A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 1 / 28
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan jelenével és jövőjével kapcsolatos beszélgetések helye.

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2022.07.03. 10:19
szucsi82
(@szucsi82)

Azt olvastam ,hogy a Milan a továbbjutással 60 millio eurot szedett be eddig az idei BL-ben.
Ebből remélem megy majd nyáron igazolásra.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.03. 18:02
HegyalJani
(@hegyaljani)

Amióta kialakult a továbjutó 16 csapat mezőnye, kb. 30 legvalószínűbb variációt láttam a lehetséges párositásról, és még csak csütörtök van.. 🤦‍♂️

Hirtelen mindenki el kezdett érteni a valószínűség számításhoz 😀, ami egyébként örömteli, mert legalább kiderült, hogy nem is olyan buta a nép..

Hagyjuk már a francba ezt a számolgatást! Majd kisorsolnak nekünk, akit kisorsolnak..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.03. 22:21
tupi
 tupi
(@tupi)

@hegyaljani 50-50% hogy bárkit kapunk nem ? 🤓

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.04. 09:35
HegyalJani
(@hegyaljani)

@tup1 egész éjszaka ezt számoltam és valóban 50% esélyünk van bármelyik csapatra a lehetséges hatból.. Vagy a Bayernt kapjuk, vagy nem.. Vagy a Cityt kapjuk, vagy nem.. Vagy a Realt kapjuk, vagy nem.. Stb. 😃

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.04. 09:48
hodyzoli
(@hodyzoli)

@hegyaljani "egész éjszaka ezt számoltam és valóban 50% esélyünk van bármelyik csapatra a lehetséges hatból.." Így megfogalmazva nem 😛

Bármelyik csapatra a hatból 16,67% esélyünk van, arra hogy nem az a csapat lesz 83,33%. De ha csak az a kérdés hogy City lesz vagy nem, akkor tényleg az a válasz hogy vagy igen vagy nem 😀

Amúgy szerintem is teljesen mindegy, mert csak egy dolog a fontos hogy ott vagyunk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.04. 17:03
HegyalJani
(@hegyaljani)

@hodyzoli Nah, még egy matematikus 😀  Jól van, belátom igazad van.. Jól számoltam, csak rosszul fogalmaztam.  De a lényeg az 50% és a "vagy".. 😀

Az utolsó mondatoddal pedig akkor sem tudnék vitatkozni, ha akarnám.. A Legfontosabb, hogy ott vagyunk!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.04. 17:53
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani és mindenki ellen is 50% esélyünk lenne továbbjutni a 8 közé, mert akárkit is kapunk, vagy sikerül, vagy nem ☺️. Szerintem innen már hátra lehet dőlni tényleg. Megvan a minimum elvárás, a pénzt kivettük a buliból, a végső győzelemre törekvést meg meghagyjuk annak, akinek 5-ször annyi koefficiens pontja van, mint nekünk 😃. Mellesleg fun fact, de ilyen kicsi koefficienssel nem sűrűn jutnak be csapatok a 16 közé. Ebből is látszik, mekkora marhaság ez az egész...

De van egy bátor tippem: a Benficát fogjuk kapni! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.04. 20:38
szucsi82
(@szucsi82)

Amennyire kétkedve fogadtam Gazidist annyira sokat tett ő is azért ahol most tartunk.

Részéről lezárult ez az időszak.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.11.09. 18:06
gumicsiga
(@gumicsiga)

Nem tudtok pontos adatot a klub jelenlegi bevétel-kiadási számairól?

Kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni most a mérleg az évégi záráson, pluszba lennénk-e a játékosigazolások nélkül.

A két új szponzor hosszabbítás +30M€ a következő szezonra nézve , a fizetéseket 8 M€-val csökkentettük,- a 19/20-as szezonhoz mérve 25 M€-val -, bár ez már az ideiben is fog jelentkezni.

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2022.12.13. 10:36
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

A pénzügyi helyzethez nem tudok mit hozzászólni, mivel nem néztem utána, azonban a jelenlegi, pályán történő zuhanórepülés mellett a jelen portál ugyan cáfolja, de más oldalak tényként közlik, hogy bizony ellenünk is folyik vizsgálat, mégpedig Bonucci igazolás kapcsán. Erről viszont ennél többet nem láttam én sem, úgyhogy csak remélni tudom, hogy nem lesz belőle (nagy) gond.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.25. 11:34
HegyalJani
(@hegyaljani)

Összeszedtem néhány dolgot, ami miatt szerintem jelenleg ott tartunk, ahol.. Nyilván nagyon le van egyszerűsítve, amit írok, és sok újdonság sem lesz benne..

Ott kezdem, hogy szerintem évek óta nem történt olyan, hogy eredménytől függetlenül ne nézzek végig egy Milan meccset. Tegnap este az első 45 perc után kikapcsoltam a TV-t, reggel néztem meg, hogy mi lett a vége..

Szóval az okok (nem fontossági sorrendben):

- ahogy Costacurta is lenyilatkozta, a Roma meccs után szakadt meg valami.. Egy agyonnyert meccsen buktunk el 2 értékes pontot.. A Romának köze nem volt az egészhez, gólokkal kellett volna nyerni..  "Kellett volna"..

- Maignan hiánya: Jelenleg ott tartunk, hogy, ami kapura megy, az gól.. Tata csak azért áll a kapuban, hogy ne üresen álljon az a 7,3x2,4-es fémszerkezet.. Nem csak a védései hiányoznak Maignanak, hanem a lábbal megjátszott labdái is.. Nem beszélve arról, hogy jelenléte magabiztosságot is ad a védőknek.. Simán be lehetne állítani Devis Vasquezt a kapuba,akár már a Sassuolo ellen is, ahogy nyugodjon Mihajlovoc tette Donnarummával.. Rosszabb nem lehet, mint Tata, ha meg bejön, azzal csak nyerünk..

- a védelem teljes CSŐD: Ahogy fentebb írtam, ez biztos, hogy Maignan hiányának a következménye is.. Továbbá Theo ki van facsarva és nincs cseréje, Tomori és Kalulu teljesen vakon van, Kjaer fényévekre a legjobb formájától, Calabria mellett meg csak az az ellenfél nem megy el, aki nem játszik.. Botrányos formában van az olasz, az elmúlt meccseken.. Dest is csak arra jó, hogy ha Theo nem játszik, meglegyünk 11-en.. Amit még érdemes megjegyezni, hogy nagyon alacsonyak vagyunk ott hátul.. Kjaeren kívül nincs kimondottan jól fejelő játékosunk, ami meg is látszik, mert rengeteg fejes gól kapunk..

- ha a védelemnél meg említettem Calabriát, most ismét meg kell említenem, mert jelenleg nincs Csapatkapitányunk.. Hogy lehet egy olyan játékos a CSK, akinek még a kezdőcsapatban sem kéne ott lenni..?! Teljesen alkalmatlan erre a "szerepre".. 

- rengeteg sérülés: Mondanám, hogy ehhez már hozzászokhattunk volna, de nem lehet.. Évről évre ugyan az történik.. Senkinek nem tűnik fel a stábban, hogy itt valami nem kerek? És akkor jelenti ez a legnagyobb problémát, ha a sérült játékosnak nincs alternatívája.. Pl. Theo, Maignan vagy Giroud..

- mellőzött játékosok: Amit senki sem ért.. Hogy lehet az, hogy pl. Adli vagy Lazetic perceket sem kap.. Adli a felkészülési meccseken az egyik legjobb volt.. Aztán lenyilatkozzák, hogy még sem adják kölcsön, mert meg vannak elégedve vele, erre ugyan úgy nem játszik egy percet sem.. Lazetic az U19-es csapatba lövi a gólokat, felkészülési meccseken szintén, és ennek az a következménye, hogy nem játszik.. Facsarjuk ki inkább a szerencsétlen 36 éves Giroudt..

- sajnos a lehetetlen időpontban megrendezett VB úgy tűnik a Milanra van leginkább hatással.. Két kulcsjátékosunk Giroud és Theo teljesen formán kívül.. Mindkét játékosunk végig játszotta a VB előtti időszakot, majd a VB-t is, aztán most megint kezdőként számítanak rájuk.. Nincs ember, aki ezt bírná.. Továbbá Theo játéka hatással van Leaora is.. Mivel a francia teljesen formán kívül van, igy Leao játéka is visszaesett.. Ők ketten bármelyik csapat ellen meg tudták húzni a váratlant.. Ha nem ment a játék, abban még mindig lehetett bízni, hogy Ők majd megoldják.. Theo kiesésével ezt el is veszítettük..

- elképzelhető, hogy a bajnoki cím után kicsit jóllakottak lettek a játékosok..? Azt hiszik, hogy a bab is hús..? Kétségtelenül parádésan lehozták a srácok az előző szezon utolsó harmadát, és elhitték magukról, hogy ez most már mindig így lesz..? Nem állítom, hogy ez így van, de lehet tudat alatt mégis ott van a játékosokban..

- Pioli: Az előző szezonban tucatszor hallottuk, hogy majd ekkor kipukkad, majd akkor kipukkad, aztán mégsem történt meg és megnyertük a bajnokságot.. Most hogy gödörben vagyunk, megint felerősödtek a hangok.. Én egyelőre még nem venném elő az "edzőkérdés" témát, akkor sem, ha tényleg vannak hibái és egyértelmű, hogy ő is okolható a kialakult helyzetért.. Én leginkább a mellőzött játékosok miatt hibáztatom..

- befuccsolt igazolások: Origi több időt tölt a klinikán, mint a pályán. CDK-nak volt már olyan megmozdulása, amire azt mondta az ember, hogy ez igen, na ezért kell Neki játszani? Én Tonalit nagyon sokat fikáztam az első szezonjában, de legalább neki voltak jó pillanatai.. CDK-nak semmi, nulla.. Dest teljes homály, Thiawról és Vranckxról nem tudok mit mondani, mert alig kapnak lehetőséget..

- Kessié: tetszik nem tetszik HIÁNYZIK!!!

 

Nagyjából ennyi..

Biztos össze lehet még szedni jó néhány okot, én kb. ezekkel magyarázom a kialakult helyzetet..

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.25. 16:06
hodyzoli and tupi reacted
Gagacs
(@gagacs)

@dr-kotasz tévedés. Nem ez a portál cáfolja, hanem a klub mondta a milannews szerkesztőjének (Antonio Vitello), hogy nincs vizsgálat alatt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.26. 09:25
hodyzoli
(@hodyzoli)

@hegyaljani Jól összefoglaltad Jani, max. a Pioli résszel annyiban nem értek egyet hogy én már tavaly sem (meg úgy általában semmikor sem) tartottam jó edzőnek, egy átlagos olasz mentalitású (0-0 az alap, aztán rúgjunk valahogy egyéni megvillanásokkal 1-2 gólt), mindenben közepes edzőnek gondolom, akinek az eredményekkel és a játékosok formájával szerencséje volt (DE hozzáteszem tett is ezért, mert az alapokat Ő építette fel). Most amikor krízis van derül(ne) ki milyen edző, amikor a legjobbak mentálisan és fizikálisan rottyon vannak, ilyenkor kéne edzőként hozzátennie valamit. Egy csúcsformában játszó Leao-val és egy maxon pörgő Mike-Tomori-Kalulu-Theo védelemmel (még ha csak egy Calabria is jut a jobb oldalra) nem nagyon kellett belenyúlnia a meccsekbe, védelem lehozta stabilan, Leao-ban és Giroud-ban meg mindig volt 1-1 villanás. Nem volt ez akkor taktika hogy az edzőt kéne dicsérni ezért, viszont legalább rendes, szeretik a játékosok és összerakta azt az egy taktikát és kezdőcsapatot amivel ez működhetett. Nem örültem a hosszabbításának, VISZONT teljes mértékben megértettem, hiszen bejött a dolog, bajnokok lettünk, nincs kérdés. 

Most viszont ahhoz hogy maradjon igenis elvárnám hogy rotálja be a játékosokat akikben valamiért nem bízik hátha bejönnek, igenis merjen taktikailag változtatni ha az alap nem megy, merjen formációt váltani ha kell. Vagy ha nem tud mit tenni ismerje be, mert egy idő után olyan lehet mint Berlu volt az utolsó éveiben, előbb-utóbb többet fog ártani a jelenléte mint használni. És azt gondolom hogy az sem volt eddig véletlen hogy sehol nem tudott igazán maradandót alkotni, pedig megfordult pár csapatnál előttünk. De amúgy NE legyen igazam és derüljön ki hogy igenis nálunk klasszis edzővé érett és vissza tudja fordítani ezt a sok helyen léket kapott hajót. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.26. 09:45
HegyalJani reacted
Anselmo
(@anselmo)

Én is abszolút így látom, mint hodyzoli kolléga. Pioli számomra is a tipikus olasz tréner megtestesítője, aki sok helyen jár, de kevés helyen hagy nyomot. A mi örömünkre is nagyon boldog vagyok, hogy az élet ezt megadta neki ezt a tavalyi Scudettóval. Hogy ez most középszerűségként értelmezendő-e, az más kérdés, lehet így is, meg úgy is, hogy a tipikus olasz edzői felfogás nem hasznos egy olyan csapat esetében, amely nem az "underdog" szerepét akarja betölteni. Nekünk pedig most már nem azt kéne. 

De hát nem lehetett NEM hosszabbítani vele, elvégre a reménytelen utóbbi évtized után akárhogy is, de bajnok csapatot faragott a Milanból, és ezt tisztelni KELL. Ahogyan a szintén "közepes" és tipikus Zaccheroni is kapott még másfél évet a 1999-es bajnoki cím után (pedig esetében is elég nyilvánvaló volt, hogy inkább kifutott eredmény, mint edzői zsenialitás eredménye volt az a bizonyos 16. bajnoki cím), úgy ő is megérdemli ezt, és jó érzésű vezetőség másképpen nem cselekedhetett. De nem ő lesz az, aki ennél többre hivatott azt gondolom. 

A Zaniolo-ügy kapcsán meg őszintén nem tudom, minek drukkoljak. Zaniolo fiatal olasz tehetség, támadó poszton, köztudott, hogy bolondulok az ilyen "együttállásért" :). Ugyanakkor mégis, a római a sérülései miatt és mert fejben is minimum vannak vele problémák, egy időzített bomba lenne. Ennyi pénzért, ilyen helyzetben óriási rizikó az ő leigazolása, és nem biztos, hogy ez most kéne... Tonali kapcsán sokkal egyértelműbbek voltak az érzéseim, Zaniolo megvétele meg olyan lenne, mint amikor egy cukorbeteg elé odateszik a mézes-krémest karácsonykor. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.26. 12:46
hodyzoli reacted
Oldal 1 / 28