2023-01-24 Lazio-Mi...
 

2023-01-24 Lazio-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan kedd este a Lazio otthonába látogat az olasz bajnokság 19. fordulójának zárómérkőzésén. A piros-feketék az előző bajnoki játéknapon 2-2-es döntetlent játszottak a Lecce együttesével, míg a rómaiak 2-0-ra nyertek a Sassuolo ellen. Az összecsapás kedden 20:45-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.01.23. 21:08
Dio
 Dio
(@deeo)

Mondanom sem kell mennyire jó lenne felébredni a téli álomból és ellépni egy kicsit a büdösöktől ott a harmadik helyen. Nagyon jó lenne..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.24. 14:02
Anselmo
(@anselmo)

Engem nagyon irritálnak Pioli mostanában tett semmitmondó és közhelyeket puffogtató (meccs előtti és utáni) nyilatkozatai. Hozzátéve, hogy az edzők 95%-a így nyilvánul meg, amikor krízis van, az a legritkább eset, amikor kiteregetik a szennyest és őszintén beszélnek a problémákról. Valamiért úgy érzik, hogy egy-egy probléma beismerése gyengíti a pozíciójukat, vagy nem találna megértésre a szurkolók, szponzorok körében, így inkább elhallgatják az igazságot. A Lazio meccs előtti is ez a duma, hogy: "A kritika jogos, hiszen az utóbbi időben a teljesítményünk alulmúlja a magunkkal szemben támasztott nagyon magas elvárásainkat"... hát ez elsőre egy álnaiv beismerés, amely szinte már burkolt kritika a szurkolók irányába, hogy miért akarnak túl sokat.

NAGYON MAGAS ELVÁRÁS az, hogy a Lecce ellen nyerjünk, vagy ne kapjunk ki 3-0-ra egy Szuperkupa döntőn egy derbin, ne szórakozzunk el 3 perc alatt két gólos előnyt, vagy 50 perc emberelőnyről ne kapjunk ki a Torinótól? Hát ha ez nagyon magas elvárás, akkor nem tudom, mi lenne, ha csak normális elvárásaik lennének magukkal szemben... Nevetséges. 

Komolyan szembe kellene néznünk magunkkal, mert ezek a legminimálisabb elvárások, nem a legmagasabbak, és még ezeket sem sikerült teljesíteni mostanában.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.24. 16:29
Dio
 Dio
(@deeo)

Ez vastagon Piolié ez a gyalázat amit látunk. Az inter, de már a Lecce ellen is ugyanez a szar volt, hogy a csapat képtelen már a középpályán átvinni a labdát. Miért nem látja ezt? Teljesen reménytelenek vagyunk a letámadások ellen.

A hátsó ötöst meg bárkire ki lehetne a cserélni, Calabria - Dest duó a bohózat magas szintje megint, a román is hozzátette magáét. Parádés a csapat. Semmi nem változott szerda óta.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.24. 21:39
ACM_GRA
(@acm_gra)

Szerintem is itt most motivációs gondok vannak. Nem egy 30 feletti kiégett játékosokból álló Milanrol beszélünk, hanem egy ereje teljében levő csapatról, akik normális esetben éhesnek kell lenniük a sikerre. Gödör van, mélypont, amiből vélhetően ki fogunk jönni (ez számomra nem kérdés) csak az hogy mikor. Remélhetőleg nem túl későn… 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.24. 22:36
Anselmo
(@anselmo)

@acm_gra szerintem meg az van, hogy a kezdő játékosok teljesen kikészültek fizikálisan és mentálisan, a cserék esetében pedig nagyon komoly képességbeli problémák vannak. A Milan padja a Serie B-ben sem az élcsapatok közé tartozna. 

Romagnolit nem pótoltuk a nyáron, Kessiét sem, a jobb szélső poszta sem hoztunk senkit, és bár tudva lévő volt, hogy Theo Hernandeznek sincs alternatívája, oda sem... aztán tudva lévő volt, hogy Tatarusanu borzalmas kapus, mégis képesek vagyunk vele végigtolni a szezont gyakorlatilag, mert arra is spúrok vagyunk, hogy hozzunk egy olyat, aki a térdéig még azért le tud hajolni.

A Milan kicsi akart maradni a nyáron, hát az is maradt. Remélem a RedBird elégedett ezzel, ha már ezt akarták. Én kezdek megbarátkozni vele.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.24. 22:50
Jencius
(@jencius)

Most már értem a taktikát!

Gyorsan bekapunk egy gólt az elején, aztán futunk az eredmény után.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.24. 22:59
Dio
 Dio
(@deeo)

Szerintem is súlyos mentális problémák vannak. A kapott gólok közül a harmadik volt a legbeszédesebb. Egy valamire kapus már rég kijött volna és elrúgja, ez volt az első hiba, de amit Kalulu művelt az magyarázhatatlan... a jó ember akit agyonrúgott 20 méter hátrányból ért oda, de lehet 30... Teljes dekoncentráltság egy vezér nélküli csapatban. Minden bekapott gól ezt tükrözi.

Úgy jöttünk fel a pályára mint valami beszari negyedikes osztály, akinek most a nyolcadikosokkal kellett hogy játszon tesi órán. Nézzétek vissza az arcokat amikor jöttek ki. Beállunk körbe, megbeszéljük hogy itt most nem fogunk ötöt kapni, csak négyet, Leao közben hátrafelé köpköd, jobbra néz, balra forog, mi ez? Hol van itt a csapategység? Ez egy nulla. A testbeszéde a csapatnak mindent elárul, utána meg az eredmény nyomotékosította azt. Krízis, szakadék.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.24. 23:01
Anselmo
(@anselmo)

@jencius jaj, nem jó! Ez úgy van, hogy mindig egyel többet kell bekapni, és úgy futni az eredmény után. A Torino ellen egyet, a Lecce ellen kettőt, az Inter ellen hármat, a Lazio ellen négyet, és hát tudjuk, hogy Berardi nagyon jó a mesterötösökben a mindenkori Milan ellen... aztán az újabb derbin február 5-én majd belebeg Comandini emléke, és az Intertől visszakapkuk a 2001-es 6-ost is.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.24. 23:02
LireMille
(@liremille)

@anselmo ilyenkor jut eszmbe, hogy te tudsz lenni messze a legszellemesebb és szarkasztikusabb s*fej, aki itt megfordul... de ez most nagyon jó volt 😂...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.24. 23:10
bubu971
(@bubu971)

Próbálok előre tekinteni, de valahogy nem látom a kiutat. Félő, hogy a hétvége uán már csak az 5. helyen tanyázunk. Ideje lenne a tulajnak is elindítani egy fészek rakó programot...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.25. 08:24
dzsozy
(@Gunz)

Már a Lecce ellen is benne volt ez a pakliban, de ott a kis csapat nem tudta felmosni a padlót a szétesett Milannal. Az Inter megtette, a Lazio felnégyelte. A sorminta alapján most a Sass egy 5-öst fog gurítani. (amiben nem hiszek egyáltalán, hogy sikerülne nekik)

 

Kedves Pioli és stáb! Mégis, hogy gondoljátok, hogy majd változás fog történni a pályán, ha nem változtattok? Második félidőre felküldeni ugyanazt a botrányt? (már eleve a kezdőcsapat is ua volt)

 

Mindenki látja, hogy, ami kicsit komolyabban a kapura megy, az gól. Teljesen mindegy, hogy a védelemben ki hol áll, a kapus képtelen védeni. Nincsenek se bravúrjai, se védései. Minden meccsen ugyanazt játsza el a kapus. Éppen beleér, vagy pont nem ér le a földre. A keze mellett megy be a labda. Egyszerűen ide olyan lassú mind fejben, mind mozgásban, mint egy pótos ifa. Nincs más lehetőség, ki kell kerülnie a kezdőből. Ez az első lépés. 

 

A védelem önmagában is kabaré, főleg Calabria oldala. Ilyen volt az előző szezonban is, de vagy Kalulu, vagy Bena kisegítette a Calabria+Messias/Sala duót. A felállás/taktika miatt egy egyszerű oldalváltás után 40m-es szabad terület van minden alkalommal. Ebből jött a 2. gól is. Pioli bőszen mutogatta Tonalinak és Destnek, hogy hova mozogjon. Tonali rohant vissza, Destet meg megkettőzték. Kalulu megspékelte, hogy Zrínyit játszott, aki kirohant a várból. Hol volt Leao? Az az ő oldala. Rebic vissza tud zárni, Leao nem. Kessie nélkül nincs kp védekezés, semmilyen formában. Mondjuk az a 4. gól elég komikus volt. Hihetetlen, hogy egy profi focista -Dest-, aki megjárta a vb-t, milliókat keres, a világ legismertebb, legsikeresebb klubjaiban játszik, hogy mondhat le arról, hogy leszerelje a támadót. Gyakorlatilag legyintett és megállt. (nyilván tudta/látta, hogy esélytelen, de meg sem próbálta zavarni bármilyen formában) Feladta. Az ilyennek nincs helye még a cserepadon sem. Mert lehet hibázni, lehet szutyok módon játszani, de feladni nem. 

 

Vajon mi értelme van Diaznak/CDK-nak, hiszen a taktika az, hogy előrevágják hátulról vaktában, vagy a Tonali/Bena duó próbál irányítani. Semmiféle irányítói funkciót nem tölt be az a pozíció ebben a Pioli féle taktikában. Nem véletlenül volt jobb a csapat, amikor Krunic vagy Kessie játszott ott, mert megadta azt a kp-s egyensúlyt, ami most nincs. 

 

A játékosok a támadásnál fényévekre vannak egymástól és amúgy sem tudnak kialakítani emberfölényes szitukat. Mondjuk hogyan is akarják, ha a Tonali/Bena duó a védelem vonalában szedi össze a labdákat, az elől lévő 4es meg rohan visszafelé labdát kapni. Őket meg megduplázzák rendszeresen. Előre játékban nincs 3 passz emberhez. Nem csak tegnap, hanem általában.

 

Nyilasi mondott okosságokat tegnap, ami erre az idényre teljességgel igaz. Csak ímmel-ámmal támadnak le, így mindig egy ütemmel később érnek oda. Egyszerűen előre játékban nincsenek tudatos mozgások. Annyi, hogy adjuk oda Leaonak/Messiasnak/Diaznak és elkezd szólózni. 

 

Már párszor kérdeztem, hogy milyen fura csapat az, aki azzal sem tud mit kezdeni, ha letámadják és azzal sem, ha betömörülnek ellene. 

 

Sajnos ezek a játékosok nem fognak majd szombaton sem jobban focizni. Itt szétesett minden. Most jött ki a csapat összes rákfenéje, amit ezzel-azzal tudtak púderezni, ellensúlyozni, de most elfogyott minden. Theo-Zsiru az elveszített vb döntő után kiégtek. (nem csodálom; visszajöttek 3-3ra és a csávó a 120.bannem lőtte be a ziccert -vagy nem passzolt Mbappenak-) A többieket túráztatták össze-vissza, rommá verették magukat 2Ft-ért. A reha részleg 200%-on pörög évek óta. A meghatározó játékosok elmennek ingyen és csak Donna lett pótolva. Leao tekintete zombi üzemmódba kapcsolt. Ő is tudja, hogy ha ő nem csinál semmit, akkor kb nem történik semmi. 0 motiváció van benne konkrétan.

 

Igazából teljesen mindegy ki fog játszani a következő meccseken, mert nincs jelentősége mostanában, hogy Adli játszik e, vagy sem. Meg kell adni a peremembereknek a lehetőséget, mert a 0-3 és 0-4 után túl nagy rizikót nem vállalna ezzel senki sem. Minden mindegy alapon be is jöhet. Persze nem szokott bejönni, mert a gond sokkal mélyebb eredetű. 

Pioli itt van 3 éve. Azt hiszem ezek az utolsó napjai. A csapatot nem tudják kicserélni, így logikus lépés lehet az edző. Valószínű, hogy a kövi 1-2 meccset megvárják a vezetők, de szerintem már nézelődnek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.25. 09:34
Anselmo
(@anselmo)

Akármi is legyen a probléma, nekem az őszinte szembenézés hiányzik. Ott kellene kezdeni. A meccs után továbbra is hülyeségeket nyilatkoztak az illetékesek, élükön Maldinivel, aki azt mondta, hogy nem érti mi a probléma, volt pár kevésbé jól sikerült mérkőzés, de nézzük a tényeket: EGYEDÜL állunk a 2., helyen, és a 16 között vagyunk a BL-ben, tehát a csapat az elvárt paramétereken belül van! Csak az felejti el kimondani, hogy 1 pontra van az 5. hely is, meg hogy kínos és vállalhatatlan körülmények között "nem sikerült" az a legutóbbi 5 meccs. Amíg ilyen a hozzáállásuk a dolgokhoz, addig én sok jóra nem számítanék. 

Most minden szarkazmust és gúnyolódást mellőzve, azt kell mondjam, hogy bár a gödör elején még én is többnyire higgadt, bizakodó és optimista voltam, most már korántsem. Ugyanis azóta nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon komoly, és ráadásul nem is specifikus, hanem generikus okok állnak a krízis hátterében, amit én sem látok, hogy rövid távon hogyan lehetne orvosolni. Annyi tényező együttes fennállása okozza ezt a szétesést, hogy most már én se sokat adnék a TOP4-be kerülésért. 3 hete még nagyon nem így gondoltam! Ostoba döntések menedzsment szinten, garasoskodás, rossz igazolások, jól lakottság, fizikai és mentális kimerültség és sérülések, és olyan egyéni tényezők, mint Leao szerződéses helyzete vagy az, hogy az új tulajdonos leszaromsága miatt alighanem többen kételkedni kezdtek a Milan-projekt hitelességében. Nem csoda, hogy ennek tragikus összezuhanás a vége. 

A RedBird és annak attitűdje által a menedzsment is nagyon képet közvetít a jövőről, mert ez minden, csak nem egy prosperáló jövőkép. Most komolyan Maldini azzal mentegetőzik a meccs után, hogy azért nem pótoltuk Romagnolit, mert az utolsó 10 meccsen már amúgy is a Kalulu-Tomori páros játszott főleg?? Kessiét meg azért nem, mert számoltak Pobegával. Ez szánalmas szerecsenmosdatása a tulajdonosnak. A tél utolsó pár napja most már arról szól, hogy tudunk-e egy "statement" jellegű igazolást végrehajtani, amelytől talán a játékosok is hitet kapnak. Ilyen szempontból a legutóbbi két meccs végletekig megalázó kimenetele még talán szerencsés is. De ha nincs őszinte szembenézés, akkor ezt semmit sem ér. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.25. 09:46
hodyzoli
(@hodyzoli)

Anselmo tökéletesen leírta mi van a háttérben, dzsozy tökéletesen leírta mi van a mérkőzéseken, csak egyetérteni tudok. 

Amúgy én azt várom hogy a Sassuolo ellen lesz egy nagy fellángolásunk (pár éve is amikor éget a ház a semmiből megvertük őket idegenben 3-0-ra) és megint szép lesz mindenki szerint minden. És ennek köszönhetően nem is lesznek érdemi változások. Se a keretben, se az edző terén, se a csapatösszeállításban, se a taktikában. Valahogy így szokott mostanában történni, aztán meg kicsúszunk a határidőkből. És talán ahogy Anselmo írta lesz egy "fogjátok be a szátokat" igazolás, valami közepesen értelmes játékos személyében, akitől most hírtelen megváltozik minden (egy Zijech, Zaniolo ugyan lehetne minőségi előrelépés, HA egy poszton lenne gond, csak éppen most nem ez a helyzet).

Lehet itt mondani hogy pont azon a 3 poszton ment el a meccs ahol 3 meghatározó emberünk hiányzik (Florenzi, Theo, Mike), de ugye a 1,5 éve tragikusan játszó Calabria számít igazából kezdőnek (édes jó istenem, és Ő a csapatkapitány, ez már alapból vicc), Theo mögé régóta köztudott hogy kéne csere, hiszen B. Touré-t is mióta próbáljuk elpasszolni, de még kb. a Puskás Gyakadémiának sem kéne, a románkapus helyett meg már mióta keresnek valakit aki legalább egyeneset tud rúgni a labdába, szóval nem ezen a meccsen lett ez probléma. Irányító nincs (bár ahogy dzsozy nagyon helyesen megfogalmazta nem is kéne ebbe a rendszerbe, mert NINCS posztja, csak ugye Pioli nem tud elszakadni ettől a formációtól), jobbszélső évek óta nem is volt. Ordít a helyzet hogy legalább próbáljuk meg a 3 védős felállást mert átjáróház vagyunk és azzal legalább egy félidőt pariban voltunk a Torinóval (szégyen hogy így kell írni, de láttuk mi történt amikor bejöttek a kezdő játékosok és 10 ember ellen az alap taktikai felállásunkkal kellett volna kezdeni valamit, annál az első félidőben a jegelt játékosaink is jobb teljesítményt hoztak a 3 védős rendszerben). 

A legnagyobb gond hogy ha elküldik Pioli-t, elmegy Leao nagy pénzért, akkor sem látom bele ebbe a tulajdonosi körbe hogy MINŐSÉGI megoldást hoznának a helyükre. Hozni egy Tuchel-t pld. hogy nesze, reformáld meg a rendszert/csapatot. Előző (?) tulaj sem így tett, most sem ez lenne, hanem jönne egy másik közepes olasz edző, Leao helyett meg max. 1-2 fiatal reménység és nem egy Zaccagni, akinek Calabria reggelire (na jó, vacsorára) kevés volt.

Sajnos én most azt érzem hogy a csodában (semmiből fizikális és mentális toppra kerülés, Pioli megtáltosodása taktikailag stb.) lehet csak bízni, más remény az maradhat hogy a többiek még eddig nálunk is gyengébbek voltak (bár játék képében ez nem igaz, legalább megszerzett pontokban igen).  

És hátha néha működni fog a "Leao majd megint megoldja" támadótaktika. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.25. 10:23
gumicsiga
(@gumicsiga)

Nem hiszem, hogy Pioli másképp csinált volna bármint is(mmint nem rosszabbul),mint az elmúlt 2 évben. Biztos vagyok benne, hogy motiválta a csapatot és a taktikával se lett VOLNA gond. A tervezett taktikáink szart se érnek úgy, hogy folyamatosan hátrányban játszunk.

Komoly gondok vannak a fejekben a játékosoknál az , hogy minden meccsen tudunk gólt kapni az első 10 percbe ugyanazzal a kerettel, amivel 10 meccs alatt nem kaptunk ennyit elég borzasztó.

Ezek mind mind egyéni hibák voltak, Calabria,Dest,Tonali, utóbbi meccseken Kalulu és persze ott van Tatarusanu, aki nem kapus, hanem portás,mert mindent beenged.

 

Most azt láttam, hogy a hozzáállással is komoly gondok vannak leginkább Leao-n és egy kicsit Girud-n is.

Biztos vagyok benne, hogy ennek az egésznek köze van a Leao hosszabbításához, Girud fáradtságához, Ibra visszavonulásához és persze ahhoz is, hogy egyszerűen nem tudnak más játékost nevezni  kezdőbe -Rebic,Origi folyamatosan sérültek-.

Ennél a pontnál nálam fölmerül Maldiniék felelőssége is, hiszen a keretet ők biztosítják az edző számára és minden mercao alatt elhangzik, hogy "versenyképes csapatunk van". Ez nem igaz!Jelenleg nincs versenyképes csapatunk. 

  • A legrutinosabb játékosunk a visszavonulás szélén áll, a másik csatárunk 36 éves és nincs normális pótlása.
  • Theonak nincs rendes cseréje 2 éve, cikkeznek igazolásokról de igazából nem léptünk egyszer se, majd Dest megoldja (nem oldja meg.)
  • A középpályán nem pótoltuk Kessie-t és Romagnolit se a védelemben, jobb szélen rohadt gyengék vagyunk, folyamatosan mennek el a lehetőségek mi nem igazolunk oda senkit.
  • A kapusunk kb 4 hónapja sérült, nincs helyette normális hálóőr, folyamatosan mennek el rajta is a meccsek.

Ezt az egészet nem most kéne megoldani, erre lett volna idő a vb után, hetekig tudtak volna készülni a csapattal az esetleges igazolások, de nem hoztunk senkit. Most hiába fogunk igazolni Ziyech-et vagy Zaniolo-t (tuti egyik se jön), esetleg egy csatárt Ibra helyére, hogy ne egy csatárral oldjuk meg a bajnokságot, hónapok mire beilleszkednek a keretbe.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.25. 10:51
Oldal 1 / 2