2022-08-30 Sassuolo...
 

2022-08-30 Sassuolo-Milan

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

MATCHDAY! A Milan ma kora este a Sassuolo otthonában lép pályára az olasz bajnokság hétközi fordulójának nyitómeccsén. A piros-feketék a hétvégén egy Bologna elleni 2-0-s győzelemmel hangoltak a mai összecsapásra, míg a Sassuolo 2-2-es döntetlent játszott a Speziával. Az összecsapás 18:30-kor kezdődik a Mapei Stadionban, Reggio Emiliában és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.08.30. 07:47
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Folytatódna a 2éve tartó álom, ha a héten 4-6 pontot szerezne a csapat. Utána jönne egy kicsit pihentetőbb 1-2 hét.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 08:11
hodyzoli
(@hodyzoli)
Írta:: @rossoneri1978

Folytatódna a 2éve tartó álom, ha a héten 4-6 pontot szerezne a csapat. Utána jönne egy kicsit pihentetőbb 1-2 hét.

4-6 pont? Szóval úgy érzed necces lesz a mai mérkőzés és akár pontot is veszíthetünk? 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 08:56
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@hodyzoli 

ha egy mai x árán behúzzuk a derbyt, ám legyen:-)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 13:12
ACM_GRA
(@acm_gra)

Nagyszerű lenne ismét nyerni, azonban tudom hogy a Sassuolo mennyire kellemetlen ellenfél. Könnyű nem lesz, abban biztos vagyok. Remek lenne a lehetőségeket kihasználni, mert lesznek szerintem. Pláne Giroud előtt. Kíváncsi leszek a jobb oldalra is ezennel. Lesz-e vajon változtatás? Vagy Alexis kap lehetőséget? Este mindenesetre kiderül. 

A derbivel együtt egyébként nyomban aláírnék 4 pontot. 🙂 (a 6 lenne az igazi, de jómagam a 4-nek is bőven örülnék.)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 13:21
Anselmo
(@anselmo)

Ha nehéz lesz, akkor maximum azért, mert a lehetőségeink nagyon beszűkültek elöl az újabb sérülésekkel. Azért nagyon gáz, hogy van három csatárunk, akik közül Ibrahimovic és Origi egyfolytában sérült, és a 36 éves Giroud-nak kell játszania minden meccsen. Rebic is folyamatosan sérült évek óta, így lényegében Leaonak sincs érdemi tehermentesítése, a jobb szél pedig ab ovo halott minálunk. Egyébként ez ellen a kiherélt Sassuolo ellen kár lenne pontot veszíteni, mert őket még a harmatos Juventus is 3 góllal verte. Pobega sem egy plusz pont ma, rettentően bizonytalan, lassú, pontatlan, abszolút nem Milan szint, még a banter érában sem lett volna elég a kezdőbe, ma pedig egyenesen botrányos, hogy ő az első számú csere Bennacer (most akkor angol fonetikával) és Tonali helyére. Rotálni persze kell, főleg egy ilyen szezon során. 

Nagyon ambivalens számomra a klub átigazolási politikája. Egyfelől sokat tudom dicsérni a jó választásokat és ár-érték arányú igazolásokat, Maldini és Massara jó érzékkel építették fel a csapat magját. De éppen a pénztelenség miatt elég sok a kényszerigazolás, a "gamblerkedés" is, amelyek később gondokat okoznak. Duarte, Hauge, Lazetic, Messias, Saelemaekers, Ballo-Touré, Bakayoko, mind a Maldini-éra igazolásai már, akárcsak a most visszahozott Pobega, vagy a tudottan sérülten vásárolt Origi, és bár relatíve olcsók voltak, de igen sok volt a mellényúlás is, és nekik nagyon kevés hasznukat veszi a csapat és Pioli is. Persze kijött egy Kalulu is, de azért elmondhatjuk, hogy olcsó húsnak a legtöbbször olcsónak bizonyult a leve is, és a filléres igazolásainkból csak nagyon kevés tudott valóban értéket teremteni később. És persze a rengeteg ingyen elvesztett játékos sem a pozitívumok listájára való. Annál is inkább becsülendő az elért státuszunk, az eredményeink, hogy szerintem az átigazolási politikánk és szerződés-menedzsment tekintetében kifejezetten sok hibát is vétünk. Szerencsére szinte sosem nagyokat, és ennek is köszönhető a folyamatos épülés, fejlődés. Egy-két tranzakciót leszámítva minimális kockázatokat vállalunk csupán, gyenge hatásfok mellett. De utóbb ezekből nem annyira fájdalmas és nehéz kihátrálni, mint egy Caldara/Bonucci, Piatek, Paquetá üzletből volt, így a stratégia végső soron jól működik. 

De én nagyon tudnám értékelni, hogy ha egyszer már nincs pénzünk, akkor az ilyen gyenge hatásfokú 4-10 milliós bizonytalan kimenetelű igazolások vagy kölcsönök helyett (mint ami most Thiaw és Vranckx is lesz) elkezdenénk a Primavera masszív fejlesztését és ezeket a "lyukakat" inkább saját nevelésű játékosokkal töltenénk be. Ez spórolást is jelentene, belőlük pénzt is lehet csinálni, és az identitást is lehetne erősíteni velük. Az utánpótlásba fektetett pénz nem is FFP-releváns, szóval nem igazán értem, miért nem a kézenfekvőt választjuk. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 16:30
Dio
 Dio
(@deeo)

Beigazolódott a kezdőt látva a félelem, miszerint ezzel a 11-el nem fogunk tudni kreatív játékot játszani, és könyörgünk a félidőben cseréért. Ez konkrétan nulla amit előadunk, egy darab jó megoldás nélkül.

Saelaeleírthatatlanmaekers újfent felteszi a kérdést, hogy egy ilyen kaliberű játékos hogy lehet egyáltalán olasz bajnok és miért nem a Genk 2-ben koptatja a füvet. Botrány. De Pobegával is csak sűrűbben vagyunk, többen nem. Örüljünk hogy nem vagyunk hátrányban.

Ennél bizony jóval több kéne. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 19:17
Anselmo
(@anselmo)

Sajnos ez így van, igen. Mínusz háromban vagyunk, mert amit Saelemaekers, Pobega és Diaz ma megint művel, az a legalja tényleg. A spanyolon ott volt a Harry Potteres láthatatlanná tévő köpeny, a belga hozza a szokásos sete-suta aszfaltgyerek stílust, Pobega meg egy birodalmi lépegető kecsességével és gyorsaságával hasít. Ez így nem megy. A padról sem sokan tudnak most jönni, De Ketelaere biztosan fog, meg Messias is, de utóbbival nem tudom, hogy nyerünk-e bármit is. Adli pedig a Bologna ellen azért nem fogott meg annyira, csatár meg nincs is a padon egyáltalán. Spóroltunk néhány kezdőnek egy félidőt, erre volt ez jó. 

 

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 19:26
Dio
 Dio
(@deeo)

Maignannak pacsi, a többiek karaktert sem érdemelnek. Ennyire gyenge és borzasztó meccsel rég kényeztettek minket a fiúk, elszoktunk ettől. A beadásaink Abate legsötétebb időszakait idézték, jó Istenem. Mindenkinek elismerésem akik ezt végig tudták nézni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 20:29
kissheva
(@kissheva)

Félelmetes, hogy még mindig le tudunk játszani úgy egy meccset, hogy igazi gólhelyzetünk sincs. 0 kreativitás volt ma a játékunkban.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 20:44
Lacinho
(@lacinho)

Az a durva hogy a nagyszerű kommentátor azt mondta a 70.percben : "meglepetés lenne ha a Milan nem rugna gólt... " Hát reggelig se ... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 20:47
23Dexter
(@23dexter)

Itt most nem igazán értettem Piolit, hogy az utolsó 20 perctől mit várt. Ha Giroud nem bírta a 90 percet és kényszerből cserélte le, akkor betolhatta volna mondjuk Leaot középre, mert így gyakorlatilag úgy játszottunk mintha a formáció ugyanaz lenne, csak éppen centerben senki nem volt. Maradtunk veretlenek, de most nagyjából ennyi pozitívum amit el lehet mondani, illetve Maignan hárítása. Leao talán kezdi összekapni magát. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 21:00
szucsi82
(@szucsi82)

Pont erre számítottam a kezdőt látva sajnos.

Még jó,hogy Mike nem pihent.

Szombaton nyerni kell.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 21:27
Anselmo
(@anselmo)

Ja, hát szombaton nyerni kell valóban. De ezt most borzasztó volt nézni. Nagyon-nagyon sötét volt ez az egész, amit a csapat ma előadott. Gyakorlatilag mindenki Maignant kivéve, nem volt értékelhető teljesítmény sem a cserék között, sem a kezdők között. Az Atalanta ellen azért nem volt ilyen kilátástalan a játékunk, de ma nagyon. Most hagynám a jobb szélső, meg minőségi cserék mantráját, ezt minden meccs után elmondhatnám. Amit viszont nem, hogy a csapat fejben volt totálisan szétesve, nem volt motivált és "éhes" sem a csapat, úgy tessék-lássék mentek előre, de helyzetet sem sikerült kialakítani, nem hogy gólt. Ilyen problémára nem számítok az Inter ellen, főleg, hogy most azért meg lesznek kicsit piszkálva a sajtó és Pioli által is. De nekem van egy olyan sejtésem, hogy idén a bajnokság csak másodlagos lesz számukra, nem hozza tűzbe őket úgy igazán. Legyen meg az első négy hely valamelyike, ez alap, de a lényeg a BL-szereplés. Kicsit ugyanez volt Ancelotti idején is - nyertünk egy Scudettót, de utána már nemigen érdekelte a csapatot a bajnokság, csak a BL számított igazán. 

Nagyon kíváncsi leszek a BL-rajtra jövő héten, mert az a benyomásom, hogy a Milan eddig még a győztes meccsein is csak a töredékét hozta ki magából. Remélem ennek az az oka, hogy a BL-re tartogatják a sziporkázást és lendületességet. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.30. 22:12
Mutt
 Mutt
(@mutt)

Kemény volt a Sassuolo, rugdosódtak, tördelték a játékot. Teljesen kizökkenttette fejben a mieinket és egy eszetlen grundfoci lett belőle, fejetlen rohangálással kapkodással. Nyoma sem volt a Bologna elleni magabiztos játéknak. Reméljük tanul belőle Pioli. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.08.31. 08:31
Oldal 1 / 2