2023-09-01 Roma-Mil...
 

2023-09-01 Roma-Milan

Oldal 2 / 2
 
Anselmo
(@anselmo)

@lansky majd megpróbálom visszakeresni, véletlenül bukkantam rá tegnap a YT-n, de őszintén szólva én ott azt be is zártam, mikor ezt meghallottam, mondván, hogy ez komolytalan...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 13:57
gumicsiga
(@gumicsiga)

@hegyaljani 

Pont ezen gondolkodtam a meccs alatt, hogy ekkora tróger szrházi banda kevés van, mint ez a Roma. Tavaly is érdemtelenül szereztek két pontot ellenünk, most a kiállítás és a gól után azért lefagytam, tavaly ők szakították meg a jó sorozatunkat, idén ez már nem fog sikerülni. Örülhetnek, hogy csak kettőt kaptak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 14:03
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga nem is kettőt kaptak volna, ha nincs Tomori butasága. Ebben a meccsben lazán benne volt egy 4-0-s kiütés lehetősége is, mert osztálykülönbség volt a csapatok között, ami a kiállítás után is csak kb. kiegyenlítődött, de a Roma még 36 percnyi emberelőnyben sem igazán tudott velünk mit kezdeni.

Lukaku révedező tekintetében azért pontosan benne volt az, hogy "cseszd meg, jobb lenne abban a másik csapatban nyomni, ehelyett a mókusörs helyett...". A belga pontos képet kaphatott róla, hogy itt nagyon más celokért fog kaparni, mint karrierje legutóbbi 6-7 évében. A Romával már ott kezdődnek a bajok, hogy bárki is megy oda, már az első naptól szembesül azzal, hogy ez egy vitorla nélküli hajó, és ezért rögtön abba is hagyja az evezést, nem fog megszakadni, mondván, majd a hullámok csak partra vetik valahol...

Egyszerűen nem lehet őket komolyan venni, mert még saját maguknak sem adják meg a tiszteletet. Többnyire pont azok is mennek oda, akik már csak akarnak egy relatíve jól fizető melegedőt, ahol megszakadni nem kell, a langyos húgyban is el lehet lenni, miközben presztízsben nem olyan rossz a hely. Lecsúszott, levitézlett vagy középszerű fickók gyűjtőhelye a Roma már jó ideje. A mindenkori vezetőség is görcsösen ragaszkodik valamiféle vélt/valós nívóhoz, amit kifelé mutatni akarnak, ahelyett, hogy a Milan vagy az Atalanta modelljéhez hasonlóan inkább ismeretlen és felfuttatható fiatalokhoz nyúlnának. 

Mert kurva jól hangzik, hogy Lukaku, Dybala, Paredes, Renato Sanches, Matic, Aouar, Belotti, meg hasonló nevek, de ezek mögött már nincs tartalom, vagy ha egykor volt is, az már sehol nincs. Majd ezeket is kirakják, és jön helyettük Firmino, Fred, Lucas Vásquez, Joao Félix, meg Ziyech. Az eredmény ugyanaz lesz, mint most, garantálom. A Romával alapvető koncepcionális problémák vannak legalább 15-20 éve, és teljesen rossz úton járnak a Sensi család lelépése óta. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 14:27
gumicsiga
(@gumicsiga)

@anselmo

Lukaku, Dybala, Paredes, Renato Sanches, Matic, Aouar, Belotti egy letűnt kor gyermekei 😀 

De tényleg a sajtóorgánum odáig volt a Roma mercatojáért, de igaz a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve, szvsz a középpálya nem fogja megütni az elvárt szintet, Lukaku talán jó lesz ,de ingyen nem fognak dobogós csapatot építeni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 14:54
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Jár az elismerés a srácoknak, ez nagy meló volt. Nagyon kellett ez a győzelem, hogy magabiztosan és nyugodtan lehessen menni a válogatott szünetre, utána pedig ugye jön a derbi. Ez a meccs közel sem volt rangadó, és nem a Milan játéka miatt. A Romának nem sok köze volt a mérkőzéshez, de a bíró csak összehozta, hogy egy tükörsima győzelem helyett egy kicsit izgalmasabb legyen a vége. Az első sárga lap egészen nevetséges volt Tomorinak, tulajdonképpen egy agresszív, szabályos belépőre kapott lapot, Belotti csúnyán megetette a bírót. A második sárga lap már adható volt, de az első az nonszensz. Szomorú látni, hogy az évekkel ezelőtti tökre szimpatikus Rómából egy milyen undorító, féreg, alattomos, unszimpatikus csapatot épített Mourinho. Furcsa volt a játékvezetői felfogás, mert fogalma nem volt arról hogyan tartsa kézben a meccset, a Roma játékosainak nehezére esett lapot adni a mezhúzásért vagy a durva taposásért. Az a világ csodája, hogy Celik hogyan maradhatott a pályán, miközben Tomorit azonnal kisárgázta. Bosszantó volt, mert 70 percig a Roma azt sem tudta, hogy milyen rendezvényen van. Nekem volt kellemetlen, hogy mennyire uralta a Milan a játékot a kiállításig.

Így is teljesen megérdemelt volt a győzelem, a vége kicsit izgalmassá vált, de soha rosszabb teljesítményt. Összességében 100 perc játékból 5 percet focizott a Roma, a többi a Milané volt.

Jó érzés ránézni a tabellára, na. 😀 3/3!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 21:25
Rakuzan
(@rakuzan)

Úgy gondolom, eddig minden várakozást felülmúl a csapat. Nem csak eredmény terén, hanem játékelemekben is. 3 tükörsima mérkőzést hoztunk és bár az Inter elleni lesz a főteszt, most valahogy amiatt sem izgulok. Egy derbyn bármi lehet, de csalódásként érném meg, ha nem szereznénk minimum egy pontot.

A BL sorsolás nagyon tetszik, nem könnyű csoport, de élvezetes, fordulatos mérkőzések lesznek. Idén újra élmény lesz/lehet Milan mérkőzéseket nézni, a semleges szurkolóknak is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.03. 07:41
kissheva
(@kissheva)

Végre megtört az átok, és a 4. élőben megtekintett Milan-meccsem győzelemmel zárult. 🙂

A Roma számomra mindig egy szimpatikus csapat volt, már amennyire annak lehet nevezni egy, ha nem is közvetlen, de riválist. Viszont mióta a "szpesöl ván" az edzőjük egy hatalmas tahó, féreg csürhe bandává züllöttek. Unszimpatikus brigád Mancinivel az élen, aki ha kell, ha nem reklamál minden szarért és folyton gerjeszti a feszültséget, mert korábban gyerekként ezt látta még a tv-ben. 

A két haver, akikkel mentem (egyikőjük nem Milan-szurkoló, a másik az, de nem olyan elvakultan, mint én, tehát nem mondhatni rájuk,hogy elfogultak lennének) mondták, hogy ez a Roma iszonyat gyenge és semmi játékuk. Hát valóban. Gyakorlatilag a kiállításig momentumuk nem volt, utána is csak abból tudtak veszélyeztetni, ha volt egy beadás szélről, vagy Lukakura felrugdosták a labdákat. 

És akkor most rátérnék a Milanra. Azt még nem tudtam eldönteni, hogy tényleg ez a Roma ilyen gyenge, vagy egyszerűen csak mi engedtünk nekik ennyit? Az látszott, hogy nagyon szervezett a csapat védekezésben, támadásban pedig egyértelműen felülmúltuk őket és tavalyi önmagunkat is kreatitivásban és kombinativ játékban. RLC hatalmas plusz a kp-n a fizikumának köszönhetően, ráadásul még a 16-osig is felér,és ezzel plusz egy emberünk tud veszélyeztetni. Nem tudom, hogy a közvetítésben mennyire mutatták esetleg, de Teho és Leao teljesen értelmetlenül állt a lecserélése előtt, és mutogattak Piolinak, hogy "miért"? Abban biztos vagyok, hogy ha nincs a sárga lapja, és előtte Tomori pirosa akkor nem cserélik le. 

Ami dühítő volt, az a játékvezetés, és nem a kiállítás miatt. A roma rengeteg sárgás szitut megúszott lap nélkül, amire mi egyből megkaptuk. Ezen felül rohadt egy arrogáns módon vezette a meccset, és folyamatosan mutogatott a földön fekvőknek, hogy keljenek fel, ha éppen ő nem látta szabálytalannak. 

A kiállítás után azonnal felsejlett bennem a tavalyi meccs amikor 2:0-ról kiadtuk a kezünkből a győzelmet. Hát a kiállítás a meccs vége között szerintem 200/100 volt a vérnyomásom, és kihordtam 3 infarktus lábon.

Akik előtt még le a kalappal az a Curva Sud. Hihetetlen hangulatot csináltak, és iszonyat szervezettek. Elvileg 6000 jegyet adtak el nekik, ezzel meg is telt a vendég szektor. Direkt közel hozzájuk vettem a jegyet, és nagy élmény volt őket látni, hogy idegenben is simán leszurkolnak egy 60ezres stadioban egy hazai tábort. A roma szurkolóknak a hangját nem lehetett hallani. Kérdeztem a reptéren pár embert, akik a roma szurkolókhoz ültek közel, hogy lehetett-e hallani a Milan szurkolókat, és azt mondták, hogy végig hallották őket. Na én a roma szurkolókban semmit nem hallottam, úgyhogy tényleg le a cilinderrel a Curva Sud előtt. 

Kicsit bőlére eresztettem, remélem nem bánjátok, hogy még így frissében meg akartam osztani az élményet. Megmondom őszintén talán még egy könnycseppet is ejtettem a végén amikor a játékosok kijöttek ünnepelni a tábor elé. Akkor a semleges szektorban lévő Milanosok is próbáltunk a lehető legközelebb menni a Curva Sudhoz, és kicsit kivenni az ünneplésből a részünket. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.03. 10:08
Jackoby5, Gagacs, hodyzoli and 4 people reacted
acm1962
(@acm1962)

Kissheva

Köszi a beszámolót. Ezeket (is) mindig nagy élvezettel olvasom. Remélem még sok győzelmet látsz élőben.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.03. 12:29
kissheva reacted
kissheva
(@kissheva)

Ja még annyit az élménybeszámolóból, hogy a meccs előtt bemutatták Lukakut. Olyan ünnepséget rittyentettek neki, a római szurkolók pedig úgy örültek, mintha Messit igazolták volna le. Na ott azért megmosolyogtam a dolgot, és éreztem egy kis szánalmat irántuk. :)))

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.03. 14:11
Jackoby5
(@jackoby5)

@kissheva na ez mondjuk egy érdekes infó.

valamiért a Lóma tényleg megváltóként tekintenek rá, pedig csak kölcsönben van. 
azt viszont megállapítottam hogy a gusztustalan gyomorforgto Lóma taktikájába mindenestül beleillik. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.05. 17:29
Oldal 2 / 2