Búcsú a Fenoméntól

17

Kedden húzza magára a brazil labdarúgó-válogatott mezét utoljára Ronaldo, a brazilok februárban visszavonult futballsztárja. A rövid ideig a Milanban is megfordult brazil klasszist a Pelé utáni korszak egyik legnagyobb játékosaként emlegetik, de talán a legjobban imádják a mai napig szülőhazájában.

A 34 éves csatár sérülései és fizikai állapota miatt döntött úgy négy hónapja, hogy szögre akasztja a cipőjét. Mano Menezes szövetségi kapitány vasárnap közölte: a románok elleni, Sao Pauló-i barátságos mérkőzésen a 30. perc körül cseréli be Ronaldót, aki a félidő végéig lesz pályán. A tervek szerint a nagyszünetben köszöntik majd a közönségkedvencet, aki az utóbbi időben meghízott, és a haját is megnövesztette. “Ennél tovább nem játszatom őt, mert régen focizott utoljára” – mondta a szakvezető.

Érdekes, hogy a románok szövetségi kapitány nélkül állnak majd ki, mivel Razvan Lucescu szombaton lemondott posztjáról. A brazil válogatottal kétszeres világbajnok (1994, 2002), továbbá kétszeres aranylabdás (1997, 2002), háromszor a nemzetközi szövetség által az év játékosának  (1996, 1997, 2002) választott, Fenoménnak becézett játékos pályafutása során megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban, karrierjét pedig a Corinthians együttesében fejezte be.(Itt hívjuk fel a figyelmet, hogy a brazil topikban szurker jóvoltából egy fantasztikus sorozatban idézzük fel a korszakos zseni pályafutását.)

17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. kicsi korom óta ő volt a kedvencem…. és mikor a milanba igazolt…… nagyon nagyon boldog voltam 🙂 sajnálom h a futbalvilág elveszt egy ekkora ikont! 🙁 Ronaldo (L)

  • Patonak is ő volt a kedvence.A brazilok 3 vb-t köszönhetnek neki,mindig eszembe fog jutni róla a 2002-es vb.

   • 2-t csak az első vb győzelemkor csak pados volt, de mind1 az az igazság talán merész kijelentés de véleményem szerint minden idők legjobb csatára, örök kedvenc…..

 2. Hát amióta a focit játszom azóta ő a nagy kedvencem a Fenomen de mikor bejelentette a visszavonúlását akkor nagyon szomorú voltam de a sok gól az kifejezte az ellenértékét annak hogy visszavonul. Mivel Milan szurkoló vagyok s amikor ide igazolt nagyon örvendtem és a szép góljainak a Milánban. Ő volt mindenidők leggjobb focistája sztem. Ő a FENOMEN RONALDOOO….. és hajrá a románok ellen rugj egy gólt 15 perc alatt és mutasd meg hogy mire vagy képes 😀

 3. Köszönjük Roni! Nagyon sokat adtál a foci világnak,a világ talán legjobb csatára voltál,és lehettél volna még jobb ha a sok sérülés ne lett volna!!!!!!!!!!!!

 4. Az utóbbi 20év legjobb csatára!!!Kár hogy nem a fénykorába játszott nálunk!!Amai sztárok meg se közelítik őt!!!

 5. 2002-ben teljes mértékben neki köszönhetik a brazilok hogy vb-t nyertek, emlékszem akkor volt a kopasz haja és elől meg meg volt hagyva 😀 nekem is egyből olyan kellett 😀 és azért ne feledkezünk meg a 2004-es vb-ről sem amikor a Franciákkal játszottak, ott még nagyon fiatal volt azt hiszem és ott is ő volt már az egyik kincs !

 6. Kicsi korom óta a NAGY KEDVENC!!!! Nincs még egy ilyen játékos, és nem is lesz! Hát igen az a bizonyos 2002-es VB döntő… meg úgy az egész Vb… A világ akkori legjobb kapusának vágott 2 gólt, egy döntőn. A másik nagyon emlékezetes az elődöntőben a törököknek lőtt gólja 🙂

 7. A legnagyobb!!!!!!!! 3térdszallagszakadás után is felállt.. Örökre a legnagyobb!!!!!!!!!!!!!! Pato azt mondta olyan akar lenni mint ő.. és utána amikor együtt játszottak 😐 Azóta szerettem bele Pato játékába..

 8. A legnagyobb játékos volt,akit valaha láttam játszani! Mi lett volna,ha nem sérül meg annyiszor?Túlzás nélkül talán 3-szor 4-szer is megkapta volna az aranylabdát egymás után. Egyszerűen nem lehetett megállítani! Örülök,h láthattam Milan mezben is focizni, csak azt sajnálom,h élőben nem sikerült! Örök kedvenc marad a kis Dagi!:))

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet