2023-11-25 Milan-Fi...
 

2023-11-25 Milan-Fiorentina

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A hétvégén folytatódik az olasz bajnokság és a Milan szombat este a 6. helyen álló Fiorentinát fogadja a San Siróban a 13. fordulóban. A piros-feketék az előző meccsen 2-2-es döntetlent játszottak a Leccével, míg a firenzeiek 2-1-re nyertek a Bologna ellen. A mérkőzést szombaton 20:45-kor rendezik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.11.24. 14:30
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Mejósolhatatlan, annyi bizonytalan tényező van a csapat körül…..rossz forma, önbizalomhiány, edző személye és szerepe a csapaton belül, sérülések stb….pedig nagyon kell a 3 pont

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.24. 16:30
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 Félek, hogy olyan nagyon nem is megjósolhatatlan az. Nincs Giroud, Leão, Loftus-Cheek, Okafor, Bennacer, miközben egy 15 éves gyerek az egyetlen támadó csereopció (ha csak a 18 éves Romerót nem vesszük annak még), a kezdőben pedig a három tamadóból kettőnek nemhogy még gólja, de kapuralövése se nagyon van eddig. 

Azért ez minimum semmi jót nem sejtetne akkor sem, ha Piolival, vagy a formábal amúgy minden rendben is lenne. Hol vagyunk ettől... szerencsés esetben, vagy egy nagyon impotens, esetleg túl óvatos Fiorentinával szemben kijöhet ebből egy hazai döntetlen holnap, de minden mást várni a realitásérzék teljes hiányára vallana. De a legrosszabb az, hogy a Dortmund ellen sem lesznek sokkal jobbak az esélyeink. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.24. 21:38
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@anselmo Istenem….

főleg ha a hírek szerint Pioli a “jól bevált” 433 ban küldi ki a csapatot-még kapura lövésünk sem lesz.

Ha jól gondolom, ebben a formációban kellett 3 meccs 1 rúgott gólhoz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 08:35
123asd
(@123asd)

Én nem értem miért kell ennyire temetni a csapatot. Jó, értem sok a sérült, meg Pioli sem egy géniusz, de nem a City az ellenfél, hanem a Fiorentina amelyiknek volt 2 nagyobb győzelme a szezonban az Atalanta Napoli 2s ellen, meg megverték a Cagliari Bologna Udinese triót. Ellenben a Fradi is majdnem nyert ellenük stb. Ez mind nem garancia arra, hogy nyerünk, de nem kell ennyire túlgondolni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 10:46
Anselmo
(@anselmo)

@123asd a tények azért elég makacs dolgok. Nézd meg, eddig Chukwueze és Jovic mit tett hozzá a csapat eredményeihez vagy játékához. Aztán mögöttük egy Krunic + Pobega duó kezd majd, a kispadról sem lehet gyakorlatilag senkit beküldeni majd. Én azt nem értem, hogy te mit vársz. Vagy csak a csapatok neveit nézed? Esetleg a historikus H2H eredményeket? Vagy hogy majd Thiaw egy szöglet után megnyeri nekünk (nem mintha ilyenre egyetlen példa is lett volna eddig ebben a szezonban)? Öngól? 

Ne haragudj kérlek, abszolút nem személyes, meg nem is tamadó jelleggel mondom ezt. Csak egyszerűen nem értem, mire alapozod, hogy nyerni fogunk, vagy hogy alaptalan a pesszimizmus ebben a helyzetben. Nem értek egyet azzal, hogy mindenáron mindent pozitívan kell látni. Ami sötét, az sötét, ami világos, az világos. Ennyi. Ki lehet mondani azt is, ha valami nem jó, ettől még senki nem lesz kevesebb, vagy rosszabb ember. Csak a társadalom ezt sulykolja mindenkibe, tévesen. 

Nyilván a labda kerek, meg vannak véletlenek, és csodák is. Persze, nyerhető ez a meccs is, ha 10% esély van rá, akkor az is esély. A lottót is meg lehet nyerni bármikor. Elvileg. A Milan is nyerhet ma, elvileg. Ez nem vitás. De kicsit azt érzem ki ebből, hogy csak azért mondod ezt, mert az emberek többsége ezt várja el "egy pozitív és jófej" embertől, és igazából te magad sem tudod, mire alapozod, hogy a Milan egy döntetlennél többre lesz képes ma. Csak ezt "illik" mondani. Tényleg sorry, és no offense, de kíváncsi lennék egy olyan verzióra, amely azt is alátámasztja, mi lesz a mai Milan ütőkártyája, amivel meccset fog nyerni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 12:17
LireMille reacted
123asd
(@123asd)

@anselmo tényleg ne haragudj, de szerintem te nem olvastad el az írásom végét. ,, Csak egyszerűen nem értem, mire alapozod, hogy nyerni fogunk, vagy hogy alaptalan a pesszimizmus ebben a helyzetben". Amikor odaírtam a mondatom végére, hogy ez nem garancia arra, hogy nyerünk. Ezt ennyire nem látni... . A másik meg hogy nem értem honnan jött ez, hogy minden áron pozitívan kell látni, már nem azért, de én szinte minden írásodban csak negatív dolgokat látok, mégse mondom azt, hogy te miért nézed ennyire negatívan. Meg azt sem értem miért mindenáron pozitív, hogy azt mondom, hogy a csapatnak nem lehet esélye. Meg én is megkérdezhetném, hogy mi a garancia arra, hogy kikapunk, mert az írásodból ezt lehet értelmezni, de nem mondom, mert nem hiszem, hogy te mindenhez negatívan állnál hozzá.  De mind1 ehhez már nem fűzök hozzá különösebben többet, te így látod én így. Részemről ennyi. Köszönöm 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 12:35
123asd
(@123asd)

*hogy a csapatnak lehet esélye

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 12:44
Anselmo
(@anselmo)

@123asd nyilván arra sincs garancia, hogy nem nyerünk. Ez nem ilyen műfaj. A kérdésed eredetileg az volt, hogy miért kell ma temetni a csapatot. Én erre válaszoltam. Az egyértelmű, hogy semmire nincs garancia, csak a halálra. Én sem gondolom, hogy mindig mindenhez negatívan állnék hozzá, de tény, hogy kritikusan, és az is tény, hogy többnyire nem szeretek több jót belelátni a dolgokba, mint amennyi bennük lehet. Ezt aláírom, elfogadom. Ma nincs okom arra, hogy optimista és kifejezetten bizakodó legyek, és szerintem sokan vagyunk még ezzel így most.

Továbbra sem győztél meg, hogy te miért gondolod másképp, ezt mire alapozod konkrétan, mik azok a tények, amelyek miatt nekem ezt ma esetleg másképp kéne gondolni. Én ezt hiányolom. Persze, lehet mondani, hogy ne temessünk, és ez teljesen OK. De az nem érv melletünk, hogy a Fiorentinát majdnem megverte a Fradi. Ha ezt nem tudod megindokolni, akkor ez valóban egy parttalan beszélgetés. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 12:47
123asd
(@123asd)

@anselmo Na, így már érthetőbb amit szerettél volna mondani, köszi. Akkor viszont most rajtam a sor, hogy válaszoljak a kérdésedre, mivel ezek után illene, és akkor most bővebben kifejtem. 1. Mondtad, hogy sok a sérült is, így ugye minőségben és mennyiségben is van visszaesés, de szerintem még így is maradtak olyan játékosok akik megnyerhetik. Írtad, hogy pl Jovic és Chukwueze nem éppen játszanak úgy ahogy elvárná tőlük az ember, ami valamelyest igaz, mivel nem túl eredményesek, de szerintem utóbbi (Chukwueze) nem is a góllövés miatt lett idehozva, hanem hogy bontsa a védelmeket, illetve a cselezései miatt, amiben kiemelkedő. Én olyan Grealish féle játékost látok benne, aki szintén nem a gólerős játékosok közé tartozik, mégis nagyon nagy szerepe volt abban, hogy a City tavaly triplázott, és még mindig nagyon fontos tagja az angoloknak. Én például ezt látom Chukwuezeben, ami szerintem amikor játszott, akkor ezek a képességei meglátszottak, plusz a védekezésben is segít amikor tud. Tény hogy ezeken mindig tudna fejleszteni, és szerintem ezzel a jövőben nagyon hasznos tagja lehet a csapatnak. Jovicban igazad van, de igazából 1× volt kezdő, ha jól emlékszem, így nagyon nála sem tudjuk, hogy valójában mire lenne képes, de majd kiderül. 2. Szerintem azok akik most kezdenek/játszanak (itt most az ifikre is gondolok) nem hinném, hogy ne lenne bennük bizonyítási vágy, és ne adnának bele mindent. Szerintem a pályán egy küzdeni és nyerni akaró csapatot fogunk látni, akik mindent megtesznek a győzelemért, és nem az olykor csípőre tett kézzel sétáló Leao féle játékosokat fogunk látni. 3. Szerintem azért mert gyengült,vagy gyengenék tűnik, vagy tényleg gyenge egy csapat ugyanúgy lehet esélye egy erősebbnek vélt ellen. Pl a sérültekkel téli Newcastle is gurított 3-at a 3× olyan erősnek vélt PSG ellen, meg a City is csak nagyon nehézkesen nyert az inter ellen, pedig 20×jobb kerete, edzője, és pénze van (jó, ez most nem teljesen ugyan az, de majdnem), meg még millió egy példá lehetne sorolni. A Fradi meg úgy jött ide, hogy bőven gyengébb kerete van, mint a Firenzeieknek, és mégis majdnem nyertek. Szóval igen. Nem tudom ezzel mennyire tudtam válszt adni a kérdésedre, de megpróbáltam, de ezzel nem is meggyőzni szeretnélek, hiszen nem is érdemes, mert mindenkinek más a véleménye, csak elmondani, hogy én miért gondolom így. Bár még tudnám naphosszat sorolni, de szerintem már így is sokat írtam😀.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 13:30
kissheva
(@kissheva)

Valamiért az az érzésem, hogy ha nehezen is, de nyerni fogunk. (amikor ilyen megérzésem van, az általában nem jön be :D) 
Egyébként semmiféle ész érvet nem tudok mondani, hogy mire ez az érzés... Az tény, hogy az előjelek mindent predesztinálnak, csak Milan-győzelmet nem. 

A legnagyobb gond az a sok sérülttel - bár ezzel nagy újdonságot nem mondok -, hogy Pioli képtelen tűzben tartani a csere embereit. Ha nincs kényszer, a "fix kezdőjét" nem változtatja és csapágyasra hajtja őket. Aztán, amikor valaki kidől, egy teljesen formán kívüli játékosnak kell helyettesítenie. Na most a támadósorban lesz két ilyen is, illetve az a Pulisic, aki hol hasznosan játszik, hol nem. 
Ha van f..sza Piolinak, akkor egy gyenge Jovic félidő/60 perc után behozza Camardát. De gondolom ez nem fog megtörténni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 14:46
rossonero01 reacted
Anselmo
(@anselmo)

@123asd köszönöm szépen! Nem, én ezt abszolút értem, és elfogadom. A véleményem más persze, és ezt sem titkolom. Chukwueze kapcsán nekem erősen belga színezetű dejà vu érzésem van, egy teljesen közepes játékos, akit baromira vártunk, de hatalmas csalódás eddig. Akármire is hozták, azt sem csinálja eddig jól, és bontogatás ide vagy oda, azért valakinek gólokat is kellene rúgni, és nem csak a 37 éves Giroud vállán kéne, hogy nyugodjon ez. Jovic botrányos, de tőle mást sem vártam. Van az a helyzet, hogy már minden annyira egy csapat ellen szól, hogy éppen ezért nyer a végén. Ezt én most valahogy nem érzem ki a levegőből. Ez a védelemtől felfelé egy szörnyen gyenge és alacsony színvonalú kezdő, és persze mondhatjuk, hogy most majd mindenki bizonyítani akar háromszorozott erővel, de korábban sokszor láttuk már, hogy ez nem ilyen egyszerű. 

Ebben a szezonban eddig egyetlen egyszer hagyott cserben a megérzésem: a PSG elleni visszavágó előtt. Nagyon kívánom, hogy ez legyen a második, bár ezt inkább a Dortmund ellen tartogatnám :). Nekünk itt ma a döntetlen éppen megfelelő lenne ebben a helyzetben, én azzal már OK vagyok. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 17:02
ACM5
 ACM5
(@acm5)

@anselmo nekem meg pont most van olyan érzésem, hogy annyira minden a csapat ellen szól, hogy egy jó meccsen nyerünk... ezzel kicsit stabilizáljuk Pioli helyét, mint már oly sokszor előfordult nála. Ha ma nyerünk, a gondok nem oldódnak meg, de kicsit háttérbe lehet szorítani, és jönni a jól bevállt dumával, hogy többre vagyunk képesek és van még 25 forduló stb.. 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 19:02
Anselmo
(@anselmo)

@acm5 hát eddig ti álltok nyerésre a félidőben :). Határtalan szenvedés, színvonaltalan játék, egy borzalmas Chukwueze, Pobega és Jovic, de az előny megvan egy büntetőből. Most már nagyon remélem, hogy innen elveszteni ezt nem fogjuk, a döntetlen meg az Atalanta és a Lazio mai bukója után már nem lenne tragikus. De bízzunk benne, hogy Tommyboy nem rúg öngólt a második félidőben :D.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 21:39
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Szerintem meg Maignan és Theo is olyan dekoncentràlt, olyan hibàkkal jàtszanak, ami abszolút nem jellemtő.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.25. 22:03
Oldal 1 / 2