2024-01-02 Milan-Ca...
 

2024-01-02 Milan-Cagliari (Olasz kupa)

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan kedd este a Cagliari együttesét fogadja a San Siróban az Olasz kupa nyolcaddöntőjében. A tét a negyeddöntőbe jutás és a párharc egy mérkőzésen dől el. A piros-feketék a hétvégén a Sassuolo legyőzésével hangoltak a kupameccsre, míg a szardínaiai alakulat 0-0-s döntetlent játszott az Empolival. Az összecsapás 21:00-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.01.01. 20:11
Anselmo
(@anselmo)

Amelyen a hírek szerint Jiménez (18), Simic (18) és Chaka Traoré (18) és Romero (19) is kezdő lesz, valamint a középpályán Adli vagy Zeroli (18) biztosan, és még Clinton Nsiala (19) vagy Bartesaghi (18) szerepeltetése is nagyon valószínű. Ez önmagában nem arra utal, hogy komolyan vennénk, vagy szeretnénk nem úgy járni, mint az Inter vagy a Napoli. Pedig hullanak ki a riválisok, 21 éve nem nyertünk ilyet, eddig pocsékul alakult a szezon - szóval motiváció bőven lehetne arra, hogy legalább a kupát húzzuk be idén. Amúgy sem gondolom, hogy Pioli helyzetét megerősítené egy újabb korai kiesés...

Nem tudom hova tenni, hogy a csapat harmada/fele arányában ifistákkal megyünk neki ennek a nyolcaddöntős meccsnek. 

De ha egyszer persze Leão, Calabria, Loftus-Cheek és Giroud pihen, Bennacer meg Afrikában, a védelem amúgy is elfogyott, Pobega sérült, és Krunic már kegyvesztett lett itt a januári eladása előtt, akkor sok opció persze nincsen, ezt is értem. Remélem a vezetőség legalább januárban esznél lesz, és nem annyiban merül ki a tehetségük, hogy Gabbiát hazarendelik. De azért elég csúnya, hogy minimum öt 18-19 évesnek kell egyszerre pályára lépni majd, hogy valahogy kiálljunk a legjobb 16 között. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.02. 09:22
bubu971
(@bubu971)

@anselmo Teljesen mindegy ki lesz a pályán, amíg Pioli az edző...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.02. 09:51
Gagacs and Anselmo reacted
kissheva
(@kissheva)

Valahol jó dolog, hogy lehetőséget kapnak a fiatalok, de nálunk ez most nem a beépítésükről szól. Ennek tényleg csak az lesz a célja, hogy pihenőt tudjon adni a mister a sztenderd embereknek. 

Pioli végletekben gondolkozik, ahogy a fiatalok játszatásával most, ugyanígy van a rotálással is. Vagy mindenki játszik vagy senki. A fiatalokat nem úgy kell beépíteni, hogy egyszerre felküldünk 4-5-öt meg hozzájuk még a cseréket. Ezen a meccsen játszani fognak, aztán szépen Pioli el is felejti majd őket.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.02. 18:25
Anselmo and Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

Ez sokkal simább lett, mint gondoltam (hiába kájjári B csapat, nálunk ez nem szokott jelenteni semmit. 😀 ). Örülök, hogy sok fiatal játszott, nem is voltak annyira megszeppentek. Theo végre a régi önmagát hozta, nagyon kellene ez folyamatosan. Leao góljának is örülök, hátha ő is feltámad.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.02. 22:56
kissheva
(@kissheva)

Engem sikerült meglepniük a srácoknak, őszintén szólva sok jóra nem számítottam. Bár azt nem tudtam, hogy a Cagliari is a fakóval fog felállni. Mindenesetre örülök a fiatalok játénak, szerintem mindenkinek sikerült élnie a lehetőséggel. Nem tudnék senkit sem mondani, aki lefele kilógott volna. Talán a csereként beálló Zeroli tűnt nekem kissé súlytalannak, de neki meg kevés játékperc jutott. Azért Camarda-t még megnéztem volna.
Úgy tűnik, hogy Jovic tényleg elkapta a fonalat, és ha ilyen ütemben tudja termelni a gólokat, akkor nagy segítség lehet tavasszal, hogy van egy gólerős cserecsatárunk.
Ugyan nem bír nagy ranggal az Olasz Kupa, de én örülnék, ha sikerülne megnyerni, és begyűjteni egy kupát a szezon végén.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.02. 23:14
milandrukker
(@milandrukker)

@kissheva Pénzügyileg viszont elég sokat hozhat a 4 csapatos szuperkupa miatt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.03. 00:22
Dio
 Dio
(@deeo)

Na végre már! Az első 20 perces vergődés után azért csak sikerült ezt nagyon simára lehozni, még akkor is ha a második és a harmadik gólunk is kb csak a suta kapusukon múlott.

Nálam egyébként az újak közül messze Jimenez nyerte a tegnapi meccset, tök gyorsan mozog az a srác a labdával, teljesen jól nézett ki.

Egyébként így hogy az inter kiesett, akiket a fene tudja mikor és hol vertünk meg utoljára, még akár rá is mehetünk a kupára, ha jól jön ki nekünk a két meccses elődöntő. Egy meccsen meg (az interen kívül) bárki ellen van esélyünk szerintem, HA éppen olyan napot fogunk ki..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.03. 09:09
Anselmo
(@anselmo)

Szerintem semmivel sem bír kisebb ranggal az Olasz-kupa, mint bármelyik elitbajnokság kupaküzdelme, beleértve az FA-kupát is. Ahogy említettétek is, pénzügyileg sem mindegy, 33 millió eurót hozna a konyhára a megnyerése, ennyit még az Európa-Liga győzelem díjazása sem jelentene. Ráadásul egy teljesen reális, megvalósítható célkitűzés, főleg ilyen sorsolással, hogy az Atalanta / Fiorentina/Bologna hármassal kell megküzdeni egy döntőért. 

A meccsről magáról sokat nem mondanék, a Cagliari kispadját azért hadd ne legyen nagy truváj legyőzni, jövő héten máris jön az Atalanta a 8 között, azután meglátjuk, van-e értelme még bármiről is beszélni. 

A téli mercato nem hiszem,  hogy sok eseményt tartogatna számunkra, Jovic életjeleket mutat, így csatár nem jön, Gabbia mellett maximum ez a Terracciano gyerek, és sajnos a középpályára - ahová most a legjobban kellene - biztosan senki nem jön. Hacsak a fiatal olasz nem lesz annak is alkalmazva. De még ezt se kapkodjuk el, lehet, hogy Gabbián kívül meg se mozdul az állóvíz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.01.03. 22:27