2022-08-27 Milan-Bo...
 

2022-08-27 Milan-Bologna

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan ma este a Bologna együttesét fogadja a San Siróban több mint 70 ezer néző előtt az olasz bajnokság 3. fordulójában. A piros-feketék az előző játéknapon 1-1-es döntetlent játszottak az Atalantával, míg a bolognaiak szintén ikszeltek a Veronával. Az összecsapás ma 20:45-kor kezdődik és a Sport 2 élőben közvetíti. Forza Milan! 🟥⬛

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.08.27. 09:39
Anselmo
(@anselmo)

Tegnap meg is mutatkozott, hogy a riválisok "frenetikus" kezdése mennyire ellenfélfüggő is volt valójában. Az Inter tükörsimán kikapott Romában. Ma Juventus-Roma is lesz, és a Napolira sem vár könnyű ellenfél kivételesen. Nekünk viszont nyerni kéne, otthon ezt a harmatos Bolognát nem megverni hatalmas bűn lenne. De hát elvben minden adott a sikerhez, csak ezt aprópénzre kell váltani.

Erődemonstrációt és Leaotól 8 milliós fizetésre meltó futballt várok. 

A hozzászólás módosítva: 2 év telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.27. 10:14
Lacinho
(@lacinho)

Igen a forduló akár kedvezhet is. Ezt a meccset nyerni kell mert utána sassoulu +inter... Most kell minél többet öaszekuporgatni a pontokból mert jön a BL 2hét múlva meg a sok hétközi meccs. Nekem mondjuk van egy olyan érzésem hogy mi jobban fogjuk bírni mint az inter meg a Juve... Ma meg inkább a Juve ellen nyerjen a roma.Tőlük nem tartok a bajnoki cimmel kapcsolatban. Az utóbbi időkben nem jelentett gondot a Bologna, reméljük ma sem fog. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.27. 12:09
Anselmo
(@anselmo)

@lacinho Mióta az ikonokusnak nevezhető Di Vaio - Valiani kettős már nem szívatott többé orrba-szájba minket, azóta nem tartok a Bolognától. Úgy igazából nem, tényleg. Ez 2008-ban volt, az első fordulóban. Azóta kettős emberhátrányból is csaptuk őket, meg kiütéssel, meg csatár nélkül, meg Hamvazószerdán is. Ha ma nem nyerünk, akkor az valami kongói-haiti mágia lesz, amit Lukaku anyja küldött ránk. Másképp nehezen tudom elképzelni, hogy a Bologna komoly vizet zavar, hiszen nekünk még egy Radu sem lesz a pályán.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.27. 14:52
Dio
 Dio
(@deeo)

Rohadt egy ünneprontó proli leszek, bocsi előre is.. De egyszerűen fáj nézni Calabria szerencsétlenkedését, miközben ott van a padon egy Florenzi sokkal jobb képességekkel. Így hogy rajta van a C még inkább be van oda betonozva. Alexisszal kiegészülve a jobb oldallal egyszerűen vallatni lehetett volna az utolsó negyedórában. Értem hogy már meg volt nyerve meccs meg ilyenek, de attól lehetett volna egy jó megoldása kettőjüknek. Na mindegy, izgalmak nélküli három pont, ez a lényeg. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.27. 22:48
Anselmo
(@anselmo)

@deeo : Én meg folytatom :D. Ennél a Thiaw srácnál, akit folyamatosan rommá aláznak a Bundesligában, nem találtak jobbat bölcs vezéreink? Totál homály a srác, egy 4 meccsen 11 gólt kapó kiesőjelölt csapat pillére... ez legyen a legnagyobb bajunk, de ilyen erővel Gabbia bőven maradhatott volna ingyen is...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.28. 07:33
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo És ha Gabbia esetleg nem akart már tovább padozni, hanem Ő kérte hogy engedjék el egy olyan helyre, ahol végre pályára is kerül normális ideig? Akkor is itt tartod?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.28. 09:17
szucsi82
(@szucsi82)

Én meg örülök a tegnapi győzelemnek.És örülök annak is ha vannak is hiányosságaink azért csak tud győzni ez a csapat és tudnak egymásért játszani.Szinte a legtöbb kezdőnek meg van a cseréje is így mondhatni ,hogy nem csak kezdőnk van mint sok másik csapatnak hanem azért van egy padunk ahonnan könnyen lehet cserélni.Remélem a szezonban elkerülük majd a sérülések a csapatot.

Egyébként sok transfert én sem értek úgy mint anno Lazeticet meg most ezt a srácot de lehetne még sorolni de igazából semmit sem tudunk a bosszankodáson kívül tenni.

Forza Milan

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.28. 09:24
hodyzoli
(@hodyzoli)

@deeo Maximálisan egyetértek. Messias-tól és Alexis-től tudjuk hogy ennyit kapunk, de Calabria fél éve teljes homály. 10 meccsenként van egy jó beadása (belövi középre és éppen véletlenül embert talál), de ez még legyen oké (nem az, de mondjuk). Viszont kapu előtt totál homály (Lásd Udinese ellen üres kapu helyett lyukat rúgott, szerencséjére a védő utána eltalálta, vagy tegnap Leao lekészítésénél ahogy telibe verte a kapust), de mondjuk legyen ez is olyan amit nem várhatunk el egy jobbhátvédtől (persze Florenzi azért valahogy ebben is magabiztosabb és Theo is feltalálja magát a kapu előtt). De ami igazán nagy baj, hogy rendre az Ő oldaláról szívunk, mert csak az nem veri meg egy-egyben aki nem akarja. És sajnos ez fél éve már rendszeres jelenség, nem arról van szó hogy a sérülése után kell neki még pár mérkőzés belerázódni. Lehet a fejének is jót tenne egy kis padozás, ha Diaz és Rebic egy nagyon jó meccs után egy gyengébb miatt kikerült, akkor fél év homály legyen már elég, pláne ha jobb képességű ember ül mögötte a padon.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.28. 09:26
hodyzoli
(@hodyzoli)

Meccsről is legyen szó. 🙂 Lehoztuk mint egy nagy csapat, hátul a védelem Calabriát leszámítva nagyon jó volt (azért egy 11-es elmaradt a Bologna-nak ezt tegyük hozzá, ha már folyamatosan megy itt a bírózás és hogy mindig ellenünk fújnak, Tomori elkésett akkor és lábat talált), kp is jól szűrt, viszont előre játékban Tonali és Bennacer sem volt az igazi. Giroud nagyot küzdött, CdK meg-megvillant (a Kalulunak adott labda zseniális volt, első gólt meg 99%-ban neki köszönhetjük) viszont még a 90 perces Serie A ritmust szoknia kell. Leao nálam a meccs legjobbja, továbbra sem szeretem a testbeszédét, de attól még zseni a gyerek HA akar és megy neki. Messias borzalom volt, fáj nézni hogy egy brazil játékosnál ennyire sír a labda, szerencséjére Alexis sincs előtte focitudásban, bár Alexis véleményem szerint ideális csereember (nagy energiát ad bele és védekezésben ég és föld a különbség a belga javára), csak ne Messias cseréje legyen... Adli akart, de nagyon érződött rajta hogy "meg akarja mutatni", mindig a rizikós megoldást választotta hátha összejön neki is egy CdK féle passz, csak éppen ebből most csak labdaeladás lett. Pobega nekem még mindig szörnyen lassúnak tűnik és továbbra sem védekező kp, így meg mindig légüres térben mozgott. Nem véletlenül nem maradt eddig sem a csapatnál, egyszerűen nincs helye a rendszerben, mert Ő tipikusan box-to-box középső középpályás, ami az egy szem formációnkban NINCS. FB Toure szintén akart/küzdött, de kb. mint Messias, futni tud csak a labda zavarja nagyon a rohangálás közben. Gabbia megoldotta amit kellett, olyankor amikor már csak az eredményt tartjuk Ő tökéletesen elég, mert már nem labdabirtoklás/letámadás van, hanem statikus védekezés, arra pedig hasznos tud lenni a fejjátéka miatt. Ha tényleg cseréljük a németre, akkor lehet úgy gondolkodnak hogy Kalulu-Tomori mellé inkább kell a német, hogy legyen egy hasonló stílusú gyorsabb középhátvéd a padon, statikus belső védőnek meg ott van Kjaer.

Ahogy kezdtem, egy rém gyenge csapat ellen hoztunk egy nagy csapattól elvárható 50-60%-os erőbedobásos sima győzelmet. Ami fájó hogy a cserék után teljesen szétesett a csapat játéka, lehet egy formáció váltás sem ártott volna a cserékkel, mert a kp közepe iszonyat instabil lett Adlival és Pobegával. Lehet velük a sokat szidott 4-3-3 jobb lett volna, Tonali középen kicsit mélyebbről irányít és szűr, Pobega ill. Adli előtte meg inkább középső középpályást játszana és nem védekező ill. irányító kp-t.

A hozzászólás módosítva: 2 év telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.28. 09:46
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Akkor meg vegyünk valami értelmes embert, hozzunk fel valakit az ifiből, aki elücsörög 4. számú védőként, vagy egy fiatal olaszt, hátha marad valami itáliai identitása is a csapatnak. De egy ilyen igazolásra elszórni 6 milliót, teljesen értelmetlen, mikor amúgy is üres a kassza. Persze igaza van Szucsinak, csak bosszankodni lehet rajta, azt meg minek ugye. 

Azért majd én is írok valamit a meccsről is, ha már topicnál vagyunk :D. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.28. 10:03
milanmisi
(@milanmisi)

Az előttem való hozzászólok nagyjából jól látták a mérkőzést én csak azt szeretném még hozzá tenni , hogy mi a fenének erőltetjük azt sok hosszú előre lőtt labdákat aminek én semmi hasznát nem látom , pl. az Atalanta ellen egy sem jött be itt a Bologna ellen is majdnem semmi , szerintem sokkal jobb lenne ha gyors labda kihozatallal próbálkoznánk ! És még egy dolog ami nekem nem tetszik a kapusunk sokkal többet van játékban mint akármelyik mezőnyjátékos !

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.28. 10:21
R66
 R66
(@r66)

Sok karaktert szerintem nem érdemes pazarolni a meccsre. Bajnokhoz méltóan annyit adtak ki a srácok, amennyi okvetlenül kellett. CDK talán még néha csiszolatlan, de ez mérkőzésről mérkőzésre jobb lesz majd úgyis. Szinte már el is felejtettem, milyen az, amikor van egy igazi fazonszabász is a csapatban. Bele sem merek gondolni, hogy milyen támadógépezetünk lehetne, ha ők Leaoval összeérnek és még egy értelmes szélsőt is találnánk a jobb oldalra. (Messias és Sale sajnos ketten együtt sem tesznek ki egy felet)

Ami számomra még borzasztóan tetszik, az Kalulu játéka. A srác nem a legerősebb, nem a legmagasabb, viszont szerintem átlagon felüli a játékintelligenciája és ezzel bőven kompenzálja a fizikai adottságait. Az a higgadtság és elegancia, ami sugárzik róla már ennyi idősen, számomra hihetetlen. Cseppet sem bánom, hogy nem jött ide Botman. Remélem ilyen ütemben fejlődik tovább a srác.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.28. 10:24
Anselmo
(@anselmo)

Szóval a meccsről.

Úgy hoztuk le, ahogy előtte kb vártam, erődemonstráló verés nem lett belőle, de csak azért, mert ahogy hodyzoli írta is, a cserék után bantóan szétesett a játékunk. Persze jön a hétközi, teljesen értelmetlen lett volna széthajtani az istrángot, miközben félgőzzel is zsebben a meccs. De hatalmas a minőségbeli különbség az első és második sorunk között. Kivéve a jobb szélső posztját, mert ott nem........ 

Ezt a meccset így kellett hozni, percig nem volt kérdés semmi, csak a gólkülönbség. De a BL-re legalább két szintet ugrani kell majd, mert ez a szertelen, csapongó, pazarló játék oda édeskevés lesz. Rengeteg volt a rossz passz, eladott labda, Calabria különösen suta volt, de a többiek is nagyon pontatlanok voltak sokszor. Persze nem kétlem, hogy egy BL meccsre egészen más attitűddel és megközelítéssel mennek majd neki a srácok, és kihozzák a legtöbbet magukból. De sajnos a Serie A színvonalát erősen beárazza, hogy ilyen rossz statok mellett is tükörsimán lehet nyerni. Valóban igaz, hogy a TOP8 csapat nagyon durván ellépni látszik a mezőny másik felétől, akik lassan csak statisztálni jók, másra nem. Ez hosszú távon nem tesz jót a nagyobbaknak sem, és a liga marketingértékének sem. 3 forduló után a három újonc összesen 0 ponttal áll a tabella utolsó három helyén. Ez elég árulkodó sajnos. 

De a lényeg, hogy egyre stabilabban hozzuk, amit kell egy-egy ilyen meccsen, és nagyon üdítő úgy leülni a tv elé végre, hogy szinte minden meccsen abszolút esélyesként lépünk pályára és ehhez méltóan is játszunk!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.28. 10:24
Lacinho
(@lacinho)

Nekem nincs bajom a német gyerekkel. Láttuk hogy az előző vezetők kikre szórták a rengeteg pénzt... Nem jött be sem Caldara Higuaín bonucci biglia stb... Ellenben Maldiniék bárkit vettek vagy bevált. Lásd Theo Kalulu Florenzi vagy hozta amit ár érték arányban várni lehetett tőle. Pl :ballo T. Vagy Messias... Ők nem kezdőnek érkeztek és nem buktak rajtuk 20+milliot. Ez a gyerek is lehet beválik de lehet nem akkor még mindig el lehet adni pár milláért... Szerintem inkább legyen padon mint hogy ne igazoljunk.Erre jut ez van... 

Adli is a Full kieső bordeauxbol jött bennacer is empolibol de Kalulu se játszott csak a Lyon B Ben... Lehet sok gólt kapnak de lehet többet kapnának ha nem ő lenne ott... Bízom Maldiniékben egy probát megér. 

A hozzászólás módosítva: 2 év telt el , Lacinho
VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.28. 13:50
Oldal 1 / 2