,hogy sztár edzőnek esze ágában sem volt ide jönni… Nem védem őket… Ha ez se jön be aklor nincs mese : nekik is menni kell.

  Forza Milan !

 3. Nézem a fejeket, ezek jutnak eszembe:
  Massara: “Milyen rendezvényen vagyok? Ja ugyanott ahol fél éve!”
  Maldin: “Ezt is megcsináltam, rohadt büszke lehetek h. ezt a fantasztikus üzletet tető alá hoztam”
  Pioli: tele a gatya, lehet is
  Boban: “Remélem beválik, de Prosinecki jobb lett volna”
  Gazidis: “Szar lesz, de legalább akciós”

 4. Marcelinot vagy R.Garciat hamarabb megnéztem volna.Ők legalább támadó fociban gondolkodnak.De legyen Pioli,róla keveset és negativat tudok inkább de sok sikert ha már itt van.Maldini ugytűnik elég szűk látókörü,csak Seria A tapasztalat a lényeg.Talán egy Laurent Blanc-szintü edzőt is megnézhetünk volna,vagy mitudomén szétnézni kicsit a nagyvilágba.Na de ők biztos okosabbak,és szerintem sejtik hogy nem sok lövésük lesz már nekik se ha Pioli mester is felsül.De sok sikert hamár itt van.A lényeg hogy hókipóki repült,ez is valami.