Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évre kizárta a Milant a nemzetközi porondról a Pénzügyi Fair Play szabályainak megsértése miatt.

Szerda délután az UEFA előbb tájékoztatta a Milant a büntetésről, majd nem sokkal később hivatalosan is nyilvánosságra hozta azt.

Az UEFA rövid közleményében azt írja, a Milan a 2014 és 2017 közötti időszakban megszegte a Pénzügyi Fair Playre vonatkozó előírásokat, így a következő két szezon egyikében (amelyikben előbb bejut a Bajnokok Ligájába vagy az Európa Ligába) nem vehet részt a nemzetközi kupasorozatokban. A Milan a Serie A legutóbbi kiírásában a hatodik helyen végzett, így indulási jogot szerzett az EL-re. Azaz a milánói piros-feketék a következő idényben letöltik büntetésüket.

A közlemény szerint a Milannak 10 napja van, hogy benyújtsa fellebbezését az ítélet ellen a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS). A MilanNews szerint az illetékesek nem szabtak ki pénzbüntetést a klubra.

A Milan a hivatalos honlapján megerősítette, hogy fellebbez a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál

Amennyiben a fellebbezés eredménytelenül zárul, a Milan helyett az Atalanta kerül be az Európa Liga csoportkörébe, míg a selejtezőben a bajnokság nyolcadik helyezettje, a Fiorentina indulhat.

[adrotate banner=”32″]

30 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Köszönünk mindent Li elnök úr! Klub tulajdonos, fő részvényes!
  Csak így tovább. A balf@szkodásoddal, tehetetlenségeddel még mélyebbre juttattad a klubot!

  Már tegnap megoldódhatott volna a dolog, de persze nem akarod eladni a klubot, ha meg mégis olyan összegért, amennyit miattad nem ér a klub.

  Határidők? Befizetések? Kölcsönök? Fedezet meg sehol. Köszönjük.
  A játákosaink ezért harcoltak egy szezonon keresztül, ezért harcolták ki az EL indulást érő helyet, hogy a végén ne játszhassanak.

  Ezek után szerintem nagyon sok minden meg fog változni.
  Mindenkit meg akarunk tartani? Van egy érzésem, hogy a legjobbjaink hagynak itt minket.

  Ha mégis sikerülne eladni a klubot a nyáron az új tulajnak megint újra kell kezdenie mindent.
  De ezzel az eladással, mi a fenének kell ennyit várni???
  Be akarja fizetni a 32 milliót? Eddig miért nem tette meg? vagy miért nem teszi meg most? Hát mert nincs pénze!

  Nagyon dühös vagyok erre az emberre. Senki se ismeri, és senki se ismeri el.
  Kölcsönből betyárkodott és beégett!

  Megint ott tartunk, hogy nem érdekel ki veszi meg a klub-ot, csak ne maradjon a jelenlegi tulaj kezében.

  • A Berlusconi éra alatti szabályszegésekért zártak ki minket (2014-2107). Valamint Berlusconi két évig vizsgálta az új tulajt, és kijelentette, hogy csak olyannak adja el a csapatot, aki tuti megbízható. Ez a kínai szerintem csak Berlu pénzmosása miatt van. Lehet Li-t ekézni, csak nem jogos.

 2. Logikus is meg nem is a büntetés.

  Annak idején azt írtam az egyik témával foglalkozó cikkhez, hogy a pénzbüntetés gyakorlatilag kizárt. Ennek megfelelően kétféle büntetés jöhet szóba: a nemzetközi kupákból való kizárás vagy az igazolások blokkolása. Ezek közül az elviselhetőbb büntetésnek az előbbit tartottam, bár arra tippeltem, hogy a szabálysértés lényege miatt olyan szankciót fognak alkalmazni, amely a kiadásokat mindenképpen visszafogja, tehát nem engedik ki a piacra (vevőként) a Milant.

  Azt, hogy az anyagilag nehéz helyzetben lévő Milant nem sújtották pénzbüntetéssel, teljesen logikusnak tartom. Az viszont elég érdekes, hogy végül azon szankció mellett döntöttek, amelynek köszönhetően a Milannak – bár nehezebben fog tudni igazolni – tkp. nem lesz megkötve a keze, azaz tud igazolni. Mindez pedig megint azt eredményezheti, hogy a Milan megint bajba kerülhet.

  Hogy a Milant büntetni fogják, arra számítani lehetett. Úgy gondolom, a korábbi hírek alapján a klub a lehetőségek közül az elviselhetőbb büntetést kapta. Az, hogy nem indulhat a Milan az Európa-ligában, nem biztos, hogy akkora hátrány, ha a többletenergiát a bajnokikra tudjuk fordítani. Az igazolások szempontjából pedig, ha egy kiszemelt a Milanba akar jönni, csak amiatt nem fogja meggondolni magát, mert a klub nem indulhat az El-ben. A BL és az El között nagyobb a távolság, mint az El meg a semmi között.

  Nem jó, hogy megbüntették a Milant, és persze lehetne mutogatni más klubokra, hogy azokat miért nem szankcionálták. Ha már büntetni kellett a rossonerit, akkor úgy gondolom, örülni kell, hogy csak az Európa-ligát kell nélkülöznie a csapatnak. Talán kibírjuk. 🙂

 3. Nem a fejétől bűzlik ez a hal, hanem a zsigerekig széjjel van rohadva.
  Szerintem drágábban fogunk mi ezért megfizetni,mint csupán “egy kis” eltiltás. Ki a fene fog idejönni, ebbe a (közeli) jövő nélküli csapatba?
  De legalább a szomszédok BL indulók, újra vonzó a terep sokaknak, azt hiszem a mostani négyes velük együtt hosszútávra bebetonozza magát a TOP 4-be, úgyhogy a jövőben sem kell nagyon foglalkozni a témával.
  Később az uefára se lesz szükség, fokozatosan kizárjuk mi magunkat önként Európából.

  (Raiola szerintem már holnap akcióba lendül, de lehet még ma elkezdi a hadjáratát)

 4. Amúgy nem értem ezt az egész szart ,milyen bajuk van végül is,hogy túl sokat költöttünk és kevés volt a bevétel? Ahhoz milyen közük van ,hogy a kínaiak hitelből vagy akármibő pénzelnek? Télen olvastam ,hogy a PSG még Neymar árát se tudta vissza keresni,akkor mivan?
  UI: Aki el akar menni az takarodjon, úgy se kell senki innen azoknak akik blt akarnak nyerni, máskülönben nem csak az ő döntésük , klub is bele kell egyezzen …

  • NE a PSG és többivel foglalkozzatok már könyörgöm. Hitelből van fenntartva az egész kóceráj, mint egy kártyavár, ez a baja az UEFA-nak ami meg lássuk be tök jogos! A PSG, City a saját zsebéből gazdálkodik, az teljesen más tészta.

   • Mért ne PSGznék, tudtommal a legtöbb klubnak van adósága, nem hinném ,hogy az UEFA-t az érdekelné ,hogy honnan van a pénz, hanem az ,hogy mennyit költöttünk és ,hogy mennyit tudott ebből profitálni a klub..
    De inkább várjuk meg ,hogy jöjjön olyan valaki témába van,mert itt mindenki leírja a véleményét te szerintem senkinek semmi fogalma az igazságról.

 5. Ugyan ez csak egy találgatás a részemről, de szerintem mindössze annyi történt, hogy az UEFA képviselőihez is eljutottak azok a szavak, amiket mi szurkolók is megfogalmaztunk, nem épp irodalmi stílusban..
  De mivel már nem akartak segget csinálni a szájukból, ezért meghozták ezt a kusza ítéletet.. Így ők elmondhatják, hogy megbüntették a Milant, de igazából az, hogy kimaradunk idén az EL-ből nem akkora tragédia.. Lehetett volna sokkal rosszabb is..
  Magyarul kaptunk is büntetést meg nem is.. A kecske is jól lakott és a káposzta is megmaradt..

 6. Ez már komédia a javából! Hány és hány klub kapott ilyen olyan indokból halasztást hogy teljesítse a követeléseket az UEFA felé. Az a vicc még az egészben ha jól emlékszem hogy mikor ez a vágott szemű kis törpe megvásárolta szeretett klubunkat akkor ki lett egyenlítve a csapat tartozása is. Na már most ha mi az elején mármint a tulaj váltás óta eldurrantottunk 200 millát hogy ismét valamire is való játékosokat igazoljunk és elinduljunk a csúcsra ugyan kinek fáj ez? Adni kellett volna némi időt hogy lesz e eredménye ennek az egésznek és csak utánna szankciónálni. Más csapatok meg azt csinálnak amit csak akarnak és nem szól nekik senki. Pl a Neymar bizniszt miért nem vizsgálták ki rendesen? És M’bappe? Hiteltelen egy banda!!! Én már nem tudok miben reménykedni 🙁

 7. Nem értem miért az UEFA-t b@sztatjátok! Az UEFA olyan, amilyen el kell fogadni! Ők hozzák a szabályokat és kész!

  Amikor Li megvette a klub-ot tisztában kellett lennie minden szabállyal és a saját anyagi helyzetével is!
  Mit tett? Felvett egy hatalmas kölcsönt nagy kamatra, fedezet a klub! Októberig vissza kell fizetnie. Erre szavát adta! 340 MILLIÓ!!!
  Törlesztett? Nem! Újabb adóságokba verte magát, mert nem tudott még 10 milliót se berakni!
  Télen a MILAN benyújtott egy tervezetet az UEFA-nak, amit másodjára is elutasítottak!
  Ha tavaly nyáron nem is, de a télen már tisztában kellett lenniük mi vár a klubra, ha nem tesznek lépéseket.
  Tettek lépéseket? Nem. Li lapult, mint sz@r a fűben!
  Se a 10 milliót nem rakta be, se a 32 milliót nem törlesztette.
  Akkor van bármire is fedezet? Van. A klub! De ez az ELLIOT felé és nem az UEFA felé!

  Erre az utolsó utáni pillanatban Li megtudna szabadulni a tehertől, ezáltal megtudná menteni a klubot a büntetéstől és a MILAN mehetne az úton, amin tavaly elindult, erre mit tesz? Meggondolja magát a rohadék! Nem adja el a klubot és azt igérgeti majd befizeti a 32 milliót…. DE MIBŐL? MIKOR MAJD? Az ELLIOT-tól fog kérni 32 milliót, hogy befizethesse az ELLIOT-nak? Más már szóba se áll vele.

  Li hiteltelen! Többszöri felszólításra SE mutatott fel semmi garanciát, semmit se fizetett be. Ezért bünteti az UEFA a klub-ot!

  Lehet szidni az UEFA-t rengeteg dologért, de a mi esetünkben nem ők voltak a hibásak!

  Li-nek nagyot látott a szeme. De legalább már kinyitná és látna, de nem!

  Így lesz egy felső közép kategóriás csapatból kis olasz csapatka! KÖSZÖNJÜK LI!

 8. Lehet itt savazni Li-t, de tény: elég könnyen kaptuk mi azt a büntetést az UEFA-tól…senkinek sem világos teljesen, hogy mégis mi a fenét vizsgálgattak, a büntetés konkrét okát valahogy elfelejtik közölni. Több verzió is van, de igazából nincs jelentősége, fölösleges más csapatokra mutogatni, nem leszünk előrébb vele (tudjuk, hogy korrupt az UEFA).

  Ha őszinték akarunk lenni, rosszabb előhírek is napvilágot láttak, tehát mondhatni a “kisebb” büntetést kaptuk. Nem lesz tragédia, ha nem indulhatunk az EL-ben, a jelenlegi játékosainkat se érdekli az EL, BL-ben akarnak játszani ők is…azt pedig jövőre lehet kiharcolni. Így csak arra fókuszálva. Lehet erősíteni a nyáron, tehát életbe léphet a Fassone által emlegetett “A” terv, kíváncsi leszek rá…

  Persze mi, szurkolók nem érezzük ezt fairnek (hát még a játékosok), de lehetne rosszabb is…

 9. Mi a pénzügyi fair player miatt kaptuk a büntetést!
  “A pénzügyi fair play lényege, hogy a klubok legfeljebb
  annyit költsenek, amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből.”
  Nekem ne mondja senki ,hogy a PSG a labdarúgásból vissza szerezte az elpattogtatott milliókat persze ,hogy szidjuk az UEFA-t , mert nem a nagy kutyákkal kezdi , mért kell egy évek óta küszködő csapatba bele rúgni?
  Kellett ez így estére ,hogy ne tudjak aludni…

 10. Esküszöm nem is szomorkodnék annyira a kizárás miatt, ha végre azt olvasnám már
  valahol , hogy az ez sza…. házi eladta szeretett klubbunkat . Annyira üröltem ,amikor
  felröppentek ezek a hírek ráadásul napok,alatt lezajlott volna.
  Érdekes meg lehetne oldani napok alatt is és nem kell egy évig sza@akodni.
  Igen ,mert akinek van pénze az tud vásárolni ! Most meg fontolgatja,hogy kifizeti a 32 misit.Mi van ???? Én is fontolgatom ,de eléggé sansztalan sajnos .
  Azért arra kiváncsi lennék, hogy milyen jövőképet tud egy olyan klubtulajdonos vázolni a még valamirevaló játékosaink elé, aki szar@os 32 millót nem tud kifizetni.
  Hogy akarjuk ezeket a játékosokat megtartani ? Miből akartunk egyáltalán igazolni?
  Érdekes…… Nagyon szurkolok,hogy mégis eladja Mr. Li a klubbot .

 11. “A Milan hivatalos reakciója az UEFA döntésére:

  “Az UEFA Pénzügyi Ellenőrző Testületének döntőbírói kamarája úgy határozott, hogy az UEFA Club Licensing és a Pénzügyi Fair Play szabályainak megsértését szankcionálja a 2014. júliusa és 2017. júniusa közötti hároméves időszakban, úgy, hogy egy évig a nemzetiközi kupából kizárja a klubot. A fent említett döntés meghozatala után az AC Milan felszólította jogi csapatát a fellebbezés elkészítésére, hogy a Lausanne-i Sportbírósághoz benyújthassa jogorvoslatát, továbbá kéri az ítélet azonnali felülvizsgálatát. Az AC Milan teljes mértékben bízik benne, hogy a CAS meghallgatja érveit és tartózkodik a további megjegyzéstől a döntésig.”

  A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz benyújtott fellebbezést mától 10 napon belül kell megtennie a klubnak.”

  Szóval nem túl sok köze van a kínaiaknak a vizsgált időszakhoz. Annyival jobb lett volna szerintem ha nincs körülöttük köd, hogy akkor valószínűleg elfogadják a külön megállapodást.

 12. Hát nem tudom hogy vagytok vele, de az elmúlt tíz évben mutatott dolgok után már nem is zuhanok meg egy ilyen hírtől 🙂 😀

  Gyerekek, több idő lesz a BL-t jelentő negyedik helyezésre rákészülni, sőt így még kevesebb sérülés is fogja a srácokat hátráltatni(remélhetőleg). Ez is valami azért, nem?! 😉
  Szóval nincs Európa Liga, nagy durranás…. Akkor is fogom nézni a csapatatot, minden meccsét végig örjöngöm ha van európa azért, ha nincs azért!

  Egyébként is meg ha a Serie-ZS-be is visszasorolnák a csapatot, akkor is a Milannak szurkolnék!

  Üdv.: Banksy

 13. Ez a Penzugyi Fair Play egy fos. Hogy a picsába fejlődjön egy klub -akinek vmiert lecsökkent a bevètele- ha nem befektetett pènzekkel? Ez a fos is csak arra jó, hogy ellehetetlenítse a konkurenciát.

  Li-ről meg annyit, hogy Berlusconi tènyleg alaposan átgondolta kinek ès hogyan adja el a klubbot.. Gratulálok mindenkinek, hogy ismèt kinevettetik a szebb napokat is látott Milan-t. Ez volt a szerelem Silvio?!

  Jót tenne ha a tulajváltás minnèl gyorsabban megvalósulna.