2023-09-16 Inter-Mi...
 

2023-09-16 Inter-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

Szombaton rendezik a Derby della Madonninát, azaz a milánói derbit. Az Inter szombaton 18:00-kor a Milant fogadja a San Siróban és teltház előtt rendezik meg az összecsapást. A két csapat 100 százalékos mérleggel vezeti az olasz bajnokságot 3 forduló alatt 9 szerzett ponttal. A meccset a Sport 2 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.09.15. 16:17
rossonero01
(@rossonero01)

Nem kaphatunk ki, sôt nyerni kell, ami persze a hétközi BL meccset figyelembe véve nem lesz egyszerû. Egy 4-0-ás gyôzelemmel kiegyeznék. 😈

Nálam minden meccsnél fontosabb a Derby della Madonnina. 
Az internél kevés masszívabb és ocsmányabb csapat van olaszban, dobálni fogják magukat mint a fürdôs k..-vák, nagyon okosan kell játszanunk, de ideje javítani az utóbbi évek szörnyû derby mérlegén! Adjunk a kígyòknak,csapjuk szét ôket!! (Na jó egy sovány 0-1-el is már eszméletlen boldog lennék.)

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.15. 18:05
HegyalJani
(@hegyaljani)

Ha az utolsó néhány Inter elleni meccsünket nézzük, nem lehet sok okunk az örömre.. Igaz amióta utoljára játszottunk velük nagyon sok változás történt, főleg nálunk..

Szerintem legnagyobb problémánk a Derbyken az volt, hogy nem voltunk elég rohadékok.. Nem igazán tudom másképp megfogalmazni, de az Inter úgy nekünk esett, mintha vért ittak volna a játékosaik, mi meg szende kisfiúként sétálgattunk a pályán..

Nem lehet egy Derbyre így pályára lépni.. Rohadéknak, genyónak, szemétládának kell lenni.. Persze mindezt úgy, hogy ne menjen a sportszerűség rovására.. Az Inter folyamatosan ezt játssza ellenünk.. Gusztustalanul, suttyó módon fociznak és ez vezetett náluk eredményre..

Nem gondolnám, hogy ez Pioli hibája lenne, mert egy Derbyre nem kell feltüzelni a játékosokat, saját magunknak is érezni, tudni kell, hogy ez bizony más meccs, mint a többi..

Mivel elég sok új játékosunk van, erősödtünk is az előző szezonhoz képest, nem tudom, hogy milyen mentalitással fogunk pályára lépni.. Remélem kicsit lelkesebbek, tüzesebbek lesznek a srácok..

Személy szerint én már egy döntetlennek is örülnék, és egy szoros vereség után sem fogok a kardomba dőlni.. Arra, hogy 3 ponttal legyünk gazdagabbak a meccs után, minimális esélyt látok..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 10:26
Lansky
(@lansky)

Az előző néhány Inter elleni meccsen nekem két dolog tűnt fel. Az egyik, hogy alapvetően egy olyan rendszerben próbáltunk játszani, amihez bizonyos kulcsposztokon elengedhetetlenek a villámgyors vagy virtuóz játékosok, nálunk pedig ez hiányosság volt az eddigi szezonig. Leao sebessége és virtuozitása megvolt, de a másik oldalon nem volt ilyen játékos. Nem feltétlenül kell gepárd a szélekre, ezt bizonyítja a Manchester City is. Sem Grealish, sem Bernardo Silva nem átlag feletti gyorsaságú. (Az angol egyébként 20-ból egyszer próbál meg úgy csinálni, mint egy szélső, tipikusan eljátssza, hogy majd elindul az alapvonal felé, majd csinál egy alibi visszapasszt.) Szóval ebben le voltunk maradva. A másik probléma, amit láttam, hogy bizony az Interhez képest erőnlétben, illetve fizikálisan is bajban voltunk. Az Inter az erőfutballra alapoz, amellett, hogy azért vannak nagyon jó képességű, technikás játékosai. Sem az erő, sem a technikai képzettség nem minden, de abban a kombinációban, ahogyan azt az Inter alkalmazza, igen hatékony. A Milan abban maradt el az Intertől korábban, hogy nem volt annyival jobb technikailag, hogy kompenzálja az Inter fizikális fölényét.

Ez az erőfölény még nem tűnt el a két csapat között, de a Milan teljesen egyértelműen egy fizikális mercatót hajtott végre, amivel csökkentette a hátrányát. A csapat egyértelműen gyorsult, és a középpályát tekintve fizikálisan is erősödött, de úgy gondolom, technikailag is javult. Mondhat bárki bármit, Tonali egy átlagos technikai képzettségű játékos volt, aki nagyon sok dolgot a lelkesedésével javított ki. Technikailag jobb volt, mint Gattuso, de kb. egy Montolivo szintet ütött meg. Ehhez képest az érkezőket jobbnak érzem.

Az Inter gyengült az előző szezonhoz képest, de még mindig egy igen masszív csapat, és inkább mondható rá, hogy "készen van", mint a Milanra. A Milan viszont erősebb és gyorsabb lett tavalyhoz képest, valamint - és ez döntő lehet a szezon során - jelentősen bővültek a variációs lehetőségei, mélyebb lett a keret.

A Milan szempontjából az a fontos, hogy a mai meccsen sokkal jobbak az esélyei, mint a tavalyi szezon során. Az Inter esélyesebb, de egyáltalán nem lennék meglepve azon sem, ha a Milan viszonylag simán, akár 2 góllal nyerne.

Nyugodtan várom a meccset. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 10:55
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez az átalakult, fizikálisabb és intenzívebb Milan hogyan fog muzsikálni a mai meccsen. Eddig a középcsapatok ellen (Bologna, Torino) és a rangadón (Roma) is tetszett, amit láttam. Az Inter jóval keményebb idó lesz, mint a Roma, az is biztos. Pár hónap telt el a legutóbbi derbi óta, de rengeteg pozitív változás volt a Milannál és szerintem bátran lehet állítani, hogy nagy mértékben erősödött a keret.

Az utóbbi Inter elleni meccseken mindig az volt a kulcs, hogy az ellenfél gyakorlatilag az első perctől kezdve neki rontott a Milannak és ezt a csapat képtelen volt kezelni. A BL-elődöntő is 10 perc alatt dőlt el... Ezt kellene mindenképpen elkerülni, hogy már az elején beszorítsanak. Neki kell menni az Internek és ahogy HegyalJani szurkolótárs írta, genyó futballt kell játszani, ahogy az Inter szokta.

Az Intert mondják esélyesebbnek, de én ezt inkább az idei évben lejátszott derbik eredményeinek tudnám be. Ez viszont egy másik meccs lesz, egy másik Milannal és egy másik Interrel. Ahogy nézegettem különböző olasz és magyar oldalakon a véleményeket, eléggé nyomják a merdát. Én nem írnám le annyira ezt a Milant, simán benne lehet ebben akár egy győzelem. Én hiszek benne. Forza Milan!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 12:06
Anselmo
(@anselmo)

Az szerintem is vitán felül áll, hogy a Milan csökkentette a hátrányát az Interrel szemben,  ez a párharc ma sokkal kevesebé lesz egyoldalú, mint az elmúlt meccsek bármelyike. Az előző időszakban igazából bántóan nagy volt a differencia a két keret, és csapat között, ami a meccsek végeredményében néha nagy szerencsével nem jött ki, de a játék képében szinte mindig. 

Ettől függetlenül osztom Baresi véleményét, ez a meccs most még talán túl korán jön a csapatnak, az Inter még talán nálunk is jobb passzban, de mindenképpen jobban összeszokva és velünk ellentétben hiányzók nélkül várja ezt az összecsapást, és nagyon őszinte leszek: én ma vereséget érzek ebből. Nem leszünk lelépve, megalázva, de éppen annyival nyernek majd, amennyivel most is még előrébb tartanak. 

Számomra ez a meccs még nem lesz fokmérő, ha így lesz, akkor sem. Szó szerint a fél csapat kicserélődött, ez abszolút normális lenne. És egyetértek Janival, hogy ez jó értelemben vett genyóság nélkül, némi zsiványság nélkül akár felesleges is lejátszani a meccset. Esélyünk se lenne. Ha bárhogy egy X kijönne most ebből, akkor az a körülményeket ismerve hatalmas siker lenne most nekünk, és az Internek meg egy elszalasztott lehetőség.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 12:10
ACM_GRA
(@acm_gra)

Levertek, megnyerték, (teljesen megérdemelten, ez nem vitás) Inzaghi újfent lemeccselte Piolit és valóban az Internek minden összejött. (azért volt itt tizi, megpattanó gól, Thuram eltalált lövése, stb) Amire viszont nagyon kíváncsi leszek, az a következő néhány mérkőzés: Vajon mekkora hatással lesz ránk ez a vereség? Befolyásolja-e mindazt drasztikusan, amit eddig felépítettünk? Számtalan kérdés vetődik fel. Azért merem remélni, hogy nem lesz ebből lejtmenet, ha mégis akkor változások kellenek. (elsősorban edzői poszton)

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 20:25
Anselmo
(@anselmo)

Vicces ez a dolog, mert a meccs előtt - bár szinte biztos voltam a vereségünkben - megfogadtam, hogy (majdnem) bármi történhet, én most nem fogok egy rossz szót sem szólni. Ez volt az a "majdnem". Igyekszem visszafogni magam, de azt gondolom, hogy egy 5-1-es derbi vereség után ér erőseket mondani, és nagy szavakat használni. 

Továbbra sem értem azokat, akik Piolival képzelik el a klub jövőjét. Most azontúl, hogy az ő nevéhez fűződik a Milan történetének legtöbb kiütéses veresége, azt hiszem mondhatjuk: rohadt szarul készítette fel a csapatot erre a meccsre is. Mentsége legyen, hogy a szünet miatt kevesebb ideje volt, de ez Inzaghira is igaz. Ezt a meccset nagyon nehéz lesz megmagyaráznia, Cardinale és a szurkolók felé is. De megfogja, mert mindig így tesz. 

Annak lehet örülni, hogy ennek a meccsnek nem sok jelentősége volt. Az évkönyvekben majd nem mutat jól, de ennyi. A nyári mercatóval azt elértük, hogy az egyéni képességek és keret mélység fejlődött annyit, hogy a nálunk gyengébb képességű csapatok ellen nem lesz gond többnyire. Ez jól látszott az első 3 fordulóban is. Tehát a jövő évi BL-indulás nincs veszélyben, és nekünk amúgy sem ezt a meccset kellett volna igazán megnyerni ezért. Szóval egészségükre a mocskos szarházi intereseknek, kitörölhetik a seggüket ezzel a győzelemmel, akárcsak mi a 6-0-val 2001-ben. Nekem meggyőződésem, hogy a végén ez így, vagy úgy, de semmit nem fog jelenteni. 

Viszont. Piolitól rendkívül gyorsan meg kell válni, ha ebből a keretből ki akarjuk hozni, ami kihozható (és az nagyon sok!). Az egyéni képességek sok meccset el fognak idén dönteni a javunkra, de igencsak közepes szezon lesz ez, ha velünk kb. egy szinten lévő csapatok ellen meg képtelen lesz a társaság taktikailag is húzni valamit. Ez lenne Pioli feladata. Aki pedig alkalmatlan erre. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 20:32
Gagacs reacted
dzsozy
(@Gunz)

Huhh. Aztán még egyszer huhhhhh. A bdsrstnt! Gratula az Internek, jó csapatuk van, jó a taktika is.

A meccsről:

 

Lehet, hogy elfogult vagyok. Összességében nincs kérdés, az Inter legyalulta és megalázta (ismét) a Milant. Az 5-1receptje és összetevői:

Minden, ismétlem minden az Inter szája íze szerint alakult. 5. perc 1-0. Eltöri a csóka a labdát -láttuk, hogy ehhez minden csapatnak érzéke van-, aztán valaki beleteszi valamelyik testrészét a lövésbe és gól. - ezt is láttuk már-. Az, hogy előtte Theot és Thiawot eltakarították valahogy az szóra sem érdemes, hiszen most az a bírói felfogás, hogy csak akkor fújjunk, ha éppen kedvünk van szabálytalanságot LÁTNI. Nálam ez sima szabi kifele (mind2), de megértem, hogy továbbment, hiszen ez a tendencia. A.k.a. hagyjuk a test test elleni küzdelmet. 

Az Inter beállt a szokásos "kiscsapat" pucsításba. 28-an védekeztek, majd jött egy kontra és a majdnem Milanos Thuram meglőtte élete gólját. Egy olyan lövés nem 10/1-ből megy be, hanem kb 50/1-ből. Van ilyen. 

Aztán a 3-1 is szenzációs volt, ahogy a megpattanó lövés a kapuba döcögött. 

A 11-esnél először azt hittem, hogy kifele lesz szabi talpalás miatt, de Lautaro gyorsabb volt. 

Az 5. gól az szép volt egy atomjaira hullott csapat ellen, ismét egy kontrából.

Szóval a 4 meghatározó gólból egy sem volt olyan, ami felállt védelem ellen ment és sakk-matt kijátszották. Javaslat az Inter ellen: 11 emberes védekezés és kontrára játszás.

És most jön a savazás.

 

Elfogadhatatlan az, főleg egy derbyn, hogy a csapat lötyög. Lépj oda, ahogy Barella a 4. másodpercben. Harapd meg, legyél suttyó Lautaro, Dumfries, Barella és a török ellen. Pulisicet a kutya Di Marco kettéharapta, rugdosta, csípte, szegény fiú bele sem állt a harcba, behúzta fülét-farkát és elsunnyogott. 

Pioli félt. Ez látszódott az első 4 percben. Az Intert nem lehet ledominálni, hiszen nem érdekli a labdatartás őket. A Citynek sem sikerült. Ezek lemennek kutyába és csak arra várnak, hogy kontrázzanak. Na azt nagyon tudnak. 

Nem lehet meccset nyerni, ha 1. nem jut labda a centerhez. 2. a szélsők nem vállalják fel az 1-1-et. 3. a szhv-ek nem támogatják őket. 4. nincs átlövés 5 nincs pontrúgás

Az első félidőben gyakorlatilag szűzkislányként viselkedtek a Milan játékosai.  

Szegény Mike kapott 5 gólt, de egyről sem tehetett. Ha jól emlékszem, amit védeni lehetett ( 1 lövés), azt védte.

 

Mindettől függetlenül azt gondolom, hogy a kötelező meccseket hozni kell. Ha az Inter lecidáztatja a csapatot a visszavágón is és bajnok lesz, akkor nincs kérdés, megérdemlik. Ha a Milan lesz a bajnok, akkor éppen lez**om ezeket a meccseket.

Tény, hogy a BL és a bajnoki sorsolása is olyan a csapatnak, mint a Csernobili katasztrófa: Kevesen jöttek ki abból "jól". Remélem, hogy november végére még lesz esély a tavaszi bl-re. Cél az első 4 és talán bl továbbjutás. Mindkettő nagyon nehéz lesz.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 20:48
ACM_GRA and Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@Gunz Csont nélkül meglesz a TOP4, és szerintem a BL-ben sem csoport 4.-ek leszünk. A sorsunk szempontjából tényleg szinte semmi jelentősége ennek a meccsnek, a mai nyálkás tinisztároknak meg az már úgyse számít, ha történelmi mértékben alázzák le őket egy-egy meccsen, ha a többiből kihoznak egy megfelelő eredményt a végére. 

Ami engem aggaszt, vagy talán nem is az, hogy aggaszt, hanem visszatetsző, hogy egy puhapöcsű, gyáva, akaratgyenge csapatunk van évek óta, amely villog, ha éppen jól jönnek ki a dolgok, vagy gyenge az ellenfél, de fülét-farkát behúzva összeomlik, ha épp nem. Nincs bennük tartás, küzdeni tudás, büszkeség. Holott egyébként ügyes, jó és tehetséges játékosok alkotják a keretet. Rühelltem a Mexés, Paletta, Poli, De Jong, Abate, Muntari, Bonaventura, stb. nevek által fémjelzett időszakot, de ők azért nem ijedtek meg a saját árnyékuktól. Csak olyan kegyetlenül bénák ne lettek volna... :D. Én azt szeretném megélni újra, vagy végre, hogy amikor Inter elleni meccset nézek, ne azt lássam, hogy 11 férfi játszik 11 pelenkás kisfiú ellen... nekem ma ez fájt a legjobban, nem az 1-5. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 21:02
ACM_GRA reacted
tupi
 tupi
(@tupi)

A legfájóbb, hogy az utóbbi 5 meccs egyikén se éreztem, hogy lenne esélyünk.. Félelmetes, hogy mennyire nem megy az inter ellen, mintha teljesen leblokkolnának. Sajnos ma még azt se nagyon láttam, hogy küzdeni akarnának a srácok.

Reméljük a jó kezdést nem töri ez meg. Newcastle se brillírozott a mostani meccsén, ott egy 3 pont sokat segítene.

Részletesebben nem írnék a meccsről, mert erről nincs mit magyarázni. Fáj!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 21:08
Rakuzan
(@rakuzan)

Amilyen jól sikerült és biztató volt az első három forduló, annyira gyalázatosan sikerült a mai produkció. Mintha a tavalyi szuperkupa döntőt vagy BL elődöntőket lemásoltuk volna, csak ma sikerült még több gólt benyakalni.

Ezen a mérkőzésen az égvilágon semmi nem múlt. Kjaer és RLC jól teljesítettek, utóbbi szerintem hasznosabb (lesz), mint Tonali, tehát sikerült pótolni a távozó olaszt. Ennyit a pozitívumokról.

Ki lehet kapni egy derbyn, de nem így. Nem lehet 5 gólt kapni úgy, hogy nem rúgunk le a francba minimum egy Calhanoglut és Dumfriest úgy, hogy a következő mérkőzésen ne játszanak ellenünk. Nyilván túlzok, de egy derbyhez nem lehet így hozzáállni, hogy egy meccs a többiből és essünk túl rajta. Vért kell inni és meghalni a pályán.

Nagyon jó csapat ez az Inter, jobbak, mint tavaly. Kérdés nélkül bajnokok lesznek és a BL-ben is szép menetelést el tudok képzelni nekik. Nem azért, mert sztárjátékosok alkotják…hanem van egy működő rendszerük, egy jó, felkészült edzővel.

Az első mérkőzéseken úgy láttam, hogy Pioli is tudott szintet lépni, ma minden hasonló gondolatot szétrombolt…ez elsősorban az ő felelőssége (nem felmentve a játékosokat).

Menni kell tovább, a Newcastle ellen lehet javítani…kemény menet lesz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 21:12
HegyalJani
(@hegyaljani)

Kb. erről beszéltem a meccs előtt..

Puhapöcsű csapat egy puhapöcsű edzővel..

Ez ellen az Inter ellen nem lehet így játszani..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 21:28
Dio
 Dio
(@deeo)

Szerintem 10 éve hagytam ki utoljára derbyt, de a mait nem tudtam megnézni, utólag talán jobb is. 
Nem tudtam elképzelni mára Milan győzelmet, már csak az elmúlt időszak miatt sem, de azért ez mégiscsak túlzás.  Tartottam tőle hogy ez a felállás komolyabb ellenfél ellen életveszély, mert egyszerűen kevés a közepe, és simán átjátszátható, hát ez sajna bejött. 
Más szint az inter, én ezt tavaly elfogadtam, idén is el fogom. Egyszerűen jobb csapat jelenleg és kész. Lesz ez még nekünk jobb, és biztos vagyok abban is, hogy a hétközi BL meccs teljesen más képet fog mutatni. Forza!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 21:58
milandrukker
(@milandrukker)

Kár bármit is írni, mert az Inter ellen mindig szűz kislányként focizunk. Hogy csak egyet említsek, a 3. vagy 5. gól előtt fordított esetben az Inter védői úgy tépték volna le a mezt a befutó emberről, hogy a játékosunk nyakán csíkot hagyott volna. Ez a különbség, ők odabasznak, ha kell, mi meg csak lézengünk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.16. 22:56
Oldal 1 / 2