2023-05-13 Spezia-M...
 

2023-05-13 Spezia-Milan

Oldal 4 / 4
 
Anselmo
(@anselmo)

@r66 És szerintem ott is lebeg az a kard... Ahogy korábban írtam, sem Leonardo, sem Mirabelli és Fassone kettőse nem úszott meg korábban egy ekkora blamát az amerikai érában. De egyet is értünk, ekkorát ITT nem lehet hibázni. ez a MU esetében, vagy Chelsea-nél belefér, de Olaszországban nem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.15. 12:24
Berka_
(@berka_)

@liremille Én inkább azért szorítok, hogy eszébe se jusson senkinek Ibrahimovics szerződését meghosszabbítani. Te most komolyan egy 42 éves játékostól várod a csapat fellendülését, akiről már ebben a szezonban kiderült, hogy 2 meccset nem képes egymás után lejátszani?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.15. 12:42
ACM_GRA
(@acm_gra)

@anselmo Egyetértek veled, jól látod. Lehet egy új edző által ismét szárnyra kapna a csapat, + minőségi igazolásokkal. (bár ha Piolival kapunk új erőre a következő idényben, nem bánom, legyen így)

 

@ Berka_ Én a jelenlegi a Serie A-s formánkat látva aláírnám. Inkább egy BL-döntő mint semmi. 🙂 (sztem a sorsunk a Juve kezében van, vagyis hogy elmeszelik-e őket vagy sem) 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.15. 12:43
Jackoby5
(@jackoby5)

Ha már új edző, nem lehetne mondjuk egy nem olasz edzőt kinevezni?
Németeknél körbe néznék.. esetleg a bayerntől elküldött Nagelsmann ?
Örülnék ha végre lenne taktikánk, és a támadások nem egyéni villanásokra lennének alapozva!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.15. 13:29
gumicsiga
(@gumicsiga)

Szerintem felesleges az új edzőn gondolkodni, főleg olyannal, aki nem ismeri a Serie A-t. Általában óriási blama szokott lenni a vége az ilyen "kísérletezgetéseknek", anno Berlu éra végén volt rá néhány példa...

Egy komolyabb edző nem írna alá hozzánk, ilyen feltételekkel, gyakorlatilag semmilyen hatalma nincs a játékosok kiválasztásában, plusz valószínűleg a "projekt" miatt a mercatok se olyanok lennének, mint egy PSG-nél vagy akár Juventusnál.

A Mourinho féle Olaszországban levezető edzőkkel ugyanez a baj, egy-két év után rájönnek, hogy nincs pénz és továbbállnak egy gazdagabb csapathoz.

Logikailag két variáció van, szvsz nem nehéz eldönteni, melyikkel járnánk jobban.

- Leváltani mindenkit, mert most mérgesek vagyunk, hozni egy új vezetőséget és edzőt, ami elég nagy kockázat és lehet működni se fog. Reménykedni, hogy ekkora büdzsével és egy lyukas kerettel legalább ezt az eredményt el tudnák érni.

- Biztosítani a Maldini-Massara párosnak az elvárt eredményekhez illeszkedő büdzsét és megadni a keret megerősítéséhez szükséges forrásokat. Egy kész keretet adni Piolinak, ami megfelelő a jövő évi célok eléréséhez -ha van BL akkor hosszabb cserepaddal-, elvégre egy top 3-as kerettel már nyert bajnokságot..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.15. 14:41
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga az a baj, hogy Pioli korlátai már tavaly is látszottak, csak sok embert elhomályosít a győzelmi mámor.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.15. 14:48
Anselmo
(@anselmo)

Mindenkinek igaza van. A lényegen viszont semmi nem változtat: a Milannak nincs pénze, nincs számottevő gazdasági ereje, és prosperáló jövőképe sem. A számunkra elérhető felhozatal mindig olyan, amilyen. Most nézzük meg, milyen nevek vannak komolyan velünk szóba hozva: Arnautovic, Kamada, Balogun, Loftus-Cheek, stb. Hát mit mondjak, OK. De lázba biztos nem jövök egyiktől sem. És szerintem egy épkézláb edző sem. Valószínűleg Italiano, Thiago Motta vagy Palladino ettől a névsortól is jókedvre derülne, De Conte, De Zerbi vagy Nagelsmann semmi pénzért ide nem jönne egy ilyen garnitúra kilátásba helyezésével.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.15. 16:38
Berka_
(@berka_)

@acm_gra Igen a Juve kezében van a sorsunk. Most már. De ha összeszámoljuk, hány pontot szórtunk el mert Pioli (is) megrészegült a BL-től, akkor kijön a matek, hogy simán meg lenne a top 4 a Juve büntetésétől függetlenül is.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 07:14
Gagacs
(@gagacs)

@berka_ Csak, hogy akkor számokba is öntsük azt amit írsz. 29 pont ment el az olyan csapatok ellen akik jelenleg a 7. helytől hátrébb vannak. Ismétlem, 29. Mondanom sem kell, hogy ezzel toronymagasan vezetnénk a bajnokságot. De ne legyünk nagyravágyóak, "felezzük" meg, legyen 15 pont, mert ugye "gyenge a keret". Az 76 pontot jelentene jelenleg. Ez két dolgot eredményezne (feltéve, hogy a többieknek elől maradna a pontszám ugye), még lenne matematikai esély a bajnoki védésre, valamint már biztos lenne a bl helyezés. Íme a "veretes" névsor, hogy kiktől kellett volna begyűjteni a 3 pontot: Spezia, Udine, Sassuolo, Bologna, Empoli, Cremona (oda-vissza 1-1 pont!!!!!). Még ha a sassut vagy az udinet kivesszük a képletből, akkor is 14(!!!!!!) pont kérem szépen!

Egyszerően blődség azt állítani, hogy ez a keret gyenge a 2-4. helyekre.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 07:27
Berka_
(@berka_)

@gagacs Én ilyen messzire nem mennék vissza, csak arra gondoltam, amikor Pioli elhitte, hogy BL- döntőt játszhatunk, és emiatt B- csapattal állt fel a bajnokikon. Bologna -2 pont, Cremonese -2 pont, Spezia -3 pont. Ez összesen -7 pont, ezzel simán a 3. helyen lennénk...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 08:57
Gagacs
(@gagacs)

@berka_ Igazából azért megyek "messzire", mert ha mondjuk az őszi fordulókból ezek megvannak, hogy sassuolo (x), toro (v), cremonese (x) ez is 7 pont, és akkor nem biztos, hogy kiverte volna a biztosítékot a tavaszi "rotálása" a Misternek. De mindez már történelem, nincs olyan, hogy HA...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 14:37
gumicsiga
(@gumicsiga)

@gagacs 

Mit jelent az,hogy "ez a keret", nem akarok a mélyére ásni a statisztikáknak, de hány meccset buktunk úgy el, hogy pl Leao,Mike és mondjuk Giroud is a pályán voltak? hányadikak lennénk, ha a tényleg az "ideális" keretünk nagy része rendelkezésre állt volna a szezon alatt. A BL miatti pihentetésekbe nem is megyek bele, aki érti érti, aki nem nem, heti 3 tétmeccset nem bír ki a játékosok szervezete -főleg, aki közben VB-zet is-, ennek csúnya sérülések lehetne az eredményei lsd. Leao,Bennacer.

Nyilván a teljes keretünkkel gáz lenne csak a 4. helyért harcolnunk, de én úgy emlékszek, hogy a 2. helyen kezdtük az évet, előtte még nagyjából megvolt a kezdőnk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 14:41
Gagacs
(@gagacs)

@gumicsiga az jelenti az "ez a keret", hogy egy kib@szott kieső cremonese ellen biztosra veszem, hogy egy értelmes edzővel a teljes "B" sorunk különb focit produkált volna, mint Piolival a félig felforgatott.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.16. 15:37
Oldal 4 / 4