2023-10-29 Napoli-M...
 

2023-10-29 Napoli-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

Újabb fontos és nehéz összecsapás vár a Milanra, ugyanis vasárnap este a bajnoki címvédő Napoli otthonában lép pályára az olasz bajnokság 10. fordulójában. A nápolyi alakulat hétközben 1-0-ra nyert az Union Berlin otthonában a BL-ben, míg a Rossoneri 3-0-ra kikapott a PSG ellen. Az összecsapás vasárnap 20:45-kor kezdődik a Diego Armando Maradona stadionban és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.10.28. 17:52
kissheva
(@kissheva)

Azt gondolom, hogy ez a meccs könnyen beárazhatja a csapatot. Ha a Napoli ellen is vereséget szenvedünk, akkor 4/3 vesztes rangadónk lesz. Nagy mákunk van, hogy a Romaval a bajnokság elején találkoztunk, amikor kutyák voltak. Az előző idényekben az volt ránk jellemző, hogy a "kicsik" ellen szórjuk a pontokat, viszont a rangadókat elég jó százalékkal hozzuk, most egyelőre épp a fordítottja.

Abban nem reménykedem, hogy a Mister kitalál valami váratlant, amivel meglephetjük a Nápolyt, a kezdőbe sem tér vissza senki a hiányzók közül. Szóval megint csak azt tudom mondani, hogy az x-et a jelenlegi helyzetünket nézve már bravúrnak tekinteném.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.28. 22:24
Anselmo
(@anselmo)

Én úgy mentem neki a Juventus elleni meccsnek is, hog, az iksz bőven jó lesz nekünk ebben a helyzetben, de hát nem lett meg az sem. Ezért most azt mondom, csak a győzelem elfogadható ma este, és hátha akkor kijön belőle egy döntetlen :).

De igazából nem tudom, minek drukkoljak, vagy mit is várjak. Tekintve, hogy ezt a klubot már Pioli irányítja és vezeti, teljesen felesleges azt várni, hogy bármilyen negatív sorozat után is felmerüljön, hogy őt elküldik (illetve ő meneszti saját magát, pardon)... Cardinale lehet, hogy azt se tudná hirtelen, hogy Aaron Boone-t, vagy most kicsodát is kéne elküldeni. "Ja, bocs, ez nem az a csapat... akkor melyik is? Milano? Mylan? Ja... Éjszíj Milen... ok, gotcha!" Hát kb. majdnem ennyire foglalkozik ő a klubbal. A többi mókus meg csak a medálok átadására jó szezon közben, hozzátenni úgysem tudnak semmihez, és véleményük sincs semmiről, a sajtótájékoztatást meg hírből sem ismerik. Még egy ilyen gazdátlan senkiföldjét, mint a Milan, még a szocializmus gumigyárai sem ismertek. 

De, ha Leao ma csak közepesen fog tojni a meccsre, és közben Giroud is fiatalodik ma estére 3 évet, akkor lehet, hogy még szép esténk is lehet. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 09:17
HegyalJani
(@hegyaljani)

Mivel nem olyan rég törölték (érthető okokból) a hozzászólásom, ezért most megpróbálok kulturáltabban fogalmazni..

Tavaly kb. a Milan volt az egyetlen csapat, amelyik a brutális formában játszó Napolit többször is kétvállra fektette..

Kiindulva abból, amit az elmúlt nagyjából egy hónapban láttam (láttunk), ez most biztos, hogy nem fog megtörténni.. Azért szurkolok, hogy ne legyen csúnya a vége..

Köszöntem a figyelmet!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 10:30
LireMille
(@liremille)

Ezt érték el Furmányosék. Ez a Milan semmivel nem jobb, mint a tavalyi, de október közepére minden szurkoló egymást múlja alul (teljes joggal megint csak) a pesszimizmusba. Elköltve egy rakat pénz, de mire? Katasztrófa, hogy milyen gyenge itt a szakmai vezetés, miközben a másik kedvencem, az Arsenal megmutatta az utat, hogyan kell kijönni egy nagyon mély gödörből, és stabil európai élcsapatot építeni. A Milan meg a bajnoki cím óta stabilan visszafelé fejlődik, lassan Theo és Leó is elfelejt focizni, Giroud meg öregebb lett 2-3 évvel, neki is lefőtt a kávé. 

Egy nagyon komoly pofon néz ki ma este is, ezt a Milant most nagyon könnyű lesz darabokra cincálni, főleg ha korán vezetést szerez a Nápoly. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 12:36
123asd
(@123asd)

@liremille Rendszeresen olvasok Facebook kommenteket, de ekkora hablatyot rég olvastam. Semmivel nem jobb a tavalyi Milannal? Téééényleg, óriási öröm ilyen Messias féle szupersztárokat látni akinek a tavalyi számait Pulisic vagy 2 hónap alatt összehozott. De Okafornak is csak percek kellettek ahhoz, hogy a világsztár Origi tavalyi számait összehozza. Meg te milyen gyenge szakmai vezetésről beszélsz? Ha csak ennyit látsz bennük akkor már most elmondom, hogy nem velem van a probléma, a rakás pénz pedig a Tonaliból (óriási zseni volt Furlani, hogy eladta) bejött összeg volt még még talán az a 35M ami a blből bejött. Az Arsenal megmutatta hogyan kell kijönni a gödörből? Jaaa, csak tavaly elköltöttek 235 milliót, előtte 191 et azelőtt meg  167 et. Ebben az időszakban pedig 110M értékben adtak el, úgy hogy a legdrágábban elázott játékos a Monacoba távozó Balogun volt akit 45M ért adtak el. Ezzel együtt így jelenleg 480M mínuszban vannak összességében, plusz a pl ben milliószor több bevételekből lehet gazdálkodni, míg a Serie a ban szinte minden csapat kénytelen eladni valakit, hogy nagyobb összegekben tudjon igazolni nyáron (vagy akár télen). Nálunk meg amíg Pioli van, vagy nem képes valami újat húzni, addig ez a csapat nem képes fejlődni, még akkor sem ha pl itt lenne Casemiro, KDB, Mbappé, Haaland és a többi és a többi. Azt meg kijelenteni, hogy elég nagy pofon elé néz a csapat este eléggé egy bátor dolog, kérném a jövőheti lottószámokat is 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 14:23
LireMille
(@liremille)

@123asd Félek, te nem látod a fától az erdőt. Tükörsimán kiesik a csapat a BL-ből, a rangadóin rosszul szerepel, s közben nagyon jó, hogy a kicsiket vért izzadva legalább eddig leverte, de közben halmozza a negatív rekordokat (derbi kiütés, BL-ben 5 meccs zsinórban lőtt gól nélkül, az egyetlen csapat a Benfica mellett a csoportkörben, amely még gólt sem rúgott eddig, stb.). Kit érdekelnek a statisztikáid Okaforról meg Origiről, miközben fél Európa megint a Milanon röhög?! Ez eddig édeskevés, és ne feledd a Milan is elvert 120 milliót a nyáron új játékosokra, miközben a pályán ebből a világon semmi nem látszik. 

Lottószámokat nem tudok adni, de annyira nem kell nagy zseni hozzá, hogy ma este megint beleszaladunk a késbe. Hány döfés kell ahhoz, hogy lásd is a vérzést? 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 15:34
123asd
(@123asd)

@liremille Az előbb teljesen másról írtál 😅. Most valamelyest értelmesebb amit írtál, és ezzel teljesen nem is vitatkozom, de ezt te is tudod hogy leginkább Pioli miatt van és nem a tulaj/vezetőség miatt. Addig szerintem itt előrelépés nem lesz amíg ő az edző (vagy amíg nem változtat), de ezt szerintem mindenki tudja. Megkapta azokat a játékosokat akiket kért, és nincs előrelépés szerintem a látottak. De te először arról írtál, hogy a tavalyi csapat jobb mint a mostani. Ezt szerintem te sem gondolod komolyan. Tavaly a 12. helyen végső Chelseatől 2 meccs alatt 5 öt kaptunk, és a 8 helyezett Tottenham ellen is csak nehézkesen sikerült továbbjutni, és még lehetne sorolni. Plusz a tavalyi csapatban csak a kezdőre lehetett azt mondani, hogy ,,rendben van". A pad az elég gyenge volt. Most ez valamelyest jobb lett szerintem, persze most is vannak mint minden évbe gyenge meccseink, de reménykedhetünk, hogy jól jövünk ki. Másodszor meg az Arsenalt ,,összehasonlítani" a Milannal ilyen téren elmondtam miért hülyeség, mégegyszer had ne. Jöhetsz ezzel, hogy ,,elvertünk" (inkább elköltöttünk, mert ilyen értelemben ez túlzás) kifejezéssel, de amíg nincs egy jó edző aki összerakja a csapatot, addig nincs miről beszélni. Elérhetők 300M t is, ugyanez lenne az eredménye. 

 

Ezt a kijelentést, hogy este kikap a csapat még mindig nem értem. Persze benne van, nem azt mondom, hogy nem, de attól hogy most kikaptunk a PénzeSGétől, és a Sipkaventustól nem azt jelenti hogy a Napoli ellen is biztos kikapunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 16:01
Rakuzan
(@rakuzan)

@123asd Ne etesd már a trollt…ignorálni kell, aztán elmegy irogatni majd az Arsenal fórumra.

A mérkőzésről: nem tudom elképzelni, hogy ilyen széria után ne igyanak vért a játékosok és húzzuk be a rangadót. Ha mégis, remélem végre Pioli állásába kerül.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 17:00
123asd reacted
123asd
(@123asd)

@rakuzan Jogos, ennél többet már nem is lehet.

 

Egyébként hasonlóan gondolom a mérkőzést, mint te, remélem egy olyan csapatot látok akik mindent meglesznek a győzelemért, és Pioli is kitalál valamit. Mást nem tudunk csinálni, plusz nyert a Juve, és valószínű az inter is, így kelleni fog a 3 pont. Meglátjuk mit hoznak majd ki. Forza ❤️🖤

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 17:16
kissheva
(@kissheva)

Tudom, hogy tavaly más volt a vezetés, de már Cardinale volt a tulaj. Szerintetek, ha a tavalyi cefet széria alatt nem rúgta ki Piolit, akkor most kirúgná, ha kikapnánk Nápolyban? Ha ki is kapunk, akkor is még dobogósok vagyunk, és tulajdonképpen még mindig ott tartunk majd, hogy a kötelezőket eddig hoztuk.

Ne értsetek félre, nem Piolit akarom ezzel védeni, de nem tudom elképzelni, hogy megválnánk tőle, amíg vagy nem kerülünk a tavalyihoz hasonló rossz szériába vagy amíg nem érzi veszélyben a vezetés a top4-et.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 19:04
ACM_GRA
(@acm_gra)

A mérkőzés előtt nyomban aláírtam volna a 2:2-es döntetlent, de látva a második játékrészt és azt, hogy 2:0-ás előny birtokában elszórakoztuk a helyzeteinket, kissé csalódott vagyok.

A megannyi ziccer elpuskázása az első félidőben és Pulisic kiválása érzésem szerint fordulópont pont. Amilyen jók voltunk az első játékrészben, annyira rosszak a másodikban. Ráadásul a gólok is elkerülhetőek lettek volna…

Ha pozitívumot kellene találnom akkor azt mondanám, hogy legalább volt esélyünk a győzelemre és ha fejben jobban ott vannak a srácok, ez simán lehetett volna 1:3 a javunkra!

Másik: Nem tetszik ez a Milan. Nem a technikai adottságokkal van a gond, az megvan szerencsére, hanem az alázat, szív, küzdeni akarás, na ez az, amit hiányolok! Ibrával ez még megvolt, az a bizonyos tűz, égő szenvedély, most viszont nincs meg. 

És nem, nem Simoenés Milant szeretnék látni, hanem hajtást, alázatot, szenvedélyt, valódi győzni akarást, és ha ehhez még párosulna a tehetség, intelligencia, kreativitás, igazán nagyszerű lenne! Kérdés, látunk-e újra ilyen Milant a közeljövőben?! 

A hozzászólás módosítva: 6 hónap telt el 3 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 22:49
Anselmo
(@anselmo)

Nekem sem tetszik ez a Milan. Legfőképpen pedig Leão nem, rendkívül antipatikus, amit és ahogyan csinálja. Öncélú, lusta, akaratgyenge, és most már jó ideje a gólok sem jönnek tőle. És ezzel együtt is az a szomorú, hogy még mindig őt vagy a ma este megfiatalodó Giroud-t nézem inkább, mint a végén ezt az elkeserítő Okafor-Jovic-Romero triót, akikben a világon semmit nem látok....Pioli meg zseniális volt, egy agyonnyert meccset is kis híján elveszített, és gőzöm sincs, mit akart a végén ezzel az Okafor-Jovic kombóval. Abban a pillanatban eldőlt, hogy itt mi már nyerni sem akarunk 2-0 után. A középpályánk Loftus-Cheek és Bennacer nélkül alig ér valamit. 

Pellegrinónak jobbulást, de remélem nem sokat fogom látni, hihetetlen suta megoldásai voltak végig, az egyik gól egy az egyben az ő sara, és végig dadogott a lábán a labda, a frász kerülgetett, akárhányszor hozzá került a labda. 

Húzzunk vonalat! Lement az extrém kemény első etap, és vele együtt a valaha volt legnehezebb sorsolás, amit a Milan kapott. A bajnokságban 3. hely, és 22 pont, viszonylag tisztes - egy meccsen kívüli - távolságban a többiek. A következő 9 forduló a ritornóig ennél papíron nagyságrendileg könnyebb lesz, de nem tudom, nekünk számít-e ez bármit is. A BL elúszott, hacsak csodát nem teszünk a PSG ellen. Láttuk, erre mennyi esély van... 

Azt gondolom, a minimális elvárás teljesült, versenyben vagyunk a TOP4 -ért, és a Scudetto sincs beláthatatlan távolságban a pontok alapján. Játékban persze igen. Pioli pont annyit hozott ezzel az elvileg jól megerősített csapattal, hogy kirúgnia ne kelljen önmagát, de hogy kb. az összes a Milan szurkoló mégis szarul érezze magát így novemberre. Ehhez szívből gratulálok. Azt meg mindenki vérmérséklete szerint döntse el, hogy ez eddig egy sikersztori vagy egy bukás, hogy a pontoknak vagy a szemének szeretne-e jobban hinni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.29. 23:24
bubu971, hodyzoli and ACM_GRA reacted
kissheva
(@kissheva)

Ahogy ACM_GRA is írta, meccs előtt bőven aláírtam volna én is az x-et, de 2:0-ás vezetésről ez így csalódás. Várható volt, hogy minden egy lapra feltéve nekünk fognak jönni a második félidőben. Szerencsénk sem volt a sérültek tekintetében. Viszont két elkerülhető gólt kaptunk, amely egy-egy egyéni hibából született. Az első Pellegrini sara, a második pedig Mike-é.

Akit egyedül ki tudok emelni pozitív értelemben az Calabria. Sokat van ő ekézve, viszont tegnap nagyot harcolt, és szinte klasszis szintet hozott a jobb oldalunkon. A végén azzal a helyzettel Jovic csúsztatása után pedig feltehette volna a teljesítményére a koronát.

Ami mellett nem tudok elmenni az Leao hanyagsága, flegmasága. Hiába óriási talentum, de ha így folytatja meg is fog annak maradni. Már-már bicskanyitogató ahogy a helyzeteket elszórakozza, illetve a testbeszéde. Amikor a többiek kúsznak-másznak, ő akkor sétálgat, mintha a Dóm téren lenne. Nagyon ráférne Ibra taekwando rúgása.

Az elején íram, hogy nincs szerencsénk a sérültekkel. Viszont én ezt már nem tudom csak a szerencse számlájára írni. Itt szerintem évek óta nagyon nagy szakmai hiányosságok vannak. Ez nem tudom, hogy a fizios részlegnek vagy az erőnléti edzőknek köszönhető. De ez már tendencia nálunk évek óta, hogy minden szezonban rengeteg sérültünk van, és a legtöbb ezek közül izomsérülés. Így meg azért elég nehéz nekimenni a szezonnak, hogy folyton esnek ki a kezdőjátékosok, és minőségben nincs kivel pótolni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.30. 07:08
bubu971 reacted
bubu971
(@bubu971)

Meccsről inkább nem írok, jól felhúztam magam rajta, még aludni sem tudtam, de ez az én bajom. Ami érdekelne, hogy szerintem Piloli elvesztette az öltözőt - Giroud reakciója a lecserélése után, Calabria nyilatkozata a psg meccs után, pár ember leszarom mi lesz hozzáállása - nekem legalábbis ez jött le belőle. Vélemények:

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.10.30. 07:41
Oldal 1 / 2