2023-10-22 Milan-Ju...
 

2023-10-22 Milan-Juventus

Oldal 2 / 2
 
kissheva
(@kissheva)

@gagacs Ebben egyetértek. Próbálunk presszingelni, de immel-ámmal csináljuk csak. Valódi nyomás sosincs az ellenfélen, mert egy-két ütemmel el vagyunk csúszva. Gyakorlatilag emberfogással védekezünk, és mindenki megy az emberével. A védők pedig egy az egyben játszanak. A kiállítás előtt is jól látszik, hogy Tomori kirongyol az emberével, és esélye sincs/lenne javítani Thiaw hibáját. Valószínűleg ezért is rántotta a támadót, mert tudta, hogy mögötte már nincs védőtárs. Védekezésben pedig alap, hogy egy emberrel mindig többen legyen a védekező csapat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.23. 10:18
bubu971 and Gagacs reacted
dzsozy
(@Gunz)

Ez borzalmas volt ismét. Borzalmas volt a teljesítmény is, de borzalmasan nehéz játszani egy ilyen fostos csapat ellen is, akinek egy célja van/volt: a gól elkerülése. 

A meccs előtti stúdiós elemzés 100%-ig bejött. Az volt mondva, hogy a juve kontrázni akar, amennyiben tud, míg a Milan körbeadogatja a labdát, pont azért, hogy ezt a rizikófaktort minimalizálják. 

Érteni véltem a kiállításig a koncepciót. Addig játszani, amíg -tiszta- lövésig nem jut a csapat, nehogy a kipattanóból kontrázni tudjanak. Aztán jött egy kontra és a piros lap. Az inter ellen a kontrából a gól jött... El lehetne lamentálni azon, hogy mi van akkor, ha nem Mirante a kapus, hanem a másik kettő közül valaki. Vajon Thiaw akkor is lerántja? Nem volt egy olyan gondolat a védők fejében, hogy csak a kapus közelébe ne engedjünk senkit, nehogy gólt kapjon? Szerintem ez is benne volt, bár az a lerántás a pánik miatt volt érzésem szerint. 

Talán azt is sejtem, hogy idén miért a Thiaw-Tomori kettőssel áll fel Pioli, Kalulu kárára. Gondolom az előző idényben bekapott sok pontrúgás utáni szitu megerősítése miatt. Loftus és Thiaw egyértelmű erősítés ilyen téren és eddig jól is teljesített a csapat e téren. Most a juve ellen is igenis kellett a "kiló" hátra, mivel Kean is meg Milik is bója/magas/fizikális centerek. A probléma az volt, amit meg is említettek, hogy tök egyedül hagyták a védőt a többiek. Közelében sem volt se Tomori, se Adli, se szélső védő. Persze Thiaw sem volt a helyzet magaslatán... 

 

A cseréket is talán értem, bár nem feltétlenül értek egyet azokkal. A becserélteken kívül csak Okafor és Pobega volt érdemben bevethető. Okafornak volt valami balesete, kérdés mennyire akarta kockáztatni Pioli az egészségi állapotát... Amit a csere pillanatában sem tudtam elfogadni az Krunic favorizálása Pobega helyett. Ugyanis 10 emberrel a magas, erős juve ellen igenis a böszme Pobega kellett volna és nem az az ember, aki most tért vissza a sérülésből. Pobega "játékban" volt, neki voltak távoli veszélyes lövései és magas. Sajnos itt azt gondolom Pioli nagyot hibázott. Persze kérdés, hogy mennyire akarta volna Pioli a hollandra rábízni a 6-os pozíciót, a múltkori után. Az is lehet, hogy Pobegával több gólt kapott volna a csapat, mint Kruninhoval. De a bosnyák bántóan rossz volt. 

 

És akkor egy kicsit Leaoról. Elvitathatatlan az, hogy a csapatból egyedül ő képes több embert is megverni, akár egymás után is. Ugyanakkor csapat szinten ez ki van "balanszolva" azzal, hogy gyakorlatilag nem zár vissza rendszeresen védekezni. Nagyon kíváncsi lennék egy olyan statra, ahol a hasonló játékosok futóteljesítményét lehet megnézni. Pl Diaz/Salah, Vini, a bayernes szélsők stb. Többször látható egy egy meccsen, hogy a csatár -Zsiru- zár vissza Leao helyére, akár a saját 16-ig. Ez szerintem teljesen értelmetlen Zsiruval. Egyrészt lassú, másrészt öreg. Betömörülő csapatok ellen mindig az a kérdés, hogy hogyan lehet feltörni azok védelmét. Mindegyik csapat készül Leaora és duplázzák/triplázzák őt, mégis valahogy ő az igazi/egyetlen fegyvere a Milannak. Nem tudják -vagy csak ritkán- kihasználni azt a túlzott figyelmet, amit ő kap. Amit én rendszeresen hiányolok, hogy Pioli ezekben az esetekben sem meri bevállalni azt, hogy Pulit/Csukit viszi át arra a szélre, vagy inkább azt, hogy Leaot teszi át jobbra Puliékhoz. Láthattuk ezt többször is a klasszikus 2 tükörszélsős támadós csapatoknál (Robbery), hogy átsegítettek egymásnak, így ott meglepetést és emberfölényt kialakítva. Mivel Leao amúgy sem jár vissza védekezni, így számomra ez egyértelmű lenne, hogy ilyen csapatok ellen Leao többször menjen át jobbra és Pulival +RLC/Musah törjék fel a betömörülő védelmet. Persze ilyenkor  az egyik kp-nak támadnia kell a kaput Zsirut segítve, míg a 6-osnak a 16-ost kell támadnia/zárnia. Ez a megbontás Csukival lehetne tökéletes, hiszen ő, mint tükör szélső távolról is tudna lőni. Remélem Pioli be fogja ezt vetni majd többször is. 

 

Amit fel tudok még róni Piolinak/srácoknak ezen a meccsen az az, hogy kihagyták a kiállításos ziccert. Volt egy szakasz, amikor a juve komplett jobb oldala sárgázva volt. Gatti-Weah-McKenny. Miért nem volt egyik játékosnak (Leao) sem annyi esze, hogy megpróbálja kipontozni valamelyiket? Egy idő után Allegri is reagált és lehozta a Weah-Gatti duót. Úgy gondolom, hogy itt megint kijött Piolinak a korlátoltsága. Én majdnem felrobbantam, látva ezt a ziccert és Allegrin csodálkoztam, hogy miért nem cserélt hamarabb.(Weah 32 percet játszott sárgával, McKenny a 67.-től végig és Gatti 7 percet. Tehát 7 percig a komplett jobb oldal sárgázva volt. Miért nem hajtotta meg Leao/Rejni azt a pár percet jobban? Amúgy Leaonak éppen ebben az időben volt egy elfutása, ha nem tévedek éppen valamelyik sárgással- talán Weah volt- és csak be kellett volna lépnie elé és visszajövünk a meccsbe...)

 

Megmondom őszintén, amióta Pioli megpróbálja ezt a labdatartogatós, low budget tiki-takát játszatni, azóta nézhetetlen a támadójáték. Lehet vissza kellene állni a labdaszerzős-kontrás játékra? Mondjuk eddig az eredmények többé-kevésbé jönnek. A Napoli ellen nem szabad kikapni, mert pontazonosság esetén eddig az inter-juve mögött vagyunk.

Kicsit félek a következő héttől, a PSG szerintem jó lesz és nagyon kinéz egy vereség -akár egy kiütéses- utána pedig a Maradonában fellépni... Majd meglátjuk mit tud hozni a csapat. Minden esetre én nézni fogom mindkét meccset és drukkolok. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.23. 10:38
bubu971 and Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

@Gunz Pioliból hiányzik néhány olyan képesség, amely a továbblépés záloga lenne, sajnos ezt látni kell. 

Hiányzik belőle az a fajta pragmatikus felfogás, amely az olasz csapatoknak mindig sikert hozott a nap végén. Nagyon szép, hogy nem akar megalkudni, lejjebb adni a saját stílusának gondolt valamiből, de ebben a formában ez így nem nemes jellemvonás, csupán egy öncélúan, csökönyösen és önhitt módon alkalmazott vezérlés. Ezt a bizonyos pragmatizmust (bár nem volt igazán a híve), még Ancelotti is tudta alkalmazni szükség esetén, és nem is átallott ilyen eszközhöz nyúlni, ha az ellenfél vagy a jatékhelyzet ezt kívánta meg. Ezért volt zseniális és a mai napig az. Pioli egy önbizalom hiányos kisember, akinek korlátolt és szűklátókörű a játékról alkotott szemlélete. Ancelotti egy nagystílű mester, Pioli pedig egy egyszer szerencsét talált szegény kisember, aki azt gondolja, "valaki" lett, akinek már soha, senkihez nem kell alkalmazkodnia, soha nem kell az önérzetéről - ideiglenesen - lemondania. Nagyon téved. Ahogy minden más ember is, aki a sikereit nem tudja helyén kezelni. 

De emellett Pioli az a laissez-faire típusú főnök (edző), aki csak úgy felküldi a csapatot, fegyelem és világos koncepció nélkül. Sehol egy begyakorolt séma, figura, mindent az egyéni képességekre alapoz, vagy mert lusta keretet adni a játéknak, vagy a képessegei nincsenek meg hozzá. Még Ancelotti sem tehette meg sokszor, hogy nem idomul az ellenfélhez, egy sokkal jobb kerettel, világsztárokkal a háta mögött. Ahogyan azt sem, hogy csak úgy "felküldi" őket, azután csináljak amit akarnak, hiszen vilagklasszisok... Pioli meg azt hiszi, neki lehet? Hogy ő itt tart? Hogy ez a Milan úgy általában véve itt tart? 

Rendben van odáig, hogy egy progresszív és alapvetően kevésbé célfutballt akar játszani a csapattal. Ez így OK. De ezt lehet úgy is, ahogyan Klopp, Emery, De Zerbi vagy Guardiola csinálja, meg lehet olyan eszetlenül és beképzelten, mint Zdenek Zeman, Rafa Benítez, vagy Sarri. Az eredmény az, hogy bárki, akinek nincs komoly minőségbeli hátránya, és mellette még rendesen rá is készül a meccsre, az garantáltan meg fogja verni a csapatukat. És ilyen edző Pioli is. Cardinale és társai elkezdték a munkát, és azt kell mondjam, hiszek is bennük valamennyire. De ideje lenne felébredni, és átgondolni, hogyan is tovább, mert a terveikbe és ambícióikba az fog beleférni a legkevésbé, hogy egy olyan edzővel vágjanak bele, mint Pioli.

Berlusconi is belátta, hogy Zaccheroni nem az a bajnok matéria. Kirángatta a hatalmas gödörből a Milant egy 10. és 11. hely után, nyert egy teljesen váratlan bajnoki címet, de egy korszakos sikercsapat építését már nem rá bízta, mert időközben tisztába került azzal is, mennyire korlátolt a gondolkodása. Itt ugyanezt kéne meglépni, és kiválasztani végre a "Mestert" a projekhez, és az újjáépítést már nem a tűzoltóra bízni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.23. 13:11
Gagacs and bubu971 reacted
123asd
(@123asd)

@gagacs én teljesen megértem azokat (így téged is), akik el akarják küldeni Piolit, de azt te is tudod, hogy amúgy hozza az elvárt eredményeket (bl hely) addig ez nem fog megtörténni! Pioli is benne volt a vereségben, de Thiaw kiállítását egyáltalán nem az ő hibájának vélném. Azt csakis saját magának köszönheti részben a rutintalansága, részben a figyelmetlensége miatt. Meg a sipkaventus is ugyanolyan szar volt, mint mi csak nekik összejött az a szerencsés lövés amiből mi jöttünk ki 💩ul, a sztárkapusunk meg kihagyta a helyzetet. Tény, hogy Pioli benne volt a vereségben, de azt eléggé túlzásnak tartom hogy az egész az ő hibája lenne

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.23. 20:24
bubu971
(@bubu971)

@123asd Ha az eredmények oldaláról közelítjük meg Pioli munkásságát, akkor rendben van a dolog (bl helyen állunk és bl csoprtból is van aprócska esély tovább jutni). Ha játék minőségéről, akkor… Megkapta a játékosokat akiket kért és én mint szurkoló joggal várhatok valamilyen előrelépést (előjelek voltak), de szerintem újra csak egy helyben tötyörgünk. Az eredmények inkább az egyéni képességeknek köszönhetőek, mintsem a taktikának (pass to Leao-t nem nevezném taktikának) csapatjátéknak, tudatos begyakorolt elemeknek. Feleslegesnek tartom felsorolni mi b@ssza a csőröm, jó páran leírták már előttem. Egy AC Milan-nál igenis kell lennie egy csapatra jellemző tudatos, domináns játéknak ami magában hordozza a játék szépségét is (ami persze feláldozható az eredménnyesség érdekében) és az eredményességet is. Eredmények vannak a többire még várok … Piolival ezt nem fogom megélni - Anselmo ezt nagyon jól megfogalmazta miért.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.24. 10:36
Gagacs reacted
Oldal 2 / 2