2023-05-06 Milan-La...
 

2023-05-06 Milan-Lazio

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat délután a tabella második helyén álló Laziót fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 34. fordulójának nyitómérkőzésén. A Rossoneri az előző játéknapon 1-1-es döntetlent játszott a Cremonesével, míg a római alakulat 2-0-ra győzött a Sassuolo ellen. Az összecsapás 15:00-kor kezdődik és a Sport 2 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.05.05. 21:11
ACM_GRA
(@acm_gra)

Jó lenne a 3 pontot begyűjteni, de szerintem lélekben a srácok a BL meccsen lesznek már.  Plusz, nem hiszem hogy a kezdőjátékosaink végigjátsszák a 90 percet. Döntetlenre számítok, nagyon meglepne ha ma nyernénk. (ilyenkor szoktunk brillírozni, mint az Atalanta ellen is otthon) 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.06. 07:44
rossonero01
(@rossonero01)

Ha nem kapunk gólt az első 10 és az utolsó 5 percben (ahogy mostanában szoktuk), akkor akár még a 3 pont is meglehet. 🙂

Ha komolyan vesszük a meccset akkor nem kérdés ki a jobb csapat tabella helyezés ide vagy oda. Kérdés amit ACM_GRA kolléga is írt, mennyire leszünk ott fejben a BL meccs miatt..?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.06. 10:57
tupi
 tupi
(@tupi)

Le a kalappal a fiúk előtt, rendesen befűzték az oktatófilmet a Lazionak!

 

Most már csak azt mondja meg valaki hét közepén mi az istent csináltunk?! Köszönöm! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.06. 16:58
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@tupi az van szerintem, hogy a koncentràció, fejben ott levés volt idén nagy falat. Mert különbrn nem kérdés, hogy a Mulan bőven a top 3 Olasz honban, bőven jobb mint a iuve, lazio, roma, atalanta.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.06. 17:28
Dio
 Dio
(@deeo)

Ennyire sima győzelmet ilyen előjelek után szerintem senki nem remélt. Elképesztően gyenge Laziot sikerült megverni, nagyon jó lenne ha ez a formájuk kitartana még a hátralévő 4 meccsre, hátha lecsúszkálnak.

Mi jól hangoltunk szerdára, nagyon reméljük hogy Leao már bevethető lesz.

A hátralévő Spezia, Sampdoria, Juventus, Verona négyes nem megugorhatatlan feladat, csak sajnos önmagunkkal is meg kell küzdeni, illetve ez már sajnos nem csak rajtunk múlik. Magunknak köszönhetjük. Úgy látszik az elmúlt években nekünk ez az utolsó fordulós agyérgörcsök jutnak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.06. 17:35
HegyalJani
(@hegyaljani)

Ezután a meccs után felmerül néhány kérdés az emberben...

Mi volt a terve a Lazionak ezen a meccsen? Nem derült ki..

Hogy állhat ez a Lazio a 2. helyen?  Érthetetlen..

Hogy lehet a Cremonese ellen kilátástalan az egész, a Laziot meg lesimázzuk? A világon nincs ember, aki ezt érti és meg tudja magyarázni..

Ennyit számít, ha nem betömörülő csapat ellen játszunk? Lehetne mondani, hogy a Lazio támadott és ezért volt könnyebb, de nem igazán támadtak..

Valószínű fejben lehet itt a probléma, hogy egy Lazio motiváltabbak a srácok..

Nagyon fontos 3 pontot szereztünk, ráadásul egy közvetlen rivális ellen, így nem teljesen reménytelen még a 4. hely elérése.. Bár ha megnézzük a tabellát a 2. helytől a 7. helyig még bármi lehet..

Érdekes lesz a vége..

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.06. 18:05
R66
 R66
(@r66)

Teljesen érthetetlen volt ez a mai mérkőzés. Úgy nyertünk, hogy végig azt éreztem, hogy a srácok maximum 60-70%-on pörögnek, mégis tükörsima volt az egész egy nem gyenge Lazio ellen. Hogy most a mieink szedték össze magukat ennyire, vagy a strandkorlát kékek szartak bele nagy ívben a meccsbe, azt nem tudom. Lehet, hogy mindkettő, lehet, hogy egyik sem.

Egyébként a Cremonese ellen sem éreztem, hogy baj lett volna az akarattal, ott inkább a szerencse és a kvalitás, minőség hiányzott nagyon.

Fogalmam sincs, hogy mi várható a kuzinok ellen. Simán benne van, hogy a Napoli elleni forgatókönyv jön itt is, de az is, hogy beleverik az orrunkat a gyepbe, mint a szuperkupán. Meglátjuk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.06. 20:28
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Kicsit a mérkőzéshez is kapcsolódik, nagy részben meg mégsem.
Lansky és Kris30/meg néha mások közti nézeteltéréshez annál inkább. Én magam is sok esetben abszolút nem értek egyet Lanskyvel, még ha ő az aki a leginkább színesen fogalmazza meg mondani valóját, hoz érdekes információkat. 

Leginkább az edző kérdés osztja meg a népet, számomra érthetetlenül. Pioli nekem egy roppant szimpatikus figura, őszinte, elképesztően jó “tanár vagy éppen pót apa” , mentes mindenféle sztáralűrtől, heves és sok kollégánál látható primitív megnyilvánulásoktól. Egy jó arca a klubnak.

A tavalyi bajnoki címet is sokan érdemet elvéve vagy kicsinyítve bemákolásnak tekintik. Szerintem meg a Milan gyűjtötte a legtöbb pontot, nem a többiek szórták szorgalmasan-illetve mi is a bajnoki arany ellenére, csak a többiek még többet.

De aki a napoli elleni 3 meccset így letudja komponálni (és az őszin is nekünk kellett volna nyerni, ha lenne igazság a fociban), a bajnoki meccsen ilyen presztízs helyzetben, a bl két meccsen pedig egy nagyon komoly sportszakmai helyzetben, az nem egy limitált edző. Illetve de, mint minden ember, viszont nem ő teljesít 120%on ahogy többen is mondják. hanem a keze alatti játékosok többje. Pioli nem rosszabb edző mint a keret amivel dolgozhat. 3 éve nagyon komoly szinten tevékenykedik a csapatával együtt, nincs ember akinek 3 évig “szerencséje van, vagy a többiek még gyengébbek stb”.

Hozzájárult 2 közel világklasszis(Leao, Theo), több serie a szinten meghatározó játékos (Tonali, Bennacer, Kalulu, Krunic, Tomori) kineveléséhez, bajnoki ezüst, aranyhoz, bl legjobb 4hez. Megint tényező a csapat hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Kiváló a csapategység 3 éve.

Az elmúlt 3 év eredményeit senki nem várta s várná reálisan nézve ettől a kerettől, de ő és “fiai” mindenkire rácáfoltak.

Egy kiugró idénye lehet minden csapatnak (napolinak is, meggyőződésem hogy mint ahogy eddig sem, ezután sem ledznek ilyen jók és sikeresek), de szerintem itt most Pioli és a csapat esetében több van, Pioli is többet tett le az asztalra. Lehet hogy volt már jobb edzője a klubnak, de jóval jobb aktuális játékosai is.

 

Forza Milan, Pioli is on fire

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.06. 22:10
ACM_GRA
(@acm_gra)

Grat a csapatnak, így kell ezt csinálni! Megkockáztatom, ha normális kispadunk lenne minőségi játékosokkal, akkor most nem a 4.helyért, hanem a bajnoki cím megvédésért vívnánk óriási csatát a Napolival. Csak remélni tudom, hogy jól zárul ez a szezon és sikerül a nyáron erősíteni. Tudom nem ilyen egyszerű, de 4-5 minőségi igazolás akár ismét esélyessé tehetne minket jövőre a scudettora. 

Holnapi meccs: Nagyszerű lenne, ha a Juventus holnap pontot veszítene, az Atalanta szerintem meg is tréfálja őket. (legalább is jó lenne, minden esélyük megvan rá)

Inter? Valóban formába lendültek, nagyon nehéz párharcra számítok. A Benfica elleni meccsük után még magunkat éreztem esélyesebbnek, most viszont őket. A szezon két legjobban várt mérkőzése lesz, az egyszer biztos. 

A hozzászólás módosítva: 12 hónap telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.06. 23:30
Anselmo
(@anselmo)

A győzelem nagyszerű volt és gyönyörű, hogy lesz-e még értelme, jelentősége, azt meg még meglátjuk. Sajnálatos, hogy csak amikor már ég a ház, és a veszett fejsze nyele után kell rohanni, akkor tudunk egy ilyen klasszist tolni, amelyet bármelyik európai nagycsapat is megirigyelhet. De még ezzel a kiváló győzelemmel sem sikerült annyit sem elérni, hogy legalább a saját kezünkben legyen a sorsunk, most már nagyon komoly szerencsére vagy szívességre lesz szükség valamelyik másik csapattól, vagy akár az UEFA részéről. 

Úgy tűnik az 5. helyet ezzel bebiztosítottuk, de se feljebb, se lejjebb most már nagyon. Nem tűnik nagynak a távolság, de olyan szerencsétlenül jöttek ki a pontok, meg egymás elleni eredmények, hogy valójában még a tegnapi győzelemmel is minimális az esélyünk a BL indulásra (pedig a Cremonese meccs után mondtam, hogy érzem, hogy a Laziót el fogjuk verni). 

Ettől függetlenül jár a pacsi a szép győzelemért, csak senki ne haragudjon meg, én most nem tudok neki szívből örülni, mert Leao is megsérült, és még haszna sem sok volt. De reménykedjünk, egyéb most már nem maradt. 4 további győzelemmel azért van egy 20-30% esélyünk a 4. helyre odaérni, meg kell próbálni, aztán lesz, ami lesz. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.07. 14:12
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Az inter sorsolása elég nehéz, ad okot az optimizmusra.

a koszos juve is kikaphat udinében, nekünk meg kell vernünk őket.

Persze meg kell nyerni mind a 4 meccset a fiúknak….necces lesz ez a versenyfutás.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.07. 14:59
Dio
 Dio
(@deeo)

@rossoneri1978 Ha közben nem nyeri meg az Europa Ligát... Túl sok a matek, nagyon függünk mások eredményeitől. Rohadtul fájnak az ilyen Cremonesek, Empolik ellen elhullajtott 2-2 pontok és egyre kevesebb a meccs.

Kifejezetten élmény lesz jövőre csütörtökönként a bohóc Europa Liga elé beülni majd, miután előző évben meg BL elődöntősök voltunk. Ez a legrosszabb rémálom most, pedig jelenleg reális az esély rá.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.07. 15:57
milandrukker
(@milandrukker)

@deeo Teljesen mindegy a Juve EL szereplése, csak akkor lehet gond az ő végső sikerüknél, ha mi 4ben vagyunk viszont az Inter nem és még a BLt is megnyerik. Már pedig az elképzelhetetlen, hogy a Juve, Inter kettősből egy se végezzen a legjobb 4ben. Itt max csak a Roma EL győzelme kavarhat, ha az Inter nem végez a 4ben.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.07. 16:58
Berka_
(@berka_)

@milandrukker Ha jól tudom egy bajnokságból max. 5 csapat indulhat a BL-ben. Vagyis, ha úgy nézzük, az első 4 a bajnokságból + az EL győztes, ha olasz csapat nyeri. Innen nézve a 4. hely csak akkor nem ér BL-t, ha Az EL-t és a BL-t is olasz csapat nyeri, és egyikük sincs a legjobb 4-ben. Erre azért most nem sok esély van, max. úgy ha mi nyerjük a BL-t, de akkor meg nem probléma a jövő évi indulás 😀

A hozzászólás módosítva: 12 hónap telt el , Berka_
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.08. 07:57
Oldal 1 / 2