2022-11-08 Cremones...
 

2022-11-08 Cremonese-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan kedden este az újonc Cremonese együttesével játszik az olasz bajnokság 14. fordulójában. A második helyen álló piros-feketék egy Spezia elleni 2-1-es győzelemmel hangoltak a mai meccsre, míg a kiesőhelyen álló cremonai alakulat 2-2-es döntetlent játszott a Salernitanával. Az összecsapás 20:45-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.11.07. 22:14
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Nagyon sima győzelmet várnék, ahol pihentetni illetve a perem embereknek lehetőséget lehet adni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.08. 13:07
Dio
 Dio
(@deeo)

Én mindenkinek szeretnék gratulálni, aki végigszenvedte ezt "produktumot", amit a bajnoki címvédő előadott egy Cremonese ellen. Még egyszer leírom, Cremonese.

Szégyen. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.08. 22:36
Jencius
(@jencius)

Hát ez nagyon gáz volt. Vannak játékosok, akik valahogy folyamatosan homályok.

Rebic, Origi, De Ketelare, Ballo Toure...egyszerűen idegen testek a játékban.

Ezt így nem lehet elbírni. De igazából Leao is beállt, mint egy "sztár", de egy rakat volt.

Mondjuk nem is tették oda annyira magukat. Pedig ez a Cremonese elég szerény játékerő volt.

Talán egy kapura lövésük volt, ha jól emlékszem. Hetek óta nem volt igazán jó meccsünk.

Szerintem el is felejthetjük a 4 hely valamelyikét. Tudom, hosszú a szezon, de így nem lesz jövőre BL.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , Jencius
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.08. 22:41
Rakuzan
(@rakuzan)

Na pontosan ez történik, amikor rotálva van. Amikor nem volt, az volt a probléma, tessék, most volt rotálva. Buktunk is két igen fontos pontot a biztos kieső ellen. Hosszú még a szezon, de a nyári átigazolási szezonban valami nagyon félrecsúszott. Egyetlen új igazolás sem jött be eddig és baromi türelmesek vagyunk CDK-val is, de teljesen homály az összes új érkezővel együtt.

Nem is látom sajnos sem az akaratot (Tonali), sem a kirívó tehetséget (Leao) a belga esetében, ami biztató lehetne a jövőre nézve.

Óriási probléma nem történt, de ha egy Cremonese ellen nem lehet pihentetni, akkor mit akarunk elérni a bajnokságban? Nem fog végig bírni a kezdő 11 egy teljes szezont, BL-estül.

Pioli is lassan végre odaszólhatna a játékosoknak a rengeteg dicséret mellett, mert a játék képe valami borzasztó már hónapok óta. A nagy csapatok ellen fel tudja szívni magát a gárda, de valahogy hiányzik idén az az elszántság, ami tavaly végig megvolt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 07:16
spincha
(@spincha)

a kulfoldi sajto tegnap este leginkabb Piolit vette elo es okolta az elmult meccsek miatt, legfokepp tegnap is. Ertetlenul alltak alltak a formacion es a jatekosok pihentetesen is. Az mar tobbszor is elofordult, hogy valami mast probaltunk es ez kudarcba fulladt, mintha akkor a palyan probalnank az egeszet eloszor. De senki nem erti, Leao,Kalulu pihenteteset sem, igy hogy alapbol hianyzott par alapember, megha Leao kritikan aluli is volt beallasa utan. De tobb jatekos formaja, hozzaallasa is kerdeseket vet fel. Azzal nem lehet ervelni egy Cremonese ellen, hogy nem volt Theo vagy Giroud. Kov meccsen csak a 3 pont az elfogadhato, kulonben ugy nez ki kezd tulnoni par jatekos az edzon. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 07:20
Gagacs
(@gagacs)

Lehet itt szidni Piolit, de mikor a "sztár" beáll frissen, és egy kremonéze védő úgy veszi el tőle a labdákat, mintha a szitivel játszanánk, akkor kérem nincs miről beszélni. És ő akar 7-8-9 milliós fizetést? Ezt én is megcsinálom fél millióért évente. Tomori is kb megye 2 szint idén, BalóGyuritól meg a 11 éves fiam is jobban kezeli a labdát. Rebic, Origi, Messiás, Dikaz, mind kuka. Az a szerencsénk, hogy idén talán még szarabb a bajnokság, mint tavaly. Most a napolin kívül nincs kiegyensúlyozott csapat. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 08:22
szucsi82
(@szucsi82)

Itt egyedül Leao akit nem kellett volna pihentetni.

Ez ellen a Cremonese ellen a védelem bármilyen felállásban lehozza kapott gól nélkül.
Inkább elől vannak gondok.Nálam ez az Origi mehetne is a primaverába annyira haszontalan.

Kell egy csatár télen aki padról beállva veszélyes is lehet.

Tegnap semmi lendület, semmi átütőerő nem volt a játékunkban.

Az ami pl meg volt egy Salzburg ellen az sehol nem volt meg azóta a meccseinken.

Nem tudom miért nem lehet úgy kimenni minden meccsre mint azon a meccsen vagy ahogy rangadóinkon is megyünk.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 08:38
Anselmo
(@anselmo)

Én sem Piolit venném elő elsősorban, bár a felelőssége nyilván vitathatatlan a helyzetben. Az elmúlt három meccset borzasztó minőségben tudtuk le a bajnokságban, ez a tegnapi pedig bármelyik random 2015-ös meccsünknek eladható lett volna egy archivált VHS-en... Valóban a nagyobb csapatok ellen még fel tudjuk szívni magunkat, őket "dicsőség" megverni, de a kicsik ellen egy szembe ötlőbb motivációs problémákat lehet látni.  Nyilván ezt csak tetézi, hogy az első és második sor között olyan durva minőségi különbség van, hogy egy erősen rotált csapat még a Cremonese szintű csapatok ellen sem esélyesként lép pályára. De Ketelaere miatt én nagyon aggódóm. Teljesen széthullott fejben a srác, a 32 millió euró kidobott pénznek tűnik, mert elképzelni nem tudom már, hogyan lesz ebből a gyerekből húzóember, aminek szánták. Szegénykém ilyen halvérű mimóza, látszik, hogy nagyon lelkizős alkat, egyszerűen belerokkant ebbe a nyomásba, meg a nyári hercehurcába.   

Szerencsénkre a Napolit leszámítva a vetélytársaknak is megvannak a maguk problémái, így bár a címvédést lassan elengedhetjük, de legalább a BL-indulás MÉG nincs nagy veszélyben (bár hozzátenném, hogy kevésbé ideális esetben egyetlen forduló alatt is le tudunk csúszni az 5. helyre, ha a többiek meccsei úgy alakulnak). Ez van, a Fiorentina ellen nyerni kell. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 09:21
Dio
 Dio
(@deeo)

A Fiorentina elleni bajnokit otthon be kell húzni, hogy legalább olyan szájízzel álljon le az egész, hogy mégse pukkant ki a csapat novemberre.

Utána aztán Pioli és a stáb szépen leülhet agyalni a hosszú szünet után, hogy hogyan lehetne ezt a hektikus görbét végre kisimítani. Azt én nem tudom elfogadni, hogy míg egyik meccsen úgy megyünk mint a tank, csomó gólhelyzettel, a másikon, főleg idegenben, főleg az alsóház ellen, meg mint egy beszari hatodikos osztály, aki csak a biztos tili toli passzokat meri meghúzni. Sűrű a naptár igen, de könyörgöm, ez a dolguk. Nem állhatnak oda úgy, hogy jaj ezeket úgyis megesszük valahogy. A főoldalon a poszt alatt leírtam, hogy milyen idén az idegenbeli szereplésünk, konkrétan pocsék a játékképünk, míg a győztes meccseken is.

A vezetőségnek és Piolinak azt is meg kell érteni és mérlegelni, hogy a nyári igazolásaink miért sültek be eddig ennyire. Akik kaptak lehetőséget: Dest, Origi, CDK eddig botrány. CDK-ról oldalakat lehetne írni, írtunk is, jelenleg ott tart hogy 20 perceket kap max, ahol kétszer ér labdába. Van baj. Dest a Calabria szinttől fényévre van, pedig az a szint sem egy világverő szint. Origi Giroud-val összehasonlíthatatlan, észrevétlen, súlytalan, volt egy jó lövése idén amiből gól lett és ennyi. Ami engem sokkal jobban érdekel, hogy a többiek miért nem kaptak szinte semmit Piolitól. Adli számomra a legnagyobb talány. A felkészülési meccseken teljesen biztatóan pörgött, a meccseken kevésbé, majd már perceket sem kap. Ennyire gyenge lehet edzésen? Thiaw messze sem tűnik olyan rossznak, mint amit a percszámai indokolnak, úgy hogy azért volt bőven meccs ahova be lehetett volna tenni, úgy hogy a védelem idén messze alulteljesít a tavalyi önmagához képest. Vranckx (rosszul vagyok ezektől a leírhatatlan belga nevektől) szintén percekig jutott, érintesei voltak gyakorlatilag.

Ha már az igazolásoknál tartunk, hiú ábrándokat nem kergetek, szinte biztos vagyok benne, hogy télen ez a keret nem fog erősödni.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 09:22
dzsozy
(@Gunz)

Pioli pontosan abban hibázott, hogy kivett két kezdőt (Kalulu, Leao), az amúgy is foghíjas csapatból. Abban hibázott, hogy nem egy megnyert meccsen kezd el kisérletezni. Ahol lehetett volna ott nagyon későn cserélt (Monza, Zagreb, Salzburg). Valóban rotálni kell, de a kezdők kezdjenek és nyomjanak 45-60 percig, majd pihenjenek utána. Ott sem húzott jót, hogy a 3 éve alkalmazott 4231-et, felváltotta 3412-re, mindezt Theo-Leao nélkül, úgy, hogy Messias volt az egyedüli nem poszt idegen a szélen, de neki sem volt támogatása. Na ezért kellett volna Kalulu. 

Pioli ott rontotta el, hogy lecserélte a legmagasabb embert, aki fejpárbajokat nyert mind elől-mind hátul és fenthagyta a formán kívüli, lassabb Kjaert, aki bár nem hibázott, csak ezzel a húzással elvett a csapattól x%-nyi valószínűséget a gólszerzéstől. Pioli ott hibázott, hogy lehozta Origit, aki bár gyatra, de mégis Rebic mellett az egyedüli csatár, aki sokkal fizikálisabb, labdabiztosabb, robbanékonyabb, mint Rebic. Feltette azt a CDK-t, akitől egyik jóérzésű szurkoló sem vár már semmit, mert nem mutatott semmit. Ott hibázott, hogy ha látja, hogy nem megy a csapatnak és elcseszte a felállást, majd korrigálta azt a 60. percben, de nem jött az eredmény és látja, hogy a Cremonese semmiféle veszélyt nem jelent a kapura, akkor feltesz egy támadó/jól fejelő játékost egy védő kárára (Kjaer). Hol volt Pobega/Adli, akik legalább magassági fölényt tudtak volna kiharcolni? 

Félreértés ne essék, szerintem ezekkel a változtatásokkal sem lett volna meg a meccs, de az én nézetemben ezek mind olyan reakciók lettek volna, amivel valóban növelni lehet a gólszerzési esélyeket. (pontrúgás/lecsorgó labdák az ívelések után) Na és mindezeknek az elmaradása mind Pioli sara, nem a játékosoké.

 

Amúgy a Cremonese bántóan gyengén focizott, és a Milan végig dominálta a meccset. Csak sajnos ez sem gólhelyzetekben, sem gólokban, de még kidolgozott akciókban sem mutatkozott meg. 

Mondjuk érthetetlen, hogy szinte ellenféltől függetlenül bárki kerül ziccerbe kb 8-ból 1 megy be mostanában. 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 12:55
Gagacs
(@gagacs)

Ezt a kremonézét (ahogy szokták mondani) edző nélkül is be kellett volna darálni. Már ha tényleg jobb játékosaink vannak, mint nekik. De szerintem sajnos vagy 5 emberünk is hasonló szintet képvisel, kezdem azt érezni én is. Mert van pár ismerős aki megye 2-be tenné be max Rebicet, stb, de eddig mindig ellenkeztem vele. BalóGyurira meg tényleg kár szót vesztegetni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 13:56
HegyalJani
(@hegyaljani)

Néhány "szurkolótárs" le ment NSO színvonalra, ami számomra kicsit bicskanyitogató..

Tény, hogy az utolsó 3 bajnoki nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna.. Én sem vagyok boldog, engem is bosszant, hogy így alakultak a dolgok.. Három verhető ellenfél ellen szereztünk négy pontot.. Az nem sok, de legalább kevés..

Ennek hatására szintén néhány magát szurkolónak nevező egyén el kezdte mantrázni azt, hogy minden szar.. Szar Pioli, szar a vezetőség, szarok a játékosok, szar a játék, szar minden..

Úgy gondolom, hogy kb. most vagyunk a helyünkön.. A tavalyi év hatalmas meglepetés volt, mi szurkolók sem számítottunk rá, hogy bajnokok leszünk, pláne látva az akkor utolsó 10 meccsünket..

Most év végére ott leszünk a 2.-3. helyen, ami lehet mondani tejesen reális.. Rásadásul tovább jutottunk a BL-ben is, ahol a Spurs ellen simán van 50% esélyünk.. (és ez most nem a vagy továbbjutunk, vagy nem 50% 😀 )

Mint kiderült az új igazolásokkal (eddig) nem erősödtünk, volt bőven sérülés is, és ugye itt van ez a képtelen időpontban megrendezett szájba baxxot VB is, amire szinte mindenki panaszkodik..

Korai még beszélni arról mi lesz a bajnokság végéig, teljesen felesleges temetni és szarozni mindent, és mindenkit.. Rengeteg meccs van még hátra és ha a bajnokság végére ott leszünk a négy között én elégedett leszek..

A végére egy (számomra) érdekes adat.

A Napoli az utolsó három meccsén (bajnoki) összesen: 43 kapura lövés, ebből 15 talált kaput, amiből 8 gól született..

A Milan az utolsó három meccsén (bajnoki) összesen: 51 kapura lövés, ebből 21 talált kaput, amiből 3 (!!!) gól született..

Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy leszűrjük, a helyzetkihasználás miatt tartunk ott, ahol.. Ezt pedig én továbbra is a mentális fáradtság számlájára írom.. Nem a hozzá állás, nem a leszarom mentalitás, nem a nagyképűség számlájára!

 

Egy időre kerülni fogom az oldalt, mert ez a "Minden és Mindenki szar" mentalitás néhány szurkoló részéről engem rohadtul bosszant.

Köszöntem!

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 18:54
Gagacs
(@gagacs)

Jani! Ne haragudj, de miben fáradtak ki mentálisan? Origi a 399 perc játékban, vagy Rebic a 422-ben? Dikaz-CDK 600-600 perc kb, Giroud 680. 
Kvaratskhelia 880, Lozano 660, Oshimen 815... Folytassam?
Köszönöm. 😀 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 20:09
milandrukker
(@milandrukker)

@hegyaljani Ha azt vesszuk alapul, hogy milyen teljesitmenyt nyujtottunk eddig, akkor nagyon elokelo helyen allunk es szerintem meg sok pontot is gyujtottunk 🙂

Ami a nagyobb baj, hogy ha nem is fociztuk le a Napolit, de sokkal jobbak voltunk naluk. Tehat kepesek vagyunk nagyon massziv es dominans focira a ligan belul a jelenleg messze legjobb csapat ellen, ugyanakkor a kisebb csapatok ellen lovesunk sincs, hogy mit kene csinalni (meg csak dominalni sem tudunk, nem tudjuk kontrollalni a meccset). Se akaras, se lenduletes beindulasok, se kenyszeritok, semmi. Varunk arra, hogy talaljunk egy golt vagy hogy valaki egyenileg csinaljon valamit. A Spezia ellen tudtunk menni egy felidon keresztul, aztan leultunk es produkaltunk egy okadek masodik feldiot, kb 3 kapuralovessel.

Egyre tobb meccs fog ezek miatt elmenni, nem lehet arra alapozni, hogy az utolso 30 perc eleg lesz. Plane, ha addigra mar hatranyban is leszunk. Sulyos felfogasbeli problemak vannak.

A hozzászólás módosítva: 1 év telt el , milandrukker
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 21:57
Oldal 1 / 2