2022-08-30 Sassuolo...
 

2022-08-30 Sassuolo-Milan

Oldal 2 / 2
 
Rakuzan
(@rakuzan)

Amennyire sima volt a Bologna elleni, ez annyira nyögvenyelős, gyenge, ötlettelen volt. Felesleges bárkit is egyenként kiemelni, ez kompletten semmit nem ért. Most már nem nyilatkozhatja kifele sem azt Pioli, hogy jó volt-jó volt, de van hova fejlődni. Oda kell szólni a játékosoknak, hogy kicsit felébredjenek, elkezdődött a szezon.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.31. 08:43
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

Ez sajnos eléggé fékezett habzású produkció volt, minden tekintetben. A fő problémákat már többen érintették, nem kívánom megismételni, támadásban Pobega abszolút lassúnak látszik, fejben és sebességben is, Diaz gyakorlatilag eredményesen bújócskázott, Florenzi is megmutatta, hogy eddig miért nem került a kezdőbe (ettől függetlenül ő legalább képes a tartós jó/jobb teljesítményre, reméljük minél hamarabb visszatér), Sale pedig Sale, ő így kb. ennyit tud.

A rotálásra később is szükség lesz, a jelen helyzetben pedig vissza is ütött, de őszintén szólva olyan sok variációs lehetőség eleve nem áll az edző rendelkezésére. Pobega nem elég jó a középpályára (Vranckx-nak meg, ha jön, nyilván kell idő) Adlit még nem meri betenni, Diaz inkább cserének lenne jó (néha annak sem), a csatárok Giroud kivételével kiestek (Lazetic egyáltalán fog játszani valaha?), Messias meg Sale esetében meg elég a pénzfeldobás. 

Magyarán a kezdő valóban nem nézett ki jól előzetesen, de még ezzel együtt is jobban kellett volna játszani. Az megint más kérdés, hogy ha Tonali, Kalulu vagy épp CDK pihent is kicsit, még pár ilyen meccs, és lehet aggódni Giruod vagy Leao edzettségi állapota miatt is.

Erőt lehet meríteni viszont abból, hogy az elmúlt években ugyanez volt a helyzet, és mégis sikerült eredményt elérni, csak az ember szeretne mindig tökéletes, vagy ahhoz hasonló teljesítményt (vagy fejlődést) látni a pályán.  

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.31. 09:19
rossonero01
(@rossonero01)

Nagyon nem jött be ez a rotálás. Pontokat is vesztettünk, a kulcsembereink sem tudtak pihenni.

Viszont még így is ott volt Leao lábában 2x Giroudéban meg 1x a gól. Kapuval szemben álltak, és vagy a szögletzászlót találták el, vagy lyukat rúgtak. Na mindegy, a kihagyott Sass tizit látva az 1 pont itt és a bajnokság ezen korai szakaszában még elfogadható, csakúgy mint Bergamoban.

Viszont elég rossz elôjelekkel megyünk neki a derbynek. Akitôl bármit is lehetne várni elôl (Leao, Giroud) azok már most sem frissek, akiknek meg helyettük kellene beugrani (Rebic, Origi) azok meg sérülésbôl jönnek vissza, ha egyáltalán visszatérnek hétvégéig.. Bennacer is sokat robotolt tegnap is, rá és Tonalira nagyon kell vigyáznunk, mert Kruninho kivételével nincs megfelelô alternativánk oda.
Messias és Sale-tôl már tényleg csak annyit várok, hogy segítsenek be védekezni. A támadásra teljesen felesleges erôt pazarolniuk..ami ne megy ugye azt kár erôltetni.

CDK is és Adli is még idegenül mozog a csapatban, de feléjük türelem kell még.

Az internek ilyen szempontból legalább a bajnoki sorsolása szerencsésebb. Egy Cremonese otthon azért jóval szerényebb ellenfél mint egy Sass idegenben. Ôk tudtak pihentetni és azt mondom, hogy bár egy derbyn minden lehet, mégis ôket tartom egy kicsivel esélyesebbnek. Még lokaki kiválásával is.

Persze sokat számít, hogy melyik arcunkat fogjuk mutatni, és szerencsére az interre is egy kellemes BL meccs vár majd. A színvonal nem hiszem hogy az eget fogja verdesni. 
Egy X-et mindenképpen várok a csapattól, ez minden esetben minimum elvárás az inter ellen. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.31. 10:00
hodyzoli
(@hodyzoli)

Sajnos a minőség hiányzott most, de ez ennyi csereemberrel nem túlságosan meglepő (ismerve a kispadunk minőségét). Diaz semmilyen nem volt (de legalább így nem is hibázott sokat 😀 ), Pobega akart, de nagyon nem ez a szint (egy olasz közép- vagy kiscsapat ahová nem kell a sebesség védekezésnél még jó lehetne neki, de az valami elképesztő volt hogy teljes lendületből futott és a kocogó játékosokat nem tudta utolérni), Alexis meg..., úristen..., jaaaaj..., fájt amit művelt. Florenzi kicsit rozsdás volt, de látszik hogy sokkal jobb futballista mint Calabria, kár hogy megsérült. Kjaer nem volt rossz, ha nekünk kell majd bekkelni akkor igenis hasznos lehet még, viszont nagyon látszódott rajta a kihagyás, minden megoldással csak a biztosra ment és csak rugdosta ki a labdákat a lelátóra ellentétben a szokásos kezdőinktől, akik többnyire meg szokták játszani a játékszert. De azt gondolom rá lehet a bekerült cserék közül a legkevesebb panasz.

Van ilyen, volt ilyen és lesz is ilyen. Ez van, 1 gólos meccs volt, a Sassuolo közelebb volt ehhez az egy gólhoz, de Maignan tett róla hogy azért szerezzünk egy pontot (imádom az embert, a higgadtságát, ahogy a pályán vezeti/irányítja a társakat, nálam Ő a tényleges csk).

Meglátjuk, ha ez volt az ára hogy legyőzzük az Inter-t, ám legyen. A nagy mérkőzéseken azért tavaly rendre jobbak voltunk. Lehetnék előre pesszimista (lássuk be lenne mire), de én inkább bizakodom és drukkolok. Végülis valami ilyesmi egy szurkoló dolga, minek üljek le úgy a tv elé, hogy "na most meg leszünk rakva" :).

Ha viszont ott nem nyerünk vagy ha nem nyújtunk olyan teljesítményt, ami indokolná ezt a nagy pihentetést, akkor ez igenis Pioli sara lesz. Csúnya dolog a matematika néha, de 3+0>1+1-nél... Gondolom nem kell magyaráznom mire gondolok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.31. 14:14
Anselmo
(@anselmo)

e@hodyzoli Világos, mint a nap, azt hiszem 😀 . Szerintem jól összefoglaltad.

Egy picit más: a Roback-transzfer kapcsán és a tegnapi mérkőzés kezdőjét, cseréit látva érlelődött bennem egy gondolat, amit korábban már elkezdtem kifejteni, de egyre jobban bánt.

PRIMAVERA. Elképesztően kínos, amit hosszú évek óta az utánpótlás terén művelünk. A klub anyagi helyzete finoman szólva is szegényes, a jól megcélzott fő pillérek mellett viszont folyamatosan lutri igazolásokkal próbáljuk betömni a lyukakat, csereposztokat, amelyek nagyon rossz hatásfokkal működnek összességében. Tegnap éppen ennek a levét ittuk meg: rotálni kellett, és nem volt kihez nyúlni, mert a rengeteg befuccsolt olcsó igazolás, meg kölcsön egyike sem ütötte meg azt a szintet, amit kellett volna. Eközben egy ilyen tradíciókkal rendelkező klub Primavera csapata évek óta a kiesés ellen küzd, vagy éppen a másodosztályban vitézkedik. Oda is rengeteg külföldi érkezik évről-évre (nem is olyan kevés pénzért), mégis tragikusak az eredmények, hiába az edzőcserék, és senki fiának esélye nincs bekerülni a felnőtt csapatba. 

Az utánpótlásunkból kikerülő játékosok döntő többsége még a Serie B-ben sem képes megragadni, örülhetnek, ha a harmadosztályban jut valami. Akik húzónevek voltak az utóbbi években, vagy elkerültek a süllyesztőbe (Roback, Capanni, Djaló, Michelis), Di Gesú a Serie C-ben kapott valami szerződést, Maldini a Speziának lett kölcsönadva, hogy ott se játsszon, Colombo meg szintén nem tart sehová, a tavalyi gólkirály Nasti a Cosenzáig jutott, ahol még perceket sem kapott eddig, Brescianini sem sokkal többet. Bosisio a Bari játékosa lett, de ott is csak a padot koptatja. Még ehhez a szinthez is kevesek. Azért ha megnézzük a vetélytársakat: a Juventusnál Miretti a felnőtt szinten is pofásan fest, Rovella és Fagioli szintén ígéretesek. Az Internél Cesare Casadei játékjogáért úgy fizetett nekik a Chelsea közel 20 millió eurót, hogy a srác még pályára sem lépett a felnőttek között! És persze onnan került ki a már olasz válogatott Gnonto, Pinamonti, az már más kérdés, hogy az Inter tudatosan pénzt csinál minden ifistájából, de hát ez is egy stratégia, amit mi így nem tudunk alkalmazni. Sem pénzt csinálni nem tudunk a fiatalokból, sem a csapatot erősíteni velük, vagy akár az UEFA-listák miatt a keretet feltölteni általuk. E helyett a világ négy sarkából érkezik 10-12 igazolás oda minden évben, akik a klubhoz sem kötődnek igazán, de amúgy sem lesz belőlük semmi. 

Nagyon üdvös lenne, ha a menedzsment végre komolyabb energiát fektetne ebbe a mostohagyerekként kezelt részlegbe, amit Primaverának neveznek. Nagyon sok pénzt lehetne spórolni és szerezni is általa, és a klub identitásának is jobbat tenne, mint hozni nyaranta féltucat 3-9 milliós igazolást, akiknek a 80-90%-a a végén olyan is, és csakhamar kereshetünk nekik új "otthont". 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.31. 15:05
Rakuzan
(@rakuzan)

@anselmo Van igazság alapja annak, amit mondasz, azonban mindig hozzá kell tenni, hogy gyalázatos az egész jelenlegi olasz utánpótlás. Hoztál 1-2 kirívó példát, de egyáltalán nem jellemző továbbra sem, hogy egy olasz klub kinevel, majd beépít egy játékost a saját csapatába. Ez nem csak nálunk probléma, hanem országos szinten. Én ezért nem tudom felróni a menedzsmentnek ezt a hiányosságot.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.09.01. 08:54
tupi reacted
Oldal 2 / 2