2023-12-30 Milan-Sa...
 

2023-12-30 Milan-Sassuolo

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombaton hazai pályán a Sassuolót fogadja a 2023-as év utolsó mérkőzésén az olasz bajnokság 18. fordulójában. A piros-feketék múlt hétvégén 2-2-es döntetlent játszottak a Salernitana otthonában, míg a Sassuolo hazai pályán 2-1-re kikapott a Genoától. A mérkőzés szombaton 18:00-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.12.29. 18:15
Dio
 Dio
(@deeo)

Ott is a diadal!! Édes Istenem. És ez a csapat a harmadik a tabellán, tényleg néha mintha egy párhuzamos univerzumban lennénk.

Bennacer előtt le a kalappal, a többit hagyjuk. Reijdners lövése a kapuval szemben tökeletesen minősíti ezt a csapatot. És rendszeresen ilyen lövései vannak, nem értem komolyan hogy mit láttak ebben a csávóban, de mindegy, 3 pont.

Leao mellett viszont nem tudok szó nélkül elmenni. Az, hogy valaki ilyen fizetéssel, vezér szerepkörben ekkora egy szar legyen, már bocsánat, az bizony művészet. Egy darab jó döntése nem volt a csávónak az egész meccsen, azért ez döbbenet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.30. 20:01
kissheva and Gagacs reacted
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Nekem ami sokadszor tűnik fel, hogy Leao, Pulisic stb akár 40 perc után is alig képes elfutásra, mintha ólmot cipelnének.

Hiába nyertek, ez akkor sem működik, valami nem jó amit vagy ahogy tesz a csapat. Igy hiába nyertek és nyernek esetleg az Empoli ellen is, ez a rendszer az idei bajnokságban már nem tudom mitől működne…

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.30. 20:07
Anselmo
(@anselmo)

@deeo Én már - némi feszültségkeltés keretén belül - pár napja kifejtettem, mit gondolok Leãóról. Nem változott a véleményem, sőt. Abszolút kerékkötője jelenleg a csapatnak, ár-érték arányban nagyon rossz, flegma, indolens, és a legkevésbé sem szolgál rá arra, hogy világsztár legyen. Vagy hogy úgy kezeljék őt a Milan háza táján. 

Gratulálok a 3 ponthoz a csapatnak. Az elmúlt 4 év legrosszabb Milanja a mostani, ahhoz képest kell ezt nézni, és örülni az eredménynek. 

A többit tudjuk. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.30. 20:09
Gagacs reacted
kissheva
(@kissheva)

A hozzászólások száma hűen tükrözi a jelenlegi helyzetet a csapat körül. Nincs mit írni, hiszen ugyanazt láthatjuk hétről-hétre pepitában. Ott tartunk, hogy ez a csapat képtelen jó játékra, és az eredmény tulajdonképpen azon múlik, hogy az ellenfél milyen napot fog ki.

Leao játéka és hozzáállása nálam is bicskanyitogató, a többit leírtátok.

A hozzászólás módosítva: 4 hónap telt el , kissheva
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.30. 22:39
dreid
(@dreid)

@kissheva Talán igen, talán nem.

Egyik oldalról a játék nem volt szép.
A másik oldalról, van egy kazal sérültünk és mégis nyertünk, úgy, hogy ünnepek vannak, amikor az olaszok lusták. Nyertünk, az Inter, Napoli, Roma trió nem. + pályára lépett két fiatal.

Meg hát minek is töltse az ember siránkozással az ünnepeket...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 01:31
kissheva
(@kissheva)

@dreid Így is lehet nézni. Viszont a tegnapi kezdő középpályától fölfelé a legerősebb kezdőnk volt. Nyilván pozitív, hogy nyertünk, és nem is az eredményekkel van a legfőbb gondom. Azt gondolom, hogy a szezon kezdetén többünk aláírta volna a 3. helyet féltávnál a rengeteg új ember beépítése miatt. A legfőbb gond az a kilátástalan játék, amire nem tudsz alapozni hosszú távon. Nem mondhatod azt, hogy na bumm, ez most így sikerült, de legalább voltak bíztató jelek, és majd a következő meccsen... Nálunk ilyen kb a 4. forduló óta nincs.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 08:13
Dio
 Dio
(@deeo)

@kissheva Az az irdatlan nagy szerencsénk, hogy a Lazio - Napoli - Roma - de még az Atalanta négyes is tudása alatt telejesít, aminek köszönhetően most a Fio és a Bologna van mögöttünk, de ez nem lesz mindig így. Biztos, hogy valamelyik meg fog indulni tavasszal, de lehet akár többük is, onnantól ezzel a játékkal mi komoly bajban lehetünk.

Igazából ez a 4 szerencsétlen csapat menti meg jelenleg Pioli állását, egy átlagos esztendőben, mint amilyen az utóbbiak voltak, ahol 6-7, néha még 8 csapat is verseng a BL helyekért, már komoly lenne a probléma.

Ha már Pioli, egyre több portál hozzá le a tegnapi meccs utáni momentumot, ahol a komplett csapat kiment a Curva Sud elé, majd Florenzi és Theo tartott egy összeölelkezős beszédet, viszont Pioli nélkül, aki csupán néhány stábtaggal együtt beviharzott az öltözőbe, ahogy a fiúk megindultak a Curva Sud elé.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 09:25
kissheva and Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

Tibo fórumtárs a csetre másolta be pioli nyilatkozatának egy részét. Nos, az szerintem sokmindent megmagyaráz. Az hogy tegnap nyertünk óriási szerencse. A szpíker is mondott tegnap 2 nagyon találó dolgot. Az egyik, hogy látszott (első félidőben) a játékosokon a teljes tanácstalanság, egyszerűen nem tudták mit kezdjenek a labdával ha náluk van. A másik meg a holland gyerek szabadrúgásánál, miszerint ez a szabi jól tükrözi a Milan eddigi "játékát".

És akkor pioli nyilatkozta Google fordításban, szerintem így is tökéletesen érthető: "Hiszem, hogy egy edző képességei az, hogy megértse a saját csapatát, néhány éve kínszenvedés voltam nekik, a videók és a taktikák között, most nagyon szabadon hagyom, mert bízom bennük, a felelősség és az összetartozás érzésében, a tiszteletben a klub és az edző felé. Nem azt mondom, hogy már nem csinálok semmit, hanem azt, hogy egy kicsit visszavonulok, és hagyom, hogy bizonyos pillanatokat kezeljenek."

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 10:36
kissheva
(@kissheva)

@deeo Egyetértek, és mint tudjuk, a BL-ért való harcban a pályán tavaly is elbuktunk. A 3. helytől lefelé megy a harc, hogy ki a nagyobb lúzer.

A Pioli-s rész érdekes, hiszen eddig mindenhonnan az folyt, hogy a játékosok kiállnak mellette. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 10:41
R66
 R66
(@r66)

@gagacs Bár a tegnapi meccset nem láttam, de ez a nyilatkozat kávé nélkül is helyre tette a vérnyomásomat.

A hozzászólás módosítva: 4 hónap telt el , R66
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 10:53
Gagacs
(@gagacs)

@r66 🤣🤣🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 10:55
dreid
(@dreid)
Írta:: @kissheva

@dreid Így is lehet nézni. Viszont a tegnapi kezdő középpályától fölfelé a legerősebb kezdőnk volt. Nyilván pozitív, hogy nyertünk, és nem is az eredményekkel van a legfőbb gondom. Azt gondolom, hogy a szezon kezdetén többünk aláírta volna a 3. helyet féltávnál a rengeteg új ember beépítése miatt. A legfőbb gond az a kilátástalan játék, amire nem tudsz alapozni hosszú távon. Nem mondhatod azt, hogy na bumm, ez most így sikerült, de legalább voltak bíztató jelek, és majd a következő meccsen... Nálunk ilyen kb a 4. forduló óta nincs.

Hát, én se a tegnapi játékot akartam nézni...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 12:24
Anselmo
(@anselmo)

Én is láttam ezt a nyilatkozatot. Bár nem értem, mi vitte arra, hogy ezt mondja, mert ezzel nem javít a helyzetén, és (ha van még olyan), a maradék hitelét is elvesztette. Ezzel lekerekítve azt mondja, taktikai tanácsokat nem ad a játékosoknak, miközben meg úgy edzi őket, hogy egyik sérül le a másik után... egy ilyen információ nálam azonnal az illető menesztését vonná maga után. 

De ami érdekesebb, hogy ha ez igaz, akkor miért alakult így, vagy miért változott meg az évek során. 

Vajon a játékosok lettek annyira arrogánsak, hogy már derogál nekik, ha egy edző hagyományos módon viszonyul hozzájuk? Vagy már csak így fogadják őt el edzőnek? Mert így anarchia van, és ez baromi kényelmes mindenkinek? Nem kell figyelni, tanulni, dolgozni, csak kimegyünk a gyepre oszt jó' van... vagy netán a taktikai felkészítést már korábban sem ő találta ki, hanem valaki más (aki már nincs ott)? Szerintem fontos lenne ismerni a választ erre a kérdésre. 

Amit biztosan merek állítani, az az, hogy a Milan keretében van a legnagyobb tehetség, és potenciál a Serie A teljes mezőnyében. De mellette azt is, hogy a Salernitana és a Napoli mellett jelenleg itt a legrosszabb a hozzáállás, és a legkevésbé hatékony a képességek kihasználása is. Az az igazság, hogy még a Scudetto évében is azt éreztem, messze van a keret a benne rejlő teljes potenciál kihasználásától, de abban reménykedtem, hogy idővel ez is változik. Változott is, csak a másik irányba, tovább romlott. Márpedig ezért a folyamatért aligha egyes egyedül Pioli a felelős.

A klub egésze süllyedt egy olyan állapotba, amely alapvetően képmutató, az igazi céljai és kommunikációja között nincs összhang, szakmailag alkalmatlan vezetése van, továbbá jellegtelenséget, sőt, személytelenséget érezni minden szinten, és a valós kötődés hiányát a klubhoz a menedzsment részéről. Ez pedig zűrzavart, káoszt, motiválatlanságot okozott, éppen azután nem sokkal, hogy a játékosok majdnem mindegyike hosszútávú szerződéssel kötelezte el magát a Milan felé. Ezt a jelenséget pedig most így sem megrágni, sem kiköpni nem tudják. 

A prosperálónak ható díszletek mögött alapjaiban romlottak el bizonyos dolgok, amelyek 2-3 éve még jól (de legalábbis jobban) működtek. Mintha a játékosok is éreznék, hogy nincs igazi "gazda", nincs a Milanhoz szenvedélyesen kötődő vezető, és hogy a "játék" igazából csak arra megy ki, hogy egy sikeres gazdasági társaságot, üzleti fejős tehenet alakítsanak, ahol patikamérlegen mérik ki a hozzávalókat és hogy mennyit tegyenek bele, és vegyenek ki. Nincsenek eszmei célok, ideák, presztízsbeli motivációk, csak üzlet, pénz és könyvelés. Ez pedig nem hoz lázba senkit, akit esetleg játékosként ennél nemesebb célok elérése bírt rá, hogy itt maradjon / idejöjjön, és hosszú távon a Milanban gondolkodjon. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 12:50
hodyzoli, kissheva, bubu971 and 1 people reacted
R66
 R66
(@r66)

Na igen, meg lehet nézni a csapat játékát a bajnoki évben és mondjuk most. Egyéni képességeket tekintve szerintem nem kérdés, hogy mekkora az előrelépés. Pioli a covid szünet alatt úgy helyre rakta a csapat játékát, hogy öröm volt nézni. Volt karakter, voltak világos elképzelések és különösen szimpatikus volt, hogy a maestronak nem derogált pl egy Bayern Münchenhez elmenni tanulmányútra. Volt is nyilatkozat róla, hogy az ottani felfogást akarja meghonosítani a csapatnál. Ez egy olasz edzőtől azt hiszem nem kis alázatot mutat. És akkor most itt vagyunk a kvázi "játékosuralommal". Félreértés ne essék, abszolút rendben van, ha az ösztönös zseniknek teret adnak, hogy azt csinálják, amiben jók. Ezt szerintem a legzseniálisabban pont a jó öreg Carletto alkalmazza. Viszont a mostani Milan fogalmazzunk úgy, hogy nem dúskál az ilyen játékosokban. Talán még Leao áll ehhez legközelebb, de vele kapcsolatban is sokszor inkább csak a csiszolatlanság jut eszembe.

A mostani keret pont akkor lehetne jó, ha meglenne A rendszer. Tele vagyunk szorgalmas, alázatos játékossal, akik nem klasszisok, de az átlagnál azért alapvetően jobb képességűek. Egy olyan edző, aki világos filozófiával rendelkezik, szvsz sokkal többet tudna kihozni. Pioli rosszul méri fel ezeket a dolgokat (is), ami azért is bántó, mert egy ígéretes felfogást adott fel a mostani langyos "nem is tudom minek nevezzem" kedvéért.

De száz szónak is egy a vége: Piolinak mennie kell!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.31. 13:17
kissheva, HegyalJani, bubu971 and 1 people reacted
Oldal 1 / 2