Tovább süllyednek a milánói gigászok

13

Az olasz klubfutball általános válságát jelzi, hogy az egyre több szakportál által használt Hypercube Infostrada Euro Club Index szerint mindkét milánói sztárcsapat vesztett pozíciójából.

Az Index tudományosan elemzi az európai bajnoki meccseket, az Európa Liga és a Bajnokok Ligája találkozókat. A pillanatnyi állapot meghatározásához egy 8 éves időszak eredményeit veszi figyelembe, egy bonyolult súlyozásos számítással. Az ECI rangsorban számít az adott bajnokság, kupa erőssége is.

A nemzetközi rangsor élmezőnye jelenleg így fest:

1. Barcelona 40992. Real Madrid 3888

3. MU 3870

4. Chelsea 3566

5. Arsenal 3448

6. Porto 3395

7. B. München 3394

8. Inter 3371

9. O. Marseille 3237

10. Valencia 3229

11. Tottenham 3219

12. Sahtar Donyeck 3219

13. O. Lyon 3178

14. Benfica 3156

15. Milan 3119

A korábbi ranglistához képest a Milan és az Inter is 1 helyet rontott a helyezésén.

Az olasz ranglista állása:

1. Inter3371

2. Milan 3119

3. Roma 3009

4. Napoli 2737

5. Juventus 2730

6. Udinese 2690

Érdekesség, hogy a legutóbbi ranglistához képest csak az Udinese lépett előre (5 helyet), a többi csapat mind vesztett pontszámából.

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. ez is egy vicc valahol mert az elmult 8 évben pl 3 döntőt is játszottunk meg nyertünk 2x,szval hogy lehet a Benfica vagy a Tottenham vagy az Arsenal ez alapján ennyivel jobb?olyan ez mint a klub rank list.

  • Nem olyan. A súlyozás kifejezés kerülte el a figyelmed. Ajánlom, hogy a linkelt eredeti szöveget is olvasd át!

  • Komolyan vicc! Ne mondja nekem senki a Tottenham jobb mint a Milan! Ezen csak nevetni tudok! Vicc! Lehet az Inter megelőz minket, de hogy a Porto és több csapat is ez számomra vicc! Forza Milan

 2. Ez csak porhintés. Ha pl egy nagymultinál való gyártásra gondolsz, akkor ott is egy csomó olyan mutatót tudnak neked prezentálni, ami azt mutatja, hogy náluk nincs jobb. Holott teszem azt drágák, nem a legjobbak minőségileg a piacot tekintve, stb.
  Szóval ez is csak egy olyan valami, amit ha pl a kazahok csináltak volna, akkor ők lennének a tizenikszedik helyen a Bayern, a Milan vagy épp a Barca előtt. Ennyi.

 3. Az olasz focinak fel kellene ébrednie. Az ma már nem jelent minőséget, hogy a Seria A-ban egy csapat megveri például a Barit és a többi kis csapatot. Az igazi megmérettetés a nemzetközi fociporondon való jó szereplés, hiszen máshogy nem is tudjuk összemérni a nemzeti bajnokságok erősségét.
  Nincsenek fiatal olasz tehetségek (Balotteli például számomra egyre inkább csalódás), a stadionok sokszor üresen konganak egy-egy mérközésen és nincs az kifejezett foci hangulat mint az átépített angol fociarénákban (a lelátó messze van a pályától, nincs tető, avult infrastruktúra, stb.).
  A VB, BL, UEFA kupa: csupa vereség és kiesés.

 4. Egy csomó szervezet foglalkozik ilyen meg olyan értékelésekkel. Az általuk felállított rangsorok kb. arra jók, hogy jókat lehessen röhögni ezeken. Így szokott kijönni pl., hogy a válogatottak között az amerikai mindig előkelő helyen szerepel, mert lényegében Mexiko kivételével alig van olyan erős ellenfele, amellyel gyakrabban játszik… Vagy így hozták ki az utóbbi 10 év legjobb edzőjének azt az Arsene Wengert, akinek a csapata 6 éve nem nyert semmit. Pedig Angliában van bajnokság, FA-Kupa és Ligakupa is, ráadásul rendszeres BL-résztvevő a csapat. Ennek egyedül akkor van értelme, ha egy adott országra vonatkoztatják. Ezt ki is találták. Úgy nevezik, hogy bajnokság. Nézegettem a pontokat. Ha az utóbbi 8 évre vonatkoztatják, akkor mesélje el nekem valaki, hogy a Barcelona, amely csak az utóbbi 5 évben 2 BL-t nyert, bajnokságokat is nyert, továbbá volt egy tökéletes idénye, hogy vezethet mindösszesen 200 ponttal a Real Madrid előtt, amely a BL-ben 6 éve képtelen továbbmenni a nyolc közé. Figyelembe veszik a bajnokságok erejét? Ez érdekes! Tavaly 30 pontot vert a Barcelona a harmadik helyezettre, de a Real is több mint 20 pontot… Ez alapján simán a MU-nak kellene a másodiknak lennie. Mi az utóbbi 8 évből tán egyszer nem voltunk a BL-ben, a legjobb 4 közé 4-szer jutottunk be, egy elődöntőt elbuktunk, 3 döntő, két győzelem… Ehhez képest a Tottenham, amely 8 év alatt semmit sem nyert, a BL-t meg eddig csak tévén nézte, előttünk van? A Sahtyar előttünk van? Nyertek egy UEFA-Kupát, meg a félelmetes ukrán bajnokságot uralják… Fenomenális… A Valencia hogyan kerül elénk? Az utóbbi nyolc évben mit tett le az asztalra? A Benfica előttünk van? Miként? Nemzetközi eredmények? Sehol semmi. Már bocs, de ilyen hülyeségekkel nem kellene hergelni a milanos szurkolókat. Már a cím is olyan, mintha egy angolfoci-rajongó írta volna provokálás céljából… Értem én, hogy statisztika, de Churchill is megmondta: “Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én magam hamisítottam!”

  • Valóban sok szervezet foglalkozik ilyen meg olyan értékeléssel. Épp azért vagyunk gondolkodó emberek, hogy választani tudjunk a tények ismeretében “a jókat lehet röhögni rajta kategórián”, avagy az érdemes végig böngészni kategórián.

   http://www.euroclubindex.com/asp/Methodology.asp

   Ezen a linken a módszertanról találsz leírást. Nem gondolom, hogy egyedül ez a fajta sorrend lehet üdvözítő, pusztán azt, hogy ez egy érdekesség, amin bizonyára néhányan elgondolkodnak. Te így, más úgy. Ez az olvasó joga.

 5. Lansky:Ennyi!ez lényeg!ez a lista egy humbug!nulla!értelmezhetetlen!nem is értem mit keres a hirek között?!

 6. ez rohadt nagy hülyeség..xD
  mit keres a Porto ott elől?
  meg a Benfica is beelőz minket?
  haggyjuk máár..

 7. hát ez röhejes..xDD sahtar?:O Benfica? tudják egyáltalán melyik az a bl? nézzük már meg h hányszor nyertek, vagy egyáltalán jutottak akárcsak a 4 közé is…nagyon hiteles:)

 8. Akkor nézzétek meg az én statisztikámat, ami higgyétek el valósabb mint ez a ratyi!
  Ott a Milan simán vezet behozhatatlanul! 🙂

 9. Az a legkeményebb, hogy a “félelmetes” ukrán Sahtar Donyeck a 12. legjobb csapat!!!!!
  Amíg az Ac Milan csak a 15.dik

  BU-HA-HAAA…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet