2023-08-26 Milan-To...
 

2023-08-26 Milan-Torino

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A hétvégén rendezik az olasz bajnokság 2. fordulóját és a Milan az első hazai mérkőzésére készül a 2023/24-es szezonban, ugyanis szombat este a Torinót fogadja a San Siróban. A Rossoneri az előző játéknapon 2-0-ra nyert idegenben a Bologna ellen, míg a torinói alakulat 0-0-s döntetlent játszott a Cagliarival. Az összecsapás szombat este 20:45-kor lesz és a Sport 1 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.08.25. 09:58
kissheva
(@kissheva)

Ha csak a két csapat első fourdulóbeli meccsét vesszük alapul, akkor joggal várhatunk magabiztos Milan-győzelmet. Viszont én azért nem innék előre a medve bőrére, mert annyi viszonyítási alapunk nincs, hogy biztosak legyünk benne, hogy a legutóbbi forma meg fog ismétlődni, illetve azért vannak még mindig gyenge pontjaink. Én nehéz meccsre számítok, de győzelemre. A Toro valószínűleg be fog seggelni, ami nekünk sosem jó. Viszont kíváncsi vagyok, hogy az új emberekkel, - akik láthatóan minőséget hoztak - hogy fog sikerülni bontani majd a felállt falat.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.25. 11:49
Gagacs
(@gagacs)

Kíváncsian várom a meccset, mivel a Toro 3 védős rendszerben játszik, és az ilyenekkel szemben az utóbbi időben finoman szólva sem remekeltünk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.25. 12:08
ACM_GRA
(@acm_gra)

Csatlakozom a többiekhez, nem lesz egyszerű meccs (bár aztán lehet 3:0 ide) és tényleg oda kell magunkat tenni ismét. A koncentráció, fegyelmezettség többek között a kulcs. A tudás/tehetség szerencsére megvan, de tudjuk jól ez nem mindig elegendő a győzelemhez.

1:0-ás sikernek már nagyon tudnék örülni!

 

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el 3 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.25. 16:51
Anselmo
(@anselmo)

A Torino ellen 10 évente egyszer lehet szépen és meggyőzően nyerni. Lehetetlen egy csapat... egy fizikális, brutális, rugdosódó, igazi verőlegény banda, és a durva, vagy furcsa, hogy ezt a rájuk jellemző fizimiskát hihetetlenül konzisztensen hozzák az elmúlt 30 évben bármikor. Színtelen-szagtalan, szagtalan, szar foci, gyakorlatilag nézhetetlen a játékuk, semmi másról nem szól, mint minden létező eszközzel ellehetetleníteni az ellenfelet, és ha találnak egy gólt, akkor game over. Igaz, ez fordítva is áll. Ha egyszer akárhogy, de megszerzed ellenük a vezetést, akkor vége is a meccsnek, a büdös életbe nem fognak egyenlíteni egy náluk jobb csapat ellen. És bmeg, ezt folyamatosan - az éppen aktuális kerettől függetlenül - el lehet róluk mondani az elmúlt évtizedekben :D.

De utálom őket! Brrrrr...!!! 

Nyerjünk, akárhogy, lexarom. Ha valamikor, akkor itt és most bőven beérem egy akármilyen 1 gólos 3 ponttal. És ez a meccs csak az első gólunkig lesz nehéz, mert utána hátra lehet dőlni, és élvezni, hogy Ricardo Rodriguezt már nem ebben a mezben kell nézni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.25. 18:41
ACM_GRA and Gagacs reacted
123asd
(@123asd)

A Torino szó szerint egy kemény ellenfél. A 3 pont szerintem hozható. Ezt a meccset jó lenne megnyerni, mert utána a Róma és Inter lesz az ellenfelünk, ahol már jóval nehezebb lenne 3 pontot szerezni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.25. 19:07
SempreMilan_81
(@sempremilan_81)

Hazai közönség előtt csak a győzelem elfogadható. Nem lesz egyszerű, de ezt be kell húzni mindenképpen, hogy 6 ponttal vágjunk neki a Roma és az Inter elleni rangadóknak, amelyek komoly tesztek lesznek így rögtön az elején. Érzésem szerint a kulcs a mai meccsen az lesz, hogy minél hamarabb sikerüljön betalálni a Torino kapujába. A Bologna ellen nagyon jól működött és nem kellett rágörcsölni, hanem nyugodtan lehetett játszani kétgólos előnynél.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.26. 12:30
milandrukker
(@milandrukker)

Jó sima meccs volt, ahogyan azt szerintem mindenki várta. Jó látni, hogy nem Leao az, akinek mindent meg kell csinálnia, hanem úgy mindenki teszi a dolgát, ahogy az egy normális csapatnál elvárható. Az a 3. gól milyen szép volt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 00:04
Anselmo
(@anselmo)

Ez imponáló volt. Főleg egy Torino ellen, akiket az elmúlt 15 évben (2008 óta!) csak kétszer vettünk meg jobban egy gólnál a bajnokikon. 

Igazából kivetnivalót sem nagyon lehet találni, az újak a kezdőben szuper jól beilleszkedtek, ma a régiek közül is mindenki felnőtt hozzájuk, kiütés is lett a vége  - és azzal sem értek egyet, amit Petur András mondott, hogy úgy nyertünk, hogy a jó egyéni teljesítményeket közben hiányolni lehetett. 

Chukwueze kapcsán azért meglátszik, hogy miért Pulisic kezd alapból. Nehéz róla bármit mondani, mert az amerikai csúcsforma közelében van, míg ő kétszer is egy már leült, eldőlt meccsbe szállt be a hőségben, de tény az, hogy híres, hírhedt cselezéseiből semmit nem láttunk, és hozzátenninaz égvilágon semmit nem tett a csapat játékához. Ugyanez áll Okaforra is. De mondom, nagyon nehéz ezt objektíven megítélni, mert a körülményeket eléggé torzítják a dolgot. Ha egy elejétől éles meccsen lennének kezdők, talán egészen mást mutatnának. 

A lehető legjobb forgatókönyvvel mehetünk neki a Roma és Inter elleni meccseknek, teljesen nyugodtan, hiszen előbbivel szemben már van 5 pont előnyünk is 2 fordulót követően, és az Atalanta/Lazio kettősre is vertünk már hármat. A Romának kell majd jönni nagyon pénteken, ha akarnak még valamit :). 

Ennél jobb nyitányt nehéz lett volna elképzelni, a magunk és az ellenlábasok eredményeit illetően is....

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 07:53
Gagacs
(@gagacs)

Nagyon jó kis meccs volt. Tetszettek a srácok. Kicsit talán még kell nekik az összeszokás, mert többször is egymásba gabalyodtak a 16-os környékére érve, de majd meglesz az. Az akció gólok pazarok voltak, különösen a Leao-Theo összjáték. Ezeket várom tőlük. Fenomenális volt. Egy apróság, hogy Leaonak többször kellene felnéznie a fűből mielőtt bead, mert így a jó támadásai vége elhanak.

Két negatívumot emelnék ki, az egyik Theo felesleges reklamálása, erről gyorsan le kellene szokni. Remélem mások nem fognak ebbe a hibába esni, mert idéntől ezt szigorúan büntetik. Pl-ben már azért láttam sárga osztást, hogy lapot követelt az ellenfélnek, azt rácseszett, mert ő kapott.

A másik meg, amit a szpíker is megemlített, a labdakihozatal. Nem vagyok telhetetlen, de ezen remélem mielőbb sikerül javítani.

Ha jövő héten sikerül nyerni a romák ellen, akkor műringyónak sok jót nem jósolok a padon.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 08:59
rossonero01
(@rossonero01)

Ilyen az, mikor egy évek óta hiányposztra végre érkezik egy minôségi játékos (Puli). Tartottam a hentes-mészáros Toro-tól, de hála Istennek kijött a minôségbeli különbség a két csapat között.
Teljesen megérdemelt gyôzelem és domináns játék. Le a kalappal!

Theo gólja zseniális volt, Leao még nincs a toppon de így is benne volt 3 gólban. Alakul ez.

Reijnders ma nem villogott, de brutál futómennyiséget tett le megint, ahogy Lótusz is.
Élvezet nézni ahogy lepattognak RLC-rôl a védôk, és gyönyörûen tört be a tizenhatos területére a gól elôtt.

Szvsz ma Tomori és Thiaw is tanár volt, bár a labdakihozatalok még okoznak problémát, fôleg ha intenzíven letámadnak minket.

Ma végre a VAR szobában sem csalók vakok és gyengénlátók ültek, remélem a mai két tizi nem azt jelenti, hogy az idényre többet nem kapunk.. 

Ami Anselmonak, az nekem is feltûnt. Se Csuki és Okafor játékán nem látszik egyelôre az a plusz. Reméljük elkapják a fonalat ôk is ha több játékperc lesz a lábukban. Tôlük én személy szerint többet várok. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 09:03
kissheva
(@kissheva)

Nehezebb meccsre számítottam, valaki meg is jegyezte a chaten, hogy dögunalom így a második félidő a meccseinken. Hát őszintén szólva, én nem fogom bánni, ha egész évben az unalmas második félidőket kell nézni. 🙂

Domináltunk szinte az egész meccsen, ami pozitív. A Toro gyakorlatilag a semmiből rúgott gólt helyzet nélkül. Viszont az első tizi nagyon jókor jött, mert az első félidőben eléggé akadozott a kombinatív játék, és a labdakihozatal. Amikor feljöttek ránk, látszott a tanácstalanság, és csak a felívelés maradt Giroud-ra. 

Szerintem is elmaradtak a kiemelkedő egyéni teljesítmények, de mindenki hozott egy jó átlagot, ami bőven elég volt. A két tizi szerintem nem volt az, legalábbis én nem adnék ilyenekre. De hát nekünk is kijöhet néha jól a lépés. Fordított esetben biztos fel lennék háborodva, ha ellenünk fújják be őket.

Nagyon pozitív, hogy az ellenfél erejét tekintve behúztuk a kötelezőket a rangadók előtt. Szerintem nem sokan számítottak rá, hogy ennyi újjal a keretben ez ilyen sima lesz. Jöhet a két rangadó, amelyeken ha szerzünk legalább 3 pontot én már elégedett leszek. Nyilván messzemenő következtetéseket még nem szabad levonni, de ha a "kicsik" ellen ilyen magabiztosak, akkor nem lehet gond a top4.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 09:26
Gagacs
(@gagacs)

@kissheva az első tizi szerintem is könnyen be lett fújva. De a másik full jogos. Már ott sem volt a labda és durván megtaposta Leót. Attól, hogy sem helyzet, se más nem volt még egy durva belépő.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 10:10
kissheva
(@kissheva)

@gagacs Elfogadom a véleményed, ahogy tegnap a chaten is tettem többekével. Az én meglátásom szerint Leao már megjátszotta a labdát, tehát a "taposás" nem befolyásolt semmit. Továbbá én egyáltalán nem éreztem ezt taposásnak. Leao a beadás közben elesett, a védő pedig futás közben véletlenül rálépett Rafa lábára. 
Ezek elég szubjektív szituációk, sőt talán a kezezés is az volt. Biztos vagyok benne, hogy mindkét esetnél bírója válogatja, hogy megadja vagy sem. Egyik sem teljesen egyértelmű, és nézőpont kérdése, hogy mi magyaráz bele az ember.

Mindenek ellenére örülök, hogy végre a javunkra is megítélnek két ilyen kérdéses büntetőt, ráadásul ugyanazon a mérkőzésen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 10:59
Gagacs reacted
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

A 16-oson belüli szabálytalansàg 11-est eredményez, függetlenül attól, hogy Leao megjàtszotta màr a labdàt vagy sem. Szerintem.

a 16-os az tabu. A belépő (még ha esetleg nem is szándékos volt, csak rossz ütemben történt) durva volt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.27. 12:32
Gagacs reacted
Oldal 1 / 2