2023-11-11 Lecce-Mi...
 

2023-11-11 Lecce-Milan

Oldal 2 / 2
 
123asd
(@123asd)

@gagacs azért írtam, hogy hozni kellene... 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.11. 22:03
Anselmo
(@anselmo)

@123asd inkább bort kellene hozni, de nagyon sokat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.11. 22:19
ACM_GRA and Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo ide már keményebb cucc kellene, mint a bor. 🤣 🤣 🤣 Valami olyasmi amit Pioli is tolt ma. Akkor talán nekünk is értelmet nyerne, hogy mit miért csinált... 🤣 🤣 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.11. 22:39
Anselmo reacted
Gagacs
(@gagacs)
Írta:: @mutt

Pioli azt mondta hogy nem nagyon gyakorolnak semmit, főleg meccselnek edzésen.

Mutt! Ezt hol olvastad? Tényleg ilyet mondott?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.12. 08:17
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs valami ilyesmit én is olvastam a sempremilan.com-on, hogy elsősorban a meccsszituációkra helyezik a hangsúlyt, vagy valami ilyesmi. Ha így van, legalább az se látszik rajtuk. Ez lehet, hogy Ancelotti Milanja esetben elment volna, mert Ronaldinho, Seedorf, Pirlo, vagy Kaká nagyjából tudott bánni a labdával, de most...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.12. 09:01
Gagacs reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Kész őrület ez a Milan. Azt figyeltem meg így az elmúlt évek tendenciája alapján, hogy minél inkább le vagyunk írva (jogosan!) mondjuk egy sorsdöntő meccs előtt, annál nagyobb esély mutatkozik arra, hogy megnyerjük az adott mérkőzést. (most a PSG ellen, de emlékszem amikor az Atalanta ellen vívtuk ki a BL-indulást az utolsó fordulóban, stb) Viszont amikor meg fent vagyunk, látszólag megy a szekér, jön egy olyan váratlan blama (vagy egy negatív sorozat) hogy arra senki sem számítana. Már-már kaparós sorsjegy feelingje van ennek az egésznek bagázsnak, összességében hosszútávon nagy sikerre nem hivatott ez a csapat (legalább is Piolival) de azért néha-néha becsúszik egy-egy nagyobb nyeremény. (avagy nem várt győzelem) 😀 Szomorú, az egyszer biztos. Pedig ahogy korábban is beszéltük, potenciál bőven van ebben a Milanban, csak lenne már végre egy valódi pilóta a versenyautó mögött. 

Tényleg úgy érdemes manapság Milan meccset nézni, ha az ember nem veszi túlságosan komolyan, nem szívja teljesen mellre, mert összességében ez a rossoneri több sebet ejt, fájdalmat, mint örömöt. (de ez sztem már tavaly is így volt, csak én például hittem abban, hogy a keret az ami ludas és kevésbé a tréner, de ez már bennem rég megváltozott) 

A hozzászólás módosítva: 6 hónap telt el 3 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.12. 09:22
Gagacs, bubu971 and Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

Számomra a legkiábrándítóbb az, hogy nem látom a Milan tudatos játék,- és működéselveit, nem látom az önreflexiót arra nézve, ahogyan működik ez a klub a pályán és azon kívül. Amit látni, hogy a scouting mindenek felett áll, de a Milan nem a scouting minőségén bukik meg elsősorban, hanem azon, ami az edzéseken megy, és aztán az alapján pályán. Pioli az elsődleges oka a kudarcnak, valamint a szakmai/elemzői stáb azon része, amely gondolom (?) nem hívja fel a figyelmét azokra a visszatérő motívumokra, amelyektől a klub évek óta folyamatosan szenved. Ha pedig mégis megteszi, akkor értetlenül állok előtte, mert ebben az esetben Pioli maximálisan alkalmatlan bármire is. Minden alkalommal egy-egy kínos kudarc után csak a balszerencsére, a nagyobb elszántságra, a fáradtságra, meccsterhelésre, koncentrációra való hivatkozás megy, csupa nehezen megfogható és ködös dologra, holott a Milant nagyon is konkrét jelenségek verik a földhöz. 

Ilyen, évek óta folyamatos visszatérő motívum, hogy ötször/hatszor több izomsérülés van nálunk, mint bárki másnál a ligában. Ez számszerűleg ki van mutatva. Nálunk ebben a szezonban 24 ilyen eset volt, az Internél 4, a Juventusnál 5, az Atalantánál 6, a Napolinál 8. Érezzük, ugye? Ezt tegnap este már Pioli is kénytelen volt beismerni, mert ez már nem TUD véletlen lenni. De 3-4 éven át csak a balszerencse volt az oka, meg a meccsterhelés, ami az Internek, vagy Napolinak is tök egyforma. Na, akkor mi lehet oka? Hát persze, hogy az edzésmódszerek... amit ki vezényel? 

Másik visszatérő motívum, hogy nagyon black-out hajlamos a csapat, nem elég fókuszált, meccsek tömegét veszítjük el előnyről, vagy hátrányba kerülés után egyenlítés helyett totális összeomlás következik be. Pioli dicsekedhet a legkevesebb szerzett ponttal Sacchi óta az összes Milan edzőt tekintve, ha a Milan hátrányba került egy meccsen. Ez azt hiszem, nem igényel kommentárt, és ez is egy elég egzakt dolog. Vagyis a csapat mentálisan rendre rosszul van felkészítve, fejben gyenge, és ez is évről-évre előjön.

A harmadik motívum a "deal-ball", állóhelyzeti szituációk kérdése. Szögletek kapcsán rémesen gyengék vagyunk támadásban, szögletek utáni fejesgólja egyedül 4 csapatnak nincsen eddig ebben a szezonban, ebből kettő a tabella utolsó két helyén áll. Ez megint nem igényel kommentárt. Ezzel szemben áll az, hogy levédekezni sem tudjuk őket, folyamatosan kapjuk az ilyen gólokat a BL-ben és a bajnokságban is (szöglet, szabadrúgás, büntető). És azért nem törpék vannak itt csak, Leao, Giroud, Hernandez, Loftus-Cheek, Thiaw, Kjaer, Tomori mind-mind olyan játékos, akinek fejjel sokkal, de sokkal veszélyesebbnek kéne lennie. 

Mi az eredmény? Nem szerzünk könnyű gólokat, nem tudunk rotálni és nem a megfelelő helyeken, mentálisan és fizikálisan sérülékeny az egész bagázs, és így akarunk eredményt elérni? És az ember nem látja, hogy a klub ezekkel foglalkozna. Évről-évre ugyanabba a folyóba lépünk, majd jön az önfelmentés, hogy szorítsuk össze a fogakat, meg tartsunk ki, meg majd a szerencse is forgandó... és nem értik meg, hogy ez nem szükségszerűség.

A Milannál nagyon hiányzik az őszinte szembenézés. Ennek első lépése Pioli menesztése lenne, de ennyi nem elég. Alapjaiban kell átgondolni, hogyan lehetne nem csak gazdaságilag, de sportszakmailag is sokkal professzionálisabban működni. Mert jelenleg a Milan egy amatőr klub szintjén van ezen a téren. Berlusconi megértette, hogy először a pályán kívül kell nyerni, és aztán lehet a pályán is. 2002-ben ezért jött létre a MilanLab, amely megágyazott az Ancelotti-éra sikereinek. Nem (csak) scoutingolni kell orrba-szájba, hanem megtanulni, hogyan kell professzionálisan menedzselni a játékosokat, akik már itt vannak. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.12. 10:48
Mutt, bubu971, hodyzoli and 1 people reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Teljesen egyetértek, jó leírás azon felül, amit szinte minden meccs után el tudunk mondani (nincs igazi taktika, nincs játékterv a betömörülő csapatok ellen és megy a labdabaxogtatás körbe-körbe, előre-hátra stbstb.).

Még egy apróság, ami a sok izomsérüléssel kapcsolatos. Elég egyértelműnek tűnik hogy a játékosok nem megfelelő edzése vezet ide, viszont ezzel kapcsolatban merült fel bennem egy költői kérdés. Nem arról volt szó hogy a nagy amerikai modell alapján most majd minden IS ki lesz elemezve, korszerűsítve lesz minden IS a csapat körül? Hol van az a fene nagy ámerikai elemző stáb, aki kimutatja hogy mit csinálunk rosszul akár a pályán, akár a pályán kívül?

Én az átigazolási szezonnal alapvetően még mindig elégedett vagyok és ahogy már egyszer írtam, addig amíg Pioli az edző nem vagyok hajlandó szidni a játékosokat, mert nem tudom mit lehetne ténylegesen kihozni belőlük egy normális edzővel. De biztos hogy az igazolásoknál meg kell állnia ennek a fene modern elemzésközpontú szemléletnek? Nem lehet hogy más téren is modernizálni kéne ezt az egészet? Ha már Pioli alkalmatlan a változtatásokra, viszont meneszteni meg nem akarják.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.12. 11:25
Anselmo reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

Ja még annyit, hogy (mivel szidni Pioli alatt nem vagyok hajlandó többet) gratulálok a csapatnak, a játék képe alapján nem érdemeltünk pontot, de kis bírói segítséggel azért csak elhoztunk egyet a kieső jelölt Leccétől. Szóval ahhoz képest amit a meccsen nyújtottak ez egy talált pont, szerintem erre lehet építeni... Igen, irónia...

A hozzászólás módosítva: 6 hónap telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.12. 11:28
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli igen, az én mondandóm is ezt a kérdést célozta, hogy miért nem fordítanak figyelmet arra, hogy egyfajta holisztikus szemlélettel kezeljék a klub körüli teendőket, és ne csak a játékosok statjaira koncentráljanak. És mi az, hogy elutazik egy csapat egy meccsre, és nem kíséri el senki a vezetőségből? Galliani mikor nem volt ott akár egy Ancona vagy Treviso szintű csapat ellen is? Egy futball klub menedzselése nem annyiból áll, hogy vegyél 22 játékost, aztán várd az eredményt. De Furlaniék láthatóan így gondolják. Mert hát nem szakmabeliek, és nem is akarnak azzá válni, sem olyanokat alkalmazni, akik ezt megteszik helyettük. Piolit ki kell rúgni, igen. Egy olyan szinten mediokrata edző, ami a Milan szintjén nem elfogadható, kivéve válság idején, ideiglenes megoldásként. Ez megvolt, az idő lejárt. 

De ennyi nem lesz elég, mert időközben sok mást is elhanyagoltak. Legalább a Primavera újra minőséget képvisel, Abate meglepően jó és látványos munkát végez, ebből akár lehetne is meríteni. De rövid távon a klub működését kéne sokkal professzionálisabbá tenni, a legkisebb részletekre való teljes odafigyeléssel. Legyen az pszichológia, edzésmunka, táplálkozás, csapatmorál, vagy játékötletek és figurák kidolgozása, begyakorlása. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.12. 12:57
Mutt
 Mutt
(@mutt)
Írta:: @gagacs
Írta:: @mutt

Pioli azt mondta hogy nem nagyon gyakorolnak semmit, főleg meccselnek edzésen.

Mutt! Ezt hol olvastad? Tényleg ilyet mondott?

Komoly. Egy meccs előtti nyilatkozatban, vagy interjúban említette Pioli, hogy szerinte ez a leghatásosabb edzésmódszer most az egymás elleni játék, meccselés az edzéseken.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.12. 15:47
Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

@mutt az igen!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.12. 16:24
Oldal 2 / 2