2023-04-15 Bologna-...
 

2023-04-15 Bologna-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat délután idegenben a Bologna ellen lép pályára az olasz bajnokság 30. fordulójában. A piros-feketék 52 ponttal a negyedik helyen állnak és az előző fordulóban 0-0-s döntetlent játszottak az Empolival, míg a bolognaiak 43 ponttal a nyolcadik helyen tanyáznak. Az összecsapás 15:00-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.04.14. 19:00
Gagacs
(@gagacs)

Több oldal is ugyanazt a brutális kezdőt jósolja amin itt kiakadtak a szurkolók. 🤣 
Érdekes meccsnek nézünk elébe. Nem is várok semmit a meccstől.
Ami viszont felháborít, hogy Adli még így sem kap lehetőséget a kezdőben.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 09:21
R66
 R66
(@r66)

Ma vagy beszaladunk tátott szájjal a f*szerdőbe, vagy meccs után agyon fogjuk dicsérni Piolit a tökösségéért. Nagy a tét, de fel kell nőni a feladathoz. Másik részről meg nem kell beszarni, nézzünk meg, hogy kik alkotják a Bologna kezdőjét. Kb senkit nem cserélnék el a mostani cseresorra. (Oké, Origit odaadnám egy zsák labdáért, de őt hagyjuk)

Rendben, jó formában van az ellenfél, de most itt a nagy lehetőség a cseréknek, hogy megmutassák, hogy mit tudnak. Én arra számítok, hogy előveszik a srácok az "átmegyünk fejjel a téglafalon is" mentalitást és ha nyögvenyelősen is, de behúzzuk a 3 pontot. A meccs után pedig majd feltehetjük a "mi a francért nem játszott eddig xy, ha ilyen teljesítményre is képes" című lemezt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 14:01
Anselmo
(@anselmo)

@r66 ahogy elnézem, egyelőre nem fenyeget ez a veszély. Totál hulladék a keret másik fele. Még 30 másodpercet sem bírtak ki kapott gól nélkül.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 15:05
R66
 R66
(@r66)

@anselmo Meg lehet köszönni Piolinak (vagy bárkinek, aki ezt kitalálta a vezetőségből). CDK, Origi, Rebic teljesen használhatatlanok, de a többieket sem lehet nagyon dicsérni. Főleg a támadásokért felelős részleg volt minősíthetetlen. A védelem tette a dolgát, őket nagyon nem bántanám (persze Kalulu csúnyán elaludt a gólnál). Azt nem értem, hogy ha már rotál a Mister, akkor mi a francért nem lehet megpróbálni azt a szerencsétlen Adlit. Nyáron a felkészülési meccseken szinte mindig a jobbak között volt.

Rettenetesen hiányozhatnak a végelszámolásnál ezek a pontok. Ez a Bologna egy igazi hurkatöltő csapat. Be kellett volna őket darálni. Nincs mentség, nincs kifogás erre a gyalázatra.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 16:58
ACM_GRA
(@acm_gra)

Sajnos várható eredmény született. Teljes csapattal valószínűleg megvan a 3 pont, de a keddi visszavágó előtt 3 nappal, nem is nagyon lehetett várni mást, (formán kívüli Rebictől és gyengécske, ötlettelen támadójátékunktól) pedig titkon bíztam egy jó eredményben… A kulcsjátékosok nélkül ez a Milan kb a 7-8.helyre lenne jó, még szerencse hogy van Leo, Theo, Giroud, Tonali kaliberű játékosaink. Kicsit orosz rulett szaga kezd lenni a dolognak. Az a része tetszik, hogy menetelünk a BL-ben, de az nem, hogy valószínűleg (jelen állás szerint 90%) hogy az utolsó fordulóban kell kivívni a BL-indulást, pláne ha még meg is lenne a keddi továbbjutás, ez még inkább így lenne. Persze, azért sikerüljön Nápolyban…

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el 3 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 17:20
Gagacs
(@gagacs)

Nem feltétlenül a csapat védelmében, mert Rebic 3 méterről fejberúgja saját magát, Dikaz meg akkora luftot rúg, hogy most is pörög a tengelye körül, de!!!

A bolonya gól előtt a támadás alatt: https://twitter.com/MilanPosts/status/1647232307512725507?s=20

Aztán ez, ami tisztán látszik, hogy 16-on belül volt: https://twitter.com/MilanPosts/status/1647262365312851968?s=20

Végül a kezezős eset. De ha az nem is, a taposás egyértelmű büntető, valamint a bolonya gólja érvénytelen, vagyis meg sem születhetett volna, mert a lerántást le kell fújni.

Pioli (és a vezetőség) 19-re lapot húzott, nem jött be. Ha meg kedden kiesünk, akkor pláne.
Mondjuk ha kiesünk sincs veszve a dolog, mert akkor legalább csak a bajnokság marad. A medának meg lesz egy napoli bl oda-vissza, olaszkpua bundáskenyér oda-vissza, plusz még a bajnokság. Meglátjuk mi lesz. Maga a meccs képe nem volt borzasztó, de látszott pár emberen, hogy Pioli miért nem használja őket (Adlit még most sem értem).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 17:47
Dio
 Dio
(@deeo)

Akkor szépen lassan el lehet búcsúzni a jövő évi BL-től. Jött tavaly egy bajnoki cím, idénre kis szerencsével akár Bl legjobb négy is lehet, de a nyolc már tuti, aztán ennyi. Jövőre meg hello EL. A keret egyszerűen belefulladt a két frontos küzdelembe. Nem is csoda, 10 használható emberrel ez így is erőn felül van, ezt a mai meccs mutatta meg igazán. A CDK  - Vranksz (nem érdekel hogy írják, egyszerűen annyit nem érdemel hogy utánakeressek) duót Belgiumig kéne visszarúgdalni, annyit érnek. Origival együtt természetesen.

A meccsről annyit, hogy a bíráskodás elmehet a tudjuk hova szokás szerint, egyértelmű tizenegyes maradt el a legvégén. Az olasz játékvezetés ismét megmutatta hogy tökéletesen alkalmatlan a Serie F-nél magasabb szinten bármire is. Ettől függetlenül nem kellett volna hogy ezen múljon, de ez idén nekünk ilyenek múlik, mert többre nem futja.

A Laziot a büdös életbe nem érjük be, ha a Roma - inter duó nem csinál valami irgalmatlan nagy marhaságot, akkor ott vannak. Mi nem. Ja és azt még számba sem vettem, hogy mi lesz ha a Juve visszakapja a pontjait. Szerintem ez ennyi volt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 18:38
Gagacs
(@gagacs)

@deeo az a baj, hogy nem egy, hanem két tizi. Plusz a bolonya gól előtt a lerántás. Az azért már több, mint elhanyagolható.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 18:42
Rakuzan
(@rakuzan)

Bár nagyon bíztam benne, hogy ne így legyen, de mindenki tudta, hogy ez lesz a vége. Eszetlen rotálás volt, akárkinek is az ötlete volt, ezt így nem lehet.

Nem az a fájó, hogy nem nyertünk, hanem az, hogy minden sanszunk meg lett volna. Ha mondjuk néhány húzóemberrel kezdünk és lecseréljük őket (tehát pont az ellenkezőjét tesszük a “taktikának”), biztos vagyok benne, hogy behúztuk volna. Így még gázabb az egész, hogy azért az utolsó 20 percre beküldjük Leaot, Diazt, hogy csináljanak valamit…remek stratégia. Egyértelműen be lett áldozva a mérkőzés a BL oltárán, úgyhogy akkor innentől elvárás lehet a továbbjutás.

A játékvezetésről már szót sem érdemes ejteni, nem az első, nem is az utolsó eset…de elképesztő, hogy ezt ilyen pofátlan formában lehet művelni (mire van a VAR?!).

Mindenesetre nincs tragédia, nem ezen a mérkőzésen fog múlni a BL-hely, de nagyon jól jött volna a +2 pont…és hozható mérkőzés volt.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Rakuzan
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 19:30
dzsozy
(@Gunz)

Persze jó lett volna nyerni, de kezdőcsapattal sem garantálta volna semmi a győzelmet, mivel mindenki ki volt nyúlva. Én nem tudtam nyugodtan nézni a meccset, de azért így is elég sok helyzet volt, meg annál több szerencsétlenkedés és a kemény bírói ellenszél. Picit élesebbek ezek a játékosok és így is nyernek.

De konkrétan még semmi sincs veszve. Amennyiben az Inter nyer, akkor kettővel mennek és a Roma is max 3 ponttal mehet. Ugyanakkor ők most az Udine ellen játszanak, ami mindig kellemetlen és nekik is kell tartalékolni az EL-re. Nem lennék meglepődve, ha  egyik csapat sem szerezné meg a 3 pontot most. 

A Lazio 8 pontra van, kupaszereplés nélkül, ők már kb elérhetetlenek, míg az Atalanta max -2-re jöhet fel. Érzésem szerint ez az x kalkulált volt most, a kötelező minimum és ez bejött úgy, hogy mindenki pihent. Mondanám, hogy a Napoli se tudott nyerni, de nekik már tök mindegy, ők is tartalékoltak kicsit. 

 

Az biztos, hogy nagy a rizikó, de tulajdonképpen az Internél és a Romanál is ez van. A Milan kétszer megmutatta, hogy az utolsó meccsekre nagyon komolyan össze tudja magát kapni, de ezt a Romaról nem tudom elképzelni. Az Inter is ki fog jönni ebből a borzasztó szériából. Nyilván az utolsó 8 forduló erről fog szólni, hogy ez a 3 csapat hogy szerepel, kinek lesz több szerencséje. Most az Inter kicsit jobban tud a bajnokságra fókuszálni a bl 2-0 miatt, de az is lehet, hogy a Monza megtréfálja őket (79. perc 0-1).

 

A BL-t nem lehet elengedni. Ezt egyik csapat sem tenné meg, főleg nem 1-0-ás előnyről. Az Inter sem fogja elengedni az elődöntőt, még akkor sem, ha a bajnokságban mondjuk -5-ön lesznek a 4. helyhez képest. Ez már presztízs kérdés. Ahogy a Roma sem és a Juve sem fogja elengedni az EL-t. Jose az előző idényben megnyerte az EKL-t, biztos, hogy rá fog menni a döntőre és a Juve sem fogja feladni egy MU ellen. Igazából az Atalanta lehet ennek az egésznek a legnagyobb nyertese, de ők is elég hektikusak.

 

Amúgy kicsit belegondolva én nem látom extrém tragikusnak egy EL részvételt. Igazából ez a csapat egészét figyelembe véve jobban is feküdne, mint a BL. Persze a BL-ben van a pénz és amiatt jöhetne jobb játékos is. Ugyanakkor az látszik, hogy a BL-től függetlenül itt nem lesz pénz igazolásokra. Marad a kukázgatás és a fiatalok próbálgatása.

 

Amúgy nem hiszem azt, hogy pl Vranx annyira rossz lenne, egyszerűen nem lett beépítve normálisan, ahogy Pobega sem. Persze egyik sem egy Gatta, de azért Pobega megmutatta, hogy ennél jobb. Ahogy az is látszik, hogy Tonali sem lesz egy Pirlo, meg Calabria sem egy Cafu. Leao kicsit érdekesebb, mert benne ott van a top szint, de szerintem ő fejben nem elég jó ehhez és technikailag sem világszintű. Legtöbbször a told meg, fusd le az eszköze.  Több fiatalnál is látható volt eddig is, hogy bizony ezeknek idő kell. Akik nem világklasszisok már 18-20 évesen, bizony kell 2-3 év, hogy elérjék ezt a szintet, mint pl Diaz, esetleg Sale. Várhatóan ők nem lesznek ennél sokkal jobbak, csak állandósítani tudják majd a jobb teljesítményt.

 

Szóval itt még minden képlékeny, teljesen jól is elsülhet ez az idény is. Ahogy az előző 2, ez is a végletekig izgalmas lesz, várhatóan most is az utolsó fordulóig lehet majd számolgatni. Csupán az előző idényben ez a scudettoról szólt, most a 4. helyről fog szólni.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 22:21
kissheva
(@kissheva)

Ahogy egy másik topikban is leírtam nem értek egyet ezzel a drasztikus rotálással. Lehetett volna kezdeni egy vegyes kezdővel is, amelyben 4-5 kulcsjátékos szerepet kap egy félidő erejéig. Aztán jöhet a másik fele. 45 perc azért még nem akkora terhelés, hogy szerdán ne tudjanak majd lépni. De nyilván ezt nálam jobban tudják a nagy okosok. Minden bizonnyal kalkulálva volt ez a pontvesztés ezzel a kezdővel, mert kis szerencsével nyerhettünk volna, de a mai kezdőnk lehet, hogy a kiesés elől menekülne.

Tulajdonképpen újfent megy a verseny a 'Ki a nagy lúzer' címért a 3-5 helyen, a Lazio meg szépen surranó pályán bebiztosítja a bl helyét. 
Mondhatnánk, hogy a Napoli mennyire kiemelkedik idén, de ha megnézzük a top bajnokságokat, a listavezetők mindenhol hasonló mérleggel állnak. Egyszerűen az üldözők nem képesek felvenni idén a versenyt, és nagyon jól látszik, hogy alkalmatlan a keret a két (három) frontos küzdelemre. Mondjuk a sinterre nézve ez hízelgő, mert messze az ő keretük a legmasszívabb.

A juve is, ha visszakapja a pontjait, szépen becsorognak a bl-be, úgy hogy senki nem figyelte eddig őket a ponthátrányuk miatt. Hozzáteszem rohadtul nem lenne korrekt, ha visszaadnák a pontokat, hiszen a többi csapat nyilván ennek fényében rendezkedett már be a levonás óta.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 23:12
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

Én azt hiszem, az átlagosnál sokkal megterhelőbb ez a szezon pszichésen a legtöbb Milan szurkoló számára, mint bármelyik az elmúlt években. Tavaly végig a bajnoki címért mentünk, az előtt csak az utolsó fordulóban biztosítottuk be a legfontosságú BL-indulást, de ez a szezon bármelyiken túltesz. Ez az állandó hullámvasút, kiszámíthatatlan roncsderbi a bajnokságban és a valószerűtlen tündérmese a BL-ben egyszerűen kikésziti az embert. Utóbbiban minden meccs egy pörgetés az orosz ruletten, és sosem tudjuk, melyik lesz az utolsó. Eközben odahaza meg már szavak nincsnek arra, mit művel mindenki, a Monza megint elverte az Intert ma este, a Juventus hol visszakapja éppen a 15 pontját, hol éppen nem, és tiszta nonszensz, hogy a 34-35 fordulót lejátszanak majd, mire végre pont kerül az ügy végére (és talán az UEFA miatt még akkor sem...). A kuzinok 11 vereséggel még mindig hajszálra vannak a BL-indulástól, miközben ez általában legfeljebb a 10-12. helyre szokott elég lenni. 

Nem tudom, mi lesz kedden. De már lassan ott tartok, hogy legyen vége inkább ennek a hülye szezonnak, mert nem akarok szívműtétet. A FIGC, meg CONI  meg mindenki kapja be most már, hogy a Juventus ügyét képtelenek időben rendezni. Ilyen nincs a világon. De én attól tartok, a Romát is meg kell előzni majd, ha BL-t akarunk jövőre is. Ehhez pedig nyerni kell 2 hét múlva az Olimpicóban. Hacsak megint nem inkább az Inter elleni elődöntőre készülünk majd helyette...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.15. 23:43
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo az elődöntők csak a lácsijó után lesznek. Úgy jönne ki (ha továbbmennénk persze), hogy lácsijó, bl, szpézia, bl, szamp.

És az internek meg a juvénak ott van az egymás elleni kupa elődöntő is.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.16. 00:22
Anselmo
(@anselmo)

@gagacs igen, igen, tudom, csak ironizáltam, utalva arra, hogy mi gyakorlatilag folyamatosan csak a BL-el foglalkozunk, ha van éppen, ha nincs 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.16. 07:30
Oldal 1 / 2