2024-02-25 Milan-At...
 

2024-02-25 Milan-Atalanta

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan vasárnap este a negyedik helyezett Atalantát fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 26. fordulójában. A piros-feketék hétközben a Rennes ellen játszottak az EL-ben és 3-2-re kikaptak, míg a bergamói együttes múlt hétvégén 3-0-ra nyert a Sassuolo ellen. Az összecsapás vasárnap 20:45-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.02.24. 19:48
Anselmo
(@anselmo)

Remélem azért hozzuk a jó 3-4 kapott gólos átlagunkat holnap is, és megpróbálunk rá 5-öt lőni... hihetetlen, de már 14 olyan meccs van a szezonban, amikor legalább 2 gólt kaptunk, ez a meccseink 40%-át jelenti. És bőven benne van, hogy ez holnap 15-re nő, a precedensek alapján még annak is nagyon örülni kell majd, ha egy ikszre kihozzuk valahogy. A jó hír, hogy ez legalább egy hazai meccs lesz, azért a San Siróban két nagyságrenddel jobbak vagyunk, mint bárhol máshol. De ettől függetlenül semmi jóra nem számítok, képesek vagyunk zsinórban harmadszorra is kikapni a mini intertől. 

Amíg Pioli az edzőnk, csak a fohász marad. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.24. 21:05
Lansky
(@lansky)

A tabella alapján a helyzetünk nagyon kényelmesnek tűnt, de ha az Atalanta ma nyerne, és hozná az elmaradt meccsét is, 1 pontra feljönne ránk. A Bologna pedig szintén csak 4 pontra van. Habár pontokban nekünk is volt egy nagyon jó sorozatunk, az a pechünk, hogy a bajnokságban pont az Atalanta és a Bologna a két legjobb formában lévő csapat jelenleg (persze az Inter mellett, ami egy teljesen más kávéház a Serie A többi csapatához képest).

Nagyon nem fekszik nekünk az Atalanta stílusa, Gasperini jobb edző, mint Pioli, ez nem jó előjel. Persze a San Siro meg az El-továbbjutás (mondjuk ez a bergamóiaknál is megvan) és a jó sorsolás miatti pozitív hangulat segíthet, de nincs jó előérzetem. Egyébként is évek óta az Atalanta elleni meccsektől tartok a legjobban, mert egy Inter vagy Juve elleni rangadót nyilván komolyan kell venni, és komolyan is veszünk (még akkor is, ha netán feltörlik velünk a padlót), de az Atalanta hiába nagyon jó, biztosan nem hoz lázba egy játékost annyira, mint egy Madonnina vagy egy Juve elleni mérkőzés.

Az Atalanta bizonyos tekintetben kiscsapatokra jellemző tulajdonságokkal rendelkezik, de közben egyre igyekszik, hogy ebből kitörjön. És bizony vannak olyan szinten, hogy nem feltétlenül jelent akkora meglepetést, amikor elkapnak egy Juventust vagy éppen minket.

Nagyon nem lenne jó, ha a bajnokság végén még a BL-indulás miatt is izgulni kellene. Sajnos még egy győzelem esetén sem érezhetjük magunkat biztonságban, mert sok nehéz meccsünk van még hátra, amin akár nullázhatunk is, de nagyon nem mindegy, hogy mekkora előnnyel megyünk neki a hajrának a minket üldöző, szemmel láthatóan nagyon összeállt két BL-aspiráns előtt.

Nagyon kellene a győzelem, de pont ezeket a fontos, igazi téttel bíró tétmeccseket nem tudjuk mostanában hozni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 07:43
kissheva reacted
bubu971
(@bubu971)

Bármi lehet ma este, aztán majd hétfőn kielemezzük hol hibázott Pioli 😀 .

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 09:01
HegyalJani
(@hegyaljani)

Szerintem meg teljesen mindegy, hogy hazai pályán vagy idegenben játszunk..

Nem létező védekezésünknek és a remek kapusteljesítménynek köszönhetően garantált a 2-3 bekapott gól, amiből természetesen minimum egy büntető lesz.. És ha ez nem lenne elég, bónusznak még ott van Orsato is, aki nem arról híres, hogy nem "ajándékozna" meg minket egy-két szintén botrányos ítélettel..

Remek előjelek a meccs előtt..

A tippem 3:2 vagy 4:3, hogy kinek a javára az majd este kiderül..

Ja, azt majdnem elfelejtettem, hogy természetesen CDK is be fog találni..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 09:51
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Sajnos nehéz belekötni, pedig szeretnék :D. Próbáljunk meg bízni abban, hogy ma szerencsénk is lesz. Anélkül biztosan nem tartunk itthon egy pontot se. Valójában elég rossz, hogy ebben kell bízni, mert a csapatban vagy Pioliban nem nagyon lehet. Pedig a tét tényleg elég nagy: ha kikapunk, akkor nagy bajba kerülünk, ha nyerünk, akkor szerintem a 4. hely az el van intézve erre a szezonra.

A következő 3 forduló amúgy elég sok mindre választ ad majd: Milan-Atalanta, Inter-Atalanta, Bologna-Inter, Atalanta-Bologna, Juventus-Atalanta és Lazio-Milan meccsek lesznek a következő három fordulóban (a bergamóiaknak a 4 meccs, az elmaradt pótlasa miatt)! Hát mit mondjak... a sorsdöntő hetek kifejezés talán nem túlzás. De itt elég sok minden kiforrja majd magát, az biztos. 

Ma ideje lenne karaktert mutatni. Ha ma is kikapunk, akkor zsinórban 3 vereségünk lesz megint a Lazio elleni rangadó előtt állva, Pioli majd megint az állásáért játszat, már huszadjára az elmúlt 2 évében... és majd megint bemákoljuk a győzelmet, és akkor majd megint mindenki megnyugszik... csak már 3-4 pontra lesz az 5. hely, nem 11-12 pontra, de nem baj...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 13:34
milandrukker
(@milandrukker)

@lansky Én a Bolognat kivenném ebből a versenyfutásból, a Roma és a Lazio viszont elég tetemes hátrányban van. Egyelőre annyi a kérdés, hogy az Atalanta lesz a 3. vagy mi.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 16:29
kissheva
(@kissheva)

Kb ugyanazt akartam írni, mint Lansky kolléga, de megelőzött. Már csak abban bízom, hogy Pioli és a játékosok nem kényelmesedtek bele mentálisan az elmúlt jó eredményekbe, és nem-e kezdődött meg egy lejtmenet a Monza elleni vereséggel. 

Annyira mindenki sok gólos meccset vár, hogy a végén meglepnek minket a srácaink, aztán agyonverjük 1:0-ra a bergamoiakat. 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 17:40
LireMille
(@liremille)

Bár a Monza ellenit nem láttam, és könnyű összecsapásra számítani nem bölcs gondolat, de megéri optimistábbnak lenni. A fiúk le fogják ma róni az adósságukat, és akkor mindenki befoghatja. Én nagyon szeretném, ha így lenne, és ami tőlem telik, azt mind meg is fogom tenni ma este a sikerért. Én azt gondolom, ha mindenki hozzáteszi a magáét, akkor nem marad el a siker. 

CDK meg nem talál majd be, nyugi. Ha jól tudom, a kölcsönszerződés passzusai alapján ellenünk bajnoki meccsen nem léphet pályára. De lehet, rosszul emlékszem, vagy keverem valakivel, ez esetben sorry. Szenvedélyes meccsre számítok, Gasperini jó edző, de Chukwi szerintem ma fog berobbanni, illetve Jovic még ott lehet a padon, ha nem jól alakulnak a dolgok, a hétközben is remekül játszott a (s)rác. 

Força Milan!! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 19:18
Lansky
(@lansky)

CDK játszott a Milan elleni legutóbbi bajnokin, úgyhogy nincs ilyen passzus a szerződèsében. Jovic meg nem fog a padon ülni, ugyanis eltiltott.

Ha a játékosok leróják az “adósságukat”, mindenki befoghatja… Szép gondolat.

Egyébként nem força, hanem forza. Nem a Barcelona oldalán vagyunk. 

A hozzászólás módosítva: 2 hónap telt el , Lansky
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 19:34
kissheva reacted
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Valamint érdekes módon az inter nem hibázik a derbiken, de a kis csapatok ellen sem. Minden egyes meccsen már a szünetre nyertek, lőnek 2-4 gólt és csak minden 2. vagy 3. meccsen kapnak egyet.

persze idén (is) jól össze vannak rakva, nyerjék is meg a scudettot, mert 2x jobbak mint bàrki a mezőnyben), de azért ez az inter nem egy galaktikus real madrid…. csupán fejben fel vannak készítve, van taktika, elképzelés, van egy edző….

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 19:44
LireMille
(@liremille)

@lansky Akkor erről lemaradtam, sorry. A Rennes ellen kezezett, de ezért a nem tilthatták el, így most megnéztem, és a Monza ellen kapott piros kártyát. A Força csak megszokásból volt, nyilván ne aggódjál, tudom, hogy van olaszul :D. 

Amiből viszont nem engedek: mindenki befoghatja a bagólesőjét, ha ma este nyer a csapat és abba lehet hagyni az élvekoncolást. Túl sok itt a negatív megnyilvánulás mostanában, ha már a Barcelonát hoztad fel, ők sokkal jobban kezelik azt, hogy vannak itt-ott problémák, és idén nem lesz trófea. Itt meg világvége feeling van, egymásnak esnek az emberek. Mindenki besavanyodott, még aki régen ütős fórumozó volt, az is. Ennyire azért nem cinkes a helyzet szerintem, de ahányan vagyunk, annyian vagyunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 19:52
kissheva
(@kissheva)

@liremille Érdekes ez a régi ütős fórumozó hozzászólásod 2021-es regisztrációval. De mindegy is... őszintén szólva irigylem az optimizmusod, kíváncsi lennék milyen lehet ilyen szemmel tekinteni a világra. Viszont azt azért ne gondold, hogy ha ma nyerünk, akkor minden rendben van, és nincs itt semmiféle látnivaló. Tudom, hogy az amcsik erre a szurkolói szemléletre bazíroznak, de nem lehet mindenkit megetetni ezzel. Ha ma megverjük az Atalantát, adhat egy kis löketet, de azért ne úgy tekintsünk már erre a meccsre, mintha egy derbi lenne. Igazából mindent összevetve ennek egy kötelező hazai győzelemnek kéne lennie.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 20:34
Dio
 Dio
(@deeo)

Úgy gondolom rég hoztunk le ennyire jó első félidőt mint most. Aztán jött az a féreg, és ismét belenyúlt a meccsünkbe, ahogy megannyiszor tette már amikor nekünk vezet meccset. Nyomorult barom a VAR-al együtt. Remélem elégtételt tudunk venni a másodikban ezért.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 21:36
Anselmo
(@anselmo)

Az eredmény - ha csak azt, és kizárólag azt nézzük - akkor az előzmények ismeretében elfogadható, ez az 1 pont egy ilyen "hatpontos" meccsen a bare minimum, és ez meglett. Sem különösebben előnyös, sem igazán hátrányos helyzetbe nem kerültünk, főleg ha az Atalanta nem csinál csodát 3 nap múlva az Inter ellen. Nem hinném a ma látottak alapján, hogy ettől tartani kéne.

Amúgy nehéz mit mondani. Akartunk, de valahogy nem JÓL akartunk. A 11-est most hadd ne hozzam ide, ez egy nagyon hosszú téma, maradjunk annyiban, hogy kurva nagy mákja volt vele az Atalantának. Ezzel talán senki nem tud vitatkozni. Küszködés volt a második félidő, egy játszani nem akaró ellenfél ellen, akiknek oltárira megfelelő volt ez a lopott 1 pont, hát akkor egészségükre. 

Sok szó ma nem érheti a ház elejét, ami igen, az meg parttalan volna. Ez a csapat ma így, ilyen keretek között ennyit tud. Azt maximálisan a pályára tette, Pioli meg ennyit tud hozzátenni, sajnos éppen az ilyen meccseket dönthetné el a javunkra, ha lenne egy polccal feljebb lévő edzőnk. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.25. 23:23
Oldal 1 / 2