2023-05-13 Spezia-M...
 

2023-05-13 Spezia-Milan

Oldal 2 / 4
 
bubu971
(@bubu971)

Remélem még ma este repül Pioli a maradék meccseket nyugodtan lejátszhatjuk edző nélkül is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 19:59
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Ilyenkor most mit lehet mondani?!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 20:05
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 majd én megpróbálom.

Most majd jöhetnek megint, hogy szégyellje magát minden Milan szurkoló, de közel 30 év klubhűség után úgy érzem van némi jogom azt mondani, amit akarok.

A mai meccs csak következmény. Láthatóan beleszart mindeki, a pályára lépett játékosok nagy része pontosan tudja, hogy nyártól nem itt fog játszani. Olyanok is voltak. A képességeik maximumát hozva egy döntetlenre jók lehettek volna, de rajtunk az sem segített volna már. Az egész menedzsment és Pioli is szörnyű szakmai munkát végeztek, és bár nagyon kedvelem és tisztelem Maldinit (és Massarát), de ilyen hibák után bárkit nagyon komolyan felelősségre kell vonni. Pioli kapcsán ismert a véleményem, de nem ő az elsőszámú felelős, ebben is egyetértek. 

A pénztelenség sem mentség, mert ezen a téren az Inter sem áll jobban, mégis sokkal okosabban és körültekintéssel költötték el, ami volt nekik. Sok tényező vezetett idáig, esszét lehetne róla írni, de nem fogok. Egy rendkívül gyenge szakmai vezetés okozta a vesztünket, egy érdektelen tulajdonos, és rengeteg demotivált és rangon aluli játékos. Csak még annyit, hogy nagyon rossz kilátásai vannak a Milannak a jövőre nézve.

PS: úgy tűnik a meccs után a Curva Sud vezetői is úgy gondolták, talán van joguk egy kicsit elbeszélgetni a játékosokkal...

A hozzászólás módosítva: 12 hónap telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 20:20
bubu971 reacted
Jencius
(@jencius)

Egy dolgot azért az idén megtanult a csapat.

Hogyan kell mindent elrontani, amit csak lehet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 20:37
kissheva
(@kissheva)

Talán a legnagyobb pozitívum a mai meccsben az hogy nem láttam, így arról nem is szólnék, csak a kialakult szituációról. 

A legnagyobb beetetés volt ennek a csapatnak a Bl-sorsolás. Elhitte itt mindenki, hogy mi aztán Európa krémjéhez tartozunk, közben egy ezer sebből vérző Spurs-t, illetve egy kipukkanó Napolit sikerült kiejtenünk. Hozzáteszem a sorsolás előtt imádkoztam ó, hogy a Napolit kapjuk, velük volt az az érzésem, hogy van esélyünk. 
Pioli is elhitte, és elvakította a Bl-varázs, és azt gondolta, hogy random felküld egy cserecsapatot a bajnokságban, és majd hozza az eredményeket. Olyan játékosok játszanak egymás mellett, akik eddig maximum edzésen tették. Ezzel kb fel is adta a bajnokságot, és a top4-et. Pedig aztán a riválisok is mindent elkövetnek, hogy ne jussanak bl-be. 

Megnéztem a Bl díjazását, és ha nem kerültünk volna elődöntőbe, cserébe jövőre indulnánk, pénzügyileg kb ugyanott lennénk. Itt most a jegyvételeket nem néztem.
De ami a legkérdésesebb, hogy egy esetleges Bl nélküli idény milyen károkat fog okozni a jövőre nézve.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 20:58
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@anselmo én meg a pár héttel ezelőtti nagy meccslázban vettem a családnak az utolsó bajnokira jegyet, mondván a 10 éves lányunknak is egyszer élőben kell látnia az egész milliőt,  lévén nagy milanista….hát lehet hogy mégsem lesz nagy hangulat és “gála”.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 21:18
ACM_GRA
(@acm_gra)

Köszönöm a csapatnak az elmúlt évek sikereit, de most baromi csalódott és szomorú vagyok. Végül is sikerült a nemzetközi kupaszereplés, csak nem BL-be, hanem az EL-be. Szinte biztos hogy EL, ha csak nem tudnak valamit Maldiniék és a Juvét valóban elmeszelik. (elképzelhetőnek tartom hogy ez így van, és ez talán mentséget adhat erre a rém gyenge bajnoki szereplésre a véghajrában)

Más opciót nem látok arra, hogy rendszeresen a BL legjobbjai között legyünk a közeljövőben, mint hogy erősítsünk és a selejtektől pedig mihamarabb megváljunk. Kell egy erős A csapat és egy erős B,  nem pedig A és D Milan. Szerintem ezt Maldini is belátta, (a nyilatkozataiból ítélve) remélhetőleg a tulajdonosunk sem fordítva ül a lovon.

Inter elleni visszavágó? Örülök, hogy láthatom még a csapatot kedden, de sok jót nem várok, szerintem legalább 1-2 góllal megvernek minket jövőhéten. Ne legyen így. 

Pozitívumok? Ahogy Dárdai mondta egyszer, a kudarcok erősítik a jellemet. Csak merem remélni, hogy a vereségek, nehézségek hatására a vezetőség hajlandó lesz komolyan invesztálni a csapatba, mert jelenleg létfontosságú. Milyen pofon kell még, hogy felébredjenek odafent?! 

A hozzászólás módosítva: 12 hónap telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 22:22
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 ünnepi hangulat aligha lesz, de az élmény még így is életreszóló lehet. Engem apám 1996-ban vitt ki először, rossz meccs volt, vereséggel, de mégsem felejti az ember soha. Ez valahogy így működik.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 22:52
Anselmo
(@anselmo)

@acm_gra föl vannak azok ébredve, nem kell aggódni. Sajnos az lenne a jobb, ha nem lennének és akkor tudnának nagyot álmodni. De nem tudnak. Nem is akarnak.

A Milanból éppen az veszett ki sunyi észrevétlenséggel, amire ironikusan állandóan hivatkoznak: hogy "We're AC Milan". De mit is jelent ez ma? Régen tudtuk, mit jelent. Erőt, hatalmat, sikereket, azt, hogy mindenki tudta, mivel jár a piros-feketét felvenni. Hogy az átlagos teljesítmény bűn. Hogy csakis a győzelem elfogadható. Hogy van egy mérce, ami alá nem lehet menni, hogy szégyent sosem hozhatnak a klubra. 

A mai Milan groteszk módon ötvözi az elfeledett nagyhatalmi identitásának, és hagyományainak keserédes ápolását, és a másodvonalbeli klubokra jellemző defetista, megalkuvó és a kudarcokat is sikernek feltüntetni kívánó attitűdjét. Mintha maguk se tudnák, kinek akarnak látszani. 

És ez a szezon ezen ment el, két szék között a földre esve. Nem tudtuk elengedni azt, ami nem a mi szintünk, nem ismerték fel (vagy voltak hajlandóak beismerni) a csapat korlátait időben, és közben minden elérhető és valós célt veszni és elúszni hagytak. Ha Maldiniék szerint még nem tartunk itt, és nem ez a szintünk, akkor miért tettünk úgy, mintha az lett volna? Magunkat is becsapva. Miért veszélyeztetjük a klub távolabbi jövőjét egy olyan cél mániákus hajszolásával, amely még ideje korai? Azért, mert nincs a klubnak identitása. Ha egy olyan klub vagyunk, amely ezt célozza meg, akkor a nyáron tessék befektetni és végre szintet lépni. De nem fog megtörténni. Carpe diem. Az amerikaiakat nem érdekli a hosszú távú jövő, csak a ma számít, amit a pillanatból kifacsarható dollárok, eurók. Kiszedték, és köszönték a fél vesét. A beteg sorsa pedig legyen a hülye szurkolók baja, a kezelést dobják össze maguk, ha annyira kell. Cardinale jól fog aludni, nem kell aggódni. De most akkor tiszta a képzavar... biztos jól alszik, csak nem álmodik. Máshogy nem jön ki a matek...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 23:19
Gagacs
(@gagacs)
Írta:: @anselmo

Az amerikaiakat nem érdekli a hosszú távú jövő, csak a ma számít, amit a pillanatból kifacsarható dollárok, eurók. Kiszedték, és köszönték a fél vesét.

Ezzel azért nem értek egyet, mert akkor nem fektettek volna bele 1,2 milliárdot, hogy aztán 2-300 milliót tudjanak kivenni belőle. Még a kölcsön is 2x annyi amit felvettek az Elliott-tól. Mert ettől többet nem fognak kivenni ha most visszaesünk egy középcsapat szintjére. Ez nem a PL, olaszoknál a bajnoki címekkel+ folyamatos BL szerepléssel (sem) lehet annyit kaszálni, mint egy PL középcsapat. Szóval nem lesz mit kiszedni a klubból 1-2 éven belül.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.13. 23:54
spincha
(@spincha)

Számomra az a kérdés, hogy Maldiniék ezt megusszák-e, hogy január-februárban nem rúgták ki az edzőt. Az számomra már egyertelmu, hogy ha Pioli ezek után marad, akkor itt eredményekre nem kell számítani és a Cardinale féle szöveg, hogy ő szeret győzni csak valami gyenge PR duma. Gondolom sokak számára ismerős a Pioli féle összezuhanás, amit emlegetni szoktak kulfoldi oldalkon is, mert jellemzo volt az osszes csapatára a végén. Fiorentinaval majdnem kiesett kb. Aki nézte(végigszenvedte)  a meccseket  nem csak az eredményre kukkantott rá, az már a VB előtt is láthatta, hogy szerencsés 1 gólós eredményeket meg a vereséget a torinotol,0-0 cremonese stb meccseket. Akkor le lett tudva az egész, hogy sérültek, sok meccs, belefér, nem lehet mindig pörögni stb. Pedig ki lehet kapni jó játékkal, sok helyzettel is. Talán az őszi nápoly elleni meccs volt az egyetlen ilyen. De a rendszeres szar játékkal, nem lehet hosszutávon eredményeket elérni. 

Jött a rémálom január-február. Mi történt? 5 v 6 vereség után jött egy formáció váltás, de változott valami? Jött két egy golos győzelem a monza és a torino ellen. Aki látta ezeket, az tudja itt is benne volt a vereség mindkettő meccsben. De ezek akkor olyan meccsek voltak, hogy  a vereségek után már mindegy a játék csak legyen meg a 3pont, de simán alakulhattak volna forditva is. De azért egy két mondatot az is megérne, hogy 5 vereség kell a változtatáshoz. Jó példa erre a szezonbeli Inter elleni meccsek is, gyakorlatilag ugyanaz történt az összesen, volt változtatás? Ezt is olvastam, több kulfoldi elemzésnél,hogy ugyanugy le lett meccselve inzaghi által, ugyanazzal a taktikával megölve a mi középpályásainka. Talán majd keddre változtat? Azóta itt megint a nápolyi 4-0-t mondanám az egyetlen kivétel meccsnek. Vicces is volt olvasni, hogy Pioli szerint a Lazio ellen volt a legjobb meccsunk. Hát tényleg van baj, ha ő ezt gondolja mérvadónak. Biztos a taktika része volt, hogy Theo végigfusson egyedul és berugja. Kijelenthetjuk, hogy Január ota semmi változás a játékban, de ha szigoru lennék akkor már oktober-novembert mondanék.

Látom itt-ott még most is írva pár szurkolo által, hogy nincs gond van matematikai esély, meg biztos más is bukni fog. Hogy lehet ilyenben bizni? Ha reálisan nézzük gyakorlatilag én már azt sem mondanám, hogy nyerünk idén még meccset. Ha meg mégis akkor is az a legnagyobb esélyünk, hogy a juvét eltiljták vagy pontokat vonnak le toluk. Itt már mindenki játsza ezt a játékot ellenünk, csak mi nem tudjuk. Ez nem játékosokon múlik. Legnagyobb tanácstalanság jele volt Adli hirtelen játszatása. Jó játékos-e? Azt nemtudni, de rosszabbanak nem tunt mint pl Diaz, aki büntetlenül játszhat végig sokszor meccseket 1 jó megoldás nélkül

A BL meneteléssel kb összejött annyi pénz, mintha jövöre is indultunk volna, de kérdés igy kinek lesz kedve idejönni vagy maradni egyáltlánan a jobbak közül. Nem kell meglepodni, ha nyáron jon ajanlat majd Theoért, Minyonért. Szezon elotti elvárás nekem, a top4 a csoportbol továbbjutás volt. De, ha itt valami csoda történne és meglenne a BL, nem hiszem, hogy elégedetten kéne ülni, hogy hoztuk az elvártat. Sajnos ezt több szurkolonál láttam, leirva (leginkabb facebook kommentben :D), hogy ha meglesz a top4, akkor igazabol nincs is gond. Hát nemtudom ők mit szoktak nézni hétvégente, de a meccseket biztos nem.

A hozzászólás módosítva: 12 hónap telt el , spincha
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.14. 07:34
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs én már eleve azt nem értem, minek vesznek meg valamit, amire nincs pénzük. De erősíteni majd lesz nekik? Én azt hiszem, minél kevesebb pénzből minél többet akarnak kiszedni a klubból, de azzal valóban egyetértek, hogy nem marad mit, ha ez így megy tovább. De őszintén, semmit sem látni ebből a tulajdonosból, még a vezetőjük arcát sem. Még az is lehet, hogy azt akarják, hogy Toulouse induljon az európai porondon helyettünk... és a tegnapi csak ennek jegyében történt :D. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.14. 08:24
hodyzoli
(@hodyzoli)

@spincha Annyiban kiegészíteném, hogy a játék tavaly sem volt fergeteges, csak a szerencse velünk volt.

Visszanéztem az eredményeket, hááát... Tavaly Novemberig (gyanítom amíg volt erőnléte a csapatnak és kitartott a lendület) elég jók voltunk, bajnokságban nagyon, BL-ben amit bírtunk azt megtettük, hogy aztán Novemberben jöjjön egy 2 hónapos szenvedés (dec 22-ig hoztunk a két sorozatban egy "masszív" 3 győzelem-3 döntetlen-4 vereséges 1,5 hónapot). Január 9-én volt egy 3-0-ra megnyert meccsünk a Venezia ellen és utána... Nos Májusig nem rúgtunk 3 gólt (azért nem írtam hogy vagy többet, mert azt bizony dec 22 után egyszer sem tettük meg), akkor is a már senki földéjén tartózkodó Hellas ellen sikerült, illetve megismételtük a látványosan meccset leadó Sassuolo ellen. Közben ugye már a BL-re nem kellett "erőt pazarolni", kupából meg nagyon csúnyán kivert minket az Inter.

Miért hozom ezt fel? Mert tavaly sem volt fergeteges a játékunk, egyszerűen az összeálló védelmünk, Leao és a szerencse mellénk állt, esetleg 1-1 megvillanása valakinek jól jött ki (Maignan minden meccsen, Tonali gólja a Róma ellen már bőven a hosszabbításban, Giroud két villanása az Inter ellen - hozzáteszem csúnyán lefocizott akkor is minket az Inter, csak Fortuna úgy gondolta hogy ott nyernünk kell). De a játék már akkor is szenvedős volt, egyszerűen csak jöttek az eredmények. Ki-ki döntse el hogy az edző volt gyenge már akkor is és csak Pioli "ne kapjunk ki" mentalitása miatt játszottunk már ott is csak úgy-ahogy focira emlékeztető dolgot vagy a keret teljesített messze felül és Pioli "azzal főzött" amije volt. Én úgy érzem hogy az eredmények kicsit elhomályosították már akkor is a valóságot, mégpedig hogy egy-egy meccsre össze tudjuk kapni magunkat, de valójában ez tényleg egy 4.-6. helyre alkalmas csapat és az edző is olyan.

Az hogy itt tartunk sok összetevős. Pioli-t én sem részletezném megint, nagyon max. közepes képességű edzőnek gondolom, nem véletlenül nem volt tavalyig semmilyen eredmény 100 éves karrierje során. De azért a tavaly nyári (és az idén téli) átigazolási időszak "teljesítménye" sem segítette, azért lássuk be hogy ritka nagy bukó gyakorlatilag az összes érkezett játékos és Thiaw is csak a sérülések és az elkeseredésből adódó formáció váltás miatt derült ki hogy akár használható is lenne. CDK-Adli-Vranxxxxxxx-Origi-Dest-Pobega-Vasquez, édes jó istenem... A "legszebb" kukázós időszakunkat idéző névsor. És még azt sem mondanám hogy Maldini-ék nem próbálkoztak, egyszerűen ez nem jött össze, ebből a szűkös anyagi keretből ennyire futotta, rosszul válogattak (+Pioli alkalmatlan a fiatal játékosok normális beépítésére). Ehhez jön az az "elhanyagolható" apróság hogy féloldalas a csapat lassan 2 éve, gondoljunk bele ha csak közepesnél kicsit jobb lenne a jobb oldalunk is mire lennék képesek. Az elvileg első számú csatárunk 40+ évesen nem látott pályát szinte egész évben, kp-n van két minőségi emberünk 3 posztra és egy általam amúgy nagyon szeretett, de azért lássuk be inkább fontos rotációs embernek való Krunic alapember, irányítónk nincs de azért a felállásunk szerint lennie kéne és lehetne sorolni.

Napokig beszélgethetnénk pro és kontra, de nem látom értelmét. Mert amíg az amerikaiak csak a pénzfejő tehenet látják a csapatban és csak a stadionprojekt érdekli őket, addig nincs sok értelme célokról, edzői kvalitásokról beszélgetni. A BL ahogy itt leírták mások is egy anomália volt, egy hozzánk hasonló szinten lévő Spurs és egy teljesen kipukkadt Napoli elleni kiszenvedett továbbjutás nem szabadna hogy elvakítson itt sokakat.

Hozzáteszem az Inter a legnagyobb xarba lökte a csapatot és most röhögnek a markukba (jogosan), mert ha a BL-ben végig hajtják a meccset, kikapunk a valós különbséggel (4-5 gól), akkor most nem kellett volna a bajnokin gondolkozni hogy ki-mennyit játsszon és le lehetne xarni a visszavágót. Így hogy maradt egy kis reményünk, feladtuk a tegnapi meccset, nekik meg ráadásul volt egy laza BL meccsük, maradt erő a bajnokságra, mi kikaptunk, minden tökéletesen alakult.

Egy reményünk maradt, a visszavágón tartalékolás nélkül menni kell előre, támadni a 16-ost és hátha. Egy 11-es, kiállítás még megfordíthat mindent, kérdés ha valahogy bemákolnánk és jönne egy City, ott mi lenne. Abban biztos vagyok hogy ha Ancelotti Real-ja ellen mennénk egy döntőt ott nem "égnénk" meg, akkor sem ha a Real lefocizna minket, mert azt Ancelotti nem hagyná. De ezt hagyjuk is, nem akarok itt elméletek gyártani, lássuk azt a BL-t és Pioli mestertervét hogy hogyan akarja megmenteni a szezont...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.14. 08:41
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo 🤣 háááát, még ez is lehet. Már ami a Toulouset illeti.

Nagyon én sem bízom az új tulajban (egyébként az arabok is kölcsönből finanaszírozták volna egy részét a vételnek), de a tavalyi nyár az átadás-átvétel miatt nem mérvadó szerintem. Én ezt a nyarat megadom neki esélynek. Szerintem keresett is szépen a klub, szóval van miből költeni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.14. 09:43
gumicsiga
(@gumicsiga)

Értem én a csalódottságot és a dühöt,de akkor is maradnunk kell a realitásnál, szerintem felesleges összehasonlítani a tavalyi évet az ideivel, egy teljesen más csapat, más kerettel játszotta az előző bajnokságot. Volt szerencsénk is,de egy a seria a-hoz illeszkedő keret állt az edző rendelkezésére. Voltak benne erős játékosok -Kessie,Ibra-, voltak akik az öltözőben és a pályán is sokat tudtak vállalni -Florenzi,Ibra - a cserejátékosok jó formában és a legalkalmasabb posztjukon tudtak játszani -Rebic,Kalulu- és nem voltak koloncok a csapatban, akiket sajnos muszáj volt játszani - CDK,Origi-

Inkább az idei év elejét és a végét nézném, télre már körvonalazódtak a csapat erősségei, gyengeségei, látszott, hogy nincs csatárunk Giroud mögött , ami életveszély egy 36 éves csatár esetében látszott, hogy a Tonali-Bennacer páros megbontása esetén átjáróház a középpálya is -akkor még Krunic sérült volt- és látszott, hogy nincs cseréje Theo-nak és Leao-nak se.

Meg volt a lehetőség,a téli mercato, sem anyagilag nem támogattak minket sem más módon, gyakorlatilag lement az átigazolási szezon bármiféle mozgás és javítás nélkül.

A kezdőcsapatunk szerintem versenyképes lenne, ott tudtunk volna lenni velük a dobogón, de Szvsz a teljes keretünk nem alkalmas ehhez a Serie A-hoz! Vagy technikás vagy erős játékosok kellenének, nálunk a padon egyik sincs, ennek köszönhetően egyszerűen sima ipari focival lenyomnak minket.

Nem szabad elfelejteni, hogy ez a serie a, főleg ha az alsóházi csapatokról beszélünk nem tiszta, nem szép, nem egyenes focit játszanak, sunyi, alattomos kontrákra és apró szabálytalanságokra épülő focit játszanak. Pont annyira rúgnak belénk, amennyire a bíró engedi, pont annyira löknek meg, hogy elveszítsd az egyensúlyod de még ne fújjanak 11-est, ebben jók , ez megy nekik, ezért vannak itt.

Ezt olyan játékosokkal lehetett védeni, mint Kessie aki ellen esélyük se volt az ellenfél goonjainak, ő maga is tudta bontani a támadójátékot és meg is tudta tartani a labdát. Hasonló Ibra, nem volt könnyű lefogni, rengeteget vett ki a védőkből és ilyen a Giroud Leao páros is -ha a pályán vannak-.

Sajnos a maradék támadósorra ez nem igaz, Origit lazán lefogják, Diaz ellen folyamatosan szabálytalankodnak, Saelemaekers és Messias néha tudnak boldogulni, de őket is általában szabálytalanul állítják meg.

Nálam még mindig lyukas a keret, sokkal jobban,mint tavaly, lehetőség nem volt a megerősítésére -az évi 40M€-s büdzsé csak egy vicc egy bajnok csapatnál-, ezekből kiindulva, nálam egyértelmű a tulajdonosi kör felelőssége.

Maldini-Massara és Pioli nélkül sehol se lenne ez a csapat, még mindig 6-10. hely között tanyáznánk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.14. 10:06
Oldal 2 / 4