Edzőkérdés

Oldal 8 / 13
 
hodyzoli
(@hodyzoli)
Írta:: @123asd

Mindenesetre én is el tudnék képzelni jobb neveket, de adnék neki időt, és megnézném mire mennénk vele. 

Nem mintha lenne más választásunk ha kinevezik 😀 😀 😀 .

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.23. 09:43
hodyzoli
(@hodyzoli)
Írta:: @123asd

Plusz érdemes hozzátenni, hogy a Rómánal kiépített egy bizonyos magot amit a mai napig használnak. A Lille-nél pedig szinte 0 pénzből felépített olyan jáékosokat, mint David, T. Santos (ezek ketten simán beférnének a csapatba) meg Leny Yorot is pl, akit szinte minden topklub le akar igazolni (elvileg viszi a PSG 50M ért).

És amúgy ez a lényeg, nulla igazi eredmény (leszámítva az ukrán ligát muhahaha), de legalább a klubok számára anyagilag előnyös az Ő edzősködése. Meg is válaszoltad valójában miért Őt választják ha tényleg kinevezik. Money, money money, semmi több, az nem lényeg hogy vacak edző.

A hozzászólás módosítva: 3 hét telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.23. 09:50
Mutt
 Mutt
(@mutt)

Napoli kinevezte spalletti után rudi garciát.

Mi ugyanerre készülünk. Fonseca=Garcia

Pedig itt lett volna a történelmi lehetőség a szintlépésre (ráadásul van most egy csomó szabad edző)! Legalább meg kellett volna próbálni, könyörgöm! Full homály döntés a portugál...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.23. 11:26
Gagacs reacted
LireMille
(@liremille)

Moncada állítólag le van nyűgözve a luzitán edző szakmai múltjától, és ő a legfőbb támogatója, patrónusa. Fonseca az AI elemzések alapján a világ egyik legjobb edzője lehet, a benne rejlő potenciál alapján. Nem tudom, ebből mi igaz, de ha igen, az talán adhat némi bizakodásra okot. 

Ettől függetlenül olcsó edző, olcsó és kényelmes választás, a 4. helyre pedig képes lehet így is behozni a Milant. Ha innen nézed, akkor érthető döntés, főleg hog, Leao hamarosan a szaudi királyságba szerződik, kifizethetik érte a 175 millió dugót. Ezt írja a Sempremilan.com. Ezt nem sok edző fogadná el, de Fonseca igen. Theo is megy. Ha a Milant a 4-6. helyek közé kalibrálják, akkor Fonseca ehhez bőven jó lehet. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.23. 12:10
Mutt
 Mutt
(@mutt)

Szerintem egyébként nem a klub gondolta meg magát a Nopetegui miatt, hanem maga az edző nem akart jönni ilyen ellenszélbe dolgozni (és többet fizet a west ham). A B opció meg az elejétől fonseca volt.

Ide lőtte be magát cardinale és furlani. Erre a piolis futottak még kategóriájú, de tapasztalt edzők szintjére. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.23. 15:02
Jackoby5
(@jackoby5)

Őszinte leszek, én a Porto edzőjét szerettem volna nagyon a csapatunknál tudni.
És nem örültem Fonseca nevének felmerülésének sem. De most komolyabban utána néztem, és teljesen átváltottam pozitív hangulatba.
A taktikai elképzelése nagyon erősen passzol a keretünkhőz, 1-2 igazolással olyan keretet kapna a kezei közé amivel még sosem dolgozott életében.
Ha megnézzük akkor a kereteiből mindig kihozta a maximumot, és nagyon szervezett játékot játszat.

A taktikáját elnézve, már érthető a Zirkzee mánia is, mert bizony nagyon illene a taktikájába, bár én szerintem Okafort kellene ott megpróbálni, és inkább hozni egy erős és kiemelkedő középhátvédet, és egy kimondottan támadó felfogású jobbhátvédet. Ez a kettő poszt ami véleményem szerint hiányzik ahhoz hogy tudjuk játszani a taktikáját, mert egyik védőnkben sem látom hogy erre képes lenne.

Szóval én mostantól, támogatom a kinevezését, és tényleg kiváncsi vagyok rá!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.23. 17:57
Jackoby5
(@jackoby5)

Gondoltam idehozok pár infót hogy lássuk mégis miféle alak ez. Találtam egy Interjút amikor a Romahoz jött, és gondoltam lefordítom mert ad egy képet arról hogy hogyan gondolkodik, és mivel volt róla szó hogy megbukott Rómában, gondoltam azért tisztább képet adna, hogyha picit mélyebbre néznénk.

(2019.június 12)

Az első interjújában, mint az új Giallorossi főnök, Paulo Fonseca elmagyarázza, miért akart Rómába jönni, milyen stílusú futballt akar játszani, és üzenetet küld a szurkolóknak... A portugál szakember egyre növekvő hírnévvel érkezik a fővárosba, elhagyva az ukrán Shakhtar Donetsk csapatát, amellyel mindhárom szezonban megnyerte a bajnokságot és a kupát.

Most egy új kihívásra készülve, első interjújában, az új Giallorossi főnök, Fonseca elmagyarázza, miért akart Rómába jönni, milyen stílusú futballt akar játszani a klubnál, és még sok minden mást...

Üdvözöljük a klubnál Paulo, hogy érzi magát most?

„Boldog vagyok, nagyon izgatott vagyok. Nagyon optimista vagyok ezzel a kihívással kapcsolatban. Már az elejétől kezdve nem voltak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy Rómába akarok jönni. Ez egy nagy klub, nagy támogatással – és szeretnék valami olyat építeni, ami bizalmat és lelkesedést hoz a klubnak és a szurkolóknak. Nagyon hálás vagyok Pallotta elnöknek és Guidonak [Fienga] ezért a lehetőségért, és nagyon izgatott vagyok.”

Meséljen Paulo Fonseca edzőről. Hogyan jellemezné magát?

„Nehéznek találom, hogy magamról beszéljek, inkább szeretném, ha mások beszélnének rólam. De én egy nagyon szenvedélyes edző vagyok. Szeretem a munkámat, szeretem az állásomat. Egy lelkes ember vagyok, és szeretném átadni a szenvedélyemet azoknak, akik velem dolgoznak. Szeretem a játékot, szeretem a futballt, és szeretném, ha az emberek körülöttem ugyanazt a szenvedélyt éreznék a sport iránt.”

Milyen csapatra számíthatnak a szurkolók Öntől?

„Először is, egy bátor csapatra számítok. Egy csapatra, amely ugyanazzal a hozzáállással akar játszani a legnagyobb csapatok ellen, mint a legkisebbek ellen. Versenyképes csapatot kell építenünk, egy csapatot, amely minőségi játékot játszik, és egy csapatot, amely olyan futballstílust játszik, amire a szurkolók büszkék lehetnek. Számomra nagyon fontos a teljesítmény minősége. Természetesen nyerni akarunk – a fő cél a győzelem – de ugyanúgy szeretnénk egy csapatot építeni, amelynek játéka valódi minőséget képvisel.”

Korábban már mondta, hogy még egy győzelem után is lehet elégedetlen, ha a csapat nem játszik jól...

„Számomra nem elég nyerni. Szeretek nyerni, de azt is szeretném látni, hogy az ötleteink megvalósulnak a pályán. Szeretném látni a magas színvonalú teljesítményt, egy olyan teljesítményt, amely izgatja a szurkolókat. A szurkolóknak a meccs után haza kell menniük, és remélem, azt mondják, hogy a csapat jól játszott és azért nyert, mert bátor volt. Ez nagyon fontos számomra.”

Három nagyon sikeres szezonja volt a Shakhtarnál. Mi volt az, ami a Romában és ebben a projektben meggyőzte, hogy ezt mind hátrahagyja?

„Nos, mindig is szerettem volna az egyik legnagyobb európai ligában edzősködni. A Serie-a az egyik legerősebb liga Európában. A Roma az egyik legnagyobb klub Európában. Nagyon ambiciózus vagyok, és a karrierem egyik fő célja volt, hogy végül az egyik legnagyobb európai csapatot edzhessem. Amikor ez a lehetőség felmerült, három év nagy siker után Ukrajnában, úgy éreztem, itt az ideje, hogy elhagyjam és megpróbáljam megvalósítani az álmomat.”

A Serie A-t nagyon taktikai és nagyon kihívást jelentő ligának tartják...

„Ez az oka annak, hogy az olasz futball izgat, mert nagyon taktikai és nagyon nehéz. Minden héten, minden mérkőzésen nagy kihívás vár az edzőre. Nagyon motivált vagyok, hogy valami különlegeset hozzak létre a csapatunkkal, valamit, ami meglepetést okoz a többi csapatnak. Minden héten azon fogunk dolgozni az edzéseken, hogy meglepjük az ellenfelet. Olaszországban sok olyan csapat van, amely nagyon jól dolgozik, taktikai szempontból erős és különösen jó védekezésben. Nagy kihívás lesz, de imádom az ilyen kihívásokat.”

Sok olasz csapat erősödik, és a verseny az élmezőnyben nehéz lesz...

„Olaszországban sok erős csapat van, és úgy gondolom, hogy ez az év versenyképesebb lesz, mint valaha. Antonio Conte visszatért, talán Maurizio Sarri is visszatér, és sok nagyon fontos játékos van itt. A csapatok egyre erősebbek és erősebbek, és ez nagyszerű a futball számára, nagyszerű az olasz szurkolóknak.”

Korábban már szembenézett ezzel a Roma csapattal, és tanulmányozta a mérkőzéseinket. Mik az első benyomásai az átvett keretről?

„A Romának sok minőségi játékosa van a keretében. A legfontosabb, hogy megértsem, hogyan lehet a legjobban kihasználni a játékosok képességeit. Úgy gondolom, hogy sok játékos rendelkezik azzal a minőséggel, hogy a bátor, ambiciózus, támadó játékot játssza, amit szeretnék megvalósítani. Egy olyan stílust, ahol uraljuk az ellenfelet. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok rendelkeznek a szükséges kvalitásokkal ehhez.”

Van egy különleges felállás, amire a szurkolók számíthatnak Öntől?

„Nos, általában szeretek 4-2-3-1-es felállásban játszani – de a rendszer nem a legfontosabb dolog. A legfontosabb a dinamika és az elvek azon belül a rendszerben. Remélem, hogy egy nagyon dinamikus csapatot tudok itt építeni.”

Lehetséges, hogy nagyon rövid előszezon áll Ön előtt – a versenymérkőzések talán korábban kezdődnek a szokásosnál -, ami talán nem ideális. Időbe telik majd a játékosoknak, hogy alkalmazkodjanak az elvárásaihoz?

„Nézze, be kell vallanom, hogy nehéz lesz – lehet, hogy csak négy hét előszezonunk lesz az első mérkőzés előtt. Szóval azt hiszem, nagyon, nagyon gyorsan kell alkalmazkodnunk az ötleteinkhez. Talán szeretnék több időt, de ez nem olyan dolog, amit irányíthatunk, így az első négy hetet a lehető legjobban fogjuk kihasználni, hogy készen álljunk az első mérkőzésre.”

Esetleg van nyilvános célkitűzése a szezonra, vagy inkább megtartja magának azokat?

„Az egyetlen dolog, amit megígérhetek, hogy versenyképes és bátor csapatot építek. Ahogy már mondtam, biztos vagyok benne, hogy olyan csapatot építünk, amire a szurkolók büszkék lehetnek. Ez meg fog történni, biztos vagyok benne. Egy bátor csapat, egy ambiciózus csapat. És ha ezek az összetevők megvannak, akkor nagyobb esélyünk lesz a győzelemre.”

Végül, a Roma hihetetlenül nagy és szenvedélyes szurkolótáborral rendelkezik, mind Rómában, mind külföldön. Van valami üzenete a szurkolóknak?

„Csak annyit szeretnék mondani a szurkolóknak, hogy együtt egy erős csapatot építhetünk. Szükségünk van a szurkolóink támogatására. Tudom, hogy szeretik a klubot, és hiszem, hogy együtt egyre erősebbek és erősebbek lehetünk. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók büszkék lesznek a csapatunkra, mert harcolni fogunk értük és valami különlegeset fogunk létrehozni. Tudom, hogy mellettünk lesznek.

„Sokat beszélek a 'bátorságról', és tudom, hogy a szurkolók is szerepet játszhatnak abban, hogy megadják nekünk ezt a bátorságot. Hiszem, hogy amikor kilépünk a stadionunkba, ők lesznek az elsők, akik motivációt és bátorítást adnak nekünk. És attól a pillanattól kezdve harcolnunk kell, és bátraknak kell lennünk értük.”

----------------

-Tudom hogy régi interjú, de szerintem érdekes lehet, főleg hogyha megnézzük a bukásának körülményeit, kezdve hogy 4 hete volt a kerettel, ami nem feltétlen elég, de milyen keretek is voltak a serie-a ban amikor megbukott?

2019/2020 as szezon így végződött:

1. Juventus: LM:38 GY:26 D:5 V:7  G: 76:43
2. Inter: LM:38 GY:24 D:10 V:4  G: 81:36
3. Atalanta: LM:38 GY:23 D:9 V:6  G: 98:48
4. Lazio: LM:38 GY:24 D:6 V:8 G: 79:42
5. AS ROMA: LM:38 GY:21 D:7 V:10  G: 77:51
6. AC Milan: LM:38 GY:19 D:9 V:10 G: 63:46
7. Napoli: LM:38 GY:18 D:8 V:12 G61:51

Abban a szezonban igy néztek ki az átlagos kezdők az említett csapatokban:
Ha ezt mind figyelembe vesszük, akkor nem mondhatjuk hogy totálisan megbukott, én inkább azt mondanám hogy a Roma vezetése bukott meg.

Juventus

Leggyakoribb kezdő 11 (4-3-3):

  1. Kapus: Wojciech Szczęsny
  2. Jobb hátvéd: Juan Cuadrado
  3. Középhátvéd: Leonardo Bonucci
  4. Középhátvéd: Matthijs de Ligt
  5. Bal hátvéd: Alex Sandro
  6. Középpályás: Miralem Pjanić
  7. Középpályás: Rodrigo Bentancur
  8. Középpályás: Blaise Matuidi
  9. Jobb szélső: Paulo Dybala
  10. Csatár: Gonzalo Higuaín
  11. Bal szélső: Cristiano Ronaldo

Top 3 legtöbb kanadai pontot szerző játékos:

  1. Cristiano Ronaldo: 37 gól + 7 gólpassz
  2. Paulo Dybala: 17 gól + 14 gólpassz
  3. Gonzalo Higuaín: 11 gól + 8 gólpassz

Inter

Leggyakoribb kezdő 11 (3-5-2):

  1. Kapus: Samir Handanović
  2. Jobb középhátvéd: Milan Škriniar
  3. Középhátvéd: Stefan de Vrij
  4. Bal középhátvéd: Alessandro Bastoni
  5. Jobb középpályás: Antonio Candreva
  6. Középpályás: Nicolò Barella
  7. Középpályás: Marcelo Brozović
  8. Középpályás: Stefano Sensi
  9. Bal középpályás: Ashley Young
  10. Csatár: Romelu Lukaku
  11. Csatár: Lautaro Martínez

Top 3 legtöbb kanadai pontot szerző játékos:

  1. Romelu Lukaku: 34 gól + 6 gólpassz
  2. Lautaro Martínez: 21 gól + 8 gólpassz
  3. Antonio Candreva: 7 gól + 9 gólpassz

Atalanta

Leggyakoribb kezdő 11 (3-4-1-2):

  1. Kapus: Pierluigi Gollini
  2. Jobb középhátvéd: Rafael Tolói
  3. Középhátvéd: José Luis Palomino
  4. Bal középhátvéd: Berat Djimsiti
  5. Jobb középpályás: Hans Hateboer
  6. Középpályás: Marten de Roon
  7. Középpályás: Remo Freuler
  8. Bal középpályás: Robin Gosens
  9. Támadó középpályás: Alejandro Gómez
  10. Csatár: Duván Zapata
  11. Csatár: Josip Iličić

Top 3 legtöbb kanadai pontot szerző játékos:

  1. Josip Iličić: 21 gól + 9 gólpassz
  2. Duván Zapata: 19 gól + 9 gólpassz
  3. Luis Muriel: 19 gól + 1 gólpassz

Lazio

Leggyakoribb kezdő 11 (3-5-2):

  1. Kapus: Thomas Strakosha
  2. Jobb középhátvéd: Luiz Felipe
  3. Középhátvéd: Francesco Acerbi
  4. Bal középhátvéd: Stefan Radu
  5. Jobb középpályás: Manuel Lazzari
  6. Középpályás: Sergej Milinković-Savić
  7. Középpályás: Lucas Leiva
  8. Középpályás: Luis Alberto
  9. Bal középpályás: Jony
  10. Csatár: Ciro Immobile
  11. Csatár: Joaquín Correa

Top 3 legtöbb kanadai pontot szerző játékos:

  1. Ciro Immobile: 39 gól + 8 gólpassz
  2. Luis Alberto: 7 gól + 17 gólpassz
  3. Felipe Caicedo: 9 gól + 6 gólpassz

Roma

Leggyakoribb kezdő 11 (4-2-3-1):

  1. Kapus: Pau López
  2. Jobb hátvéd: Alessandro Florenzi
  3. Középhátvéd: Chris Smalling
  4. Középhátvéd: Gianluca Mancini
  5. Bal hátvéd: Aleksandar Kolarov
  6. Védekező középpályás: Jordan Veretout
  7. Védekező középpályás: Bryan Cristante
  8. Jobb szélső: Cengiz Ünder
  9. Támadó középpályás: Lorenzo Pellegrini
  10. Bal szélső: Henrikh Mkhitaryan
  11. Csatár: Edin Džeko

Top 3 legtöbb kanadai pontot szerző játékos:

  1. Edin Džeko: 19 gól + 14 gólpassz
  2. Henrikh Mkhitaryan: 9 gól + 6 gólpassz
  3. Aleksandar Kolarov: 7 gól + 4 gólpassz

AC Milan

Leggyakoribb kezdő 11 (4-2-3-1):

  1. Kapus: Gianluigi Donnarumma
  2. Jobb hátvéd: Davide Calabria
  3. Középhátvéd: Simon Kjær
  4. Középhátvéd: Alessio Romagnoli
  5. Bal hátvéd: Theo Hernández
  6. Védekező középpályás: Franck Kessié
  7. Védekező középpályás: Ismaël Bennacer
  8. Jobb szélső: Samu Castillejo
  9. Támadó középpályás: Hakan Çalhanoğlu
  10. Bal szélső: Ante Rebić
  11. Csatár: Zlatan Ibrahimović

Top 3 legtöbb kanadai pontot szerző játékos:

  1. Ante Rebić: 12 gól + 4 gólpassz
  2. Zlatan Ibrahimović: 11 gól + 5 gólpassz
  3. Hakan Çalhanoğlu: 11 gól + 9 gólpassz

Napoli

Leggyakoribb kezdő 11 (4-3-3):

  1. Kapus: Alex Meret
  2. Jobb hátvéd: Giovanni Di Lorenzo
  3. Középhátvéd: Kostas Manolas
  4. Középhátvéd: Kalidou Koulibaly
  5. Bal hátvéd: Mario Rui
  6. Középpályás: Fabián Ruiz
  7. Középpályás: Diego Demme
  8. Középpályás: Piotr Zieliński
  9. Jobb szélső: José Callejón
  10. Csatár: Arkadiusz Milik
  11. Bal szélső: Lorenzo Insigne

Top 3 legtöbb kanadai pontot szerző játékos:

  1. Dries Mertens: 16 gól + 12 gólpassz
  2. Lorenzo Insigne: 12 gól + 8 gólpassz
  3. Arkadiusz Milik: 14 gól + 2 gólpassz



VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.23. 20:49
Anselmo
(@anselmo)

Nem sokat szeretnék már írni a témában, de még egy talán belefér. 

Fonseca eddig lényegében minden klubjánál megbukott (a Shakhtart kivéve, amely az ukrán Fradi, teljesen mindegy, ki ül ott a padon). A Portónál 9 hónap után zavarták el, miután 3. lett. A Románál két szezont töltött, 5. és 7. hely a vége. A többiek kerete most is lesz olyan erős, mint volt akkor, ha nem még erősebb. Ha akkor nem bírt eredményeket hozni, most sem lesz könnyebb. A Lille-nél két szezon alatt egy 4. és 5. hely. A közös, hogy minden klubjánál többet vártak tőle, mint amit ki tudott hozni végül. Áltathatjuk magunkat azzal, hogy azért ő jön, mert ő a legalkalmasabb erre, vagy az elérhető legjobb opció, de egyik sem igaz.

Szerintem érhető, ha a legtöbben próbálnak amolyan énvédő mechanizmusként ilyenkor nagyon pozitívan gondolkodni, abban is csillogó aranyat látni, ahol nincs, így működik az emberek többsége. Túl erős a kognitív disszonancia - ahogy Gagacs mondaná :)) - és ezt nehéz elviselni. De van amikor egyszerűen csak szar ami van és kész. Persze, majd nézzük meg 1 év múlva, meg aztán 2 év múlva is, 5 év múlva is. Aztán elmegy az élet egyszer csak. 

Ezt nehéz jól megfogni. Van olyan embertípus, akinek bármi történik, az úgy jó ahogy van. Ha nem jó, akkor is jó. Ha végül téved, akkor inkább utólag újrakeretezi a dolgokat magának, és akkor megint jó. Ez egy végtelenségig folytatható hitvita egyes emberek között. Én senkit nem akarok eltántorítani attól, hogy lelkesedjen Fonsécáért is, mindenki tegyen úgy, ahogy jó neki, én senkit nem fogok ezért elítélni. Ha majd vele sem jönnek az eredmények, akkor jöjjön majd megint más, meg akkor már biztos a keret lesz szar mégis azok szerint is, akik ma azt mondják, hogy az überfasza, csak az edző volt béna. Az újrakeretezés nem csak a politikában működik, a szurkolói létben is. Csak én pl. nem igénylem ezt. 

Szerintem Fonseca egy alkalmatlan választás, de erre a kutya sem fog emlékezni 1 év múlva, csak arra, hogy már ő is úgy gondolta annak idején. Ha úgy volt, ha nem :). De nem vele fogjuk megnyeni a 2. csillagot a mezünkre

A hozzászólás módosítva: 3 hét telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.23. 21:57
bubu971 and Gagacs reacted
Jackoby5
(@jackoby5)

@anselmo 

Ez érdekes, amit írsz, mert általában egyet szoktam veled érteni, de itt most pár dologgal nem értek egyet.

"Fonseca eddig lényegében minden klubjánál megbukott (a Shakhtart kivéve, amely az ukrán Fradi, teljesen mindegy, ki ül ott a padon)"

1x Portugal kupagyőztes, 1x Portugal szuperkupa győztes, 3x Ukran kupa és 3x ukrán liga győzelem.
Tehát a mindenhol megbukott jelző eléggé félre vezető.

A Pacos Ferreira volt az első csapata, ahol azonnal bevezette őket a harmadik helyre, úgy hogy az egész szezonban csak a bajnok Porto és a Benfica tudta legyőzni őket, úgy hogy a Porto kerete 285milliót ért, a Benfica kerete 360 milliót, míg a Pacos kerete 7millió volt. (Igaz a szezon végére a keret értéke 27 millára nőtt).
Nem tudom hogy mi többet vártak tőle ott, mint hogy a történelem során elöször a bajnokok ligájába juttatta a csapatot.

2012/2013 ban a Portoban volt egy kiárusítás:
Távozott:
-James Rodriguez (45millio -Monaco)
- Joao Moutinho (25millio - Monaco)

Rendesen pótolták is őket hogy az új edzőnek ne legyen problémája, ezért érkeztek:
- Hector Herrera (11millio - Pachuca)
- Juan Fernando Quintero (10millio - Pescara)
- Diego Reyes (7 millio - América)

Mondhatni minőségben pótolták őket, ezért egyértelmű elvárások voltak vele szemben.

"A Románál két szezont töltött, 5. és 7. hely a vége."


A Roma kerete tényleg többre volt hivatott? Most viccen kívül kérdezem.
Fentebb említettem is a kereteket, a C Ronaldo fémjelezte Juventust kellett volna lenyomja a Dzeko féle Romaval? Amikor 5. lettek akkor mi lettünk a 6. ok, pedig a Milan kerete erősebb volt.
Nem tudom hogy mit várt tőle a Roma, tényleg nem érzem hogy  keretük bármi többre lett volna hivatott.

"A többiek kerete most is lesz olyan erős, mint volt akkor, ha nem még erősebb."

Hiszem hogy a Milan jelenlegi kerete sokkal erősebb mint az akkori Roma kerete volt.
Hiszen nem arról volt szó hogy a Romaba játszott volna CR meg Ibra, meg pár nagyobb név, és a pancser nem tudott mit kezdeni, hanem tele volt olyan játékosokkal akik levezetni jöttek pénzért, vagy a kutyának nem kellettek kis túlzással.


 "A Lille-nél két szezon alatt egy 4. és 5. hely. A közös, hogy minden klubjánál többet vártak tőle, mint amit ki tudott hozni végül."

Attól függ mi volt az elvárás, mert nem hiszem hogy az hogy nyerjen meg mindent a PSG elött, de hogyha az hogy a játékosokból kihozza  maximumot, akkor volt egy pár átékos aki 4-5-6 milliós értékről 20-30-40 milliókra ugrott, szerintem tőle ezt várták el. Vagy arra gondolsz hogy ligagyőzelmet vártak el tőle mivel 20/21 es szezonban a Lille bajnok lett? Mert akkor azért mielött ezt várták volna el tőle, lehet hogy szólhattak volna hogy pár embert eladtak:

A bajnoki győzelem óta ők a jelentősebb távozók:
- Osimhen - 77.5 millio - Napoli
- Gabriel Magalhaes - 26 millio - Arsenal
- Jonathan Ikone - 15.4millio -Fiorentina
- Mike Maignan - 16.4 millio - Milan
- Boubakary Soumare - 20 millio - Leicester
- Sven Botman - 37 millio - Newcastle
- Amadou Onana - 35 millio - Everton
- Renato Sanches - 15 millio - PSG
- Carlos Baleba - 27 millio - Brighton
- Timothy Weah - 11millio - Juventus

4 szezon alatt 329 millió euroért árultak ki játékosokat.
129 millióért pedig pótolták őket.

A legnagyobb költekezésük Jonathan David 27millioért, de amugy minden évben vesznek egy 10misi feletti játékost, és egy marék 1-2 milliósat.
(amugy Maignant Onanaval potolták 12millioért hogy a következő szezonban eladják 35ért)

Tehát egyértelmű hogy mit vártak el tőle, ennek tudatában nem mondanám hogy megbukott.

"Áltathatjuk magunkat azzal, hogy azért ő jön, mert ő a legalkalmasabb erre, vagy az elérhető legjobb opció, de egyik sem igaz."

Ki az alkalmasabb? Carlo? Klopp? Guardiola? Ezt kérlek támaszd alá, mert ez színtiszta spekuláció.

A mondandód többi része sértő, és tiszteletlen, mivel nem ismersz, ahogyan én se ismerlek ezért nem is reagálok csak elengedem a fülem mellett.

"Szerintem Fonseca egy alkalmatlan választás"
Nagyon szívesen elolvasnám a véleményed hogy miből gondolod ezt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 01:22
12majom
(@12majom)

@jackoby5: pontosan leírtad mi vele, az ő választásával a baj -> a Milan innentől kezdve nem nyerni akar, hanem pár milliós játékosokból pénzt csinálni. és ez az, amihez nem vagyunk hozzászokva és ez az ami nincs összhangban a visszavezetjük a Milant oda, ahová való kommunikációval.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 06:29
Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

@jackoby5 igaz nem engem kérdeztél, de pár szóban leírom nekem mi a gondom Fonsecaval. Nem ismerem igazából túlzottan egyik jelöltet sem, leginkább az elért eredményeik alapján "ítélkezem".

Nálam egy 3x-os kupa és bajnoki győztes Concenciao, vagy egy többszörös argentin bajnok, kupa, szuperkupa és libertadores győztes Gallardo inkább sugallta volna azt az üzenetet, hogy igen is a csúcsra - vagy legalábbis a közelébe - törünk újra. Nem hiszem, hogy fizetési gondok lettek volna. Ha a hírek igazak Fonseca vs Concenciao fél millió évente. Valamint Gallardo sem hiszem, hogy 12 milliót kért volna (az araboknál ennyit keresett), hogy egy európai top bajnokságban irányíthasson egy nagy klubot. Gallardoról, vagyis az általa irányított River-ről videókat néztem egyébként. Valami eszméletlen focit toltak. 

A hozzászólás módosítva: 3 hét telt el , Gagacs
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 07:40
spincha
(@spincha)

Fura azzal érvelni az edző mellett, hogy nem is volt elvárás, hogy nyerjen :D:D De még, ha a győzelem nem elvárt pedig valamiért csak ez lett kiemelve, hogy a bajnokság elsői mennyivel jobbak...

Meg hát mit kellett volna tennie, hiszen szar volt a kerete. Ezekszerint az is oké, hogy hozta azt a semmit a kerettel ami elvárható volt? Semmi több vagy plusz hozzáadott érték szerinted nem kell.

Jah meg 4 hete volt szegénynek nyáron , ilyen még soha nem történt sehol, a szezon többi részében már nem szabad semmit csinálni.

Végülis már régen rossz, ha ilyen szar indokokkal kell megprobálni védeni egy edzőt 

... aki még ki sem lett nevezve 😎 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 08:20
Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

@jackoby5 Sértő dolgot szerintem nem mondtam, főleg nem NEKED személy szerint. De, ha konszenzusosan megszavazzuk, hogy mégis, akkor természetesen elnézést kérek érte mindenkitől. 

Azt mondtam pontosan, hogy majdnem mindenhol megbukott, kivéve a Shakhtart, amely az ukrán Fradi (vagyis nem jelent semmit velük bármit is megnyern). Engem őszintén az érdekel, hogy a Porto, Roma, Lille hármasnál mi alkotott, mert a Braga, Donyeck, vagy a Pacos Ferreiránál elért eredményei számomra indifferensek. Előbbiek állnak még a legközelebb (bár így sem azon a szinten), mint a Milan, így ez a fokmérő számomra, és nem az, hogy 10-15 évvel ezelőtt kiscsapatokkal vagy mordorföldön nyert-e ukrán kupát, vagy portugál szuperkupát..  

A többiek jól leírták, hogy kb. mi a bajom. De mondom, minden keretezés kérdése. Ha az a cél, hogy a Milan legyen az új Roma, Lille, stb., akkor ez így OK, de ha az, hogy az új Inter, vagy visszajussunk oda, ahová azt kukorékolják a vezetők, akkor nagyon nem az. Nem Ancelotti, Klopp, Guardiola kellett volna, senki nem mondta. De egy Motta, Gasperini, Gallardo, Galtier, Conceicao, Tuchel, Pocchettino szintű edző sem anyagilag nem lett volna elérhetetlen, és egészen mást tükrözött volna vissza. Nekem többet ér az, ha valaki egy Bolognával (!) dobogóra jut a Serie A-ban, mintha nyer egy portugál kupát/szuperkupát, ukrán kupát, vagy 7. lesz az AS Romával, esetleg 4-5. a Lille élén.   

Fonseca egyetlen dologban sem kiemelkedő és erre nincs mentsége szerintem. A csapatai nem védekeznek jól, jellemzően sok gólt kapnak. A Romával két szezon alatt 109 (!!) gólt kapott csak a bajnokságban, ez iszonytató szám. Pedig, ha állítólag szar kereted is van, a védekezést még mindig meg lehet szervezni - már ha tudja valaki. De 2 szezon alatt 109 gólt kapni az olasz bajnokságban, az halál... még a borzalmas Pioli-féle védekezés is csak 88 kapott gólnál tart az elmúlt két szezonban, pedig neki többek között ezért is kell mennie most. Erre hozunk valakit, aki még annyira sem...

Van egy rakat másik riasztó mutató, ha kicsit jobban beleássuk magunkat, de inkább nem is stresszelek senkit vele. A lényeg, hogy a kiválasztása mögött nem szakmai okokat kell keresni, hanem pénzügyi (olcsó legyen), kényelmi (irányítható legyen, és kussoljon, bármit fogadjon el fentről), és a szokásos "francia kapcsolat" tényezőit. Ez pedig NEM ELFOGADHATÓ. Nekem biztosan nem. Az ő kiválasztása nincs összhangban a kommunikált célokkal, a szurkolók által elvárt célokkal, semmivel.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 09:22
Gagacs reacted
LireMille
(@liremille)

Jah, biztos a Nápoly szurkolók is így lehetettek Rudolf Garciával, hogy milyen király edző Spalletti után, aztán tragédia lett a vége, meg 10. hely címvédőként. Ott is biztos sokan elmondták, milyen jó eredményei vannak Rudikának, volt Roma meg Lille edző is (nem ismerős valahonnét??) és remek támadófocit játszik. Aztán minden összeomlott. 

Vannak ezek az ezer éve rendszer keringő csücsökmiskák, mint Montella, Fonseca, Rudi G., Tudor, Vidor, Juric, P. Sousa, akik bejárták a fél világot, és mindenhol szarok. Az egyikre sikerült most lecsapni, hurrá! Komolyan mit lehet ebbe belelátni, nem értem..?!

Lille-be J.David már régen ott volt, amikor Fonseca még nem is, és akkor még bajnoki címet is nyertek Galltier mesterrel, amit Fonszéka lerontott aztán. Belőle biztos nem a luzitán varázsló hozta ki a maximumot.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 09:34
Gagacs
(@gagacs)

@liremille azért Igor Tudort ebbe a névsorba illeszteni elég nagy butaság. 😀 Egyébként egyetértek. A laziot nagyon jól összeszedte. Az OM-el kb ugyanazt hozta, mint az elődje. A veronaval nagyon jó kis focit játszott. Merem állítani ha mi Fonszékát igazoljuk le, a lazio jövőre előttünk fog végezni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.05.24. 09:44
Oldal 8 / 13