2023-09-01 Roma-Mil...
 

2023-09-01 Roma-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan péntek este a Roma ellen lép pályára az olasz bajnokság 3. fordulójában a szeptemberi válogatott szünetet megelőzően. A piros-feketék az előző fordulóban hazai pályán 4-1-re nyertek a Torino ellen, míg a római alakulat 2-1-re kikapott a Veronától. Az összecsapást pénteken 20:45-kor rendezik és a Sport 1 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.08.31. 21:28
ACM_GRA
(@acm_gra)

Annak idején kifejezetten bírtam a Spalletti Roma fociját, a mostanit viszont egyáltalán nem kedvelem. Sőt, gyűlölöm, amit képviselnek. Persze, nekünk magunkkal kell foglalkozni és elő kell vennünk ismét a bolognai sziporkázó perceinket. Hogy nehéz lesz-e? Igen, eleve egy rangadó, plusz a Roma képes beparkolni a buszt újfent és eltudom képzelni, hogy sajnos egy büdös 0:0-át látunk. De ne legyen igazam, és szórjuk már meg a farkasokat végre! (0:1 is tökéletes lenne) 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.31. 23:13
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Az első két meccs magabiztos játéka és győzelme után hozni kell a 3 pontot Rómában. Bárhogyan is... Nagyon kell a győzelem a válogatott szünet előtt, hogy kellő önbizalom legyen az Inter elleni derbire. Egy 3/3 győzelem elég jól mutatna kezdésként és lehetne nyugodtan dolgozni tovább. Abszolút verhető ez a Roma, főleg most hogy ilyen gyengén kezdték a szezont. Forza Milan!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.01. 10:50
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Miért tudja egy mezei szurkoló (én pl), hogy Tomorit nem lehet 1 sárgával a pályán hagyni? Tomorit? Egy belső védőt?

Miért kellett a pirosat és 60. percet Kaluluval megvárni?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.01. 22:19
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 Tomori sokadik ostoba hibája és kiállítása ez már, sajnos ő és Calabria a leggyengébb láncszem ma a Milanban, mindketten ketyegő bombák. 

De mindegy, örüljünk egy rangadón megszerzett 3 pontnak, még ha a meccs végén rám is jött a szapora rendesen... a végén ennek a mai 3 pontnak még óriási jelentősége lehet, és egy riválist a 4. helyért teljesen taccsra tettünk a mai győzelemmel.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.01. 22:52
ACM_GRA
(@acm_gra)

Megérdemelt 3 pont, helyenként nagyon ötletes focival, Leó gólja pedig élményszámba ment! A kiállításig igazából nem az volt a kérdés, hogy tud-e gólt rúgni a Roma, hanem hogy letudjuk-e zárni 0:3-al a végét. Sajnos nem tudtuk és Tomori hibája sokba is kerülhetett volna, szerencsére nem így lett mivel későn jött a római gól. Bevallom, szorosabb meccsre számítottam, csak a végén kellett izgulni, de akkor nagyon. (reméljük Pioli ezentúl lekapja az angolt időben, ha mondjuk az elején ismét besárgulna)

Okafor? Kifejezetten jól mozgott, technikás srác, az egyszer biztos.  

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el 3 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.01. 23:00
Gagacs
(@gagacs)

Elsőre azzal kezdem, hogy ettől a roma bandától udorítóbb, szutykosabb, semmirekellőbb nincs a világon. Az első félidőben tisztán látszott, hogy játszani nem akarnak, csak a konfliktusokat keresik. Sajnos az eredménye meglett. Ez nem feltétlenül Tomori hibája volt.  A bíró egy következetlen f@sz volt. Remélem eltiltják! Itt Tomorit félidőben cserélni kellett volna, ez egyértelműen Pioli baki. Észhez is kapott, mert utána az első csere Lótuszcsík, és nem egy támadó volt. Megint egy szerencsétlen gólt kaptunk, megpattant Kalulun. Ezzel sokat nem tudunk tenni. Nem voltunk rosszak egyébként, a kiállítás után meg jól tartottuk magunkat. Egyébként lehet nem is baj ha Tomori nem lesz a merda ellen.

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.01. 23:04
rossonero01
(@rossonero01)

Mourinho csapatát mindig jó megcsapni. Hihetetlen, hogy az öreg abból a jó kis focit játszó Romaból egy ilyen gusztustalan bagázst csinált. Na, de ez legyen az ő bajuk.

Megvan az újabb értékes 3pont (azért köszi T. Zsuzsi és Pioli h a végét szorossá tettétek) egy újabb értékes, szép győzelem.
Én még mindig, minden meccsen meglepődök, hogy végre van egy értelmes szélsőnk:Puli, és egy olyan középpályásunk akit nem tolnak el félkézzel: RLC (ugyan hol van már a tavalyi Diazka, Messiás páros). Eddig a bajnokságban nagyot mennek. Kíváncsian várom, hogy európai szinten mire lesz elég. 

Ha nagyon bele akarnék kötni valaki(k)be, az Tomori, Calabria és esetleg Csukvázze lenne, de inkább nem teszem.
Inkább félve kérdezem, látjuk-e még valamikor játszani a Real ellen zseniális gólt verő Romero-t, vagy Pioli mostantól mindig a kis nigériait erőlteti majd a jobbon?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.01. 23:29
Dio
 Dio
(@deeo)

Ez a Roma nem hogy egy pontot, de még felet sem érdemelt volna ezen a meccsen. A Milan úgy kontrollálta a meccset a kiállításig, ahogy kell. Utána sem volt nagyon gondunk velük, egy megpattanó gólt voltak képesek szerezni, teljesen súlytalan és nulla az az egész banda. Ha van egy minimális eszük, Lukakura építenek majd mindent, jó sok pontot elhullajtva remélem addigra, mire ez összeérik.

Mi viszont biztatóak nézünk ki. Számomra nagyon pozitív csalódás például Loftus-Cheek technikai képzettsége, sokkal inkább vártam volna egy romboló, kevésbé labdabiztos játékot tőle. Pulisicel azon az oldalon, óriási potenciál lett így a jobb oldali játékban.

Ha ez a védelem úgy össze tudna még állni, mint a scudetto évében, akkor egy nagyon masszív Milan lehetne ebből idén, bízzunk benne. Egyelőre ez több mint biztató. Az igazi erőmérő persze a következő fordulóban jön el.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 08:45
R66
 R66
(@r66)

A lényegi dolgokat már leírtátok feljebb. Amit azért szeretnék kiemelni, mivel számomra több, mint meglepő, az a csapat szervezettsége. A legtöbben arra számítottunk, hogy minimum októberig döcögni fog a gépezet, de az eddigi mérkőzések alapján úgy tűnik, hogy ettől kevésbé kell tartanunk. Valahol talán most nyert értelmet az, hogy Pioli mindig intelligens játékosokat kért és úgy tűnik, hogy ilyen téren nem lehet panasz. A mester kitalált egy új rendszert és ebbe nem csak a régiek, de az újak is tökéletesen passzolnak. Mindenki tudja a helyét, megvannak a mozgások, begyakorolt figurák. Sokkal kevésbé érezni azt, hogy a játékosok egyéni képességeire van kihegyezve a játék. Most inkább a rendszer dominál és ez borzasztóan megnehezíti a Milan elleni játékot. Nem megy annyira Pulisic-nek? Nem baj, a másik oldalon ott van Leao/Theo. 

Öröm volt látni a tanácstalanságot Mourinho arcán a 10. perc környékén. Nagyjából fogalma sem volt róla, hogy mit is kéne változtatni, hogy megtörje a csapat dominanciáját.

A magam részéről megemelem a kalapot Pioli és a stáb előtt, mert eddig úgy tűnik, hogy jó munkát végeztek a nyári felkészülés alatt. Azt tudom mondani, hogy csak így tovább!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 09:30
HegyalJani reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

Meglepően egyetért mindenki úgy látom szinte mindenben. Kiállításig lefociztuk őket, addig Pioli is tanárian szervezte meg a meccset. Leszámítva, hogy Tomorin lehetett látni hogy baj lesz, mert a sárga után sem figyelt oda, mindig belement a faxságokba Bellotti-val (akinek innen üzenem, ha ekkora paraszt az állítólagos kedvenc csapatával is, és foci helyett a színészi képességeivel akar csak meccset nyerni, akkor jobb is hogy nem jött ide), szóval Őt legkésőbb a félidőben le kellett volna kapni biztos ami biztos. Én vizionáltam is egy kakaskodásért kiosztott sárgát ide is meg oda is kettejük között, azaz hogy Bellotti kiprovokál egy adok-kapokot és azzal szedi ki a játékból Tomorit. Lehet túlpörgött a válogatott behívó miatt, ilyenkor azért az edző dolga hogy érezze ezt. A kiállítás után pedig teljesen elvesztette a fonalat Pioli (vagy csak szimplán azt érezte amit egyébként én is, hogy itt gyakorlatilag csinálhat bármit, annyival jobbak vagyunk hogy nem lehet gond) és iszonyat vacakul kezdett el cserélni.

Ehhez kapcsolódik hogy kivételesen megvédeném Calabriát, mert amíg be nem állt Spinazzola teljesen jól játszott, Ő adta a gólpasszt Leaonak, nem emlékszem rá hogy nagyon megforgatták volna olyan szinten, hogy abból ajtó-ablak helyzet legyen vagy elkövesse a szokásos helyezkedési hibáit. Amikor viszont Spinazzola 2x-3x is beültette a hintába érezni lehetett hogy váltani kéne, na itt kapcsolódok vissza az előző bekezdéshez. Ha már úgyis bekkelünk, akkor nem lett volna jobb mondjuk Kjaer-t behozni középre és mondjuk Kalulu-t kirakni Calabria helyére? Kjaer rutinos, jól fejel, erősebb alkat mint Kalulu, ami azért Bellotti és Lukaku ellen fontos, pláne amikor látszódott hogy beívelésekkel fognak próbálkozni folyamatosan a szélekről? Kalulu sebességben felvette volna a versenyt Spinazzolával, Kjaer meg felépítésben és rutinban jobban passzolt volna a Roma statikus játékához. Azért egy Thiaw-Kjaer belső páros beíveléseknél ill. fizikumban szerintem jobb megoldás lett volna.

Chuk. Miért? Látszik hogy még nem érzi a csapatot/olasz bajnokságot, kell még neki idő. Elszórja a labdákat, fölösleges cselei vannak, nem érzi a társak mozgását. Olyan mint Leao volt kezdéskor, látszik hogy ott mozog benne a tehetség, csak még idő kell neki. Ha szélre kellett ember, akkor a felkészülésben nagyot menő Romero vagy uram bocsá a rutinos és a Róma ellen tuti nagyon bizonyítani akaró Florenzi most jobb megoldás lehetett volna.

Pobega beállítása alapvetően nem volt rossz gondolat, kb. ugyanazért megértem amiért Kjaer-t kellett volna inkább a védelem közepére, erős, masszív felépítésű aki párharcokban jó lehet. Csak éppen a középpályán már számít a sebesség emberhátrányban, neki meg az nem nagyon van, folyamatosan lemaradt a tolódásoknál. Kontrákhoz meg kevés szintén a sebessége. Itt nem mondom hogy hiba volt betenni, sokkal inkább az egyéni képességek miatt játszott gyengén. De azért lehet én Musah-ot hoztam volna inkább egy ilyen helyzetbe, jó felépítésű Ő is, viszont sokkal agilisabb, tolódásoknál nem maradt volna ennyire le.

Kis negatívum még, bár ez csak egy észrevétel. Theo-t én imádom, de amikor emberhátrányban vagyunk, megindul, eljátssza hogy bántották és ott reklamál az ellenfél 16-osánál vagy akár még az alapvonalán kívülről, akkor sikítófrászt tudok kapni. A Roma meg indult 10 a 8-ba, mivel Ő még mindig ott hisztizett (amúgy jogtalanul, belépett Smalling elé és összecsuklott, semmi nem indokolta hogy lefújja a bíró). Oké, mutogasson, hisztizzen ha már ilyen a stílusa, de ROHANJON VISSZA mint a mérgezett egér a helyére és futás közben p*fázzon ha már ezt muszáj neki. Jó lenne kicsit ezt helyre tenni a fejében, mert már talán kevesebbet fetreng (mondjuk nem egy tegnapi Bellotti, L. Martinez vagy Barella szintjén van már szerencsére), de ha jól rémlik idén is kapott már sárgát picsogásért teljesen fölöslegesen.

Mielőtt jönnek a lehúzó kommentek. NEM mondtam egy szóval sem hogy minden rossz volt, csak hogy a kiállítás után azért a cseréknél volt pár véleményes döntés és után szétesett a játékunk (kiállítás után kb. a 70-75. percig észre sem lehetett venni az emberhátrányt). És nem, nem vagyok menedzser, ez csak egy VÉLEMÉNY és egy általam tett észrevétel halmaz (kár hogy ezt itt le kell írni, de inkább elébe megyek ismerve pár ember hozzáállását itt a VÉLEMÉNYEKHEZ).

És akkor jöjjön a sok pozitívum. Iszonyat jól kezdtünk, mi uraltuk a meccset, Pioli remekül felkészítette a csapatot. A Roma konkrétan nem egy szinttel volt alattunk, ha nincs a kiállítás ez egy tükörsima rangadó(?) idegenben. Esküszöm teljesen nyugodtan lehetett Milan szurkolóként nézni a mérkőzést (mindenhova gondoljátok oda a kiállítás+10 percig képletet 🙂 ). A 11-es teljesen jogos volt, Leao gólja csodálatos (asszony át is szólt hogy legyek kedves abbahagyni az ordítozást 😀 ) és egyébként azt kell hogy mondjam "tudjuk meddig" mindenki jól játszott (Tomori is, csak agyatlanul).

Külön kiemelném Okafort én is, aki viszont a cserék közül szenzációs volt. Jól tartotta a labdát (volt egy labdalevétele egy kb. 60 méteres passz után ami aztak*rvaéletvbe volt), jól cselezett, látszik hogy Ő viszont kezdi fölvenni a ritmust. Jó lehet a srác nagyon, jár neki a pacsi.

És akkor egy kis kitérő, ami nem velünk kapcsolatos. Oké hogy a 11-es jogos volt, oké hogy a kiállítás "járt" Tomorinak, DE. A 11-esnél minimum járt volna egy sárga a kapusnak, de az a legkisebb hiba. Viszont hogy az anyjába maradhatott a pályán Celik és Cristante? Mindketten legalább 3 minimum sárga lapos megmozdulást követtek el, ha nem tévedek Celik volt aki Reijnderst is telibe talpalta egy labdáért való csúszásnál, azt pedig nem tudom hányan látták a képet Leao lábáról (4-5 véres folt a sportszárán), de az mindent elmondott arról hogy mit kapott a mérkőzésen (viszont legalább a fél világ tudja milyen alsót hord, mivel ellene az is megengedett eszköz hogy a sortját letépik futás közben). Nem szeretek egyes ítéleteknél bírózni, pláne hogy voltak véleményes ítéletek a mi javunkra is az előző meccsen, de azok nem olyanok voltak hogy x*rrá rúgtuk az ellenfelet, azt akkor is inkább a másik csapat (Torino) csinálta. Viszont ez gusztustalan volt. Mert van keménykedés és sportszerűtlenség között azért különbség és tegnap nem kemények voltak a rómaiak... Szóval annyiban bíróznék most, hogy ha normális focit szeretnének látni az illetékesek a pályán, akkor ezt nem szabadna engedni. És ha Tomori piros, akkor a másik oldalon Celik szintén minimum egy piros (nem tudom hogy lehetne kettő, de lexarom, oldják meg 😀 ).

Egyébként összességében nagy pacsi a csapatnak, remek meccs volt minden szempontból (igen, pontosan addig + 10 percig 😀 😀 :D).

Hosszú lettem, bocsi.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 09:35
HegyalJani and Gagacs reacted
HegyalJani
(@hegyaljani)

Ritkán látni ennyire tróger, tahó, suttyó, undorító, stb. csürhét, mint a Roma.. Pontosan olyanok, mint az edzőjük.. Mounak sikerült saját képmására formálni a csapatát.. Gratulálok hozzá.. Lexarom mit csinálnak, az sem érdekel, ha kiesnek, de ha a suttyóságra fordított energiának csak a felét arra fordítanák, hogy fociznak, biztos hogy előrébb tartanának.. Na de ez legyen az ő bajuk..

Tomori kiállítása szerintem jogos volt, mert a két sárgalapos megmozduláson kívül is volt néhány szabálytalansága, tehát összességében megérdemelte.. De azt megkérdezném a játékvezetőtől, hogy Celik, hogy maradhatott lap (lapok) nélkül.. Egy szót sem szólhatott volna, ha idő előtt ő is megkapja a zuhanyrózsa jegyet..

Egy rossz szavunk nem lehet a kezdésre..  Három meccsből 9 pont, 8/2-es gólarány.. Mindkét bekapott gól megpattanó lövésből született.. Ugyan kidolgozott helyzetekből nem kaptunk gólt továbbra is úgy gondolom, hogy a védelem a gyenge pont.. Tomoriban mindig benne van a hiba, Calabria meg ahogy egy tanult szurkolótársunk (Nagir) mondta, tájidegen 🙂 ebben a csapatban.. Nem véletlen, hogy a Roma is azt azt a néhány gyatra támadását a jobb oldalunkon vezette.. Mindenki tudja, hogy azon az oldalon sebezhetők vagyunk..

Piolit is elő lehet venni Tomori kiállítása miatt, bár állítólag pont kézült arra, hogy lecserélje, amikor kiállították.. Nyilván utólag én is tudok ilyet mondani, de szerencsére nem lett belőle probléma és sikerült megtartani a 3 pontot..

Tudom, hogy divat szidni Krunicot, de a három meccs alapján rá sem panaszkodhatunk, én örülök, hogy maradt, szép feladat lesz Piolinak megtalálni a helyettesét.. Pihenni neki is muszáj, kíváncsi vagyok hogy oldják meg..

Többen megjegyezték, hogy 3 védős rendszerben játszó csapatok ellen bajban leszünk.. Úgy tűnik, hogy ezt is sikerült megoldani.. A Torino is a Roma is kipipálva, jöhet az Inter.. Teljesen más mérkőzés lesz, de jó lenne megfogni őket.. Tomori nem lesz azon a meccsen, ami nem biztos, hogy baj.. Sőt!!!

A 11-es szerintem teljesen jogos volt, és Giroud ismét adott egy parádés labdát, ezúttal RLC-nek.. Nagyon jól vesz részt az összejátékokban a francia, képes arra, hogy kiszolgálja a srácokat.. Ugye korábban Pulisicnek készített le zseniálisan egy labdát, amiből aztán az amerikai gólt szerzett..

Leao gólja jóeséllyel indul a szezon gólja szavazáson.. Új arcát mutatta meg, mert eddig ilyen szituációkból nem nagyon szerzett gólokat.. Olvastam olyan véleményt, hogy szerencsés gól volt, aki így gondolja nézzen inkább lengőtekét 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 11:26
hodyzoli and Gagacs reacted
dzsozy
(@Gunz)

Nekem ezek voltak a gondolataim, meglátásaim a meccs alatt.

 

Én nem tudom, hogy Rómában felhőszakadás volt e a meccs előtt -valószínűleg nem- , de a víz állt a pályán. Amennyiben ez locsolás miatt volt így, akkor ez Mou taktikai fegyvere volt. Tudta, hogy a Milan védői tili-tolizni fognak és kiszámíthatatlanná akarta ezt tenni. (aljas húzás 1) Láthatólag  Roma a jó lesz az x, tologassátok a labdát hátul felállásban ment ki a pályára. Roppantul nem érdekelte őket a meccs. Amint veszélyes zónába értek a vendégek, a hazaiak brutál keményen próbáltak labdát szerezni. Igazából a mottó az volt, hogy labda ÉS fájdalom. (aljas húzás 2) Mivel technikailag és fizikálisan is erősebb volt a pálya 2/3-án a Milan, így ezt megtetézték fetrengéssel, színészkedéssel és pofázással. (aljas húzás 3) Aztán az első értékelhető támadásból/helyzetből jött a 11-es, utána meg Mou gunyoros tapsa a bírónak. (minimum sárga) 

Ezek után a mérkőzés ugyanabban a h*gymeleg medrében folydogált tovább. A Romat továbbra sem érdekelte az eredmény. Bizonyosan ki volt adva nekik, hogy nem ámadhatnak le intenzíven, mert a Leao-RLC-Puli 3-as befűzi az oktatófilmet a kontránál. Szóval megdöbbentő volt számomra ez az egész attitűd, ami jellemezte a hazaiakat. Tönkretenni mindenáron és begyötörni egy gólt majdcsakösszehozzuk alapon... Tipikus alsóházi, kieső csapat magatartása ez. A Milan persze partner volt ehhez, mert nem akartak megszakadni, így ment a háromszögelés hátul, alaposan megmozgatva a Krunic-Mike tengelyt. Néha volt előrejáték is, de nem igazán volt átütő erő ezekben és kedv sem. Volt talán egy Puli helyzet és egy veszélyes beadás Leaotól. 

Tomori ki lett vesézve, de erős bírói közrejátszással ez volt Mou 4. aljas húzása. Tulajdonképpen be is jött neki mindegyik, csak a pont -ahogy Oscar bácsi se- az nem "gyütt". És jól van ez így. Remélem hamarosan elmegy a tevereszelőkhöz mérgezni azt a régiót is egy kicsit.

 

A csapat nagyon rendben van. A cseréknél még van kis minőségbeli lemaradás, ami mindenképpen gyors megoldást követel, látva a bajnoki+bl menetrendet, mert az a sorozat gyorsan lemerítheti ezt az akksit, ami most eléggé kiemelkedik az olasz bajnokságból. Pioli jól összerakta ezt az 5 kp-s rendszert. Az Inter ellen én most aláírnám az x-et is. 

 

Én mondjuk arra leszek kiváncsi, hogy Pioli mikor fogja elővenni meglepiből a régi 4231-et. Mondjuk az nagyot szólhatna, ha az ellenfél erre a 3-2-2-es kp-védelemre készül fel. Az 3 meccs után eléggé feltűnő, hogy mennyivel labdabiztosabbá vált a csapat, illetve a PL-es újak egy sokkal magasabb ritmushoz vannak hozzászokva, ezáltal itt feltűnően jól oldják meg a nehéz helyzeteket és meghúzzák azokban a nem tipikus olasz megoldásokat. (Puli-RLC)

 

Ja, Calabria beadása előtt épp az futott át az agyamon, hogy na Calabria adja be..., aztán mi lett belőle. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 12:01
Anselmo
(@anselmo)

Az látszik elég tisztán, hogy most nagyon szépen össze van rakva ez a Milan. Fizikálisan is, de fejben és csapatszellemet illetően talán még inkább.  Nehéz dolga lesz az Internek, ha pontokat akar szerezni. Hozzátéve, hogy elég masszívan lenéznek és lesajnálnak minket, bár nem jobban, mint a magyar média és kommentátorok, szakértők. A BL-ről is azt mondták egy podcastban, hogy a Milan számára csak a 4. hely garantált. Ez persze objektíven nézve egy tény, de mintha szemellenzővel járnának egyesek, mert ez a Milan bőven nem az a szint már, amit egy Dortmund vagy Newcastle bármikor lever, mint vak a poharat...

A keret kellően mély és diverz, némelyek azért gyors felzárkóztatásea szorulnak, de komoly potenciál van ebben a társaságban.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 12:52
Gagacs reacted
Lansky
(@lansky)

@anselmo Melyik volt az a podcast?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.02. 13:50
Oldal 1 / 2