2022-11-13 Milan-Fi...
 

2022-11-13 Milan-Fiorentina

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan vasárnap a 10. helyen álló Fiorentina együttesét fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 15. fordulójában. Ez lesz a 2022-es esztendő utolsó tétmérkőzése a Rossoneri számára a világbajnokságot és a téli szünetet megelőzően. A piros-feketék a hétközi fordulóban döntetlent játszottak a Cremonese ellen, míg a firenzei együttes 2-1-re nyert a Salernitana ellen. Az összecsapás vasárnap 18:00-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.11.12. 21:03
milandrukker
(@milandrukker)

Pioli alatt idaig egeszen jol szerepeltunk, amikor nyomas volt a csapaton, ugy hogy jo lenne folytatni a sorozatot es szepen lezarni a VB elotti szakaszt. Biztos vagyok benne, hogy Jani is szemet gyonyorkodteto jatekot es sima gyozelmet var 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.13. 16:52
dzsozy
(@Gunz)

Igazából, annyira hektikus az egész szezon, hogy nem lehet tudni, hogy mire számítson az ember. Szinte minden meccsen megvan az elején a helyzet/helyzetek, amiket, ha belő a csapat, akkor nincs kérdés és gálázás lesz a vége. Ugyanakkor ezek rendszerint kimaradnak. De ott van az is, hogy hazain nyerni szoktak. De most szutyok a helyzet és nem megy a játék. De nyomás alatt hozzák az 1-0-ákat a srácok. (nyakukon az összes versenytárs)
Gyakorlatilag a kezdő a TKP-JCS kivételével a legerősebb. Nekem tetszett Thiaw mozgása, jelenléte a pályán. Remélem nyernek és este azzal lép pályára a másik két rivális, hogy nem szabad botlani, mert akkor leszakadnak. Amennyiben Leao és Theo min egy 70-80%-ot hoznak, akkor meglesz a meccs. Amennyiben nem, akkor szerintem nem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.13. 17:20
Dio
 Dio
(@deeo)

Jól megzavaradtunk a lőtt gólunktól. Van ilyen?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.13. 18:48
tupi
 tupi
(@tupi)

Nem jöhetne hamarabb a téli szünet 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.13. 20:03
Dio
 Dio
(@deeo)

Jó atyám milyen meccset nyertünk meg! Vicces gyerekek amúgy ezek ott a pályán, lőnek egy gólt másfél perc után, elhitetik veled, hogy na itt majd most nem kell remegni, bekezdünk, erre dirr... Jön egy olyan vállalhatatlan 45 perc, ami azonnal feltépi a Cremonese elleni, éppen gyógyulni kezdő hétközi sebeket.

Súlyos 20 percek mentek el ebből a meccsből úgy hogy közünk nem volt ahhoz, hogy milyen rendezvényen vagyunk. Úristen de fájó volt nézni!

De! Nekünk ezekből a meccsekből kell erőt gyűjteni, amikor tényleg úgy nézünk ki mint egy hülye alsós iskoláscsoport, tele hibával, de mégis nyerünk!

Ez szünet nekünk most tényleg egy óriási áldás. Nagyon szétestek a végére a fejek. Lesz most idő gondolkodni, reméljük a legtöbbünknek majd feltöltődni, aztán nyomjuk tovább majd jövőre! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.13. 21:22
Anselmo
(@anselmo)

Amolyan évvégi értékelésként kezdeném azt hiszem a pozitív dolgokkal. A helyzet az, hogy az eredményességünk tekintetében senki egy büdös szót nem szólhat a csapatra, mert minden kitűzött célunkat elértük. Második helyen állunk a bajnokságban, 2,20-es pontátlagot hozva eddig (2,26-tal lettünk bajnokok az előző idényben!), a BL-ben megvan a 16 közé jutás (ami tavaly nem is sikerült). A rangadóinkon - egyet leszámítva - nagyon jó eredményt értünk el, a klub bevételei is szárnyalnak, új (mez)szponzori szerződések, a jegybevételek rekordszinten, a BL-pénzek pedig áramolnak be rendesen. Bizonyos értelemben tehát nem hogy elértük, de még meg is haladtuk az előző 1-2 év teljesítményét, mind a pályán, mind azon kívül. A Napolit ezúttal senki meg nem állítja, amiért rosszabb az ember szájíze, az csak miattuk van, és a történelmi menetelésük miatt - nem normális dolog 15 forduló alatt a 45 pontból 41-et szerezni, de mutatja, hogy mennyire nincs most esély ellenük. Én elégedett vagyok az ősszel, előzetesen bármikor aláírtam volna ezt a forgatókönyvet, és most is aláírnám. De ahhoz, hogy ez így is maradjon, be kell látni (elsősorban a stábnak és Maldininek), hogy vannak gondok. 

Egyfelől azt gondolom, hogy a legnagyobb baj a kivételesen rosszul és elhibázottan végrehajtott mercato. 7 új játékost hoztunk, de mintha egyet sem vettünk volna. És éppen emiatt megy a Napoli 8 ponttal, mondjuk 3-4 helyett. A mostani teljesítményt egy az egyben a tavalyi keret rakta le, amelytől viszont nem elvárható, hogy heti két meccset toljanak le ugyanolyan szinten. A helyettük beugrók pedig haszontalanok. Vranckx-ot már amiatt is istenítik a meccs után, mert beadott egy labdát (rosszul) a susnyásba, amelyből kalandos úton végül öngól lett... köze nem volt hozzá, Rebicsnek viszont annál több szerintem. Nagyon nem néz ki ez most jól, és csak remélni tudom, hogy nem marad így. Adli megy is el a télen a hírek szerint, CDK teljesen kijátszotta magát (tegnap már csereként sem számolt vele Pioli), de a többiekkel is csak többen vagyunk. Én azt gondolom, hogy az INTEGRÁCIÓ lesz a tavaszi idényfél kulcskérdése - ha sikerül, akkor nem lesz gond, ha nem, akkor a BL is veszélybe kerülhet, nemhogy a bajnoki címvédés. Azt viszont meg kell nézni, hogy mit hibáztunk el most nyáron, amit eddig nem, hol csúszott félre ez a dolog.

Másfelől a hosszabbításokra végre pontot kellene tenni, mert nagyon nem jó az üzenete annak, hogy minden évben 1-2 kulcsjátékos ingyen távozik, és ez megint erősen fenyeget. Bennacer és Leao helyzete megint elég kilátástalannak tűnik, és félek, hogy ezt már nem úsznánk meg annyival, mint Kessié, Donnarumma vagy Calhanoglu távozását.

A harmadik pedig az, hogy el kéne kezdeni gondolkodni a támadójátékunk felépítésén. Mert olyan jelenleg nincsen. A "fuss Leao, fuss!" vagy esetleg "fuss Theo, fuss!" című taktika elég gyenge szakmailag, ahogy az is, hogy Giroud majd biztos ollózik vagy akrobatikázik egy gólt lehetetlen helyzetből. Tegnap a jobb oldalunkon lényegében nem vezettünk akciót. Az öngól végül onnan jött egy beívelésből, de vétek lenne ezzel takarózni. A jobb oldalunk halott. Nincsenek meg a támadásban azok a sémák, ötletek, mint azt a Nápoly esetében látni, hanem mindent a baloldal sebességére alapozunk és az abból fakadó lehetőségekre. Ha az nem működik, akkor kész. Nincs csoki. Szerintem egy bajnoki címvédő és BL-szintű csapat esetében ez méltatlan. 

Mint mondtam, elégedett vagyok az EREDMÉNYEKKEL, de nagyon sok más dologgal nem. És a fentieken kívül is tudnék még szemezgetni, hogy mivel nem. Lesz dolog a következő 2 hónapban, remélhetőleg megerősödve és újraéledve tértünk majd vissza a vadászmezőkre. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.14. 08:44
tupi reacted
Gagacs
(@gagacs)

@anselmo sokat nem tudok hozzáfűzni. Nagyjából egyetértek mindennel. Vranckx-re nem mondok semmit, mert a 2. félidőnek csak a végét láttam, de nekem azt mondta 1-2 ember, hogy biztató volt a játéka. Thiaw szintén biztató. De ennyi is a nyári mercato, és még ők sem biztos, hogy beválnak, mert láttuk CdK is milyen ígéretesen kezdett.

A hosszabbításokról annyit, hogy Bennacer-el azt írják már megegyeztek, és kb. csak az aláírás hiányzik. Leaoval meg csinálhatunk bármit, ő nem akar maradni szerintem.

Jöhet itt bárki, hogy az eredmények, ahogy Te is írod ha egy kicsit mögé nézünk a dolgoknak az cseppet sem biztató. Meglátjuk mit hoz a szünet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.14. 09:18
Berka_
(@berka_)

@gagacs Vrankcx-nak voltak jó pillanatai, és most kivételesen Dest is jól szállt be.

Szerintem nem annyira kutyaütők a nyáron érkezettek, csak hát ha nem kapnak lehetőséget sosem derül ki, mennyi potenciál van bennük. Senki (főleg Pioli) nem gondolhatja komolyan, hogy ad nekik 10-15 perceket, aztán azalatt kell megváltaniuk a világot.

Ha mindannyian kaptak volna annyi lehetőséget, mint CDK, lehet, kiderült volna, hogy lehet rájuk is számítani, nem mindig ugyanazt a kezdő 11-et kell felrakni a pályára.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.14. 09:52
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Azt gondolom, hogy jól jön a szünet, a legjobbkor.

lesz idő feltöltődni, kijavítani a hibákat. Idén is a Milan a legerősebb csapat szerintem, erőből tud sok mindent lehozni, dominálni. A letámadásokhoz elfogyott a szufla ez tény.

a Napoli a bajnokság végéig legalább 8-10 meccsen nem fog tudni nyerni, ezt biztosra veszem. Ez ahogy nekik összejöttek a dolgok, nem megy egy egész idényen keresztül, nekik erre semmilyen alapjuk nincs-sem keret mélység, sem minőség, sem szakmai képességek alapján.

A Milannak ott kell majd azon a min. 8 meccsen fordítani a pontálláson.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Rossoneri1978
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.14. 10:11
gumicsiga
(@gumicsiga)

Sok jók nem lehet elmondani a meccsről az eredményen kívül, nagyon könnyen került helyzetbe a Fiorentina többször is, a jobb szélünk Calabria-Florenzi nélkül iszonyat gyenge és mostanában Kalulut se érzem életbiztosításnak.

 

Viszont a látottak alapján Pobega-Gabbia párost le kell cserélni a Vrankcx-Thiaw párosra.Gabbia esetében ez nem törvényszerű, ő is hozza általában a kötelezőt, de Thiaw talán jobban kezdett, mint anno Kalulu.

Vrankcx-ot én eddig is szívesebben láttam volna a kezdőben, mint Pobega-t, sokkal technikásabb és többet tud adni támadásban. A taktika és a védekezés,amit könnyebben elsajátítható, én biztosabbnak érzem őt, jó lenne ha szépen lassan beépülne a kezdőbe.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.14. 13:59
Berka_
(@berka_)

@rossoneri1978 Ezzel csak az a baj, hogy a Milan se fogja megnyerni az összes hátralévő meccsét.

Mivel most 3 győzelemre van tőlünk a Napoli, lehet az a 8-10 meccs is kevés lesz, ha egyáltalán lesz annyi, miután eddig 15 meccsen veszítettek összesen 4 pontot.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.14. 15:13
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Ez így igaz. Viszont a nàpoly olyan szinten a saját keretein felül teljesít, aminek szerintem a 70%àt sem fogja hozni a tavaszi folytatàsbsn.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.14. 19:37
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 Rólunk is ezt mondták tavaly, aztán jó nagyot tévedtek. Szerintem most is tévednek azok, akik szerint a Napoli majd totálisan összeomlik tavasszal. Elképesztően egyben vannak, hihetetlen a csapatszellem, az új igazolások telitalálatnak bizonyultak, tele vannak önbizalommal. Pont mint mi, egy évvel ezelőtt. Nekünk kéne a legjobban megérteni és elhinni, hogy van ilyen. Lesz nekik is hullámvölgy, persze. De hogy tavasszal majd csak fele annyi pontot szereznek, azt önámítás lenne gondolni szerintem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.14. 20:48
tupi and Gagacs reacted