2023-04-07 Milan-Em...
 

2023-04-07 Milan-Empoli

Oldal 2 / 2
 
bubu971
(@bubu971)

Igazából ha a Napolival játszunk 0:0-át és az Empolit verjük 4:0-ra akkor mindenki elégedett lenne, de sajnos fordítva történt és ez nagyon lehangoló, elszomorító és dühítő, pedig a végeredmény ugyanúgy 4 pont.... Piolinak köszönjük a bajnoki címet és kalap-kabát.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.08. 15:07
dzsozy
(@Gunz)

Meccs előtt elkezdtem írni valami olyasmit, hogy rotálni kell, de valóban egy 4-0-ás meccs legjobb embereit kell egyből lecserélni olyanokra, akik semmiféle veszélyt nem jelentenek az ellenfél kapujára és alapvetően nem is játszanak, jól meg pláne... Gondoltam nem írom le, mert adjuk meg az esélyt a csapatnak, Rebicnek, Originek, Piolinak, hogy ez bizony jól fog elsülni. Nos, pont úgy sült el, ahogy az várható volt.

 

Sajnos Pioli amilyen jól lemeccselte a Napolit, itt vastagon benne van ebben. Sokunk kérdése az, hogy miért nem lehet fordítva? Feltenni a legjobb csapatot és mondjuk 1 embert kivenni, megnyomni az elejét, majd, ha megvan a vezetés, esetleg eldőlt a meccs, akkor lecserélni őket. Értem, hogy sérülésveszély van meg rotálás, de egyetlen célnak kellene lennie ebben a szezonban, az pedig a legjobb 4be jutás. A mostani bl egy hab a tortán és persze nagyon jó lenne az a bizonyos 8. cím, de lássuk be itt csak olyan csapatokkal találkozik a Milan, akik minimum ugyanazon a szinten vannak, vagy kettő polccal feljebb. Gondolkozhatunk úgy, hogy a döntő egy meccsén már bármi lehet, csak sajnos egy profitorientált cég nem így gondolkozik. Neki be kell szednie a fixet és ha befut valami jó rendelés, akkor lefölözni az. 

 

Ez az Empoli nemhogy 0, hanem egyenesen -2 veszélyt jelentett Mike kapujára. A Milan nem érdemelt győzelmet, de ez az Empoli nemhogy pontot érdemelt  volna, hanem pontlevonást. Sajnos még ezt nem vezették be, pedig be kellene vezetni, hogy aki nem rúg gólt, attól 1 pontot levonnak. (persze ezáltal jobban nyílna az a bizonyos olló a kicsik, meg a nagyok között)

 

Mondhatnánk, hogy Pioli elképzelése ült, mert megvolt Rebicnek a helyzete, csak éppen nem használta ki. Vagy peches volt a csapat a kapufánál és a bíró is egy vadbarom volt (ismét). De Pioli teljesen rosszul meccselt az eredmény alakulását figyelembe véve. Mert az elképzelés védhető, hogy rotálás van, ezért játszon a B sor. Viszont a szünetben változtatni kellett volna, tudván az inter betlijét és azt, hogy most győzni kell, mert az Empoli egyáltalán nem jelent semmiféle veszélyt. 

De Pioli nemcsak ebben nem hazudtolta meg önmagát (csere), hanem alapvetően rossz volt a taktikai elképzelés, miszerint a 3-5/5-3-as védvonalat nem a széleken akarták megbontani, hanem középen. Ez a fejjel a falnak egyáltalán nem működött. Mi szurkolók is tudjuk, hogy általában az ilyen csapatok ellen a pontrúgás-beadás-lecsorgó-átlövés hozhat áttörést. Mivel a beadást a szélekről nem igazán alkalmazták a srácok, így a lecsorgó is kihúzható. A pontrúgást elégszer kiveséztük, holott most Pobegával és Thiawval magassági fölény volt, az átlövés meg a nézőkre jelent veszélyt. És maradt megint a nagy semmi. A büdös nagy semmi. 

Én tényleg nem értem, hogy miért kell hátul kézilabdázni? Tegye fel Thiawot Origi mellé és kezdjenek ívelgetni, ha más nem megy, vagy vigye ki a szélre Tomorit és alakítsanak ki valahol emberfölényt. De ne dekkoltassa egy ilyen meccsen a két belső védőt hátul, mindezt úgy, hogy az egyik kp-s is visszazár. 

A kérdés, hogy egy kezdőjátékos mennyire tud felpörögni a 70. percben egy ilyen meccsre, mert se Leaotól, se Diaztól nem láttunk kb semmit. Amennyiben nem olyan típusú játékos, akkor nem kell így játszatni. Kinek kell ismernie a saját játékosait? Piolinak.

 

Utólag mindenki okos lesz majd, akár meglesz a 4. hely, akár nem. De ezt most senki sem tudja éppen ezért a tegnapi meccset meg kellett volna nyerni. Nem mellébeszélni, hanem nyerni. Tök mindegy mi lesz a BL meccsen, mert az lutri így is meg úgy is. A Napoli meccs után lesz majd a Bologna elleni (akik most az atalantát csapták meg), ahol ilyen mentalitással és hozzáállással szintén nem lehet elvárás a 3 pont. Viszont várhatóan csupán 1 hely lesz, amelyért érdemben fog harcolni a csapat, amennyiben ez a hozzáállás nem változik. Napoli behozhatatlan, Lazio nagyon megy, Juve is várhatóan előz így vagy úgy és marad a 4. pozíció 3 csapatra. 

 

Ez az év/idény óriási csalódás nekem, figyelembe véve az előző 2 idényt. Tulajdonképpen az inter idénye még pocsékabb 10 vereséggel! Ez egy roncsderbi ami most van, csak nehogy a Milan totálkárosra törjön az idény végén. Mert egy hajszálon múlik jelen pillanatban mindez, hogy összedőljön a projekt.

A margóra: mondjuk szépen nézne ki egy olyan forgatókönyv, hogy a Juvet kizárják, az Atalanta-Roma-Lazio megy a BL-be. Az Inter csődbe megy, a Milanból meg elmegy a kemény mag, mert nincs bl és nincs bl pénz se igazolásokra. 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.08. 19:05
12majom
(@12majom)

@Gunz "Mi szurkolók is tudjuk, hogy általában az ilyen csapatok ellen a pontrúgás-beadás-lecsorgó-átlövés hozhat áttörést. Mivel a beadást a szélekről nem igazán alkalmazták a srácok, így a lecsorgó is kihúzható." 

Nem kötekedésképp, inkább csak érdekességképp egy kis cáfolat: A Milannak az Empoli elleni 0-0-s döntetlenre végződő mérkőzésen 90 perc alatt összesen 31 beadási kísérlete volt, amelynek mindössze 25 százaléka volt pontos, azaz csupán 8 beadás.

Szerintem nem a mennyiséggel, hanem a minőséggel volt gond, mint általában.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.10. 15:44
Oldal 2 / 2