2023-10-22 Milan-Ju...
 

2023-10-22 Milan-Juventus

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

Véget ért a válogatott szünet és folytatódnak a bajnokságok. A Milan vasárnap este a Juventust fogadja a San Siróban a Serie A 9. fordulójában. A piros-feketék az előző fordulóban 1-0-ra nyertek a Genoa otthonában, míg a Zebrák hazai pályán 2-0-s győzelmet arattak a Torino ellen. A mérkőzés vasárnap 20:45-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.10.21. 10:20
HegyalJani
(@hegyaljani)

Hatalmas szerencsével sikerült jegyet vennem a holnapi DVTK - FTC meccsre, így lemaradok az olasz Rokkant Rangadóról..  Talán nem is baj..

Haraszti Ádám, Esélylesők YouTube-os műsorában beszélgettek az AC Milan - Juventus meccsről.. Elhangzott, hogy adott a Milan, amelyik próbálja sokat tartani a labdát, viszont a labdatartásból, labdajáratásból teljesen veszélytelenek, impotensek.. Főleg kontrából, és lendületes labdavezetésből (Leao, Theo) tud helyzeteket kialakítani.. Egyébként ebben a műfajban a Milan a legjobb a Serie A-ban.. És ugye adott a Juventus, amelyik hagyja, hogy az ellenfélnél legyen a labda és kontrákra játszik..

Ebből jött ki az a következtetés, hogy jó eséllyel egy bűn rossz meccset fog játszani egymással a két csapat és én ezért is gondolom azt, hogy nem biztos hogy rosszul járok egy DVTK - FTC meccsen.. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.21. 10:53
HegyalJani
(@hegyaljani)

https://www.youtube.com/watch?v=m5RgS2sHvfA

Egyébként itt lehet megnézni a beszélgetést a Milan - Juventus rangadóval kapcsolatban..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.21. 10:56
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Igazából ennyi kulcsjátékos hiányában nekünk tökéletes a döntetlen holnap este, a Juventusnak meg idegenben és amúgy is viharverten szintén nem rossz. Ha valamiért, inkább ezért lesz bűnrossz a meccs, nem a taktikai dolgok miatt. Ezzel együtt nincs olyan konstelláció számomra a világon, hogy bármilyen magyar bajnokit egy Milan-Juventus elé soroljak, de persze csak ugratlak ezzel :). 

Szerintem az sem valószínű, hogy bűn rossz lesz a meccs. Haraszti Ádám pedig az angol futball felkent pápája, egyfolytában becsmérlően nyilatkozik a Milanról, és az olasz futballról is. Nem vagyok kíváncsi a véleményére. Nem ártana kinyitni a szemeket és hinni a számoknak: az európai kupaküzdelmek első két fordulójában az olasz csapatok szerezték a legtöbb pontot, tavaly három kupadöntőst (+ 2 elődöntőst) adtak a mezőnynek, régen nem arról beszélünk, hogy romokban az olasz bajnokság, meg roncsderbi minden olasz rangadó. Ez egy nettó baromság. 

Én inkább azért nem nézném szívesen, mert valahogy szinte biztosra veszem, hogy ezt most a Juve vinni fogja. Kicsit ezt érzem a levegőben. De hát ilyen a hűséges szurkolók sora... akkor is nézniük kell, ha inkább egy kedvezőtlen kimenetel a valószínűbb :)).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.21. 18:14
ACM_GRA and HegyalJani reacted
Lansky
(@lansky)

Ha valaki holnap esti izgalommentes élő sportközvetítést akar nézni, akkor ajánlom a Forma-1-et. Ott nem kérdés, ki fog nyerni.

Divattá vált bizonyos bajnokságokat degradálni különféle okokból. Az angol meccsek igen lüktetőek, de engem például halálra idegesít, hogy a legtöbb csapat átlagban 5-6 pontos passznál többre nem képes. Rengeteg a labdavesztés, nagyon sokszor változik a labdát birtokló csapat személye. Ebből a szempontból a spanyol vagy a német foci a legjobb, ott próbálnak talán leginkább törekedni a labdatartásra. Az angoloknál sok a hibára kényszerítés, persze ez az olaszoknál is megvan. De az "angol foci jó, az olasz foci meg rossz" különbségtétel eléggé nevetséges. 

Időközben belenéztem a HegyalJani által említett műsorba. A dögunalmas és 120 km/h-val hadaró Haraszti mellett a két vendég nem mondott hülyeségeket, de szegény Peetet valahogy úgy tudom elképzelni, hogy számológéppel a zsebében megy mindenhová, még aludni is. A statisztikák alapján a meccs előtt már értékel... Jó dolog tudni, hogy melyik csapat hány alkalommal juttatta el a 16-oson belülre a labdát, hogy a Juve hány százalékban engedett pontos passzt az ellenfélnek, vagy hogy a Milan mennyi ideig birtokolja a labdát, de például a Milan esetében a "nem tud mit kezdeni a labdával" megállapítást nem árnyalja vajon az a tény, hogy kikkel találkozott? Hogy már megvolt a két római derbije, és játszott az Interrel is? Eközben az Inter csak egy olyan Fiorentinával találkozott, amelynek hétközi meccse volt, és mintha vágóhídra készült volna, valamint azzal a Milannal, amely a meccset már a játékoskijáróban elveszítette? Peet semmiféle meglepetésre nem számít, mert a Milan passzokkal nehezen jön előre, a Juve meg lemond a labdáról, és a kontrákra játszik, és úgy is fogalmazott, hogy ez a klasszik calcio. Na ez az, ami szerintem hülyeség. Ebből következne egy sima 0-0, ha a számokat nézzük. De mindkét edző valamivel - feltételezem - meg akarja lepni a másikat. És persze ott a rangadó mint faktor. Sokan már a BL-döntő előtt odaadták volna a serleget a Citynek, ehhez képest a meccs végén csak a jóisten mentette meg az angolokat a vereségtől, de legalábbis attól, hogy kiegyenlítsen az Inter. Szóval tök jó, hogy Peet kiszámolgatja ezt meg azt, de ha ilyen rohadt egyszerű lenne az egész, akkor alig néznének futballmeccseket. Ez a számolgatásos elemzés érdekes lenne, ha párosulna valamiféle ötlettel az "elemzők" részéről, de ez az egész így olyan, mintha valaki a történelemről csak évszámokkal beszélne, nem pedig az eseményeket próbálná meg értelmezni. Hegedűs Henrik ennek a bizonyos szintig érdekességnek, egy szinten túl hülyeségnek a nagy tudora, aki képes levezetni az ellenfél héttel több jobb oldali bedobásából, hogy ezért veszített a csapat... A meccset le fogják játszani, lesz a Milannál és a Juventusnál is a labda. Gondolom, a Juve nem fogja átrugdosni a Milanhoz a labdát, hogy "kezdjetek vele valamit"... Hogy hogyan akarja szerintük megnyerni egyik vagy másik csapat a meccset, arról semmit sem tudtunk meg. Vagy ahhoz már gondolkodni is kellene?!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.22. 13:12
ACM_GRA
(@acm_gra)

Azaz érzésem, hogyha nehezen is de 1 góllal megnyerjük a mérkőzést, és nem mondok újdonságot, ha azt mondom vélhetően nem lesz egy gólzáporos összecsapás. (hacsak az elején be nem találnak a csapatok, akkor könnyen változhatnak a dolgok) 

Ugyan egy rangadón bármi megtörténhet, de a csapatszellem erősebb nálunk, mint a Juvénél és ez dönthet ma este. Ezért gondolom azt, hogyha 1 góllal is, de bezsebeljük a 3 pontot. (plusz Leoban is mindig ott van az extra) 

Hogy mire számítok játékban? A labda vélhetően nálunk lesz, (és ez jó, mert így a Juve biztosan nem tud gólt rúgni, a kontráik pedig azért nincsenek Inter magasságokban, de azért figyelni kell, mert veszélyesek lehetnek az tény) a nagy kérdés, hogy mit tudunk kezdeni a labdával. Remélhetőleg tudatos bemozgások sokaságát látjuk majd, váratlan megoldásokkal és jól felépített támadásokkal.

Egy biztos: Fejben ott kell lenni ma este!

És igen, nagyszerű lenne győzelemmel hangolni a párizsi BL-meccsre! 

 

 

 

 

 

 

A hozzászólás módosítva: 7 hónap telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.22. 17:29
LireMille
(@liremille)

@anselmo bazski, neked valami mással kéne foglalkoznod, akármivel is foglalkozol. Teafű, üveggömb, meg ilyenek... pedig annyira nem láttam ezt jönni, és valahogy csak be fogják húzni a büdös gobbók ezután. 

Csáó srácnak mákültetvény van az agya helyén, tényleg kéne már egy normális belbekk Tomori mellé, mert ez így nem lesz jó. A Milan lehet a forduló nagyon nagy vesztese ezek után, és nagy kár, mert a Rubentusnak semmi köze nem volt ehhez a meccshez.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.22. 21:43
Dio
 Dio
(@deeo)

Akármennyi gyenge ez a Juventus, annyira nem az hogy több mint egy félidőnyi emberelőnyben ne nyerje meg a meccset. Thiaw amatőr hiba, mínusz 3 pont…

Attól függetlenül a csapat kritikán aluli  volt. Az, hogy meg sem próbáljuk felívelni a labdát még a végén sem, tökéletesen mutatja hogy körülbelül a 60. percre ezt teljesen feladtuk. És igen, Leaonak sikerült lehozni egy darab jó megoldással az egész meccset. Ez édes kevés. És amilyen meccseink jönnek, simán lehet ez rosszabb is, ha nem felejtjük el ezt a mait már most.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.22. 22:49
Anselmo
(@anselmo)

Annyira vicces volt ez, hogy az élet mennyire keretbe foglalta az elmúlt 7 évet. Ugyanúgy a 9. fordulóban egy Milan-Juventus, amelyet egy távoli Locatelli lövés dönt el, az abszolút underdog csaapt javára. Végig az volt bennem, hogy kb. pontosan ugyanezt érezhették anno a Juventus szurkolók is, hogy egy jön egy teljesen súlytalan, szar csapat, amely évek óta szopóágon van, és "out of the blue", véletlenül megnyernek egy meccset, amely szinte lefutott volt. 

Ennek a Juventusnak köze sincs hozzánk, normális körülmények között. 11 emberrel és ha nem hiányzik 4-5 kezdő kulcsjátékos, esélyük nem lenne nyerni, és ettől a meccstől függetlenül nem kell tőlük tartani hosszú távon. Allegri szegény meg sztriptízeljen csak a pad mellett, kb. annyira szánalmasan boldog ettől a talált győzelemtől, mint annak idején a szépreményű Montella volt. 

Nyert a Juventus, számítottam rá, valahogy éreztem, de ez semmit nem jelent, ők ettől még egy kutyafos kinézetű banda, akik mélyen a Milan alatt vannak. Hol van már 2016........

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.22. 23:04
hodyzoli and ACM_GRA reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

Egyetértek, ez a Juve hullagyenge, sehol sincsenek hozzánk képest. Ezért is ennyire fájó Thiaw butasága, ha az nincs, érzésem szerint valahogy behúztuk volna a mérkőzést.

Tragédia nincs, ezt bőven lehet a továbbiakban javítani. Az látszik, hogy Thiaw, Krunic jó csereemberek, de hosszútávon nem lehet rájuk számítani, mint kezdőjátékosok. Adlit be kell építeni, amíg Bennacer nincs, illetve Kalulut vissza kell építeni a felépülése után. Ő sem egy életbiztosítás, de Thiawban még inkább benne van a hiba. Calabria játéka viszont végre valahára viszonylag rendben volt. Florenzi is korrekt teljesítményt lehozott. Elöl voltunk elég impotensek. Pioli is nagyot hibázott, hogy Giroud-t hagyta fent, Pulisic volt a legveszélyesebb játékosunk. Főleg a kontráknál jött volna jól. Mi a francokat akartunk 10 emberrel Giroud-val, majd Jovic-csal fent?!

Ez van, tanulni kell belőle és menni tovább. Jobb csapat vagyunk ennél, a Juve nem feltétlen.

Egyébként csak engem zavart, mennyire örült Locatelli a góljának? Értem én, hogy jóideje elkerült már tőlünk és ez most nekik hatalmas győzelem, de azért na...nem így illik.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.23. 08:15
hodyzoli reacted
kissheva
(@kissheva)

A tegnapi meccs is megmutatta, hogy ha nem tudunk felállni a fix kezdőnkkel, akkor igencsak hiányzik a kvalitás ebből a csapatból. 

Azt valaki magyarázza már el nekem legyen kedves, hogy az miért jó, ha labdakihozatalnál a középpályásunk megy ki a szélre, és a szélső védőnk pedig húzódik középre? Pioli biztos okosabb nálam, de nekem még nem sikerült megfejteni, hogy ez miért is jó nekünk.
Azt láthatjuk pont a modern fociban, hogy a szélsők behúzódnak félterületbe, ezzel helyet nyitnak a felfutó bekkeknek. Ezzel szemben a szélső bekk megy be nálunk középpályára, ahol kb semmi haszna, mert nem olyan labdaügyes, mint egy középpályás, ezzel ott egy mínusz.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.23. 08:26
Anselmo
(@anselmo)

Az igazat megvallva ez a tipikus példája volt annak, hogy veri meg saját magát egy csapat, miközben nem is az ellenfél győzi le. Az a szomorú, hogy 45-50 milliós összegek, meg értékelések repkednek egy olyan játékosra, mint Thiaw, aki minden komolyabb meccsen elfogadhatatlan hibákat vét. Az Inter ellen is a mezőny legrosszabbja volt, és több olyan másik hibája is volt, amelyből nem lett gól, de az csak egy-egy Maignan bravúron múlt, vagy a csatár volt töketlen. Nálam Thiaw maximum egy 5. védő (mint Gabbia is volt), semmi több. Ha nagyon muszáj éppen, játsszon, de rá csapatot ne építsen senki. 

Az is nagyon fasza, hogy Giroud továbbra is az egyetlen csatár, Okafor (amellett, hogy eleve nagyon más karakter) tegnap sem kapott lehetőséget, Jovic meg egy élő roncs. De hogy 10 emberrel mi a tököm vitte arra Piolit, hogy bójacentert hagyjon fent, aki még 37 éves is, azt maga sem tudja szerintem...az a baj, hogy Pioli rendszeresen nagyon rosszul nyúl bele a meccsbe, és ez komoly gond. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.23. 08:29
HegyalJani
(@hegyaljani)

Szerintem jobban jártam tegnap..

A kiállítás pillanatában (ami egyébként jogos volt) eldőlt, hogy a Milan nem szerez gólt a Juventus ellen.. Teljes létszámban is akadozó a támadójátékunk, emberhátrányban pedig nulla volt az esélye annak, hogy betalálunk..

Már csak az volt a kérdés, hogy a zebrák ki tudják e használni az emberelőnyt.. Találtak egy gólt és ezzel ennyi is volt a meccs érdemi része..

A Juventustól bármilyen formában rossz érzés kikapni, még így is, hogy 60 percet játszottunk emberhátrányban.. Pláne rossz, hogy ilyen botrányosan gyenge, fogalmatlan csapat ellen kaptunk ki..

Nincs sok idő nyalogatni a sebeket, mert jön a BL..

Na, az sem lesz egyszerű történet..

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.23. 09:35
spincha
(@spincha)

Sajnos Thiaw mindkét vereségen főszereplő volt. Az hogy vannak stabil meccsei gyengébbek ellen sajnos nem számit. Egy védőnél mindig emlékezni fognak a nagy hibáira, mint egy kapusnál is, amint meccsek mennek el. Persze csak két meccs, jovohéten meg lehet csak három meccs és igy tovább, majd szépen lehet aggodni a top4ért nem a bajnoki cimrol almodozni.
Jó nagy plusszal kilehetne szállni belőle, vagy akár kolcsonadni tobb rutnt szerezni, de a pénzzel mi jobban jarhatunk. A mi céljainkhoz jelenleg nem fér be kezdonek szerintem.

Mirante miatt lehetett félni, de rajta nem mulott. Tata ámokfutásai alatt miért nem kapott pár meccset tavaly?

Piolit felesleges nagyon kommentelni, hiszen hétrol hétre ugyanazt lehetne leirni, akár nyer a csapat akár nem. A kiállitásig nem jött be a "pass to Leao" taktikabol a gol. Utána meg a szokásosan teljesen értelmetlen cserék, rossz belenyulás a meccsbe.
A többiek késobbi botlásaiban lehet bizni, szerencsénk ma nem nekunk volt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.23. 09:41
Gagacs
(@gagacs)

Én teljes mértékben Pioli sarának tartom, hogy kikaptunk. Érdekes, Thiaw a válogatottban nem csinál ilyeneket. Az egyéni hibák nagy része szerintem azért van, mert fejetlenség van a pályán, nem tudják a játékosok, hogy kinek mi a dolga, hol a helye. A kiállításig a pozitívum a kp és a védelem volt, nagyrészt rendben voltak, 1-2 melegebb helyzet adódott azért. De előre felé megint teljesen súlytalanok voltunk. Persze ha bemegy az az egy szem Zsiru helyzet, akkor minden rendben lenne (irónia) Az is kb egy egyéni villanásból volt. Megint csak ismételni tudom magam, Piolitól mielőbb meg kell szabadulni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.23. 09:46
bubu971 reacted
Oldal 1 / 2