2023-10-07 Genoa-Mi...
 

2023-10-07 Genoa-Milan

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat este az újonc Genoa otthonába látogat az olasz bajnokság 8. fordulójában. A piros-feketék hétközben a Borussia Dortmund vendégeként 0-0-s döntetlent játszottak a Bajnokok Ligája csoportkörében, míg a genovai alakulat múlt hétvégén 2-2-es döntetlent játszott az Udinesével. Az összecsapás 21:00-kor kezdődik a Luigi Ferraris stadionban és a Sport 2 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.10.06. 20:16
Lansky
(@lansky)

Az ilyen mérkőzések azok, amik a tétmeccsek között is igazi téttel bírnak: amikor ismert az Inter pontvesztése, és ott a lehetőség, hogy 2 ponttal "meglógjon" a Milan (meg persze abból a szempontból is jó lenne a győzelem, hogy megmaradjon a Juventusszal szembeni 4 pontos előny, mivel a Juve éppen nyerésre áll). Ahhoz, hogy előre tudjunk lépni, az ilyen meccseket kell megnyerni. Annak idején leginkább a Juventusra volt jellemző, hogy amikor kellett, akkor valahogyan, egy öngóllal vagy egy tizenegyessel, de megnyerték az ilyen meccseket. Itt a lehetőség. Nem lesz annyira egyszerű, mert a legutóbbi két hazai meccsükön a genovaiak 4 pontot szereztek a Napoli (1) és a Roma (3) ellen. De a keretek erőssége között igen nagy a különbség, így ennek ki kellene jönne a 90 perc alatt. A meccs után jön egy kis szünet, jó lenne úgy nekimenni a Juve meg a Napoli elleni meccsnek, hogy viszonylag jelentős előnyünk van az üldözőkkel szemben, ami még tovább nőhet, ha a holnapi két rangadón számunkra kedvező eredmény születik. A Napoli, Fiorentina duóval szemben 6, az Atalantával szemben akár 8 pontosra is hízhatna az előnyünk. 8 forduló után és a két rangadó előtt ez remek lenne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.07. 19:49
Anselmo
(@anselmo)

@lansky na ebből semmit nem érzek eddig. Jovic megmutatta, mit várhatunk tőle, Ckukwuchukwu láttán meg folyton azon tűnődöm, hogy vajon a Furlani + Moncada párost is kirúgja-e Cardinale ezért az igazolásért, mint CDK miatt Maldiniéket. Ennyi erővel Messias vagy Saelemaekers is maradhatott volna Pulisic mögött, az ingyen lett volna, és semmivel nem rosszabbak, mint ez a dízel nigériai. Adli körülményes, és lassú, Theo kisárgzázza magát a Juve elleni meccsről, K-for meg olyan, hogy szintén kinyílik ma a svájci bicska az ember zsebében. 

El kéne kezdeni végre focizni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.07. 21:46
Gagacs
(@gagacs)

Ahogy a cseten írtam, a 3 pont az egyedüli pozitív dolog (ja, meg Pogba tesztje). Piolit baromi gyorsan lapátra kellene tenni. 🙄 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.07. 23:00
gio14
(@gio14)

Az ilyen meccsek tudnak erős kohéziót és hitet adni a csapatnak! Remek volt látni a hurrá hangulatot a végén. Szenvedtünk, a játékhoz nem lehet gratulálni, de a győzelemhez igen. 

És valóban igaz, ahogy Lansky írta: az ilyen meccseket kell behúzni, a kiscsapatok ellen, és akkor odaérhetünk a végén! Márpedig idén ebben eddig hibátlanok vagyunk.

 

Szükség lesz a hosszú szezon alatt arra, hogy a csereemberek is tudjanak hozzá tenni a meccsekhez, Chukwu és Jovic ma ezt nem tudta megtenni. Ha a pihenő embereknek kell beszállni a meccsbe, mint Giroud, Leao, akkor el fogunk fáradni hamar. Főleg, ha a kapuba kell beszállni 🙂 

A Juvétól nem tartok, Sportiello jól véd, és otthon leszünk. A válogatott szünettől inkább tartok, remélem senki sem sérül le, és nem kifacsarva jön vissza. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.07. 23:25
Dio
 Dio
(@deeo)

Az utóbbi években amikor pontot vesztett egy közvetlen rivális és meg lehetett volna lépni szituáció állt fent, akkor szerintem olyan 8-ból 1-szer sikerült ez. Tegyük hozzá, hogy most is csak éppen, de legalább sikerült!

A meccs egyébként botrány volt a 87. percig, aztán rég szórakoztam ilyen jót, még ha ott lógott a levegőben, hogy ez a győzelem bizony el is mehet. Előtte megint az ad hoc jellegű semmit éreztem egy jól és szervezetten védekezett Genoa ellen. Jovicnak konkrétan olyan 43 perc kellett, mire észrevette hogy a büdös életben nem ér labdához ott bent, ezért kimozgott. Adli szerintem is bántóan körülményes, de gyenge volt konkrétan mindenki a kezdőből, talán Reijnders nem, de ő is adós még sokkal jobb lövésekkel.

Aztán megjött a hangulat, főleg a gól után. Előtte kiemelném viszont Magic parádés védését, amiről Giroud miatt most sokan el is fognak feledkezni, de ahogy utánanyúlt annak a megpattanó lövésnek bal kézzel, mikor látta hogy jobbal már nem éri el, az egyszerűen parádé volt. Én konkrétan bent láttam azt a lövést, erre kiszedte.

A végét mindenki látta, óriási volt. Láttam egy interes kommentet, miszerint ‘ők (Milan) azért jobbak, mert sokkal erősebb összetartás látszik a csapaton, mint nálunk’. Jó ilyet olvasni azért. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.08. 07:37
Anselmo
(@anselmo)

Az egészen biztos, hogy a legjobb módon jöttünk ki ebből a meccsből, bár Theo és Maignan elvesztése a Juventus ellen nagyon fog fájni. De lélektanilag ez egy abszolút boost, az interesek is teljesen kivannak, nem értik, hogy az 5-1 után hogy a fészkes fenébe beszélhetünk most arról, hogy ők nézik a Milan hátát...

És mindezt úgy, hogy az Inter számára a neheze csak most jön majd. Roma, Lazio, Atalanta, Juventus és Napoli sem volt még nekik, sőt még a következő körben is csak az impotens Torino következik. Ha a Juventus és a Napoli ellen is kihozunk mondjuk 2 pontot, akkor ezt a halálos kora őszt félelmetesen hozzuk le, persze CSAK az eredményeket nézve. 

Mert amúgy elég sok a baj. A támadó igazolásaink Pulisic kivitelével hatalmas csalódást okoznak. Okafor szerzett 2 gólt, de azokhoz kb. semmi köze nem volt. Chukut meg Jovicsot meg feltenném az első gépre és küldeném vissza, ahonnan jöttek. A támadójátékunk formálatlan, esetleges, Leao-függő, nincsenek bagyakorolt figurák, elmozgások, nincsenek valid alternatívák  kispadról, és így Bennacer, RLC és Krunic nélkül a középpálya is nagyon ki van herélve. Egy-egy zseniális egyéni villanás el tudta többnyire dönteni ezeket a meccseket a javunkra, de ez vissza fog nyalni, erre hosszabb távon építeni nem lehet. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.08. 09:22
bubu971 reacted
dzsozy
(@Gunz)

Ahogy korábban is írtam, nincs játéka a csapatnak. Nem látom a begyakorolt dolgokat, a tudatos mozgásokat. Továbbra is ad-hoc a játék. A tegnapi meccsel büntetni lehet. Elképzelés nélküli lötyögés volt egészen a 87. percig. 

 

Többször visszanéztem a gólt, illetve a gól előtti másodperceket. Azt kell mondjam, hogy baromi nagy szerencse, hogy Pulisicnek a karja közelében pattogott a labda, mert mindenki arra fókuszált. De amikor az átvétel előtt a védő kirepült azt senki sem vizsgálta. Konkrétan Zsiru 2 kézzel föld körüli pályára állította a genoai védőt, aki emiatt nem érte el a labdát. (uh. nálam ez is és a meccs végi védés+önfeláldozás is hozzájárult Zsiru MVP-nél)

 

Én továbbra sem látom, hogy Csuku miért kellett Sale helyett. Az biztos, hogy nála az áttörésre még várni kell. Nem nagyon ülnek a cselei. Pulisic legalább szállítja a gólokat, gólpasszokat. Okafor valahogy jobban feltalálja magát a kapott meccs-percekben, mint Csuku, de tőle is kellene a javulás. Adli tegnap úgy forgolódott, mint tanulóvezető a tanulópályán. Mentségére legyen mondva az elől lévő társai egész meccsen bójásat játszottak. Szóval így nehéz volt gyorsan játszania. Amúgy én látom benne a fantáziát. 

Theo mentálisan és fizikálisan sincs igazán csúcsforma közelében. Eléggé kiábrándító, hogy 8 meccs alatt sikerült 5 sárgát begyűjtenie. A Calabria-Florenzi páros pedig életveszély. Egyik lassabb, mint a másik, kb minden meccsen simán lefutják őket és borítékolható a sárga is náluk. 

 

Ami viszont eléggé beszédes, hogy leszámítva az Inter elleni meccset a csapat 7+2 meccsen kapott 3 gólt, amiből 2 olyan megpattanó, lecsúszott volt. Mindenki arra számított, hogy a Milan majd elől eggyel több gólt fog rúgni, mint amennyit kap, erre úgy néz ki, hogy összeállt a védelem. Viszont hiába "fejnehéz" papíron a csapat, nem igazán megy a góllövés. Viszont a pontok jönnek mindezek ellenére is, ami viszont azt mutatja, hogy minőségileg olyan játékosok érkeztek, akik a különbséget jelentik a játék képétől és minőségétől függetlenül. Ez elég lehet a seria a-ban, kérdés a BL meddig fog tartani a Milan számára.

 

Látható, hogy 4 poszt, amivel foglalkozni kellene, akár már a téli szünetben. Nincs csatár, nincs Theonak normális cseréje, a jobbhátvéd pozícióba kell hozni egy elsőszámú játékost és sajnos okulva az elmúlt években és most is tapasztaltakból a kp-ra kellene egy univerzális ember. Sajnos a csatárkérdés az kemény lesz és valószínűleg vezéráldozattal fog járni. Én Oshiment hoznám el. Fiatal, termeli a gólokat, ki tud alakítani helyzetet egyedül is, gyors, erős, jól fejel és ismeri az olasz bajnokságot. Bár ismerve az igazolási stratégiát nem várhatunk ilyen igazolást.

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.08. 09:32
bubu971 reacted
HegyalJani
(@hegyaljani)

Ez a Genoa 7 pontot és 7 gólt szerzett a Roma - Lazio - Napoli hármas ellen.. Ha valamikor, hát pont most nem lehetett gálára és parádés játékra számítani.. Pláne úgy, hogy három naponta játsszuk a nehezebbnél nehezebb meccseket.. Ettől függetlenül persze tényleg gyalázatos volt a meccs, kínszenvedés volt nézni, na de azért a vége szerintem kárpótolt mindenért.. Ezzel persze nem akarom felmenteni sem Piolit, sem a játékosokat.. A három pontot és a küzdeni akarást lehet kiemelni, mint pozitívumot, és ez a győzelem még jobban össze fogja kovácsolni a Csapatot.. Látszott a meccs végén, hogy mennyi örültek a játékosok a stáb a vezetőség a meccs végén..

Ahogy már előttem is írták, többen gondoltuk a szezon előtt, hogy előre játékban jók leszünk de a védelemmel a védekezéssel lesznek gondok.. Ehhez képest úgy tűnik, hogy pont az ellenkezője történik.. A BL meccseket beleszámítva játszottunk eddig 10 meccset, és ha kivesszük (nyilván tudom, hogy nem lehet) az Inter elleni 5-öst, akkor kaptunk 3 gólt.. Azért az nem sok, de leginkább kevés.. Talán illik is ide az a mondat, amit a Sport TV egyik "szakértője" mondott ezzel kapcsolatban: Inkább kapjunk ki egy meccsen 5:0-ra, mint ötször 1:0-ra.. Ez bizony nagy igazság és hatalmas a különbség a kettő között..

Az írja Gagacs a meccs után, hogy Piolit baromi gyorsan lapátra kell tenni.. Szerintem ezt ő sem gondolta komolyan.. Nulla esély van rá.. Szezon közben úgy, hogy vezetjük a tabellát, 8 meccsből 7-et nyertünk, a BL-ben ugyan két döntetlennel indultunk, de nem esélytelen a továbbjutás, szóval ezek után biztos nem fogják elküldeni.. Esélytelen.. Tudom, majd megkapom, hogy szemellenzős vagyok és nem látom a fától az erdőt, de tényekkel nehéz vitatkozni..

Az is Tény, hogy bizony van hova fejlődnünk játék terén, mert a támadójátékunk bőven hagy kívánni valót maga után.. Nem nagyon látni, hogy ezen a téren bármit is fejlődtünk volna tavalyhoz képest.. Én is többet vártam, azért 10 meccs után jó lett volna látni valami tudatosságot, de továbbra is zömében egyéni villanások döntik el a meccseket.. Ami nem feltétlen baj, de ha majd ezek az egyéni villanások elmaradnak, jönnek a nehézségek..

Összességében szerintem elégedettek lehetünk a jelenlegi helyzettel.. Ha azt mondja nekem valaki a szezon előtt, hogy 8 forduló után 21 ponttal, 7 győzelem 1 vereséggel fogunk állni a tabella élén, gondolkodás nélkül aláírtam volna..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.08. 10:28
Gagacs
(@gagacs)

@hegyaljani nem azért küldeném el baromi gyorsan Piolit, mert nem jönnek az eredmények. Ahogy írod, ez TÉNY, hogy jönnek. Viszont az is, hogy ez nagy részben egyéni villanások miatt van. És ahogy Anselmo írja ez hosszútávon vissza fog ütni, valószínűleg. Nyilván azt kívánom ne így legyen.

Meg azt is írod van hová fejlődni. Na ez az ami Piolival nem fog menni. Tudom, jövőbe látó leszek e miatt. 🤣 De X év alatt nem történt meg, akkor szerintem ez már nem is fog vele megtörténni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.08. 10:53
bubu971 reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

24-ből 21 pontot szereztünk a bajnokságban és egyedül attól az Intertől kaptunk ki, akitől ki lehet (még ha fájó is). Szóba se kerülhet Pioli leváltása, habár a játék valóban hagy kívánni valót maga után…finoman szólva. Minőségi játékosok érkeztek, akik el tudják dönteni a találkozót. Ennyi a különbség tavalyhoz képest, Piolitól felesleges is várni virtuóz megoldásokat.

A mérkőzéssel nem, de az eredménnyel elégedett vagyok.

A Juve ellen nagyon kiváncsi leszek, hogy mit tudunk produkálni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.08. 11:51
bubu971 reacted
dreid
(@dreid)

A nem elég jó játék, az lehet a fáradság következménye. Reijndersen nagyon érzem, hogy pihenés kellene neki.

Viszont nem csak mi vagyunk így. A Római csapatoknak, az Internek és a Napolinak se mindig szép a játéka.

A hozzászólás módosítva: 7 hónap telt el , dreid
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.09. 10:11