2024-02-18 Monza-Mi...
 

2024-02-18 Monza-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

Három nappal a Rennes elleni EL-meccset követően a Milan vasárnap este idegenben a Monza ellen lép pályára az olasz bajnokság 25. fordulójában. A Rossoneri az előző fordulóban 1-0-ra nyert a Napoli ellen, míg a monzai alakulat ikszelt a Veronával. Az összecsapás vasárnap 20:45-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.02.17. 17:16
HegyalJani
(@hegyaljani)

Muszáj folytatni a jó sorozatot, a tegnap botlásuk után megelőzhetjük a zebrákat.. Bár, ahogy korábban már valaki említette, igazából teljesen mindegy, hogy szezon végén 2. vagy 3. helyen végzünk. Nincs jelentősége..

Úgy tűnik Giroud és Pulisic is pihenőt kap, Okafor lesz a jobb oldalon, ami kicsit érdekes, meglátjuk mi jön ki belőle.. Egyébként mostanában egyre többször fordul elő, hogy rövid időszakra Leao középre és jobb oldalra is áthúzódik.. Szóval szerintem nincs az kőbe vésve, hogy Okafor végig a jobb oldalon lesz..

A Monza a senki földjén van.. Kiesés nem fenyegeti őket, előrébb sem nagyon léphetnek, megragadtak a középmezőnyben.. Ez a legveszélyesebb, mert tét nélkül játszhatnak, így parádés játékot és gálát ma sem várok.. Nyerjük meg a meccset, aztán lehet készülni a Rennes elleni visszavágóra.. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.18. 10:55
kissheva
(@kissheva)

Szerencsés helyzetben vagyunk, mert kiállhatunk a legerősebb kezdővel, ami rendelkezésre áll, és a Rennes elleni visszavágón lehet majd egy-két fáradtabb kulcsjátékost is pihentetni akár.
Ahogy Jani is említette, a Monza komolyabb tét nélkül futballozhat, ami eredményezhet felszabadult játékot, viszont ha megszereznénk a vezetést, talán nem kaparnának utána, mintha az életük múlna rajta. 

Ez lehetne a bajnokságban a 10. veretlen meccsünk zsinórban (7 győzelem, 2 döntetlen). Amúgy ez a sorozat pont a Monza elleni győzelemmel kezdődött. Igazán rajtunk sincs nagy nyomás, tehát mi is játszhatunk felszabadultan, és jó lenne folytatni a jó sorozatunkat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.18. 12:22
Anselmo
(@anselmo)

Ez tipikusan az a meccs, amiről nagyon nehéz előzetesen jósolni bármit is. 5 helyen változtat Pioli, ebből jó és rossz is kisülhet, persze ténykérdés, hogy ideje rotálni komolyabb mértékben. Számomra meglepő, hogy Chukwueze mennyire partvonalra került, inkább a Okaforhoz nyúlnak, mint hozzá, ha már Pulisic pihen. Sokat elmond sajnos. Pedig csapágyasra nem lett éppen járatva az ANK-on... valami nagyon nem stimmelhet vele, ha még második opciónak sem megfelelő a stáb számára. 

A Monza érdekes csapat. Ebben a keretben azért volna több, mint amit Palladino kihoz belőle, de lényegében nincsen komolyan vehető csatáruk, és ez elég komoly versenyhátrány. A támadósortól lefelé rendben vannak, de elől borzalmasan impotens ez a társaság (Dany Mota, Djuric, Colombo, Zerbin...), a Serie A talán legrosszabb támadórészlege az övék, pedig egy-két normális csatárral simán ott lennének, mint a Bologna. Ehelyett 21 szerzett góljuk van, ennél kevesebbet csak a tökutolsó Salernitana, és az Empoli szerzett. Úgyhogy olyan nagyon nem kell félni tőlük. Egy 0-0 szerintem a legrosszabb forgatókönyv. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.18. 13:14
dzsozy
(@Gunz)

Megint lógó pélóval mentek dugni. Ezt el kell engedni. Az egyik oldalon a megpattanó bemegy, a másikon megfogja a kapus... 5m-re nem tudnak pontosan passzolni, mindenki tompa. Ez a faék monza egyszerűen a játék minden elemében jobb ellenfelénél.

Azért a kapusbalesetnél visszanéztem volna Theo elesését, mert nekem elég gyanús volt. Igazából nem érdemelnek ezzel a teljesitmennyel semmit, amit eddig meg is kapnak bőséggel... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.18. 21:50
dzsozy
(@Gunz)

3.6 km-el futott többet az ellenfél. Tötyögés a köbön. Ilyet nem nagyon láttam... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.18. 21:59
Anselmo
(@anselmo)

Ouu, ez nagyon alja volt. A liga harmadik legrosszabb támadójátékával rendelkező csapat ellen 4 zsetont beszoppantani, hát nem akármilyen bravúr. Thiawot nem nagyon szeretném látni, és nem a mai miatt. Iszonyatosan sok hibát vét, piros lapokat szed be, nagyon rossz játékosnak tartom (de főleg butának). Jovic dolgára sincs épeszű magyarázat. Pioli dolgaira meg van, csak ezt éppen ott nem látják, ahol a legjobban kéne...

De nem akarok igazságtalan lenni. Van ilyen, hogy minden rosszul jön ki. Nagy dráma nincsen, jelentősége annyi sem, ha nem kapunk ki harmadjára is az Atalanta ellen jövő héten, akkor kb. le is zárhatjuk a TOP4 kérdését, a Rennes ellen meg csak nem fogunk deportívózni egyet. 

Ettől függetlenül Pioli egy kókler, sokadszorra. A Rennes ellen bőven elég lett volna pihentetni, erre megint 6 helyen változtat, holott erre már ezerszer ráfaragott a múltban. És ha nem távozik a nyáron, akkor a vezetőség a nála is nagyobb kókler. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.18. 23:02
Dio
 Dio
(@deeo)

Hát nem tudom… Jön egy nagyon jó pozícióból várt visszavágó, ami előtt kicseréli a fél csapatot… nem arra a meccsre kéne kicserélni? 

Utólag okoskodom, igen, de Pioli még mindig nem tanulta meg hogy a kicsik ellen sem lehet ekkorát kavarni, főleg nem idegenben. Beteszi azt a Thiawt kezdőbe, aki novemberben volt kezdő utoljára. Gyakorlatilag 3 gólban vastagon benne volt, a 11-es és amit előtte művelt, az számomra a magyarázhatatlan kategória. Lehet Kjaer nincs 100 %-os állapotban, akkor ezt visszavonom, de ez nagyon nem jött ki jól. 

Persze, arról nem Pioli tehet hogy a csatárunk pofán veri az ellenfelét a VAR korszakában. Már az első ismétlésnél tudtam, hogy ezért ki fogják szórni.

Na mindegy, bosszantó ez, de bele kell hogy férjen. Még a végén tényleg elhiszi itt mindenki hogy Piolival amúgy nincs baj. De van. Az a lehető legnagyobb csapás lesz, ha a nagy megnyugvásban jövőre is megtartják nekünk.. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.18. 23:04
kissheva
(@kissheva)
Írta:: @Gunz

3.6 km-el futott többet az ellenfél. Tötyögés a köbön. Ilyet nem nagyon láttam... 

Egyel kevesebben voltunk a pályán...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.18. 23:07
dzsozy
(@Gunz)

@kissheva

Az első félidőben... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.19. 06:10
R66
 R66
(@r66)

Így, hogy előzhettük volna a bundásokat, szinte biztos voltam benne, hogy nem fogunk nyerni. Viszont azt, hogy úgy fogjuk ettől a Monzától nyelni a gombócokat, mint napközis gyerek a menzás fagyit, arra azért nem számítottam. Maga a rotáció kapcsán most egyetértettem Piolival. A bajnokságban a senki földjén vagyunk. Mögöttünk belátható távolságban senki, az meg hogy másodikok, vagy harmadikok vagyunk kb édes mindegy. Nagyjából tét nélküli a dolog, míg az EL-ben akár minden a földbe állhat, ha nyomunk egy deportivot. (Ami azért ebben a csapatban mindig benne van sajnos)

A játékosok teljesítménye olyan amilyen, a hibák mindig benne vannak. De az, hogy a mentalitás kb a béka segge alatt volt, az megbocsáthatatlan. Ennyi unott fapofát, mint amennyi itt volt, maximum egy Farkasházy Tivadar stand-up esten tudok elképzelni. Tényleg, alig pár játékoson látom csak azt, hogy úgy megy ki a pályára, hogy most ha kell, ketté fejeli a téglafalat is (Pl. Pulisic). Azt gondolom, hogy ez a legnagyobb különbség pl egy Interhez képest.

Ami még elkeserítő számomra, hogy Maignan borzasztóan visszaesett. A 4. gól már a sokadik, ami nagyon csúnya volt. Ha nincs is nála olyan leolvadás, mint Onanánál, de jelenlegi teljesítménye alapján nagyon messze van a TOP kapus szinttől. Mióta nem a jó öreg Dida a kapusedző, azóta valami megváltozott nála.

Összességében ez a szezon már le fog csordogálni így, szerintem sokunk vérnyomását nem fogják az eredmények befolyásolni különösebben. A vezetőségtől viszont elvárom, hogy legyen nyártól egy kész tervük, mert a bajnok szezon óta nem beszélhetünk itt fejlődésről.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.19. 08:06
Anselmo
(@anselmo)

Nekem is nagyon hasonló a véleményem. A rotáció persze szükséges, az nem vitás (hogy egyszerre ennyi poszton kell-e / szabad-e, az más kérdés, szerintem nem). És nyilván az is igaz, hogy nincs valós jelentősége annak, hogy előzzük-e a Juvét vagy sem, ahogyan reálisan attól sem kell tartani, hogy az Atalanta - Bologna páros legalább egyikét nem tudjuk magunk mögött tartani (a többiek annyira messze vannak, hogy foglalkozni sem kell velük). Szóval belefért, meg mit tudom én, de rossz volt ezt látni, több okból is. 

Egyfelől a látottakból két dolog következhet: vagy Pioli teljesen alkalmatlan és nem tudja hogyan, milyen mértékben lehet rotálni - már sokadszorra - hogy azt a csapat még elbírja, és egy elfogadható teljesítményt is hozzon. Vagy nagyon rosszul lett összeállítva a keret, mert Okafor, Chukwueze és Jovic semmit nem tudnak hozzátenni a csapat játékához, ha kezdőbe kerülnek, és nekik kellene mondjuk alakítani a meccset. Szerintem részben mindkét állítás igaz. A mentális problémákat is nyugodtan ki lehet emelni, ahogyan Maignant is...

Már jó ideje nem az a kapus, akit pótolhatatlan veszteségnek tartanék, főleg, ha egy csinos összegért megválnánk tőle. Hosszú ideje nagyon keveset tesz hozzá az eredményekhez, de elvenni azért szokott belőle mostanában. Azt sem írom a javára, hogy a Serie A-ban eddig 13 büntetőből 1-et tudott kivédeni, amit rúgtak neki. Ez tragikus mutató: azt jelenti, hogy ha 11-est ítélnek ellenünk, az gyakorlatilag automatikusan gólt is jelent. Ez manapság minimum nem így kéne legyen, mert a büntetők egyharmada kimarad lassan. De az esetünkben erről szó sincs. És itt valami nagyon látványos gyengesége lehet, ami ennyire könnyűvé teszi, hogy belőjék ellene a büntetőket.       

Aggasztó, hogy ennyire képes összecsuklani a csapat a semmiből, az is, hogy a második sorra mennyire nem lehet számítani kezdőként, az meg a leginkább, hogy Piolival ennek ellenére mennyire elégedett mindenki a vezetőségben. Én nem hinném, hogy van kész terük a nyárra, pontosabban van, az, hogy Pioli marad egy újabb évet, és majd vagy igazolunk csatárt Giroud mellé/helyett, vagy nem. Én nem látom azt a koncepciót, sem edzőkérdésben, sem egyéb fronton, ami arra mutatna, hogy a Milant TÉNYLEG vissza akarják helyezni a legmagasabb polcra. Távozhat Leao, akár Maignan, vagy Theo Hernandez, inkább arról esik csak szó, hogy jöjjön a cash, aztán adásszünet. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.19. 09:05
gumicsiga
(@gumicsiga)

Ez az eredmény és a Monza teljesítmény, mondjuk 20-ból egyszer sikerült volna így és ez pont most volt. Ehhez leginkább Thiaw asszitszált, borzasztóan gyenge volt a védekezésben, nem csak a 11-esnél, elől pedig nem mentek neki a passzok. Jovic is egy idióta, bár én visszanéztem az esetet és Izzonak is járt volna a piros, amiért két kézzel lökte őt a semmi közepén.

Szerintem nem volt rossz a kezdő, két komoly egyéni hiba kellett ehhez az eredményhez. A helyzeteket be kell lőni, a 11-eseket pedig el kell kerülni.. Egy top hármas játékosainak tagjainak nem kéne ilyen hibákat elkövetniük, ebből látszik, hogy csak a keret egyik fele az, aki ezen a szinten van a maradéknak még sokat kéne fejlődnie. Vajon hol állnánk most, ha Thiaw nem hoz össze nekünk idén vagy három 11-est és egy pirosat a Juve ellen...

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.19. 16:32
kissheva
(@kissheva)

@dzsozy Sorry, nem figyeltem, hogy mikor írtad a kommentet, így viszont egy félidő alatt elég sok a 3,6 futott km differencia.

A meccshez: igazából valóban nem kell izgulni a bajnokságban, és benne van ha egyszer-egyszer betlizünk. Ezért is vagyunk jelenleg 11(14) pontos hátrányban a sinterrel szemben, és nem a scudettoért küzdünk velük. De ahogy azt már előttem is leírták, sőt többször leírtuk már korábbi meccsek alatt, hogy a csapat nagy része teljesen lélektelenül teszik a dolgát. Illetve alig-alig látni jelét a tudatosságnak a csapatjátékban. 

Korábban is leírtam mit gondolok Pioli rotálásáról, és most is ugyanezt csinálja újfent eredménytelenül. Olyan játékosokat játszat együtt kezdőkét, akik nincsenek tűzben tartva, és csak epizódszereplők. Aztán teljesen váratlanul egyszercsak felküldi őket együtt, hogy na kezdjetek valamit. Ezt így nem lehet, még a legnagyobb csapatok is megéreznék, ha mondjuk a komplett támadószekcióban csak a cserék játszanának. Hozzáteszem kategorikusan nem szabadna őket cserének titulálni, hiszen egy hosszú szezon alatt 17-18 stabil emberre minimum szükség van. 
Én úgy gondolom, hogy Piolinak nincs töke rotálni rendesen, amikor csak egy-két játékost hagy ki, mert fél, hogy 1. nem jön az eredmény vagy 2. majd az adott kezdő játékosa megsértődik. Ezért pedig előjön ezzel az húzásával, hogy 3 havonta egyszer felforgatja az egész csapatot és a fakót küldi fel kezdőként.

A gond a játékunkkal, hogy teljesen az egyéni képességekre épül, és nincs egy adott rendszer, ami a játékosok képességét támogatná. Ezért domborodik ki ennyire, ha nem megy a csapatnak, és marha látványos, amikor egy-egy játékos hibázik. 

Amúgy nincs nagy gáz, tényleg tök mindegy, hogy másodikok vagy harmadikok leszünk, de igazából ha negyedikek lennénk, akkor sem dőlnék a kardomba. Ez a szezon így fog lecsordogálni. Abban azért bízom, hogy ha az EL-ben megkapunk majd egy komolyabb ellenfelet, nem fognak bucira verni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.19. 18:05
Anselmo
(@anselmo)

Lábjegyzetként ide kívánkozik:

Én csak tényleg azt nem tudom, Thiaw gyerek mire gondolt az első gól előtt... már az első szabálytalanság (amit előnyszabály miatt engedett tovább a bíró) után is 17 méterről járt volna szabadrúgás a Monzának, ami éppen elég baj lehetett volna, de erre 3 másodperccel később még egyszer úgy lép oda, mint valami eszelős. Ez tényleg agyatlanság. És sajnos a sokadik meccs ez már, ami Thiawon elmegy, pedig annyira nagyon sokat nem is játszik.

A lapok is kérdése is hajmeresztő. 6 piros lapunk van ebben az idényben (ebből 4 azonnali), amivel a legrosszabb a statisztikánk a bajnokságban, de a top bajnokságok majdnem 100 csapata közül is csak a Getafe kapott több pirosat (8). Ez elég komoly idegrendszeri bajokat mutat.

És hogy már 31 kapott gólnál járunk, az már egyenesen kiesőjelöltekre érvényes statisztika. Olyannyira, hogy ennél több gólt valóban csak olyan csapat kapott, amely ténylegesen a kiesés elkerülése ellen harcol (a vonaltól most 4 pontra lévő Lecce, és utána lefelé az összes többi). 

Azért remélem az AI robot ilyen statokból is letesz Cardinale asztalára néhány adagot.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.19. 21:28
Oldal 1 / 2