2022-11-08 Cremones...
 

2022-11-08 Cremonese-Milan

Oldal 2 / 2
 
Jackoby5
(@jackoby5)

@gagacs 
Igazad van!

U.I: Ki a hölgy a profilképeden? A szomszédom kutyája kérdezi. 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.10. 23:36
Berka_
(@berka_)

@gagacs

Mostanában ez a divat, ha nem megy a játék, mentális fáradtságra kell hivatkozni.

Holott a mentális felkészítés ugyanúgy a felkészülés része, mint pl. a taktikai.

De egyszerűbb ez így, mint belátni, hogy az egész nyári mercato el lett baxva.

Feltettük az összes lóvét egy olyan srácra, aki egyelőre csak ígéret, és ha így folytatja, nem is lesz több.

Mellette már csak vagy ilyen Origi féléket tudtunk megszerezni, aki ennyit tud (de most őszintén, aki megnézte, mit nyújtott eddig, az mi másra számított?), vagy olyanokat (Vrancx, Thiaw, Adli), akik pályára is alig kerülnek, az évek óta lyukas posztnak számító jobb szélre meg senki nem jött.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.11. 06:38
Gagacs
(@gagacs)

@jackoby5 üzenem a szomszéd kutyájának, hogy Diletta Leotta kisasszon'. 😁

@Berka_ Thiaw szerintem még jónak is néz ki eddig. Érthetetlen, hogy miért nem kap több időt. Vrancx meg tán nem játszott egy percet sem. Pedig ha Pobega megkapja, akkor ő is megérdemelné. Adli meg rejtély számomra. Ok, hogy a Verona ellen gáz volt, de nem is játszott eddig.

Kíváncsian várom, hogy mit művelnek majd a fior ellen.

Ismerős szerint Pioli alkalmatlan arra, hogy komolyabb taktikát betanítson a srácoknak, az ilyen betömörülő csapatok ellen.

Nem zárkózom el teljesen ettől a véleménytől, de én egyelőre megnézném, hogy mit tud ha nem Salemakersek, Messiások meg Dikazok szaladgálnak a támadó sorunkban.

Aztán majd bilibe lóg a kezem... 🤣 🤣 🤣 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.11. 08:36
dzsozy
(@Gunz)

A probléma ott kezdődik, hogy pl a Napoli is annyi meccset játszott, mint a Milan. Az ő játékosai is jelen voltak az NL meccseken. A BL-ben nem voltak semmivel sem könnyebb meccseik és még messzebb is kellett utazniuk egyszer. Náluk mégsincs mentális és fizikai fáradtság. El is fogadnám ezt, amennyiben a Milan az első pár meccset sziporkázva nyerte volna és folyamatosan romlott volna a színvonal, de eltekintve néhány meccstől eléggé szenvedős volt a többi meccs is. 

Az biztos, hogy a "szerencse" nem volt a csapat mellett, ahogyan jellemzően a bírók sem. A bíróknak voltak kétes ítéletei, mérkőzést befolyásoló döntései, de olyan apróságok is hátráltatták a csapatot pszichésen/lelkileg, mint az előző meccsen fordítottan megítélt kb 4 bedobás/szöglet. A nagy számok törvénye alapján ennek ki kellett jönnie és láthattuk a Torino, Spezia, Cremo ellen ki is jöttek, függetlenül az eredménytől.

 

Ezen kívül a sérültek mennyisége, minősége jelentősen hátráltatta a csapatot, de sajnos erre már lehetett számítani. Erre az idényre nézve pedig főleg lehetett egy rosszabb forgatókönyvvel kalkulálni (VB), de a vezetőség nem megfelelően készült erre fel. 

 

A helyzeteket be kell vágni, örök igazság a Milannál határozottan érvényesül. Azért az eddig is látható volt, hogy jelenleg egyik csatár sem eléggé hatékony a kapu előtt. Amennyiben ez így lett volna, akkor lett volna eddig is 15-20 gólos csatára a Milannak. Sajnos Leao sincs világklasszis szinten a befejezéseket tekintve. Ő egy relatív komplex játékos, aki valamennyire ért az irányításhoz, nagyon jó az 1-1, 1-2-es szituációkban, robbanékony, gyors, elég jól teremt veszélyes/gól-helyzetet, jól lő távolról is, de pl. az összjátékban, labdakezelésben, helyzetfelismerésben nincs ennyire jó. Ez utóbbi három dolog például szerintem egyik játékosnak sem az erőssége. CDK párszor megmutatta, hogy zseniális labdákat tud adni, de rajta kívül max Diaz és Bena/Tonali, akik képesek erre korlátozottan.

Mivel hiányzik az a passzpontosság (támadáspítésnél), ami megvan egy Citynél, Bayernnél, Barcánál, Realnál, sőt Napolinál és az Internél is, emiatt érezzük azt, hogy tulajdonképpen nincs a Milannak támadójátéka. A fenti csapatoknál nagyon tudatos mozgások vannak, míg a Milannal vagy felívelik előre a labdát, vagy megy a kézilabda a védők között, vagy odaadják Leaonak, hogy majd megoldja egyedül vagy Theo gyorsvonat üzemmódba kapcsol és száguld amíg meg nem állítják. Gyakorlatilag ez a taktika. Amint kellene a tudatosság, a begyakorolt mozgások és a passzpontosság, akkor jönnek az olyan meccsek, mint a Sepzia, Verona, Udinese, Cremonese stb. (nem csak a mostani idényt alapul véve) Szenvedés. Leaon kívül nem merik felvállalni az 1-1-eket. Pont a szűk területen kellene a passzpontosság-helyzetfelismerés-labdakezelés hármasban jól teljesíteni, de ez legtöbbször esélytelen, mert pl. Rebictől (is) elpattan a labda, vagy le sem tudja venni, illetve egy 10m-es ütempasszt sem sikerül véghez vinni. (Diaz pl)

CDK-t kicsit megvédeném, bár szerintem a mostani formájában semmi keresnivalója a csapat közelében. Amikor kezdetben játszott és meccsenként kiosztott 1-2 olyan zsugát, amire mindenki csettintett, akkor még megvolt valamelyest az önbizalma, ellenben alig kapott labdát. Sokszor volt nála - és amúgy ez másra is jellemző-, hogy üresbe futott, de a labda nem jött. Kihagyták az összjátékból. Ilyet véltem felfedezni nem is egyszer pl Ballo T.-vel, Desttel, CDK-val kapcsolatban is. Ez azért gáz, mert ezt a pályán, éles helyzetben csinálják a társak velük, ami biztosan csak hátráltatja a beilleszkedésüket és rombolja az önbizalmukat/moráljukat. 

Lejátszották a bajnokság több, mint harmadát. 27-14 a lőtt/kapott gólok száma. Ez a 3. legtöbb rúgott gól és az 5/6. legtöbb kapott. 9-3-2 a gy-d-v. A 9 győzelemből volt 4, ami 1 gólos, míg mindkét vereség 1 gólos volt. Azaz a 14 meccsből 8 meccs volt olyan, amelyen 1 gól döntött a pontokról. A 27 lőtt gólból 2db volt 11-es, 0 fejes, 0 szabadrúgás gól. A 14 kapott gólból 1 volt 11es, 5 fejes és 2 direkt szabadrúgás. Visszanézve a bajnoki összefoglalókat, elég sok kapufa volt ide és oda is. Rengeteg ziccert hagyott ki a csapat, de volt pár kihagyott ziccere az ellenfélnek is. Azt nem számoltam össze, hogy hány gól esett a 16oson belülről/kívülről, illetve balról/jobbról, de bántóan sok gól érkezett Leaoék felől. (érzésre 2/3 vs 1/3) Az biztos, hogy van miben fejlődnie a csapatnak mind hátul, mind elől. Eddig túl sok a fejjel kapott gól, ugyanakkor elől "fejetlenül" szerzik a gólokat. Jó lenne néhány szabadrúgás gól is. Emlékszem, hogy anno a 90-es évek elején a Vác Csankkal tudatosan épített a pontrúgásokra és gyakorlatilag azokkal nyerték meg a bajnokságot. Erre könnyű felkészülni, ráadásul minden meccsen van kb 8-10 szabi+szöglet. A másik, hogy nincs egy jó szabadrúgás lövő játékosa a csapatnak. Kellene egy és biztos, hogy direkt/indirekt módon megnőne a lőtt gólok száma. 

 

Az biztos, hogy nagyon észnél kell lennie a csapatnak, érezniük kell a nyomást, hogy a nyakukon az összes rivális, nem lehet botlani. Az elmúlt 2 idényben ezt nagyon jól kezelték és hihetetlen sorozatot produkáltak. Remélem most is sikerül egy kb 15 meccses veretlenségit hozni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.11. 13:39
Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

@Gunz sempremilan cikkben is ezt fejtegetik. Angolosok előnyben. Cikk

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.11. 16:31
dzsozy
(@Gunz)

@gagacs Amennyire értem, pont ezt írtam/írtuk egy páran, hogy mi a fegyver egy ilyen 352/532 ellen. Pioli mindet kiherélte, illetve egyiket sem használta egyszerre. (már amennyire értem a cikket) Leaoig kb nem volt széljáték, így azt rendesen kikukázta. Majd levitte a legmagasabb embert, így csökkentette a pontrúgásnál a fejelés esélyét. Levitte Origit, aki fizikumot és magasságot jelentett, így lásd eggyel feljebb. CDK-nál bár megvan a magasság, de ő most annyira töketlen, hogy kár bármit is várni tőle. Mesias nem volt eléggé a szélen támogatva, max Kalulu beállta után. Leaonak nem volt ott Theo, mint support, csak BT. Ezért írtam, hogy a Cremonese meg sem izzadt gyakorlatilag és ez nagyon szomorú, hogy ennyire könnyű legyen le/kivédekezni egy csapatot. Persze, ha Origi belövi, vagy éppen nem szívja a cigit a kapus ölében, akkor kb 0-2 és 3 pont. Mondjuk a probléma, amiket a cikk is és én is megemlítettem ettől függetlenül mind ott lenne. Mert a csapat nem képes érdemben lekezelni az ilyen meccseket. És akkor a Cremonese kb annyira volt veszélyes a másik kapura, mint én egy ffi hátsó felére... És erre sem érkezett érdemi reakció. Én ezért vagyok teljesen kiakadva erre a meccsre, mert Pioli úgy meccselt, mintha pöcs nélkül akart volna menni bszni. Aztán meg csodálkozik, hogy kapufa... 
Na mindegy, a Fiort meg kell agyalni. Amúgy is a sormintában most ez jön kb. Eldőlt, hogy a fél csapat nem megy a VB-re, így egész nyugodtan odatehetik magukat. Mondjuk kiemelten fogom figyelni  Theo-Leao-Zsiru hozzáállását. Csak nehogy azért ne legyen meg a 3 pont, mert ez a hármas nem megy bele a párharcokba/meccsbe a vb miatt. Van egy ilyen érzésem amúgy. És ismételten remélem, hogy nem lesz igazam, vagy így is-úgy is behúzzák a 3 pontot.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.11. 18:52
Oldal 2 / 2