2023-01-18 Milan-In...
 

2023-01-18 Milan-Inter (Szuperkupa)

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

6 év, 3 hét és 5 nap után, azaz pontosan 2217 napot követően újra pályára lép a Milan az Olasz szuperkupában. A piros-feketék a városi rivális Interrel mérkőznek meg szerda este magyar idő szerint 20:00-kor. A mérkőzést a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.01.17. 19:39
tupi
 tupi
(@tupi)

Pasalic majd ismét eldönti! Az akkori kezdőnk azért elég masszív volt 🙂

 

Viccet félretéve, fogalmam sincs mit várjak a mérkőzéstől. Lehetne legyinteni rá úgy mint a kupára, hogy csak "plusz egy meccs", de azért az idei mérkőzéseink után szerintem nem csak nekünk szurkolóknak, hanem a játékosoknak is jót tenne egy sikerélmény. Illetve még is csak egy döntő! Aztán azt a lendületet meg is lehetne lovagolni, és nincs megállás a BL győzelemig!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.18. 09:19
Dio
 Dio
(@deeo)

A Salernitana ellen kihagyott 4000 100%-os ziccert, a Torino elleni 50 perces emberelőnyt követő kiesést, a Roma elleni utolsó 10 perces leolvadást és a Lecce elleni botrány első félidőt.. mindent feledhet egy kupagyőzelem. Sajnos az előjelek nem a legjobbak, de egy inter ellen tök mindegy milyen előjel van, a rangadó az rangadó.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.18. 09:24
kissheva
(@kissheva)

Az utóbbi időkben általában úgy találkoztunk a merdákkal, hogy nem voltunk jó passzban. Még az eredmények, ha jöttek is, de a játékunk akadozott. Aztán valahonnan erőt merített a csapat, mégiscsak egy derbiről beszélünk ugye, és sikerült jó eredményt elérni, ami aztán löketet adott nekünk a továbbiakban is. Na ebben bízok ma is 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.18. 09:57
Anselmo
(@anselmo)

Lehet az, hogy igazam van akkor, ha.azt mondom: ma nem vagyunk jók? 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.18. 20:57
Dio
 Dio
(@deeo)

Hát gyerekek. Ez egyszerűen katasztrófa. Az inter egyedül magát okolhatja, hogy ez félidőben nem 3 vagy 4, amivel végképp lezárult volna minden kérdés. Hozzáteszem, így sincs sok. Úgy nézünk ki, mint egy alsóházi csapat aki a kiesés elől menekül. Illetve bocsánat, még ők is tudnak hármat egymáshoz passzolni. Mi nem.

Nem tudok olyan embert mondani tőlünk aki egy minimálisan elfogadható szintet hozott volna az első félidőben. Lassúak, körülményesek vagyunk, egy elképesztően labilis védelemmel. A beadásaink méterekre kerülk el a célpontot.

Valami nagyon elment itt januárban, óriási gödörben a csapat. Fáj nézni ezt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.18. 20:57
Anselmo
(@anselmo)

@deeo Ja, elég lélektelen, enervált a játékunk. Nem tudom, mi van. Az ausztrai magaslati edzőtábor, vagy a tésztakúra, Mezey Gyuri, nem tudom...4 gól még lesz biztosan.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.18. 21:05
Dio
 Dio
(@deeo)

A második félidő legalább választ adott azoknak, akiknek még kétsége lett volna, hogy Tomorit ugyan miért nem vitte ki Southgate a vb-re. Másra nem volt jó. Volt az elején három lövésünk, a rohadt kaput nem tudjuk eltalálni. Ha eltaláljuk középre megy a kapus kezébe. Ez megy egész januárban. Ne csodálkozzunk. Vagyis de, azon hogy hogyan lett ez a meccs csak 3 oda.

És nem az a baj, hogy itt simán kikaptunk (de, az is), hanem az hogy jön a Lazio, a Sas, ezek a retkesek megint, aztán Torino, Monza, Atalanta. Ezt a januári formát folytatva simán vért izzadhatunk majd a BL helyekért is pár meccs uán.

Az új embereink ott tartanak, hogy már labdába sem érnek, a védelem bűngyenge és ön és közveszélyes, kapusunk nincs, a Tonali - Bennacer páros kevés ketten, jobb szél nincs, nem is volt, támadóközéppályás nincs, nem is volt, Leao vagy villan vagy nem, Giroud nem kap labdát. Ez a Milan jelenleg. Szép kilátások.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.18. 22:13
Anselmo
(@anselmo)

@deeo hogy CDK így befuccsol, azt nem lehetett tudni a nyáron még, de a többi probléma már akkor is ismert volt. Nyilván a Scudetto ezt elfedte. Most még szembeötlőbb, de nem tesznek semmit, mert nincs rá szándék. Cardinale és ez a RedBird tesznek magasról a Milanra, az öreg Gerry fiú is csak a new-yorki irodájából gyönyörködhetett a mai látványban, arra sem volt hajlandó, hogy tiszteletét tegye ma (Zhang persze ott volt az Internél). A keret minőségileg nem elég jó. Ennyi. Még a kezdő tizenegyben is vannak lyukak, nemhogy az egészben.

A Milan számára a TOP4 a reális cél, az még nincs veszélyben, ennek örüljünk. A gumimaci kupa legyen az Interé, nem érdekel. A Real Madrid is 3-0-ra kikapott a spanyol szuperkupában  a Napoli meg a Cremonese ellen zúgott ki tegnap a 16 között a Coppában, ennyit számítanak ezek a szarságok. Ettől még kikapni rossz. De jelenleg a keretünk összességében egy erős középcsapat minősége (pl. Lazio, Roma, Atalanta), többet várni hosszú távon ettől nem érdemes, a kifutott eredmény meg tavaly már megvolt. Értékelni kell azt is. 

Többet meg majd akkor, ha kuwaiti vagy szaudi tulajdonosa lesz a klubnak  esetleg újra Berlusconi... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.18. 22:30
Jencius
(@jencius)

Nem lesz itt semmilyen vért izzadás a 2. helyért. Még 1-2 forduló és megmutatja, hogy van-e keresnivalónk az idén. Ha marad a mostani forma, akkor nem lesz 4. hely sem. Sokan gyülekeznek mögöttünk és nem fog mindenki botlani, mikor mi botlunk. De tényleg, mióta újra indult a bajnokság a játék minden elemében gyengék vagyunk. Ami feltűnő, hogy a húzó emberek is mérkőzésről- mérkőzésre folyamatosan betliznek. Most arról ne beszéljünk, hogy milyen jó lenne egy Krunics csere, meg egy Florenzi, vagy a kapuban néha egy kicsit magasabb szint.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.18. 22:34
ACM_GRA
(@acm_gra)

Szerencsére ezt a meccset (ahogy a Torino ellenit is) nyugodtan el lehet engedni. (persze a játék kifogásolható, és az Inter ellen kikapni mindig rossz) Igazi probléma akkor lesz, (nyilván most is vannak gondok) ha majd a 7-8.hely környéken fogunk tanyázni április közepén, de nem hiszem, hogy ez bekövetkezne. Ez a Milan van annyira jó, hogy hozza a TOP 4 valamelyikét, ha pedig még össze is szedné magát a brigád, akkor reálisan 2-3. hely. (bajnoki cím sem lehetetlen, de ahhoz hozni kellene folyamatosan a pontokat, plusz a Nápolynak mihamarabb kipukkadni, bár kétlem, hogy ez bekövetkezne)

A valódi Milan szintjén valóban sajnos gyengék vagyunk (mondjuk az Ancelotti/Sacchi/Capello érákhoz képest) de ha leszámítjuk ezt a rapszodikus teljesítményt, ez a Milan számomra még mindig felüdülés a 2014-18 közötti csapatokhoz képest. 

Bízom a jelentős forma javulásban, ez a január/február még Carlo idején sem volt mindig acélos, emlékszem. Szóval, fel a fejjel! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.18. 23:14
tupi
 tupi
(@tupi)

Nehéz mit mondani.. A 2023. év eddig nagyon nem a mi évünk.

 

Ami a leginkább bosszant, hogy ki lehet kapni, kijöhet egy-egy rossz meccs, de hogy ennyire érdektelenül, vagy hogy erősebb kifejezéssel éljek, ennyire lélektelenül azért nem lehet lejátszani egy döntőt! Konkrétan meccs közben egyik játékoson sem láttam, hogy zavarná a helyzet és ideges lenne vagy csak szimplán jobban akarna. Theo is a nagy ellenségével (Lautaro) a végén simán lepacsizik meg bratyizik. Lehet ebbe én látok bele többet mint kellene, de ez sem azt sugározta, hogy mennyire meghatódtak a meccstől.

 

Továbbá igen amit többen is kiemeltek a védelem szétesett. Nem tudnám egy az egyben Tata számlájára írni, mert oké hogy nem sugároz magabiztosságot, de azért ettől még nem kéne olyan hibákat véteni a védőknek amiket ebben a szezonban megtesznek. Azt is tudtuk, hogy Kalulu-Tomori páros tavaly extrábbnál extrább szezont futott, de azt nem gondolta senki, hogy ennyire visszaesnek. Tomorinál kb. azóta van ez a törés mióta nem vitték a vb-re. Kalulu még fiatal, írjuk a tapasztalatlanság számlájára 🙂 Calabrianál a meccs során meg lassan mindenki többet játszott a jobb hátvéd posztján mint ő maga.

 

Valami nagyon nincs rendben a fejekben. Tavaly sikerült a bajnoki cím, mindenkinek mondhatni stabil helye van függetlenül a teljesítménytől. Belekényelmesedtek.. Kíváncsian várom, hogy a Miszter mit tud kezdeni ezzel a helyzettel.

 

Forza!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.19. 08:05
kissheva
(@kissheva)

Nagyon a játékról nincs mit írni, mert az a mi részünkről nem volt. A sinter sokkal harapósabb, élesebb volt, ahogy azt egy ilyen meccsen kell. És valóban ült, amikor a kommentátor megemlítette a két edző meccs előtti nyilatkozatát. Inzaghi azt nyilatkozta, hogy ez egy élet-halál harc, Pioli pedig, hogy ez csak egy trófea, aztán mehetünk tovább a következő meccsre. Hát látszott is a pályán a hozzáálláson.

Úgy vélem itt motivációs gondok is vannak, mert szarul lehet játszani, csak akkor legalább szántsák fel a pályát. Tavaly lehet, hogy megfelelő volt ez a hozzáállás, hogy a Mister levetette a terhet a vállakról, hogy ez is csak egy meccs, meg nyugi gyerekek, semmi gond ha nem leszünk bajnokok. Csak hogy idén a Scudettoval a zsebben, ez már máshogy hat. Igenis baj, hogy kapsz egy zakót a merdától, meg az is, hogy egy kapura lövés mindenhova megy csak kapura nem.
Semmi következménye egy-egy rossz teljesítménynek, mert mindenki tudja, hogy a következő meccsen úgyis játszik. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.19. 09:16
gumicsiga
(@gumicsiga)

Nem is tudom mi kéne ahhoz, hogy össze szedje magát a csapat, a Roma elleni szerencsétlen 10 perc után teljesen megtörtünk. Az a baj, hogy ezen új igazolások se segítenének, mert nem a peremjátékosok teljesítményével, hanem a húzóemberekével van gond. Tonali,Theo,Tomori borzasztóan gyengék, Leao sincs formában,de még így is magasan a legjobb. Mike és talán Ibra visszatérése, ami egy kis löketet adhat, remélem hamar sor kerül rá.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.19. 10:36
dzsozy
(@Gunz)

A probléma nem újkeletű, mindegyik ismert már legalább 1 éve, de inkább 2. Ennek ellenére nem történt minőségi előrelépés.

Kezdem a kapussal. Tata abban a szerencsés helyzetben van, hogy mind3 gól, illetve a legtöbb kapott gólja olyan, amire rámondjuk, hogy ő nem tehetett róla. Bizonyos tekintetben igaz, ziccerek voltak, vagy fejesek, amik sarokra mentek. De nem tudom elfogadni ezt egy kapusnál, mert kb ami a kapura megy, az gól. Vajon mennyire lenne elnéző az ember azzal a csatárral szemben, aki az összes ziccerét kihagyja...? Az a dolga, hogy védjen és ezen a szinten bravúrokat is bemutasson. 

Tatával az a baj, hogy lomha, mint a dög. A tegnapi első gólnál, amikor "sietett" a másik sarok felé volt egy pillanat, amikor megváltozott a mozgása. Amennyiben ott ugyanolyan gyorsan fut, akkor kivédi a ziccert, mert nem volt az annyira helyezve. Állítom Mike kivédte volna azt a lövést. A 2. gól ugyanaz volt. Éles szögből jött a lövés, Mike leért volna, de Tatának esélye sem volt. Érdekes a másik oldalon volt egy hasonló szitu Leaoval, de Onana fel tudta emelni a kezét annyi idő alatt.. Ennyi a különbség. (tudom lefelé több idő kell) 

A 3. gól is ziccer volt, meg a kis patkány élete gólját lőtte, de lehet, ha Mike, vagy Kurtoá áll a kapuban kivédi. Mert a kapusnak az a dolga, hogy együtt éljen a játékkal, hogy előre készüljön fel a szitukra, hogy kimenjen a csatár elé, hogy pozícióban legyen. Mike azért is tudott sokszor bravúrral védeni, mert már pozícióban volt, míg Tata csak volt vagy csak odafelé ment. Óriási különbség ezen a szinten. Nekem rohadtul böki a csőrőm a kapus és nem azért mert román. Bárcsak úgy védene, mint Mike, minden magyar imádná itt... 

Szóval én a köv meccsen az új kapussal kezdenék. Nem ismerem a képességeit, de valószínűleg 2x évesen gyorsabb (fejben és fizikálisan is). Nem hiszem, hogy vele több gólt kapna a csapat.

A másik Kessie, azaz a hiánya. Kiesett 2 ember és halomra kapják a gólokat. Tomoriról úgy fordult le a csatár, hogy az 2 hónap kispad. Háttal a kapuval, a védővel a nyakában és LM két lépéssel 3at vert rá. Ezen a szinten ilyet nagyon ritkán látok. 

Az, hogy hónapok óta az a taktika, hogy baszo***tatják a labdát a 16-os körül, majd előrevágja pl Diaz fejére valamelyik jóképességű az mégis kinek a felelőssége? Az, hogy 3 éve nem tud a csapat mit kezdeni se a betömörülő, se a letámadó csapattal, az kinek a sara? Gyakorlatilag ez a társaság 2-3 éve együtt van non-stop. 3 naponta meccselnek. Mégse tudnak egyérintőzni, fogalma sincs pl Rebicnek, hogy a kishaver merre mozog? A legtöbb ellenfélnél sokkal tudatosabb mozgások vannak és labdakihozatalok, mint a Milannal már hosszú ideje. 

 

Érdekes módon az ellenfél mindig tud úgy tolódni, hogy meglegyen nekik a 3-2 szitu, de a Milan legtöbbször nem tudja ezt védekezésben. Támadásban meg olyan messze állnak egymástól a játékosok, hogy nem csoda, hogy nem tudnak egymáshoz passzolni. 

Igazából ezek megvoltak az előző szezonban is, de ott volt 1-2 villanás és Kessie+Mike. (képzelhetjük mi lenne, ha Leao elmenne; -17 kanadai pont= alsóház, max középmezőny) Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem tér vissza Pioli arra az agresszív letámadós focira, amit az első évben nyomott? Mert ez a lótszólagos mi birtokoljuk a labdát, irányítjuk a meccset ez most nagyon nem megy...

 

Nem vagyok optimista a jövőre nézve. Mondjuk ez a síron túli hangulat tavaly is jelen volt és azelőtt is. Tavaszra mindig összekapták magukat. Nem értem mi ez a téli depresszió a Milannal... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.19. 13:16
Oldal 1 / 2