2023-01-18 Milan-In...
 

2023-01-18 Milan-Inter (Szuperkupa)

Oldal 2 / 2
 
Anselmo
(@anselmo)

@Gunz Jól összefoglaltad, igen. Sokféle probléma sújtja most már a Milant, ezek együttvéve halálos koktélt adnak.

1. A kapuskérdés teljesen valid, lényegében ami kapura megy, az tényleg gól. Tatarusanu teljesítménye és általános fizikai állapota már a Steaua szintjét sem üti meg, nemhogy a Serie A, vagy Milan szintjét.

2. A játékosok jól vannak lakva a Scudettóval, a keret vérszegénysége miatt pedig bérelt helyek vannak (mennyire nem volt ez így az Ancelotti-érában...), a lötyögés is belefér. Theo, Tomori, Calabria, Bennacer és Tonali, Kalulu, Saelemaekers nemrég kötöttek hosszú távú szerződést, ennek tudatában kicsit bele is kényelmesednek a dolgokba, kicsit mindenki megnyugodott, hogy megvan a della a következő 4-5 évre, nem kell már annyira bizonyítani. 

3. A Pioli-féle taktika az elmúlt 3 évben irdatalan mentális és fizikai energiát emésztett fel. Ez az intenzív letámadáson és rohanós játékon alapuló taktika rengeteget vesz el, hasonló a helyzet a Liverpoolnál is, ahol a keret 95%-ban ugyanaz, mint 4 éve, mégis kikészültek, és nemhogy a BL-indulás, de még a konfó liga sem lesz meg nekik a végére. Huzamosabb ideig csak akkor lehet fennmaradni, ha egy csapat a támadójátékot főként a technikai képzettségre és kreativitásra alapozza, nem pedig a fizikai megdolgozásra. Nálunk ez nem volt adott, mert a játékosok nem elég ügyesek, még a sztárok sem, a többiek egyenesen falábúak. 

4. Aztán ott van a tulajdonosi helyzet: az Elliott közepette mindenki azt érezte, ez egy átmeneti állapot. Aztán jött a RedBird, amely még olyan sincs, de még arctalanabb és nulla kötődése van a klubhoz. Gordpn Singer tegnap ott ült Maldini mellett, de Cardinale még erre sem volt hajlandó... milyen üzenetet közvetít ez a játékosok felé? Arról nem is beszélve, hogy sokan becsapva érezhetik magukat, nagy Milan-projektről, az elitbe visszajutásról beszéltek, de a tulaj cselekedetei ennek egy teljesen ellentmondó szándékot közvetítenek (felém is, és akkor szerintem feléjük is). 

5. Nincsenek igazi vezérek a pályán és azon kívül sem. Ibrahimovic szekere rúdja kifelé áll, Rijádba sem utazott el a csapattal. A fiatalabbak pedig nem azok. Calabria minden, csak nem vezéralkat, Tonali még kevés ehhez, és a többieken sem látni, hogy vezetni tudnának. 

Ha ezeket így megnézzük, még örülhetünk is, hogy "csak" ekkora a baj, látjuk a Pool vagy a Chelsea esetében, hogy mekkora is lehetne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.19. 13:55
kissheva
(@kissheva)

@anselmo Igazából minden pontoddal egyetértek, de csak az 5-ösre reagálnék. Nagyon hiányzik a rutin és a vezér a pályáról. Az úgymond idősebbek közül max Kjaer lehetne, de még ő is a formáját keresi érthető módon. A többiek mind fiatalok, vagy, aki éppen idősebb, az a posztjánál vagy a karekterénél fogva nem tudja irányítani, adott esetben nyugtatni a többieket, ha az kell. A középpályáról pl nagyon hiányzik a rutin. 

Maldiniék helyében biztos körbenéznék kik azok a 30+-os játékosok, akiknek nemsokára lejár a szerződése, és mozdíthatók lehetnének. Szép dolog, hogy a fiatalokra építünk, meg a jövőt építjük, de kell a rutin a pályára is, az öltözőben is. Illetve kell egy olyan személy az edzőn kívülis, aki ha kell kicsit helyreigazítja a suhancokat.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.19. 14:20
Anselmo
(@anselmo)

@kissheva Én is ezt tenném. Kellene még 2-3 olyan 30+-os egykori világklasszis, aki a zeniten már túl van talán, de még mindig érdemben és meghatározóan hozzá tud adni a csapat játékához, és vezetni is képes, ha szükséges. Ibra és Kjaer már nem alkalmasak erre, Giroud egyedül meg kevés. Több ilyen pedig nincs is. Tehetség már van rengeteg, de kellenek a meglett férfiak is. Ez hozta meg a sikert 2019/2020 fordulóján is, és most is ide kellene visszatérni. Persze ez a többi problémát nem oldja meg, de sokat lendíthetne. 

Ugyanakkor érdekes Kjaer nyilatkozata is, aki a meccs után kicsit visszatolta a felelősséget, azt gondolom okkal, és helyesen: "vége a fiatal játékosok narratívájának" - mondta. És igen. 2019 óta 3-4 évvel lettek idősebbek ezek a srácok, a kulcsemberek esetében ma már 23-26 évesekről beszélünk, akik abba a korba értek most már, hogy önjogon is el kell vinniük a csapatot, nem csak másoktól várni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.19. 14:32
Oldal 2 / 2