2023-04-07 Milan-Em...
 

2023-04-07 Milan-Empoli

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan péntek este a 14. helyen álló Empolt fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 29. fordulójában. A Rossoneri az előző fordulóban idegenben 4-0-ra nyert a Napoli ellen, míg a toszkán alakulat 1-0-ra legyőzte a Leccét. Az összecsapás 21:00-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.04.06. 19:59
Banksy
(@Banksy)

Szerintem hozzuk a meccset. Az Empoli az elmult 25 esztendoben mindossze 3 alkalommal nyert ellenunk, szoval ez bizalomra azert okot. Tovabba kenytelen a merkozest mind Tonelli mind pedig Vicario kihagyni, ami azert ismet csak plusz pont nekunk. Tovabba az Empoli is elegge rossz formaban van, annak ellenere hogy Caputo buntetojevel megvertek 1-0-ra az ugyancsak elegge harmatos Leccet.

Szerintem 2-0-ra nyerünk, ez a tippem 🙂

Ti, hogyan latjatok elozetesen a talalkozot?

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.06. 20:30
Anselmo
(@anselmo)

@Banksy hasonlóképpen, legalábbis elméletben :). Tökös kis csapat azért ez az Empoli, a nagyok ellen mindig valami kegyetlenül felszívják magukat, és nem véletlenül figyelünk onnan 3-4 játékost is aktívan. Pioli állítólag erősen rotálni fog, kezdhet Rebic, Pobega, Thiaw és néhol még De Ketelaerét is írják. Ha így lesz, akkor azért bármi benne van, de ha nem így lesz, akkor is. Nyakunkon a Napoli elleni BL-csörte, a múltkor is fejben mindenki Londonban volt már - mikor lesimázott a Fiorentina. 

Ha mi kapjuk az első gólt, akkor abból nem fogunk tudni felkelni. Ha hamar összejön a vezetés, akkor meglesz a meccs. A mérkőzéseik utolsó negyedében szerzik magasan a legtöbb gólt, és kapják is a legtöbbet. De tudom  túl sok a "ha" kezdetű dolog ebben. Ha mindenképpen mondanom kéne valamit, akkor szigorúan megérzés alapon azt mondanám, hogy nem fogunk nyerni holnap, de ha mégis, a játékunk nyomokban sem fog emlékeztetni a vasárnapi produkcióra. Nagyon nehezek ezek a BL knock-out párharcot felvezető mérkőzések, főleg lélektanilag. Ez már az Ancelotti-érában is állandó probléma volt, Don Carlo sem tudta sokszor jól lemeccselni ezeket. Azért bízzunk egy jó eredményben! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.06. 22:41
HegyalJani
(@hegyaljani)

Biztos van, aki a véleménnyel vitatkozni fog, de én úgy gondolom, hogy a bajnokság azon szakaszába értünk, amikor nem az a fontos, hogy milyen a játék képe, hanem az, hogy meg legyen a 3 pont..

Eddig sem az volt jellemző, hogy parádés játékkal gyűjtögettük volna a pontokat, így az utolsó 10 fordulóban meg pláne nem várható el.. Legalábbis én nem leszek csalódott, hogy egy tök unalmas meccsen húzzuk be a 3 pontot..

Ráadásul ha jól tévedek abból még egyszer sem jöttünk ki jól, ha Pioli rotálni kezdett, és most azét van arra esély, hogy 3-4 poszton változik a kezdőcsapat..

Meglátjuk mi sül ki belőle..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.07. 13:57
Dio
 Dio
(@deeo)

Rotálni kell, ilyen fontos BL meccs előtt meg főleg. Viszont én nem sejtek sok jót, főleg a várható kezdő láttán még úgy sem. Ilyen nagy diadalok után szoktunk visszapottyanni a földre. Remélem azért összevakarjuk a három pontot, nagyon kéne. Főleg hogy az ökör inter megint botlott. Nem röhögök még rajtuk, mert ilyenkor szoktunk mi is. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.07. 19:06
Anselmo
(@anselmo)

@deeo rotálni kell, persze, ez nem kérdés. Az viszont igen, hogy a kispad minősége miért a Cremonese kezdőjével vetekszik. Pobega, Origi, Rebic, Ballo-Touré, Bakayoko, Messias és még többen mások még oda is kevesek lennének. Így azért nehéz jó szívvel rotálni. 

Amúgy Jani mondandójára is reagálva, naná, hogy a 3 pont a lényeg. Persze jó lenne élvezni is a Milan játékát, de az eredmény mindenek előtt! Az Internek ma még ez sem jött össze ;). Ha meglesz ma a 3 pont, egy büdös szót sem szólok majd, legyen bármilyen is a játék. De ha nem lesz meg, akkor fogok. Ilyen kezdővel viszont ez kisebb csoda lenne, nrm hiszem, hogy elbírjuk azt, hogy Pobega, Rebic és Origi egyszerre a pályán legyenek. Miközben Diaz, Leao és Giroud nem lesz ott. De cáfoljanak inkább rám, és egyszer jöjjön már ki a lépés ezeknek a gyászhuszároknak is...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.07. 19:35
LireMille
(@liremille)

@anselmo eddig minden ül sajnos, amit jósoltál. A másodikban be kell hozni a kezdőt, nincs mese. Reggelig sem rúgunk gólt ezzel a támadósorral. Originek és Rebicsnek pedig meg köszönni és sok sikert jövőre az MLS-ben vagy koreában.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.07. 21:49
Anselmo
(@anselmo)

Hát akkor ugye ennyit ér a Napoli földbe döngölése. 

Azt kell mondjam, Pioli vagy a menedzsment egyszerűen buta. 70 percet elpazaroltunk a tudottan formán kívüli emberekkel, azt hittük, majd 20 percnyi játék elég lesz ezek ellen. Hát nem. Azért sokat mondó, hogy egy Napoli elleni 4-0 után is zúgó füttykoncert közepette ment le a pályáról Rebic és Origi, azt hiszem ez mindent elmond róluk és velük kapcsolatban. Szóval buták. Mert egyszerűen nem ér annyit a BL-negyeddöntő, hogy közben mindent feláldozzunk érte, és a jövő évi bevételek és marketing érték nagy részét kockáztassuk.meg azzal, hogy kb. 5 alapembert pihentessünk. Könyörgöm, még a Napoli is a legjobb 11-el állt fel a Lecce ellen, holott ők aztán tényleg megtehették volna, hogy nem... de mi aztán megengedhetjük, hogy lenézzük az ellenfelet. Nekünk jó lesz Pobega, Rebic, meg Origi. Ez ezen ment el konkrétan. 

Lesz mivel elszámolni Cardinale felé, ha ilyen amatőr és arrogáns döntések miatt nem lesz BL-indulás jövőre. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.07. 23:06
ACM_GRA
(@acm_gra)

Nagyon bosszantó, mert a 2.félidő alapján nagyon megdolgozott a csapat a 3 pontért, kár hogy minden kimaradt. Semmi sem jött össze, gyakorlatilag egy kapuzás volt a részünkről… 

Így utólag bár játszottunk volna pocsékul, ám 3 ponttal a végén, mint viszonylag jó játékkal, viszont csak egy ponttal. (talán szerdán ezek a helyzetek bemennek)

Csak remélni tudom, minőségi erősítés lesz nyáron mert ez a meccs szerintem azon kívül, hogy rendkívül pechesek voltunk azon ment el, hogy a kispad nagyon gyengécske, egyszerűen Rebic is árnyéka önmagának. Origi sem tudott meggyőzni. Muszáj lesz erősíteni, nincs mese. Túlságosan is nagy a kontraszt egyes játékosok között. A jelenlegi Rebic/Origi duó nagyon távol áll pl. a Giroud/Leo kettőstől. De Pobega sincs Bennacer/Tonali szintjén. Ilyenkor jön ki például Kessie hiánya is… 

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el 2 alkalommal , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.07. 23:07
milandrukker
(@milandrukker)

@anselmo Kár, hogy ezeket kívülállóként a szurkolók látják, de valamiért az edzői stábnak nem tűnik fel. Nem lehet mindig szerencsével az utolsó 20-25 percben megnyerni a meccseket a gyengébb csapatok ellen. Nagyon bosszantó ez a fajta hozzáállás.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.07. 23:22
Dio
 Dio
(@deeo)

Ez úgy kb a 60. percre látszott hogy ebből nem lesz 3 pont. Nagyon sok ilyen meccset láttunk idén, már fel sem idegesedik rajta az ember, felesleges. Itt annyiban más a szájíz, hogy a második félidőt tényleg nyomtuk, ahogy csak bírtuk, de ha holnap reggelig játszunk, akkor sem lesz itt gólunk.

A második az alapemberekkel rendben is volt tehát, az első meg hozta azt, amit az idei Rebic és Origi mutat, nagy nullát. Origi egyszerűen a botrány kategória, nem hiába kapott lefelé akkora füttyőt. Az ember ütemeket késik, lassú mint a bűn. Hány olyan passz volt, amit ugyanoda lőttek meg a társak, ahova mondjuk egy Diaznak, Leaonak, Giroudnak szoktak, de az emberünk egyszerűen méretekkel hátrébb volt. Milyen érdekes, Giroud, de még Pobega fejét is valahogy megtalálták a beadások... Őt alig.

Másik negatív, de ez sem újdonság, azok a szögleteink. Az hogy a 4000 szögletből egy sem hordozza magában a veszélyességnek még csak a csíráját, az ultragáz. Tényleg nincs egy ember aki be tudná rúgni azt a labdát, úgy hogy ne a kapus kezébe, ne a röviden álló első emberbe vagy ne a túloldalra essen át? Ennyire nehéz ez? Na mindegy.

Lapoznunk kell, bízni a Juveban, hogy megcsapja a Laziot, aztán menni tovább majd a Bologna ellen, ahol mindenképp győzelem kell. De előtte a mindennél fontosabb, a kedd. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.07. 23:25
Anselmo
(@anselmo)

Most tényleg nem akarok itt izélni, mert ki vagyok én, de akkor is. Ne mondja már nekem senki, hogy nincs egy team, amely mérlegel, elemez, prioritásokat hoz, stb. Kinél ment az át, hogy Pioli támadásban felrakja egyszerre a teljes kispadot, miközben élet-halál küzdelmet folytatunk a BL-indulásért és a jövőnkért? Ha bejutunk a 4 közé, de jövőre elmegy Theo, Leao és Maignan, akkor hálásak leszünk azért? Kurvára nem. 

Ki nem szól közbe ilyenkor, hogy "Stefano, che cazzo, azért ezt mégse kéne, na"... és igen, a Milan padja még  a Cremonese ellen is kevés lenne, de megkockáztatom, hogy még a Ternana vagy a Perugia ellen is. Ez Maldiniék kritikája is, elég vastagon. 5 nap pihenő lesz a Napoli ellen, és 5 napja volt az előző meccs is. Ennyire rá vagyunk kényszerülve, hogy mindenki pihenjen? Vagy még félidőben sem lehet kapcsolni, hogy ez nem lesz elég? Ez a meccs volt az igazán fontos, nem a keddi. Az egy tapogatózó döntetlen lesz, hogy majd megint Nápolyban dőljön el minden. Aztán meg majd Bolognában veretjük meg magunkat, mert jön a visszavágó? Én nem vártam nagyon mást a meccs előtt sem, de baromira szeretném, hogy végre inkább ne igazam legyen, hanem nyerjen a csapat akkor, amikor nagyon kell és érezzék át a súlyát egy-egy ilyen meccsnek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.07. 23:54
ACM_GRA
(@acm_gra)

Anselmo: Én is ettől tartok. És egyetértek. Ha szerdán jó napot fognak ki a srácok, a fortuna is velünk lesz vélhetően nem kapunk ki. És kezdődik a tartalékolás ismét a visszavágóra. Bologna ellen megint B csapat és ott sem számítok sok jóra, mondjuk egy döntetlen meglehet. Ha pedig Nápolyban ismét tovább mennénk, bejutva a legjobb 4 köze, akkor megint pontokat veszítenénk azokon az értékes Serie A meccseken? Áh, nem tetszik ez nekem, mert annyira de annyira szoros az olasz bajnokság, hogy vélhetően az utolsó fordulóban fog eldőlni a BL-indulás. Vagy ha ennyire fontos a BL, húzzák be a srácok, a fene egye meg! 😀 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.08. 08:20
LireMille
(@liremille)

Persze Pioli minden meccs előtt elmondja, hogy többet most aztán nem hibázhatunk, bla-blabla. Aztán persze azonnal hibázunk. Meg újra és újra. Nem lesz itt tényleg 23 pont, amit Jani kolléga jósolt. Még 15 se, ha így megy tovább.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.08. 08:35
Jencius
(@jencius)

Hát ez óriási blama lett. Ez az Origi megjátszhatatlan a pályán, Rebicnek meg 50 helyzet sem elég egy gólhoz. Két anti tálentum. Kicsit későn cserélt a mester- szerintem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.04.08. 10:49
Oldal 1 / 2