2023-11-04 Milan-Ud...
 

2023-11-04 Milan-Udinese

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat este a 17. helyezett Udinesét fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 11. fordulójában. A piros-feketék az előző fordulóban 2-2-es döntetlent játszottak a bajnoki címvédő Napoli otthonában, míg az udineiek a Monzával csaptak össze és 1-1 lett a végeredmény. A mérkőzés szombaton 20:45-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.11.03. 17:27
HegyalJani
(@hegyaljani)

A Mester ismét megkavarja a történetet.. Elsősorban a rengeteg sérülés miatt kényszerül erre a lépésre, de ettől függetlenül ez nem nagyon szokott  bejönni.. Ellenben kialakul belőle egy jó nagy szenvedés.. Szenvednek a játékosok, mi szurkolók meg azért szenvedünk, hogy nézzük a szenvedést.. 🙂 

A hírek szerint 4-4-2 lesz a felállás.. Nem rémlik mikor játszottunk utoljára ebben a formációban.. Volt-e olyan egyáltalán olyan, hogy Pioli ilyen hadrendben küldte fel a srácokat.. 

Megtévesztő lehet az Udinese eddigi  szereplése és azt is láttuk már számtalanszor, hogy a legrosszabb formában lévő csapatok ellenünk valahogy mindig összekapják magukat.. Annyi előnyünk azért mégis van, hogy az Udinese hétközben 120 percet játszott a kupában, az azért benne lehet a lábakban..

Szurkolok azért, hogy valahogy húzzuk be a 3 pontot, de talán még ennél is fontosabb, hogy ne legyen több sérülés..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 09:36
R66
 R66
(@r66)

Egy olyan idejétmúlt felállás, mint a 4-4-2, pláne két statikus bólyával a támadósorban nem kecsegtet sok jóval. Érthetetlen, hogy megint mit akar a Mister ezzel. Szenvedésre számítok én is, de azért bízok abban, hogy ha nyögvenyelősen is, de behúzza a csapat a 3 pontot.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 10:40
bubu971
(@bubu971)

Látva a várható kezdőt és felállást, szemét gyönyörködtető, kombinatív, gólokban gazdag támadó játékot várok. Ja, bocsi, nem ide.... 😀 

Igazából semmi jóra nem számítok. Egy keservesen kibrusztolt egygólos győzelmet várok. (megérzésem egy  döntetlen,remélem nem jön be)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 11:57
Anselmo
(@anselmo)

Hát igen, mit mondjak, ez megint egészen meglepő és mulatságos, amire Pioli készül. Kezdek komolyan aggódni a mentális egészségéért. Ugye adott egy ellenfél, amely taknyán-nyálán csúszva, 120 percet játszva kiesett a kupából a hétközben. Ilyen se sűrűn van, hogy a Milan pihentebb lehet egy hétvégi bajnoki előtt, mint egy kiesés elől menekülő kiscsapat. Szóval ez már önmagában unikális helyzet. Felesleges tetézni, fokozni ezt azzal, hogy Pioli egy 20 éve nem divatos felállással próbálja forradalmasítani az életet. Hozzátéve, hogy az Internek ez nagyon működik jelenleg is, de ahhoz merőben más típusú játékosokra, és karakterekre van szükség. Ott a felállás az ő karakterükre van igazítva, itt meg nem tudom mi gondol a mester...

Giroud és Jovic két alig mozgó center (messze nem úgy mint Lautaro M, és Thuram), akik eleve semmit nem tesznek hozzá a mezőnyjátékhoz, még egyenként sem, nemhogy így együtt. Jovic még teljesen haszontalan a kapu előtt is. Erre még rájön Leao, aki mint tudjuk, nem fut, nem védekezik, és nem is kell neki. Nagyon benne van a pakliban, hogy ilyen felállással simán dominálni fogja az Udinese a középpályát, a két bólya meg labdához sem jut elől. 

Teljesen kézenfekvő lett volna egy Giroud/Jovic, Leao, Okafor hármassal kezdenie Piolinak, a svájci bőven játszott már a válogatottban is a jobb szélső pozíciójában, még csak ismeretlen sem lett volna neki. De nem. Azt minek. E helyett majd lehet remegni a 18. helyen álló Udinese ellen, úgy hogy 120 perc miatt a B csapat játszik náluk elől, Success, meg az ezer éves Pereyra, mondjuk Thauvin, Lucca, és sérült Deulofeu és Brenner helyett. Csak gratulálni tudok ehhez. Mindegy, reménykedem, hogy ez a friuli bagázs most egyszerűen annyira, de annyira gyenge (főleg idegenben), hogy még tudatos önsorsrontással sem lehet elszúrni ezt a meccset. De Piolinak bármi sikerülhet. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 12:32
Jackoby5
(@jackoby5)

Több mint valószínū hogy rosszul látom, de szerintem a mister azért nyom most egy 4-4-2 -t hogy elol jobb legyen a letamadas, Jovic feladata szerintem a letamadas lessz, es zavar keltes, a masodik hullamban erkezo jatekosok pedig lovoldozni fognak. Vagy a 120 perces labakra megyunk, egy eros letamadassal kifarasztjuk oket, majd bejon Okafor bever bekik egyet. 

ez vagy nagyon szarul fog elsülni vagy nagyon megfogunk lepõdni.. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 12:42
Anselmo
(@anselmo)

@jackoby5 120 perces lábakról azért nehéz beszélni, mert a várható felállások szerint (Gazzetta), az Udinese mai kezdőjében várhatóan egyetlen olyan játékos lesz (Lovric), aki kezdő volt szerdán a Cagliari ellen is. Azért ott sem teljesen hülyék dolgoznak...

Már eleve az volt, hogy a Cagliari ellen a Lucca-Thauvin csatárduót + Lovricsot leszámítva a kispad játszott az első perctől, és csak a végén állt be néhány kezdő, amikor égett a ház. Szóval a mai kezdőjük az pihent lesz bőven, csak a kispadról nem fognak tudni olyat behozni, aki ne lenne kimerülve a szerdai meccs után. Pérez, Bijol, Samardzic, Wallace, Ebosele, Silvestri, Pereyra nem is játszott szinte (vagy egyáltalán) a szárdok ellen. Úgyhogy azért óvatosan kell bánni ezzel a dologgal. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 13:41
bubu971
(@bubu971)

86. percben írom, szégyen ez bármi lesz is a vége.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 22:33
Dio
 Dio
(@deeo)

Másfél hónapja (és szerintem most jó indulatú vagyok ezzel a másfél hónappal) nézhetetlen NULLA amit produkálunk, NULLA taktikával, semmilyen játékképpel, a tudatosság legkisebb jelével, olyan botrányos egyéni teljesítményekkel, hogy ez NB1 szinten is égő lenne.

Nincs mire várni! Be kell fejezni Piolival, ebben nincsen több. Idén tavasszal megúszta, legkésőbb a novemberi válogatott szünet utánra új edző kell.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 22:51
hodyzoli and tupi reacted
Anselmo
(@anselmo)

@deeo A héten hozta le a Corriere, hogy még ezért az eredményért is hálás neki  vezetőség, mégis mit vársz ezek után?

Pioli innen megy nyugdíjba. 

Off: A moderátoroknak üzenem, hogy kezd egy kicsit túlzás lenni, hogy mikért törlik a hsz-eket. A legutóbb töröltben a világon semmi nem volt, ami annyira vállalhatatlan, vagy ilyesmi. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 22:59
hodyzoli
(@hodyzoli)

Köszi Pioli, nincs más hozzáfűzni valóm a meccshez...

Ami az idényt illeti azért sokat elmond róla, hogy az első pár meccsen amikor még ösztönből és az előző csapataikból hozott taktikai képzés alapján játszottak a srácok sokkal jobb focit lehetett látni, mint miután Pioli a kezébe vette a dolgokat és elkezdte a saját taktikai elemeit ráerőltetni a keretre. Lassú, passzolgatás, aminek a lényege hogy mindegy hogyan játsszunk, csak legyen nálunk a labda, a 0-0 jó eredmény és abból lehet építkezni, aminek a lényege hogy Leao-t elszeparálni, labdát eljuttatni hozzá és majd Ő megoldja. B terv ha ez nem megy íveljük be Giroud közelébe a labdát és Ő oldja meg. C terv hogy ívelgessék előre a labdát a védők és majd lesz valami.

A legnagyobb vicc hogy ez a játék teljesen ugyanaz mint tavaly volt, talán kicsit jobb a labdatartás, ebből látszik csak hogy jobb képességű játékosok alkotják a keretet. De a támadójáték egy és ugyanaz, formáció váltás is lényegtelen, mert nem számít hogy 4-2-3-1-nek vagy 4-3-3-nak hívjuk.

Én innentől kezdve nem vagyok hajlandó szidni a játékosokat, maximum 1-1 embert ha nagyon kirívóan gyenge egy adott meccsen. De ez az Udinese még nem nyert idén és olyan isten nincs hogy a látottak az igazak és a csapatok ereje kb. egyenlő. Mert a játék minősége alapján úgy nézett ki. Itt ha a Man City kerete játszott volna az Udinese-vel úgy hogy Pioli az edző akkor sem lett volna más a meccs képe.

Váltani kéne még MOST, ha nem akkor meg kell várni a BL csoportkör végét. Drukkolni fogok a csapatnak a PSG ellen nyilván, viszont ha zakó lesz akkor azt mondom tömjenek ki minket minél jobban, mert itt más úgy néz ki nem nyitja fel a vezetőség szemét.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 23:44
Gagacs and rossonero01 reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo "A héten hozta le a Corriere, hogy még ezért az eredményért is hálás neki vezetőség, mégis mit vársz ezek után?"

Jó, azért ezt nem kell komolyan venni, nyilván nem mondanak olyat hogy valóban nézhetetlen a csapat játéka, de az eredmények miatt nincs alapunk a váltásra. Pedig lehet ezt gondolják, de attól még persze lehetnek hálásak az eredmények miatt. Valóban nem volt az eredményekkel nagy gond, attól még nem biztos hogy tetszik nekik amit látnak a pályán és hogy lassan elveszíti az öltözőt Pioli (nem véletlenül akarják visszahozni Ibrát hogy rakjon ott rendet, nyilván erre Pioli nem képes már).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.04. 23:48
123asd and bubu971 reacted
Lansky
(@lansky)

@anselmo Ebben azért kételkednék... Pioli kapcsán nem a bajnoki cím meg a tavalyi BL-menetelés lesz a mérvadó, hanem már az, hogy megkapta azokat, akiket akart. Az eredmény egyelőre még egy harmadik hely, de ez a dobogó úgy tűnik, nem annyira a padlója, hanem a plafonja a csapatnak. Amennyiben Pioli marad, akkor baromi nehéz lesz ezt is megvédeni, mert a helyzet az, hogy az üldözők bizony fejlődőképesebbnek tűnnek. Én mindig mindent az alapján nézek egy edző egy-egy idényét értékelve, hogy történt-e előrelépés hosszabb időszakot tekintve. Tehát azzal például nem tudok mit kezdeni, hogy múltkor, amikor Giroud-t kiköveteltem a csapatból, majd fejelt két gólt a Napolinak, azzal jött pár ember, hogy "na, lehet károgni"... Mintha az alapján ültettem volna le Giroud-t, hogy egyébként hármasával rugdossa a gólokat, de mondjuk az elmúlt két meccsen egyszer sem talált be...

A vezetőség, gondolom, megint bement az öltözőbe, holnap meg majd jön a hír, hogy a vezetők beszédet intéztek a csapathoz, de egyébként támogatásukról biztosították Piolit, aki formációváltást tervez a következő meccsre. Meg Cardinale is beszél Piolival... Mi is szokott még lenni... Ja, igen, majd  Curva Sud is kiad egy közleményt, amiben leírják, hogy a Milan meze kötelez, de egyébként támogatják a csapatot...

Ez a csapat tehát nem fejlődik. Pioli számára nem tudom, mi számít fejlődésnek, de az, amit meccsről meccsre látunk, az nulla. Lehet mondani, hogy a Juve sem fejlődik, de hozza az eredményeket. Végigbekkelik a meccseiket, és úgy nyernek, hogy rendre találnak egy-egy gólt? 3 pontot adnak ezekért is, meg a 6-0-s meccsekért is... Allegri legalább a védekezésüket megszervezte.

Pioli megítélése tehát most már - a pechjére - ugyanúgy, ugyanaz alapján történhet, ami Maldini menesztésének egyik oka volt: egy bizonyos transzfer csődje. CDK nem vált be, van ilyen. De összességében a nyári érkezők közül két és fél hónap után nem nagyon tudom, kinek a teljesítményére lehet csettinteni... Talán RLC vagy Musah még a legjobban teljesítő. A többiek... És a gond az, hogy elsősorban a támadójáték erősítése, sőt, új alapokra helyezése érdekében történt a legtöbb igazolás. Vagy benéztünk ennyi embert, és akiket jónak tartottunk, azok bénák, vagy arról van szó, hogy Pioli képtelen volt kialakítani egy csapatjátékot pár hónap alatt az új emberek segítségével. Abból a szempontból ez tök mindegy, hogy mindkettő Pioli felelőssége. Ezeket a játékosokat ő kérte. Vagy ő nézte be őket, vagy ő nem tudja a csapatba építeni őket.

Nekem tiszta a lelkiismeretem. Szerintem már van annyi tapasztalatom, hogy nagyjából meg tudjam ítélni, kinek mikor nincs tovább. Piolit már jóval korábban elzavartam volna. Valahol írtam, hogy mintha mindig lenne valami mentőöv, amit valaki valahogyan odadob neki, vagy csak egyszerűen mázlija van. Összejön egy-egy öngól vagy büntető egy fontos meccsen, az ellenfél betlizik, és úgy tűnik, micsoda zseni ez a Pioli, amiért a játékrendszer - de csak a játékrendszer!!! - megváltoztatása után változást tudott elérni... Vagy a BL-elődöntő, ami a kedvező sorsolásnak volt leginkább köszönhető. Vagy a Napoli impotens támadójátékának. Vagy a Juventus visszasorolása, ami miatt indulhattunk a BL-ben... Tehát van egy csomó olyan szerencsés eset, ami megmentette Piolit. De most is tartom, hogy ahogyan a Covid-időszakban az újraindított bajnokságban elért jó eredmények után meg kellett őt tartani, majd nyilván a bajnoki cím után is, úgy év elején ki kellett volna már rúgni. A mostani időszak pedig védhető éppen a harmadik hellyel, de kérdés, hogy milyen jövőképet látunk, látnak bele ebbe a pályán mutatott teljesítménybe. Két és fél hónap után ott tartunk, hogy Calabria vagy Florenzi szarabbnál szarabb labdákat ívelget a 37 éves Giroud-ra, akihez ezek a labdák általában nem jutnak el, ha eljutnak, nem tudja lekezelni vagy elfejelni. A másik briliáns ötlet, hogy majd Leao. Egyébként a portugálra lehetne úgy építeni a taktikát, hogy a csapatjáték során egy az egy elleni játékot kreálunk, azaz olyan helyzeteket alakítunk ki, hogy a védelmek ne tudjanak Leaón duplázni. De erre képtelenek vagyunk.

Lehetne mondani, hogy ez csak egy rosszul sikerült meccs volt. De nem lehet. Nem tudunk eredményesen támadni a Newcastle, a Napoli vagy a Dortmund ellen, nem tudunk sehogyan sem támadni egy PSG vagy az Inter ellen, nem tudunk kibekkelni egy nulla Juventus elleni emberhátrányt, de nem tudunk begyötörni ikszes meccsnél egy győztes gólt... Hiányzik a mázli? A győztes mentalitás? Én azt látom, hogy hiányzik a tervszerűség. Ez pedig megbocsáthatatlan. Mintha úgy menne el vizsgázni valaki, hogy nem készül fel, illetve csak abban bízik, hogy majd a 80 tételből kihúzza annak a négynek a valamelyikét, amelyikhez hozzá tud szólni... B vagy C terv? Ugyan már.

Pioli ugyanaz a kategória, mint Ranieri. Edzői pályafutása csúcspontja "az a bizonyos" bajnoki cím. Nem kell ebbe belelátni, hogy micsoda edzőzseni bármelyik is. A futballban ritkán vannak véletlenek hosszabb távon. Az, ha valaki annyi idősen nyeri az első nagyobb trófeáját, mint Ranieri vagy Pioli, az sokat elmond az illető kvalitásairól... 

Szóval ez az Udinese elleni borzalom... Bár az első fél órát nem láttam, az összefoglalóból is kiderült, hogy mit műveltünk. Jellemző az egészre, hogy akkor volt veszélyes a Milan, amikor minden mindegy alapon ment előre. Vagyis akkor, amikor a játékosok éppen azt csinálták, ami az eszükbe jutott, nem pedig azt, ami - gondolom - a taktika része volt.

Szokták írni az edzőváltással kapcsolatban a szurkolótársak, hogy csak akkor kellene meneszteni Piolit, ha jobbat tudunk nála hozni... Tehát aki láthatóan, bizonyítottan nem tud mit kezdeni a csapattal, azt hagyjuk meg, mert az, aki a helyére jönne, lehet, hogy nem jobb, mint ő... Tehát azt mondják, hogy van mondjuk 10-15 olyan edző, akit egyértelműen jobbnak gondolnak Piolinál. Ha ezeket nem tudjuk szerződtetni, inkább hagyjuk "dolgozni" Piolit...

Ez, úgy gondolom, hibás gondolkodás. Mert ez alapján el kell fogadni a változatlanságot, ami ilyen gyalázatos eredményeket és futballt eredményez, és nem szabad támogatni valakit, aki lehet, hogy tudna valamit kezdeni ezzel a csapattal. Az a helyzet, hogy nem lehet biztosra menni. Semmilyen garancia nincs arra, hogy egy Klopp vagy egy Guardiola ezzel a csapattal tudna mit kezdeni. Annak idején visszatért megmentőként Sacchi és visszatért Capello is. Mit produkáltak? A Berlusconi-éra egyik, ha nem a leggyászosabb időszaka volt a visszatérésük, pedig akkoriban a Milan azt vett meg, akit nem akart. Később viszont egy vesztesnek elkönyvelt Ancelotti ért el hatalmas sikereket a Milannál... Bizonyos helyzetekben nem jó a járt utat a járatlanért elhagyni. A Milan is teheti ezt, nézheti, ahogy a középszerű és fejlődésképtelen Pioli leépít egy jobb sorsa érdemes keretet, de meglépheti azt is, hogy húz egy váratlant. Mint ahogyan meglépte ezt Maldinivel is. A vezetőség elvileg nem szívbajos, ha súlyos személyi döntéseket kell meghozni: Maldini menesztése, Tonali eladása... Úgy gondolom, ez a meccs utolsó csepp a pohárban. Persze most túl gyorsan jön a PSG, majd megint túl gyorsan egy bajnoki... Megint megúszhatja Pioli. De komolyan nem értem, mi a francra várnak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.05. 00:25
123asd, Gagacs, Dio and 2 people reacted
milandrukker
(@milandrukker)

Néha napján van 1-2 meccsünk, amikor egész pofás dolgokat tudunk produkálni támadásban. Persze legtöbbször akkor is a Leao, Theo kettősön áll vagy bukik minden. Ezen felül támadásban évek óta teljesen suták vagyunk, semmi begyakorolt figura nem látszik. Nincs sebességünk, nincs semmi tempónk, ami azt eredményezhetné, hogy elfárad az ellenfél és az új emberek esetleg felőrlik az ellenfelet. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy minek kell bekövetkeznie, hogy gyökeres változások legyenek. 14 meccset játszottunk eddig és valljuk be, nem sok értékelhető félidőt láttunk. 

A hozzászólás módosítva: 6 hónap telt el , milandrukker
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.05. 01:41
HegyalJani
(@hegyaljani)

Én minden egyes alkalommal, amikor csak tehetem leülök a TV elé, és úgy várom aktuális meccsünket, mint a gyerekek a Mikulást..

Vajon normális vagyok...?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.05. 06:40
bubu971 reacted
Oldal 1 / 2