2023-05-20 Milan-Sa...
 

2023-05-20 Milan-Sampdoria

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat este a sereghajtó Sampdoriát fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 36. fordulójában. A piros-feketék hétközben 1-0-ra kikaptak a városi rivális Intertől a Bajnokok Ligája elődöntőben, míg a genovai alakulat az előző bajnoki fordulóban 1-1-es döntetlent játszott az Empolival. Az összecsapás 20:45-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.05.19. 20:39
Dio
 Dio
(@deeo)

Én egy rohadt fanyalgó idióta leszek, aki egy 5:1 után is csak károg, mint egy varjú, és milyen szurkoló az ilyen… De.. Nagyon örülök neki hogy Diaz 10 meccsenként villant egy olyat, hogy le a kalappal előtte, csak vajon miért nem tud ez a szám mondjuk három meccsenként történik? Megválaszolom, mert lehet hogy akkor nem a Milanban játszana.
Szép meg jó ez az 5:1, csak ez már rég késő. Arra jó, hogy tartjuk magunkat a Juventust kizáró, utolsó utáni esélyünkön.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.21. 09:51
Lansky
(@lansky)

@deeo Ami - ti. a Juve kizárása - még mindig semmire sem jó, ha a Roma megnyeri az Európa-ligát…

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.21. 11:27
gumicsiga
(@gumicsiga)

Az Intert és a Laziot is utol tudjuk érni, sőt még arra is van esély, hogy a gólkülönbségünk számítson, plusz a Juventus esetében több forrásból is 9 pont levonásáról írnak.

Jön egy tétmeccs, ami előtt muszáj volt visszahozni az önbizalmat. Sőőőt, az egész szezon zárása és a következő indulása múlik a következő meccseken. El kell hinnie a csapatnak, hogy még mindig képesek a top 3 közötti teljesítményre.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.21. 12:02
Gagacs
(@gagacs)

@lansky miért? 5 csapat indulhat egy nemzetből a BL-ben. A baj akkor lenne ha a róma el-t, inter bl-t nyer, de egyik sem végez az 1-4 helyen.

A hozzászólás módosítva: 12 hónap telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.21. 12:07
dzsozy
(@Gunz)

A kérdésem, hogy jól tudom e, hogy egy bajnokságból max 5en indulhatnak a bl-be, így adott esetben nem is elég a 4. hely?

 

A meccsről annyit, hogy néztem, láttam, de kb semmi érzelmet nem váltott ki belőlem. Nagyon vártam a szünetben CDK és Adli érkezését, mondván, hogy mikor és ki ellen, ha nem ez ellen a demotivált Samp ellen fogja megmutatni, de Pioli nem hazudtolta meg magát. Ballo Tuoréstól elmehet melegebbre. Van még remény, ennyi. 

Kicsit kitekintve, azért látható, hogy ez az év kicsit borította a dolgokat a bajnokságokban. 

Németeknél ha most nem nyer a dortmund, akkor soha, és az Union/Freiburg kettős közül az egyik BL-es lesz. Gladbach, Kusen, Wolfsburg meg csak pislog.

Angoloknál a Pool, Chelsea, Tham nélkül lesz a köv bl. Ellenben ott lesz a NU és az Arsenal. Várhatóan emiatt jelentősen csökkenni fog az angolok dominanciája. 

Franciáknál a Lens odaért a bl helyre.

Míg az olaszoknál a Napoli kivételével még mindegyik nagyobb csapat izgulhat, hogy hogyan is fog kialakulni a vége. Az is lehet, hogy 2 patináns nagycsapat fog lemaradni a Bl-ről. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.21. 12:24
Gagacs
(@gagacs)

@Gunz igen, 5 csapat max. Így a 4. hely (juve kizárás/pontlevonás esetén 5.) kizárólag akkor nem elég ha a bl-t és az el-t is olyan csapat nyeri aki nem végez a bajnokságban bl-t érő helyen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.21. 12:28
ACM_GRA
(@acm_gra)

A tegnapi játék nálam az Ancelotti időszak legszebb meccseinek egyikét idézte, ha mindig nem is, de a tegnapihoz hasonló Milan lenne az ideális hosszútávon. 🙂 

A pacsi kijár, de a tüske mégis ott van az emberben: Miért nem lehetett így játszani a Spezia, Cremonese és társai ellen?! (az sem érdekelt volna utólag, ha gyengén játszunk a kicsik ellen, de győzünk)

 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.21. 13:04
Lansky
(@lansky)

@gagacs Igen, elszámoltam. Kösz! A Milan, ha marad ötödik, akkor is BL-résztvevő, ha a Roma megnyerné az El-t, - amennyiben a Juventust kizárják vagy a Milan mögé sorolják. Érdekes lehet a dolog abban az esetben, ha a Juventustól csak pontokat vonnak le, de úgy gondolom, ezt az UEFA nem hagyja. A pontlevonás szerintem ligán belül megtörténhet, de azt az UEFA azért nem hagyná annyiban, mert ebben az esetben a Juve, ha a BL-be nem jutna be a pontjai alapján, az El-be még bejuthat, ezáltal pedig kitúrna egy oda kvalifikált El-résztvevő csapatot. Tehát egy vétlen csapat eurómillióktól esne el, a Juve meg a büntetése után jogot szerezne arra, hogy az El-be kerülve gazdagodjon. Szinte biztos, hogy a Juve jövőre nem indul egyik európai kupasorozatban.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.21. 21:26
Anselmo
(@anselmo)

Így van, egyféleképpen tudunk odaérni és lemaradni is a BL-ről. A megoldás a Juventus. A többi tényezőt lényegében felesleges nézegetni (a Lazio nem szerezhet 1 pontnál többet a Cremonese és az Empoli elleni két mecsen, az Internek meg vagy ki kéne kapnia az Atalantától vagy ikszelni velük és majd a Torinóval is, miközben mi megverjük a Juventust és a Veronát is). Ezekre együtt kb. 2-3% esély van, úgyhogy marad az imádkozás az UEFA és a FIGC felé, hátha megszánják a szabad világot egy precedens értékű ítélettel - majd azt sem hagyják, hogy a Juventus mindenféle jogi trükkökkel elszabotálja az egészet a 2023/2024-es szezonra. Mert igazából ez a baj, nem az, hogy kapnak-e büntetést vagy sem.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.22. 09:38
milandrukker
(@milandrukker)

@anselmo Mindezt ugy, hogy kozben nekunk kotelezo a 4 pont, ha nem botlik a Roma.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.22. 10:06
Anselmo
(@anselmo)

@milandrukker Így van, erről nem is beszélve. Hogy nem csak a Juventust kell itt nézni, hanem lefelé is, így nekünk a Juve elleni meccsből így is, úgy is kell legalább 1 pont, nincs mese. Persze, ha kikapunk tőlük is, és ezért nem érünk oda, akkor végképp nincs miről beszélni, hová bújni. 

Minden esetre várjuk meg a ma estét, utána kicsit tisztábban fogunk látni talán - bár kétlem, hogy július végéig kiderül-e, hogy valóban indulhatunk-e a BL-ben, vagy sem. Az UEFA a sorozatok indulása miatt a nyár középéig kénytelen lesz döntést hozni, de az a mercatónkra is komoly hatással lehet, hogy az "utolsó pillanatig" nem fogjuk tudni esetleg, hogy mennyit is költhetünk valójában. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.22. 10:27
Mutt
 Mutt
(@mutt)

Aduász lesz ez a Kardinális kezében. Ignorálhatja az átigazolási piacot vele.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.22. 12:37
Gagacs
(@gagacs)

@mutt mármint ha a "kegyelemkettes" meglesz a juve kizárásával/pontlevonásával? Lehet, viszont az lesz szerintem az utolsó tévedése, mert akkor ebből a klubból pénzt nem fog kivenni. Óriási hiba lenne 2x ugyanabba a szarba lépni hibába esni...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.22. 12:49
Mutt
 Mutt
(@mutt)

Amíg nem dől el indulunk-e, addig jegelhető a piac. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.05.22. 12:58
Oldal 1 / 2