2023-12-30 Milan-Sa...
 

2023-12-30 Milan-Sassuolo

Oldal 2 / 2
 
123asd
(@123asd)

Bevallom nem olvastam végig minden hozzászólást, és lehet kicsit off téma amit írok, de engem érdekelne, hogy mi lehet az oka annak, hogy ennyire nem megy vele. A covid időszaktól a vb ig összeségében szerintem egyáltalán nem panaszkodhattunk, jó voltak ott is elég gyönge meccsek, de összeségében szerintem rendben volt. Aztán a vb után teljesen megváltozott valami. Egyre nagyobb pofonok jöttek (5-2, 4-0, 5-1 és a többi), és a 2 helyről leestünk gyakorlatilag az 5. re, a bl indulás sem lett meg önerőből, csak a juventus büntetése miatt lett meg. Elsőre én úgy gondoltam, hogy azért lehetett ez, mert sok kulcsjátékosa elment ingyen (Donna, Calhanoglu, Kessie, Romagnoli), és nem nagyon lettek pótolva. Viszont most jöttek minőségi játékosok az ő kérésére (!!!!!), és (játékban) nem vagyunk előrébb tavalyhoz képest. Nekem nem voltak nagy elvárásaim az év elején, mindössze annyi, hogy a top 4 et érjük el, és hogy az újakat fokozatosan építse be. Az eddigi 3 hely szerintem nem rossz, de a játékunk elkeserítő. Nem azt mondom, hogy most minden meccset nyerjünk meg 5-0 ra, de legalább ne úgy játszunk, hogy valahogy rúgjunk 1 gólt azt jovan. Mintha említette volna régebben valaki, hogy kiismerhették az év eleji játékunkat, de szerintem ami nincs azt nem lehet kiismerni!!! Mindenesetre Piolinak mennie kell, az év végén mindenképpen, de engem érdekelne, hogy mi lehet az oka annak, hogy ennyire visszaesett vele a játék. Persze vannak sejtelmeim, de kíváncsi lennék más mit gondol erről. 

Na mind1 boldog új évet mindenkinek 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 17:51
ACM_GRA reacted
Anselmo
(@anselmo)

@123asd Ennek szerintem sok összetevője van, és ezekbek csak egy részéért felelős maga Pioli. 

Egyrészről az általa (stábja) által alkalmazott edzésmódszerek teljesen kikezdték a játékosok fizikai állapotát az évek során. Ez egy egyre súlyosabb probléma lett az idő múlásával. Eleinte egy masszív és intenzív letámadásra épülő játékstílus jellemezte őt, ez tartott az előző szezon elejéig/közepéig. Sokaktól hallottam, hogy a bajnoki cím megszerzése után Pioli biztosan valamiféle "nagycsapatos" hóbort kedvéért kezdett el ilyen labdatoszogatós játékot játszatni, de az igazság csak az lehet, hogy valójában be kellett látnia, hogy a játékosok egyre növekvő sérülékenysége miatt a korábbi sikeres harcmodor már nem fenntartható többé. Kivannak nyírva, össze-vissza lesérülnek, tehát nem maradt más, mint visszavenni az intenzitásból, és az áttérés a labdabirtoklásra épülő játékra. Csakhogy ez az a keret erre nem volt alkalmas, így a játék (és eredmények) hanyatlásnak indultak. A nyáron ezért olyanokat kért, akik sokkal labdabiztosabbak, hogy ezt legalább valamivel ellensúlyozza. De csak tünetileg kezeltek ezzel valamit, aminek sokkal mélyebb okai vannak, és nem azt nézték meg, miért lehetnek rosszak az edzésmódszerek. 

Egy másik súlyos hibája az volt, hogy erre a kényszerpályára kerülve össze-vissza hozott olyan - kétségbeesett - döntéseket (formációváltások, idegen posztokra kimozgatott játékosok) amelyekkel teljesen összezavarta a játékosokat és elvette tőlük a megszokott és bejáratott fogódzókat. Ez hosszabb távon önbizalomvesztést is okozott bennük, mert nem voltak jó teljesítményre képesek. Végső kétségbeesésre utal az, hogy más ötlet nem lévén majdhogynem a játékosok kezébe adta a taktikai irányok meghatározását, ahogyan nyilatkozta a minap. Innentől az irányítást és a hitelességét is elvesztette. Ez már önmagában is elég baj, és ezt még sor másik tetézte, amely a klub vezetősége felől érkezett (de ezekre most akkor nem is térek ki). 

De a lényeg, hogy az általa 2020 elején kitalált játékstílus maga egy jó ötlet volt, viszont azt nem elég jó edzésmódszerekkel és rekreációs elemekkel támogatták meg (talán mert nem is ismerték ezeket), így hosszabb távon eleve kódolva volt ebben a hanyatlás is. Új ötlet pedig nincs a tarsolyában, és talán tudás sem hozzá, mert egy labdabirtoklásra épülő kreatív játék felépítése a legnehezebb edzői feladat, ami csak a legnagyobb edzőket jellemzi. Tehát a megoldást is ezen a két úton kell keresni: vagy hozni egy olyan tehetséges edzőt, aki képes ezeket a játékosokat egészen másképp és kreatívabban használni, vagy az edzésmódszereket megreformálni az alapoktól kezdve. De erre Pioli önerőből nem képes (lövése sincs, szerintem, mit rontanak el), és félek tőle, hogy nála feljebb is csak a fejüket vakarják. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 20:47
Gagacs, 123asd, bubu971 and 2 people reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@123asd "Nekem nem voltak nagy elvárásaim az év elején, mindössze annyi, hogy a top 4 et érjük el, és hogy az újakat fokozatosan építse be."

Akkor Te teljesen elégedett lehetsz, mert TOP 4-ben ott vagyunk és a játékosokat is sikerült beépítenie, hiszen az év elejei meglepően jó játék után, amit az újak eddig képzésének és edzettségének köszönhettünk sikerült a saját képére formálnia őket és tökéletesen beillesztette mindet a nézhetetlen labdatoszogálos elképzelésébe. 😀 😀 😀

Bocsi, ezt nem hagyhattam ki 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.01. 15:05
Gagacs and bubu971 reacted
Oldal 2 / 2