2024-04-22 Milan-In...
 

2024-04-22 Milan-Inter

Oldal 2 / 2
 
gumicsiga
(@gumicsiga)

@123asd Nem vagyok Pioli fan, racionálisan látom a dolgokat  én is várom, hogy hozzanak helyette egy új és !JOBB! edzőt 😉 attól, hogy most minden az ő hibája, Ancelotti óta sajnos ő a legjobb edzőnk.. hogy ez most az ő érdeme vagy a mi szégyenünk azt döntse el mindenki magának. Vannak nála rosszabb választások is és persze lehetne jobb is. DE én úgy gondolom, hogy most egy másik edzővel se nyertünk volna meg a bajnokságot - márpedig ez a cél-. Ergo a leváltása után se fognak megoldódni azok az alapvető problémák, amiket évek óta görgetünk magunk előtt.

Nyáron leckét kaptak Furlaniék többek közt M. Thuram elbukásakor, remélhetőleg tanultak belőle és idén hamarabb megtervezik a nyári stratégiát (pl. a Napoli már megegyezett Jonathan Daviddel a személyes feltételekről).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.23. 14:45
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga miárt kaptak volna leckét "turhám" leigazolásánál? 😀 Ő már télen majdnem az interbe ment, akkor valami miatt meghiúsult. Nálunk volt egy fizu plafon, amint nem akartunk emelni, ráadásul igazából a merdához is akart menni. Ennyi a történet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.23. 14:52
123asd
(@123asd)

@gumicsiga Türhámra ránklicitált az Inter és 6-7M fizetést ajánlott neki, meg ahogy Gagacs is mondta már télen is vitték volna. Meg közel sem biztos, hogy nálunk hozta volna e azt mint amit az Interbe. 

Alapvetően én sem tartom Piolit rossz edzőnek, de benne ennyi van. Ezzel a kerettel jóindulattal a minimumot hozta, a második hely azért bőven elvárható volt, a csoportkörből sem sikerült továbbjutni, a kupából elég korán kiestünk, az el-ből meg a (papíron) gyengébb Róma megvert minket. Ez egy gyenge szezon, mondhat bárki bármit de ez tény

Vannak fixen jobb edzők, de azokat el is lehet felejteni, mert vagy Pep Guardiolanak hívják, vagy Jürgen Kloppnak, akikre ugye mondanom sem kell hogy esélyünk sincs.

Szerintem egy Piolihoz hasonló, vagy kicsit magasabb szintű, de más stílusú edző kell. 

A kiszemelt edzők (Galtier, Conceicao, Amorin, De Zerbi) pedig nem lennének amúgy rosszak. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.23. 15:25
dzsozy
(@Gunz)

A tegnapi meccsen csodálkozom, ha valaki nem látta az akarást, az elszántságot a srácokon. Nagyon keményen rámásztak az interesekre és csíptek, haraptak. Ezzel semmi probléma nem volt. Várható volt, hogy az inter gólt, gólokat fog lőni. Jelenleg nem igazán tudok olyan játékhelyzetet mondani, amiben gyengék lennének. Jók a pontrúgásokban, a játékfelépítésben, pillanatokon belül képesek nyomást gyakorolni az ellenfélre, technikásak, gyorsak, fizikálisak, jól kontráznak. Szerintem senki sem várhatta reálisan, hogy tegnap a csapat döntetlent fog elérni, netalán legyőzik az intert. Várható volt az is, hogy az ellenfél úgy megy neki a meccsnek, hogy meg akarja nyerni, hogy ezzel is odafricskázzon az ősi riválisának. Mégis most azt kell olvasni, hogy mindenki elégedetlen és világvége hangulat van. Ne már... Ha azokon a bajnokikon, el meccseken, ahol nem nyertek(kikaptak) fele ilyen elánnal játszott volna a csapat, akkor nem lenne ennyire keserű sok embernek a szezon.

Az, hogy a végén türhő dummiet megnyakalta Theo én nem csodálkozom. Már számos összecsapáson látható volt a feszkó közöttük. Azon ellenben nagyon csodálkozom, hogy az extra türhő Martinez hogyan ússza meg minden esetben ezeket piros nélkül. Emlékezzünk csak arra a köpésre tőle... Calabria meg sok ufc-t nézett. Persze fájó volt nézni, ahogy elszakadt a cérna sokaknál, ahogy azt is, hogy Leao sokszor sértődve durcizott a vonal mellett, ha nem jó labdát kapott. Ez semmiképpen nem fér bele, főleg az inter ellen. De tényleg azt vártátok el a srácoktól, hogy 0-2nél hideg fejjel játszák végig a meccset, már előre gondolván a juve elleni összecsapásra? Jó ez így, végre volt tűz, akarás, küzdés, nem hagyták magukat, visszavágtak. Az más kérdés, hogy semmit sem értek el ezzel. De a tavasszal kapott 5 góllal sem. Igenis az inter ellen csípni, harapni kell, megfogni a másik pöcsét, érezzék, hogy nem adják olcsón a bőrüket. Senki ne gondolja, hogy a játékosaik világklasszisok. Acerbi, Sommer, Darmian, dumie, Miki? Martinezt és Barellát mondanám annak, illetve Bastonit, de ezeknek a játékosoknak nagyon fekszik ez a taktika és duzzadnak az önbizalomtól. Elmennének máshova, valószínűleg fele ilyen jól nem teljesítenének... (Hakimi, Lukaku pl) 

 

Pioli munkáját szerintem majd a következő edző fogja igazán jó kontextusba helyezni. Bármi is történik majd az új edzővel bizonyítást nyer, vagy éppen cáfolatot az a tézis, hogy Pioli mekkora analfabéta. Viszont jelenleg 2. a csapat. Mindezt úgy, hogy nincs taktika, hogy romokban a védelem, morálisan a béka segge alatt a brigád. Hatalmas lebőgés volt az el-ben és az olasz kupában is. (enyhe irónia)

Nem tudom, hogy akkor a többi csapat szurkolói sortűz elé akarják vetni az egész csapatot és vezetőséget, ha itt ilyen lincshangulat van? Csak jelzem, hogy a Pool az ellen az Atalanta ellen esett ki, akik ellen a Milan is a kupában. Tényleg szégyen kiesni az Atalanta ellen, mert, ha igen, akkor a Poolt be kell szántani... Persze B csapat játszott ott, de a visszavágón sem tudtak mit kezdeni a kékekkel...

A Roma az elmúlt években kupadöntőket játszott és a bohóckupát meg is nyerte. Tényleg szégyen 2 szoros meccsen kiesni ellenük? Kellemetlennek, kellemetlen, azt adom, de akkor mit szóljon az inter a bl-ben, aki az atleticot az első meccsen teljesen lefocizta és a 2. meccsen is vezetett, mégis kiestek. Vajon melyik a rosszabb? Ki lehet esni a madrid ellen, de azért az inter ebben az évben űrfocit nyomott, ráadásul az első meccsen is. Mégis kiestek. Sőt a kupából is. Persze megnyerték a szuperkupát és a ligát is, így nekik az gyógyír erre a sebre.

Vagy akkora égés pontazonossággal kiesni a bl-ből egy psg ellen? Nagy összegeket ne tegyen senki arra, hogy másik közép-erős csapat továbbment volna onnan. És a csoportunkból továbbjutó valamelyik csapat döntőt fog játszani. 

 

Az látszik, hogy a csapat nincs kész, vannak hiányposztok és taktikailag és mentálisan is van hova fejlődni. Az is lehet, hogy a Juve egy acélos hajrával megszerzi a 2. helyet.  Az is biztos, hogy két éve gyakorlatilag nem szórakoztató Milan meccseket nézni. Lehet példálózni a leverkusennel, meg a napolival, de a milannak is volt egy kifutott szezonja. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a következő idényben a kupákban játszó olasz csapatok zöme (bologna, roma, atalanta/napoli) ugyanúgy dobálni fogja a pontokat a bajnokságban, egész egyszerűen azért, mert nem elég mély és rutinos a keretük a kettős terheléshez. Mekkora királyság lesz majd a január eleje/közepe bl+olasz kupával... Ez mindenképpen a juve-milan-inter malmára fogja hajtani a vizet. Szóval én a jelenlegi helyzetben azt gondolom, hogy Piolival reális cél lehetne a következő idényre a 2-3. hely elérése és a bl csoportból a továbbjutás. Ugyanakkor ő nem képes magasabb célokra, ezért mennie kell. De nagyon erős bennem a kétely, hogy a felsorolt edzők közül vajon ki fogja már az első évében túlszárnyalni Piolit mind játékban, mind eredményekben. Mert a jelenlegi szurkolói elvárás ez, hogy ennél lejjebb ne adjuk és ennél lejjebb már nem lehet. Most azt mondom, hogy 80-90% van arra, hogy egyik edző sem lesz képes erre az első idényében. Kérdés, hogy akkor milyen lesz a közhangulat... 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.23. 19:17
LireMille
(@liremille)

@Gunz Én csak alárendelt kínlódást láttam. Mint a férfi-női wrestling. Ez olyan volt. A szintén nem élete formájában futballozó ATMA tényleg megfingatta az Intert, ott tényleg lászott, hogy kínlódnak, szenvednek. Tegnap a Milan próbálkozásait röhögve, félgőzzel is elhárították. Egy megalázott, kétsegbeesett, szétesett csapatunk volt a pályán. A múlt héten a Cagliari is simán partiban volt az Interrel, kétszer is felálltak hátrányból. Ha nekik ment, akkor a Milan se lehetett volna ennyire reménytelen a saját közönsége előtt.

Persze igazad van abba, hogy 2. helyen a csapat, a kupa sose kellett, az EL kit érdekel, a Bl-be meg akár mi is lehetnénk a döntőben, ha a mi csoportunkból valaki azt fog játszani, hiszen éppen csak lemaradtunk mögöttük. Ha jobbról hunyorítasz, akkor tök jó szezonunk volt, ha meg balról, akkor tök szar. Lincshangulat? Nem azért van, mert csak 2. lehet a Milan, hanem mert nézhetetlen a játéka. Szír börtönben nem kínóznak olyan ocsmány dolgokkal, mint a játékunk volt az elmúlt időszakban. Egyetértek: ez nem csak Pioli hibája, messze nem. A játékosok jelentős része bibis fejben. Vagy flegma, vagy agresszív, stb. Miért nekünk van egész Európába a legtöbb piros lapunk szerinted az idényben? A menedzsment is nyakig benne van. Kezdetben vakon hittem bennük, nagyon tetszett, amit láttam. De aztán egyre több volt a hülyeség, béna nyilatkozatok, télen nem avatkoztak be, amikor kellett volna. Mindenki hibás, és koncepciószinten. Szóval egyetértek, ömagában az edzőváltás nem lesz megoldás.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.23. 20:41
gumicsiga
(@gumicsiga)

@123asd  Az, hogy vitték volna semmit sem számít, Maldiniék is tárgyaltak vele még a nyár előtt. Rengeteg játékost igazoltunk le úgy,hogy más klubok többet fizettek volna, egyszerűen Marotta, Zanetti meggyőzőbbek voltak,mint Furlani... A bajnoki címből pedig vastagon kivette a részét (kérdés, hogy megért volna-e nekünk 4-5M€-t pluszt Jovic helyett).

Én sose marasztaltam Piolit, egyszerűen próbálom objektíven látni/leírni a helyzetünket...

Ha minden jól sikerül, akkor másodikak leszünk a bajnokságban, ha ennél jobb eredményeket szeretnénk elérni, akkor nem csak edzőt kell váltani, hanem a keretet is át kell rendezni. Szvsz több rossz döntése volt az új vezérkarnak a keret összeállításakor, persze ha van sok pénz rá akkor ez nem számít, mert vesznek új játékosokat, ha nincs rá pénz és ezért nem lesz rendben hozva a keret az új edzőnek, akkor majd számítani fognak ezek a hibás döntések.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.24. 10:48
rossonero01
(@rossonero01)

@gumicsiga 

“…remélhetőleg tanultak belőle és idén hamarabb megtervezik a nyári stratégiát (pl. a Napoli már megegyezett Jonathan Daviddel a személyes feltételekről).”

Ha megy Pioli, akkor az csak idény végén történil meg.(Kivéve ha valami hatalmas összeomlás lesz a maradék pár meccsen.) 
Addigra az új edzônek le kéne adnia a listáját kiket szeretne, azokkal elkezdôdik az alkudozgatás és örüljünk ha a felkészülésre közepére beesnek az újak. 
Az inter ebben (is) elôttünk jár. Zsákban Taremi, Zielinski, úgy tünik Gusmundson is az övék lesz.. kíváncsian várom mi kikkel akarunk erôsíteni..nem gondolnám, hogy jövôre egyszerûbb dolgunk lesz ha le akarjuk ôket taszítani a trónról. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.24. 18:58
Oldal 2 / 2