2024-02-25 Milan-At...
 

2024-02-25 Milan-Atalanta

Oldal 2 / 2
 
Rakuzan
(@rakuzan)

Én is úgy gondolom, hogy a tegnapi miatt speciel nem kell szégyenkezni. Ha viszont a Monza-Rennes-Atalanta sort nézem, sikerült kikaparni 1 pontot a világverő alakulatok ellen. Az egyik nyilván érdektelen volt (bár a legerősebb kezdőnk vonult ki, ergó joggal várhattunk volna jobb eredményt), a Monza elleni az igazán kínos. Azért a megnyugtató +10 pont körüli előnyünket csak sikerül szép lassan elkótyavetyélni, hogy legyen azért izgulni való az év végére... 🙂

Ami számomra az egyetlen pozitívum az elmúlt időszakból, Leao talán kezd helyrerázódni. Az ő klasszisára hatalmas szüksége van a csapatnak, most is milyen gólt vert...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.26. 07:08
kissheva
(@kissheva)

Mivel a chaten már kibíróztuk magunkat, ezzel többet nem is szeretnék foglalkozni, egészségére az bergámóiaknak. 

A meccs előtt, ha nem is írtam volna alá az 1 pontot, de a két csapat formája, és az elmúlt eredmények alapján nem lettem volna rossz szájízzel az 1 pont miatt. 

DE! Ha a meccs képét tekintem, igencsak dühítő, hogy ilyen keretek között nem lett meg a győzelem. Az Atalanta nem is akart focizni, volt egy helyzetük, ami két eltört lövésből jött össze. 
Most nem lehet szavunk a csapatra, tettük a dolgunkat, megvoltak lehetőségeink is. És igen, ahogy Anselmo kolléga is írta, ilyen meccseken (is) lenne jó egy egy polccal feljebbről való edző, mert akkor ez a meccs nem x.

Liremille: nem nyertünk, akkor most van itt látnivaló, vagy minden ok továbbra is?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.26. 08:48
LireMille
(@liremille)

@kissheva Tudtam, hogy jönni fog a kérdés, annyira tudtam :D.

A vak is láthatta, mennyivel jobbak voltunk. Nyilván a száraz tény az: nem nyertünk. De csalással, és egy masszívan semmit nem csináló csapat ellen. Ettől függetlenül a meccs képe mindent elmondott a két gárda közötti különbségről. Pioli szvsz most lemeccselte Gáspár urat, de nagyon csúnyán. Maximálisan nem értek egyet azzal, hogy ez az edzőn múlott volna, itt biztos nem! A Milannal edzőkérdés biztosan nincsen. Más kérdések talán. Edzőkérdés nincs. Tartom, hogy Stefano Pioli a világ TOP10 edzőjének egyike jelenleg, az egyik legnagyobb rutinnal bíró szakvezető a ligában (és európai szinten is). Akinek ez nem elég, az vessen magára, nem tudok mást mondani. 

OK, a győzelem nem jött össze - ne is részletezzük. De játékba rommá vertünk egy csapatot, amely taknyosra szivatta a mezőnyt az elmúlt hónapokban (3-5 gólokat rúgva), az Intert is leverik, mint vak a poharat. Igen, nincs itt látnivaló. Az, hogy van egy vakegér bíró, aki hülyeségeket fújkál, meg direkt az Inter szekerét tolja, az hol Pioli vagy a csapat hibája szeritetek?! Itt osztálykülönbség volt tegnap! 

Valaki írta, hogy a kövi fordulók majd elég sok mindent eldöntenek, mert egymás után jönnek a rangadók. Hát nézzük meg azt akkor. De felfoghatatlan, hogy ennyi picsogás megy itt, miközben hasít a csapat. Amikor az eredmények jöttek, akkor az nem vót jó, most meg a játék van rendben, és az sem jó (miközben vereség azért most sem volt a liga egyik legjobb csapata ellenében). A csapat szerintem ledolgozta az adósságát, az újabb számlát meg nyújtsátok be Orsátónak inkább.    

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.26. 09:11
dzsozy
(@Gunz)

Hát barátom, te aztán igen jó cuccon vagy. 

 

Mivel te vagy ezen a fórumon a legpozitívabb, így kérlek magyarázd el, támaszd alá objektíven is, hogy szerinted az elmúlt kb 1,5 évben hogyan, miben és mennyit fejlődött a csapat. Lehet ezt részekre bontva (akár egyénekre is). 

 

Valóban vannak olyan meccsek, amikor Pioli jól meccsel/érdekeset húz és bejön neki. Azt gondolom, hogy a tegnapi nem volt annyira ilyen. Alapvetően dominált a csapat, védekezésben a szezonhoz képest kimondottan jó volt, keménységet mutattak a srácok egy igen kemény csapat ellen és voltak lehetőségek is. De a gól és a nagyobb helyzetek is mind úgy születtek, hogy majd Leao megoldja...  Sajnos Leao beadásainak jó része nem veszélyesek. Tegnap volt ha jól emlékszem kettő jó beadása, amit Pulisic és RLC elbaltáztak. Theo is a védőkbe ívelte a labdákat. De az a tudatos csapat, vagy csapatrész szintű mozgás az hiányzik. 

Rendszeresen előfordul az mindkét szélen, hogy a szhv-ek vagy kp-ok mozgását nem követi le passz, vagy a megfelelő emberek nem passzolnak be a passzsávba ilyenkor. Tehát pont a több emberes szél megbontás hiányzik. Nyilván Theo-Leao megcsinálja ezt, de ez szinte kizárólagos. A kp-s megbontás jelenleg nem eleme a támadásnak, holott jellemzően ott van valamelyikük az adott szélen. 

 

Visszatérő elem (jellemzően kontránál), hogy a labdás játékos és a többi támadó között nincs "kapcsolat". Emiatt van az a jelenség, hogy a labdás hosszan szökteti magát, vagy ráviszi az "elmozgó" emberre a labdát. Itt is a területnyitás/passzsáv kialakítása/megtalálása hiányzik. Hány kontra végződött így, hogy fogtuk mindannyian a fejünket, hogy te atya ég, ezt így megoldani... ?

 

Nincs vagy rossz a labdanélküli mozgás. Félidőben lehet látni mindig a futásteljesítményt. Rendszeresen el van maradva az ellenféltől a Milan. 2-3km a különbség félidőben. Tegnap is +2 volt az atalantának. (sajnos nem ismerek olyan statos oldalt, amely mutatná a teljes meccsek alatt megtett km-t) Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az a csapat nyer, aki többet fut, meg azt is tudom, hogy ezt gólra játszák és nem maraton, de azért az élsportban a futással sokat lehet kompenzálni, vagy éppen az átlagost a jobb felé billenteni. 

 

A játékosok nagy része nem meri felvállalni a váratlant. Persze vannak veszélyes labdavesztő zónák, de igazából a két szélsőn kívül (+Theo) nincs nagyon váratlan. Szinte az összes Milan szurkoló látja, hogy hova fognak passzolni a srácok. Az is visszatérő jelenség, hogy az ellenfél térfelének a közepéről a partvonal mellől a saját kapusig játszák vissza a labdát. A kp-s támogatás kevés, vagy rosszul megoldott. Emiatt "ba***ják" a labdát egymásnak a védők. 

 

A szélről beadott labdák nem veszélyesek. Itt is vagy rossz a csatár mozgása, vagy nem támadják elegen a tizenhatost, vagy ott rossz pozíciót fognak. A lecsorgók általában az ellenfeleké a 16-os környékén. Szabadrúgás? Ja, kb 2 évente 1 gól jön abból...

 

Amit felsoroltam az nem szakmai, csupán így gondolom én és ezeket a hibákat vélem felfedezni nagyon régóta. Ezek nem arról szólnak, hogy csak a Dinho-Zidane-Messi tudja megcsinálni, hanem begyakorolható, elsajátítható és fejleszthető dolgok, tehát az edző dolga lenne. Nagyságrendileg előző év január óta nincs számottevő változás. Megy a nagy semmi koncepció nélkül. Hogy mégis mekkora potenciál van ebben a csapatban jelzi, hogy még ennek ellenére is ott vannak a tűz közelében. Képzeld el milyen lenne, ha az edző a fenti dolgokat fejlesztené... 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.26. 10:15
kissheva and bubu971 reacted
LireMille
(@liremille)

@Gunz Én azt nem mondtam, hogy semmin nem lehet javítani. A pontjaid nagy része valid. De azokat az elemeket szándékosan kihagyod, amik pozitívak, és csak a negatívumokra koncentrálsz. Ezt csinálja itt szinte mindenki, és ez a baj. Fordítsuk meg a kérdést? 

A támadójátékunk sokkal színesebb és eredményesebb tavalyhoz képest, több a szerzett gól. Kisebb a Leao-függőség (tegnap pont nem így volt, de a meccseink 95%-án igen). 4-5 hónapja nem rúgott gólt, mégis rengeteget szerzünk. Ez nem valaminek a fejlődése barátom? Addig az volt a baj, hogy csak Leaotól várjuk a gólátót, és nem passzol eleget, egoista, stb. Közben RLC egy olyan dimenziót hozott be, amiről tavaly csak álmodoztunk szerencsétlen Tonalival. Gólerős, felér a támadásokkal, hamis 9-esként felér Giroud mellé vagy 2. hullámba. Giroud még egyel jobb, mint tavaly a szerzett gólokat tekintve, sokkal jobb kiszolgálást kap. Jobb szélen végre van játék, Pulisic óriási ugrás Salamakihoz meg az öreg brazil zsugabubushoz képest. Ez is fejlődés. De hagy ne soroljam már... aki ilyen negatív, úgysem akarja ezeket látni, van beismerni, ez van. Végre a sérüléseken is sikerül úrrá lenni, üres az orvosi szoba!   

Összességébe a támadójátékunk sokat erősödött és színesebb lett, a védekezés meg picit gyengült, de a tavalyi számokhoz képest alig valamivel időarányosan nézve. Nem mondom, hogy "hevön" van, de azért így szapulni a csapatot, meg Piolit óriási patkányság, miközben az előző szezonhoz képest sok mindenben javulás van, nincs veszélyben a BL-indulás, európai kupát is nyerhetünk még akár. Van min javítani is? Persze, naná! Mikor nincs? De nem ártana magatokba is nézni olykor. Ha annyira szar lenne a helyzet, akkor a vezetőség már régen lépett volna. De ők SE úgy ítélik meg.

Az a jó, hogy legalább a klubon belül van összetartás, bajtársiasság, tolerancia. Ha ők is ilyenek lennének, mint itt sokan, akkor már baromi nagy bajban lenne a Milan...   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.26. 11:31
dzsozy
(@Gunz)

@liremille 

Ok, ezzel már lehet mit kezdeni.

Támadójáték.

Hosszú idő után érkezett egy meghatározó játékos a másik oldalra is. Puli egy magasabb polcról való játékos, mint a korábbiak voltak. Meg is van az eredménye.  Több gól és gólpassz. (Ugyanakkor Leao játéka átalakult.) A leigazolásakor sejthető volt, hogy ő jobb is lesz, mint az elődei voltak, pedig ő nem tükörszélső. Nyilván be is kellett építeni, de tulajdonképpen Pulinak az a fő pozíciója, ott vált nagy játékossá. Azért én ebben nem látok akkora edzői mágiát. Betette oda, ahol korábban kimagaslóan szerepelt.

RLC tkp/hamis 9-es pozícióban szerepeltetése sem annyira új dolog, hiszen játszott ott Krunic/török/Diaz/Kessie de még de talán a tékozló holland fiú is. (többnyire tkp poszton más-más meccs taktikával) Az is lehet, h Bena és Rejni is volt már ott. Úgy néz ki, hogy nagy nehezen csak sikerül valakit találni, aki képes is valamilyen szinten azt a pozíciót betölteni, mostanában eredményesen. Előtte meg nem sok vizet zavart RLC. Mindezek hozománya együttesen Zsiru szabadabb játéka, hiszen a védelemnek több felé kell figyelnie. De legyen Piolinak behúzva RLC tkp helyen játszatása. 

Kapott még az öreg másik két "nívós" játékost Csuku és Okafor személyében. Személy szerint az egyik kb Salemaki szintjén sincs, a másik kb hozza Messias számait. Tudom, nem játszottak annyit, bele kell tanulni az olasz közegbe stb. Ahogy az előző évben de Keteelarenál sem lehetett semmit sem látni abból, ami benne rejlik, igaz ez erre a duóra is. Sőt, alapvető hibákat vétenek. (labdakezelés, rövid passzok) Eltelt fél év és két meghatározó (csere)játékost nem sikerült tulajdonképpen beépíteni a csapatba, sőt a várakozásokhoz képest -főleg Csuku- alulteljesítenek. 

 

Védekezés

Az igaz, hogy relatív jól megy a góllövés, de ennek megfizetik az árát a kapott gólokkal. Eszméletlen sok gólt kap a csapat, ami azt jelenti, hogy nem jó a védekezés csapat szinten. Itt vissza is térnék RLC-re. Van egy nagyon jó fizikai adottságokkal megáldott játékos, aki rendre box-to-box kp-t játszott, aki a kp motorja volt a csapataiban. (Rabiot 2) Erre feljebb van tolva. Nincs a jelenlegi kp-nak semmiféle fizikuma. Nincs egy Kessie, Makelele, Gattuso, stb verőlegénye. RLC szvsz pont ilyen. Magas-fizikális-jól fejelő és technikás is. Erre tulajdonképpen hamis 9esként van játszatva. Lehet, hogy hosszú távon be fog válni ez a húzása Piolinak, de jelenleg nem mondanám, hogy ez a húzás feltétlenül megérte. 

Rejnders és Adli.

Ők technikásak, nagy munkabírásúak és jól látnak a pályán. Adli kicsit fizikálisabb. 2 évig pályára sem lépett. Amennyiben most azt mondjuk, hogy Pioli megtalálta Adlit és el vagyunk ettől ájulva, akkor tegyük bele a másik serpenyőbe, hogy hol volt eddig ez a srác? Vajon azokon a meccseken, ahol 2 góllal ment a csapat, vagy kupameccseken miért nem kaphatott perceket se? Persze nem ismerhetjük az okokat, de az előző évben nem volt egyetlen olyan Milan szurkoló sem, aki nem tette fel a kérdést, hogy de Pioli miért nem teszi be Adlit? Sokat javult, fejlődött a játéka, de védekezésben vannak hiányosságai.

Rejnders szerintem sokkal jobban illene egy Guardiola féle csapatba. Szerintem nagyon technikás és jól passzoló játékosról van szó, aki magas játékintelligenciával rendelkezik. Vannak olyan meccsek, amikor ez egyértelműen megnyilvánul, de sokszor el van veszve a 6os pozícióban. Jelenleg neki szerintem nincs meg a megfelelő helye. Benne sokkal több van. Védekezésben nincs nagy szerepe.

Most direkt csak az új játékosokat emeltem ki. (Adli is annak számít kb) Ha megnézed, akkor Pulisicen kívül nincs olyan új kezdő játékos aki a helyén, vagy posztján játszana, mint azt tette korábban. 

 

A korábbi szezonokra jellemző eltolódós védekezést kijavította Pioli, így egy súlypontátemelés következtében nincs 40m szabad sáv az ellenfél szélső védőjének, ennek ellenére nem tudta összerakni a védelmet. Tény kiesett a komplett khv brigád, vkp verőember nincs és nem is volt. Így nehéz. Ehhez az is hozzájön, hogy Leao nem igazából erőlteti a védekezést (edzői utasításra) és Pulisicből hiányzik a kg meg az erő. De kinek a dolga lenne megszervezni a védelmet, ha nem az edzőé? Erre a szezonra ez nem áll össze. Tudva azt, hogy tulajdonképpen az a csapat lesz a bajnok, amelyik a legkevesebb gólt kapja. 

Amikor 2. lett a csapat és utána bajnok, abban vastagon benne volt az edző. Emlékezzünk az utolsó 7 bajnokira, amit 0 kapott góllal hozott le a brigád, ha jól emlékszem. Pedig az a csapat gyengébb volt, mint ez és sokkal kevésbé tapasztalt. Persze volt Ibra faktor is, de Pioli tényleg jó volt. De már mintegy éve megrekedt. Megrekedt az eredményekben, a játékban, a fejlődésben. Minden szezonjában megvannak azok a periódusok, amikor eltelik úgy 4-6 meccs, hogy nem sok pontot szerez a csapat, aztán csinál egy 7-9 meccses veretlenséget. Minden évben a rehab is tele van. Lassan márciust írunk és végre mindenki bevethető. (tudom fullon vannak a játékosok, máshol is kihullik rendszeresen a fél csapat) És ezek a periódusok mindhárom évben jelen voltak. 

Azt hiszem, hogy ezekből az ismétlésekből van sok szurkolónak elege. Ezért mondjuk, mondják, hogy Piolinak mennie kell.  Nem hisznek abban, hogy a következő szezonban és azután nem fognak ezek megismétlődni. Mert ez a hullámhegy-völgy váltakozás (rendszeresen) ez nem fejlődés. Akkor lenne az, ha olyan völgy lenne, h csak 2-3 meccsre terjed ki a rossz eredmény, majd utána nem 5-9, hanem 8-15 meccses jó széria jönne. Na pont ez a különbség a mostani Milan és az aktuális (nemcsak) olasz bajnokcsapatok között. 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.26. 13:45
kissheva and bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Igen, én is azt hiszem, hogy van ebben az egész Pioli-jelenségben egyfajta ciklikusság, ami folyamatosan újratermeli ugyanazokat a hibákat, gyengeségeket és ezáltal egyhelyben toporog a Milan. Mert lép előre kettőt, aztán hármat vissza, majd egyet megint előre. És ezt lépéssorozatot néhányan valami érzéki csalódás okán "haladásnak" érzik. De ez nem haladás, hanem hullámzás. Ha az ember képes távlatokban gondolkodni, akkor jól kivehető, hogy nem egyenesen haladunk, hanem egy körív mentén kóválygunk. Pioli felépít rendszeres időközönként egy 5-6 meccses nyeretlenségi sorozatot, mely után meg sikerrel abszolvál kb. ugyanennyit, amikor már nagyon inog alatta a kispad. Lenyugodnak a kedélyek, de aztán újra jön egy ilyen, és így tovább. Ez pedig egy rakat kérdést felvet: 

Miért csak akkor tudja hirtelen összekapni a dolgokat, amikor már a szakadék szélén táncol? Vagy nem is ő kapja össze ilyenkor, hanem a játékosok? És a kettő között meg elkényelmesednek? Ha nem, akkor miért csak akkor tud motiválni Pioli, amikor már ördögűzőért kiáltanak az újságírók?   

Egyszerűen az a baj, hogy mindenki a könnyebb utat választja, le akarja vágni a kanyarokat, és ez nem megy. 

A játékosok csak akkor teszik oda magukat, ha már nagyon ég a ház, Pioli csak akkor nyúl érdemi eszközökhöz, amikor már szinte nincs vesztenivalója, a vezetőség csak akkor foglalkozik az edzőkérdéssel, ha 6 meccsen nem nyerünk zsinórban, vagy még akkor se biztos. Mindenki megúszósra veszi a figurát, és ez megágyaz a középszerűségnek.

Az Inter akkor is péppé veri az ellenfelét, ha az amúgy nem szükséges. Vagy bőven beleférne, hogy ne tegye. Itt meg mindenki patikamérlegen méri, hogy beletegyen-e még egy sprintet, Giroud 70 percet játsszon-e vagy csak 68 percet, ésszerűen rotáljon-e vagy mindjárt a 2/3-ad kezdőt levegye, elcsalja-e a teljes második félidőket 1 gólos előnyben, vagy pl. várjon-e még egy évet egy klasszis csatár igazolásával vagy ne - miközben 4-5 évet már várt addig is. Ha mindig csak 2 cm-rel akarod átugrani a lécet, akkor sokszor le fogod verni. C'est la vie... nem bonyolult dolog. Én azt nem értem, hogy miért csak 2 cm-rel akarjuk megugrani, amikor a 15-20 cm is beleférne a csapat képességei alapján. Ez kinek a hibája? Lusták a játékosok? Jellemhiba? Piolinak nincsenek elvárásai? Felette (menedzsment) nincsenek elvárások, mert ez is elég? Csupa kínos kérdés. Tegnap mi a fa...mért álltunk le a 2. perces vezetés után, és váltottunk egy beszari tili-tolira, amikor teljesen padlón volt a megrettent ellenfél..? Darabokra lehetett volna kapni őket, de itt mindenkinek nagyon megfelelt az 1-0 (már sokadjára!). 

Óhéber kortesbeszéd helyett jó lenne inkább látni és látni akarni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.26. 14:23
ACM_GRA, kissheva and bubu971 reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Nem kívánok hosszú monológba belemenni, azonban úgy vélem, hogy ha a Milan képes lenne következetes teljesítményt nyújtani, egyfajta kiegyensúlyozottságot mutatna, a legtöbb Milan-szurkoló kevésbé lenne elégedetlen. : ) (köztük én sem, bár akkor sem lenne minden fenékig tejfel!) A katari VB előtt a Milan egész jónak tűnt (bár ez relatív, mihez képest), de valami tényleg megváltozott azóta. Most a kiutat jómagam sem látom, de határozottan hiszem, hogy egy Európa-liga-győzelem (vagy akár egy döntőbe jutás is) nagy lökést adna a csapatnak. Titokban azért csak reménykedem, hogy ott leszünk Írországban május 22-én. (a nagy lökés alatt leginkább arra gondolok, hogy a Milan sokkal vonzóbbá válna pl. az átigazolási piacon is, stb)

Másik: Nemrég jelent a Forma 1-nek a legújabb évada a Netflixen és meg is néztem az első részt. Az első részben leginkább az Aston Martinnal foglalkoztak és nagyon tetszett a tulaj mentalitása. Az, amikor azt mondta, hogy "Világbajnokok leszünk hamarosan." És ahelyett, hogy kinevettem volna, igenis komolyan vettem a kijelentését, látva a brit istálló erőfeszítéseit. Nálunk is elhangzik olykor ugyanez, hogy "BL-győzelem a Milan végső célja", meg hasonló ambíciók, de a törekvés itt kevésbé érhető tetten. (vagy csak én nem látom...)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.28. 17:10
Anselmo reacted
Lansky
(@lansky)
Írta:: @liremille

OK, a győzelem nem jött össze - ne is részletezzük. De játékba rommá vertünk egy csapatot, amely taknyosra szivatta a mezőnyt az elmúlt hónapokban (3-5 gólokat rúgva), az Intert is leverik, mint vak a poharat.

..............................................................

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.28. 22:17
bubu971 reacted
kissheva
(@kissheva)
Írta:: @lansky
Írta:: @liremille

OK, a győzelem nem jött össze - ne is részletezzük. De játékba rommá vertünk egy csapatot, amely taknyosra szivatta a mezőnyt az elmúlt hónapokban (3-5 gólokat rúgva), az Intert is leverik, mint vak a poharat.

..............................................................

🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.29. 05:28
Anselmo
(@anselmo)

@acm_gra Szerintem alapvetően arról van szó, hogy a Milan egy globális brand, több millió szurkolóval és százas nagyságrendű szponzorral. Nemigen mondhatnak mást, mint, hogy "legfelső polc", meg elitbe visszajutás, BL-győzelem, bajnoki címek... de nem gondolják komolyan, vagy legalábbis maguknak is tudniuk kell, hogy ezzel az üzletpolitikával és szemléletmóddal manapság tartós sikert elérni nem lehet. Nekünk sem sikerült, egyszer már megmutattuk. Jött egy bajnoki cím, egy (kissé szerencsés BL-sorsolással), de azóta a közelébe sem jutunk ennek, ma már ismerjük a választ arra a kérdésre, amit akkor nagyon sokan feltettek, mint költői kérdést: az csak egy kifutott szezon volt. Nyilván egy jobb edzőválasztással, kevesebb "flop" igazolással lehetne valós esélyünk - legalább esélyünk - egy bajnoki címre, vagy BL 8/4 közé jutni rendszeresen, de jelenleg túl sok hibát követnek el ehhez.

Jöjjön egy kellemes kis téma: nekem a pl. nagyon jól esne, ha végre valahára lenne újra egy legalább olasz földön domináns, korszakos csapatunk. Ez volna azért nagy szó, mert a 90-es éves első fele óta ilyen nem volt. Nyertünk bajnoki címeket azóta is (1999, 2004, 2011, 2022), de ezt mind-mind csak egy rövid fellángolás keretén belül - és előtte/utána asszisztálva az éppen aktuálisan domináns, korszakos csapat (Inter, Juventus) eredményeihez. A Milan 1996 óta képtelen egy domináns, éveken át bajnokesélyes csapat kialakítására, még Ancelottinak sem sikerült ez, ahogyan Allegrinek sem, Zaccheroninak és Piolinak meg végképp nem. Mióta 1999-2001 között a Milan, Lazio, Roma nyert, teljesen polarizálódott a bajnokság, ha valaki megnézi az elmúlt majdnem negyedszázadot, azt fogja látni, hogy minden az Interről és a Juventusról szól Itáliában. Ebben a 23 évben nyert 3 bajnoki címet a Milan, 1 címet a Napoli, és a többi 19 (!) scudettón ez a két csapat osztozott meg. És azért ennek nem kéne ennyire törvényszerűnek lennie. A Coppa Italia elmúlt 19 kiírásából 12-t szintén ez a két csapat vitt, és most a 20.-ban is 80-90%, hogy a Juventus lesz a befutó.  

Szóval valami generikusan nem az igazi, hogy más csapatok képesek tartósan erőtényezők maradni (magyarán tartósan KIEGYENSÚLYOZOTTAN játszani és nyerni), a Milan erre pedig kb. 30 éve képtelen lassan. Szerintem érdemes lenne megnézni azt, hogy mi különböztet meg minket tőlük ezen a téren, és arra fókuszálni, vagy levonni a következtetéseket. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.29. 10:50
ACM_GRA, kissheva and bubu971 reacted
Oldal 2 / 2