2018-tól jelentős változás jön a Bajnokok Ligájában

10

Az UEFA hivatalosan is bejelentette, hogy változásokat eszközölnek a Bajnokok Ligájában, amelynek értelmében 2018-tól az angol, a spanyol, a német és az olasz bajnokság első négy helyezettje automatikusan a csoportkörbe kerül.

A korábbi hírekkel ellentétben nem történik változás a Bajnokok Ligája és az Európa liga lebonyolítási rendszerében, viszont megerősítik a négy európai topbajnokság szerepét a legrangosabb nemzetközi kupában. A jelenlegi szabályok értelmében az angol, a spanyol és a német bajnokság négy csapatot ad, míg az olasz hármat, de mindegyik ligából az egyiknek selejtezőt kell játszania a csoportkörbe jutáshoz.

A 2018/19-es Bajnokok Ligája-kiírásban már garantáltan négy helyet kap a harminckét csapatos csoportkörben a négy európai topbajnokság, jelentette be pénteken az UEFA. Változtatást eszközölnek a koefficiensrendszerben is, így súlyozott szerepük lesz az elmúlt évtizedekben megnyert trófeáknak, különösen a BL- és EL-elsőségeknek.

Ezzel párhuzamosan változik a pénzügyi eloszlás is, a honorálásban nagyobb teret kap a teljesítmény, és kisebbet a piaci részesedés.[adrotate banner=”28″]

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ez a hír nekünk fantasztikus!!! Most kell Milan részvényeket venni. A negyedik hely lényegesen könnyebben elérhető, továbbá nem kell selejtezőket játszani, ahol eddig akár jöhetett a bivalyerős Angol, Spanyol, vagy Portugál csapat. Szuper!! Így tényleg van remény. Néhány BL év után meg lesz újra pénz is.

 2. Nekünk jó hír, de ettől függetlenül rendkívül igazságtalan is. Azért egy Francia/Török/Holland/Portugál/Orosz bajnok nem gyengébb mint egy spanyol/Olasz/Német/Angol 4. Az tény, hogy innentől kezdve ez a 4 bajnokság nagyon csábító lesz a legjobb játékosok számára, így mi is könnyebben igazolunk majd.

  • És az biztos hogy csak ez a 12 csapat jut be selejtező nélkül? Mert az ebben a cikkben nincs benne. Szóval attól még szerintem az általad írt csapatok simán ott lehetnek selejtező nélkül. Nem hiszem hogy a maradék 20 helyre mindenkinek selejteznie kéne.

 3. Amúgy még felesleges ennek örülni, mert nem a jövő évre vonatkozik. (“2018/19-es Bajnokok Ligája-kiírásban”) Szóval a mostani bajnokságban még kéne a 3. hely a BL-hez, illetve annak selejtezőjéhez és hogy a Roma “csodálatos” teljesítményét megpróbálhassuk űberolni (nem lenne nehéz :D)

  • Na már most,ha a Rómát vesszük alapul,melyik a nagyobb égés? Kiesni egy selejtezőben, vagy szénné égni egy csoportkörben 6 meccsen keresztül?! Mert a jelenlegi Milan sajnos így járna.

 4. Ez egy anti Platini döntés, csökkenti a kisebb focinemzetek esélyét, pedig némelyik kis csapat új szint hozott a BL-be. Magyarország EB szereplésében is nagy szerepe volt ennek a szemléletnek.
  Ami a Milant illeti , úgyse tudjuk megúszni, hogy megtanuljunk újra focizni. BL serleget ugyanis másnak nem adnak, kisebb célt pedig egy ilyen klub nem tűzhet ki maga elé.

 5. Én nagyon örülök ennek, habár így egyre kevésbe mondható el az, hogy ez a BAJNOKOK Ligája. De eddig se a kis csapatokról szólt ez az egész. Még a magyar klubokat se tudom sajnálni, nem sok közük volt amúgy se a BL-hez (+ EL-hez) ezután se lesz.

 6. Amilyen a mi kis szeretett csapatunk ,még így is vért fogunk izzadni ,hogy bejussunk!
  Talán minden 2. vagy 3. évben összejön….

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet