2023-12-13 Newcastl...
 

2023-12-13 Newcastle-Milan

Oldal 2 / 2
 
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@anselmo csak ne ez vigye el a top 4et, hogy lehet el-ben, Piolival együtt bohóckodni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.13. 23:22
ACM_GRA
(@acm_gra)

Örülni tudok persze, mert egy fontos BL mérkőzésen nyertünk, ráadásul Angliában. (ha emlékezetem nem csal, a Milan nem győzni jár azért Angliába a BL-ben) A második gólunk pedig kifejezetten szépre sikeredett. Viszont ja, a másik része meg továbbra sem tetszik: Marad Pioli és vélhetően ugyanaz a kiszámíthatatlan, kétarcú játékunk/teljesítményünk is...

De ha már Európa Liga és annyira elleneztem eleinte, nyerjük meg most már és játsszunk egy nagyszerű finálét újra a Poolal! 😀

 

 

A hozzászólás módosítva: 5 hónap telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.13. 23:25
Anselmo
(@anselmo)

@rossoneri1978 az a plusz 2 meccs ezen semmit nem fog befolyásolni. Majd jön a West Ham, Villarreal, Betis, Sporting, Rennes bármelyike, és nekünk reszeltek is. Senki nem gondolhatja, hogy ez a Milan ilyen állapotában versenyképes lesz az EL-ben.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.13. 23:25
Gagacs reacted
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

@anselmo Amen

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.13. 23:26
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Nézte valaki a meccset?

Belőlem kiölték most ezt az igényt…ott voltam a nappaliban, de be nem kapcsoltam a tv-t. Szomorú…

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.13. 23:31
milandrukker
(@milandrukker)

@anselmo Én már annak is örülök, ha sikerül 1-2 kört menni az ELben. Bajnokság szempontjából lényegtelen, azért elég mély a keretünk, ha addigra a sérültek is bevethetők lesznek.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.14. 00:14
bubu971
(@bubu971)

Az érzés hasonló, mint amikor az anyósod lezuhan a vadiúj autóddal a szakadékba.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.14. 07:43
kissheva, Gagacs and Dio reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@bubu971 😀

Én mondjuk kedvelem az anyósomat, nem lehetne módosítani úgy, hogy Pioli lopta el az új kocsimat? 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.14. 08:06
kissheva and bubu971 reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

Én kb. ezt vártam, mert ez megy évek óta. Amikor ott a kötél Pioli nyakán, akkor valami isteni csodával mindig megmenekül. Azt hiszem valami olyasmi hangzott el hogy a kastélyból is rengetegen hiányoznak, meccsek óta ugyanaz a kezdőjük és azért a PL nem ugyanaz a lötyögés mint számunkra az olasz bajnokság meccsei. Benne volt hogy elfáradnak, HA erre játszott Pioli (nem hiszem, mert akkor az éppen csak visszatérő Leao-t nem kezdeti ill. a kp-n is inkább kezd Pobegával hogy "őrölje fel" az ellenfél energiáját), akkor ez remek terv volt.

De ahogy sokan írták, ha reálisan nézzük ez a legrosszabb forgatókönyv ami összejöhetett, PSG tovább, mi mehetünk bohóckodni az EL-be, így se hétközi pihenés, se nagy pénz. Plusz gyanítom ez sajnos meg is mentette megint Piolit. És akkor görgetjük tovább a ..., imádkozhatunk a BL-ért (vagy azért hogy megint elmeszeljenek majd 1-2 csapatot előttünk a tabellán), de legalább a játék 10-ből 9-szer marad nézhetetlen.

Meccsről. Előbb lemostak minket, majd elfáradtak, mi meg megnyertük. Elemzés over.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.14. 08:17
Dio
 Dio
(@deeo)

Hogy mondjak valami pozitívat is: Jovic és Chukwueze kezd életjeleket mutatni. És ennyi 😀

Reijdnerstől viszont kivagyok. Talán a stúdióban is mondták ott okosék, hogy nem lenne-e értelemsebb feltölteni ezt a középpályát több emberrel? A Musah - Loftus-Cheek - Reijdners hármas egyszer működött eddig jól a 4 hónap alatt, a PSG ellen otthon.

De lehet ott másik három is, tök mindegy, a recept ugyanaz, labdavesztés a középpályán (sokszor olyan egyszerű 5 méteres passzokból, hogy botrány), lerohan bárki, de még egy olasz alsóközép csapat is, és gól. Az inter ellen így kaptunk ötöt gyakorlatilag. De mondhatnám a tegnapi Newcastle gólt, de a bekapott góljaink nagy részét. A mesternek ez persze nem nyílvánvaló, miért is lenne az.

 

A hozzászólás módosítva: 5 hónap telt el , Dio
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.14. 08:52
bubu971 reacted
dzsozy
(@Gunz)

Kezdjük az elején. Alapvetően csalódott vagyok a Bl miatt (is) és Piolit már rég elzavartam volna. Értékelve ezt a 6 meccset én így látom a dolgokat.

8 pont a Castle-Psg-Dortmund ellen, mindezt úgy, hogy a PSG is 8 pontot szerzett, azért az nem olyan gyenge. Várható volt, hogy iszonyatos keresztbeverések lesznek, ami be is jött.

 

Az első meccsen a Castle le lett focizva. 2 pont bent maradt a bl zacsiban. Ugyanakkor a tegnapi meccsen, ugyanazt a meccset láthattuk, csak a film fordítva volt befűzve. Irdatlan mákja volt a csapatnak, hogy a Castle nem vágott 2-3 gólt, amíg volt erejük és csapatuk. Azt hiszem, hogy 2 meccs alapján a 4 pont az teljesen rendben van. Picit szigorúbban és a meccsek képeit nézve ez inkább volt 3 pont, mint 6, szóval a 4 az ok.

 

Dortmund elleni idegenbeli meccs az olyan volt, mint a tegnapi meccs 2. félidejének egy kis szakasza. Sorozatban voltak helyzetek itt is - ott is. Azt gondolom, hogy az x vállalható, az 1 pont relatív igazságos, mert szvsz mindkét csapat ugyanannyi eséllyel pályázott a 3 pontra. A visszavágó... Ugye, ha Zsiru belövi a 11est... A Dortmund meg amit kihagyott hazain, azt belőtte idegenben. Fájó, de teljesen megérdemelten nyert a Dortmund és vitte el a 3 pontot. Szóval az össz. 1 pont az helyénvaló.

 

PSG elleni idegenbeli meccs az teljes csőd volt. Olyan, mint tegnap 50-60 percig. A visszavágó parádésra sikeredett, de azért a PSG-nek ott is voltak nagyobb helyzetei. Talán kicsit elfogultan mondom azt, hogy a megszerzett 3 pont az reális a meccseket elnézve. 

 

Viszont a Castlenak volt a psg ellen és a dortmund ellen is egy olyan meccse, ahol minden borult. A NC-Dortmund ugyanaz volt, mint a Dortmund-Milan. Csomó helyzet mindkét oldalon, hatalmas védések, kapufák, aztán egy dortmundi gól. Az a meccs is lehetett volna x vagy 1-es. Ellenben a PSG ellen gyakorlatilag megnyerték a meccset. Volt ott is 1-2 földöntúli kapusbravúr, de a végén az a 11es az a vicc kategória volt. Konkrétan elcsalták a psgnek a meccset.

Szóval akár ilyen "apróságokon" is múlik, hogy éppen  egy csapat bejut e a kieséses szakaszba vagy sem. 

Igazából a psgnek (milan/dortmund), dortmundnak (milan), NCnek (psg) is volt olyan meccse, ahol nem férhetett kétség a győzelmükhöz. Egyedül a Milannak nem sikerült ez (az NC ellen hazain) Mondhatjuk, hogy a dortmundnak nagyon kijött a lépés, ők voltak a legélesebbek, míg a másik 3 csapat elég rosszul sáfárkodott a lehetőségeivel. De valljuk be, hogy ez a NC nem volt semmivel sem rosszabb a 6 meccs alatt, mint a másik 3.

 

A tegnapi meccs jól keretbe foglalta az idei bl meccseket. Katasztrófális helyzetkihasználás (még akkor is, ha a gólok lövésének pillanatában ez másként volt), elemi/alapvető védekezési problémák minden meccsen. (psg ellen Mbappe vs Calabria; tegnap az első kapott gól előtti kp-s terített betli) A taktika és a mentális felkészítés nagyfokú hiányosságai...

Konkrétan tegnap Theot és "Niangot" is meg tudtam volna fojtani. Tomorit csak azért nem, mert annak a helyzetnek már semmiféle tétje nem volt. De ez a 3 gigantikus helyzet is megmutatta, hogy van még hová fejlődni.

 

Azt hiszem, hogy az edzésmódszerek alapvetően hibásak a Milannál. Fejben lassúak és kiélezett helyzetben általában rossz döntéseket hoznak. Pioli teljesen kiöli a focit a játékosokból, alapvetően rossz pozíciót erőltet rájuk, ahol esélyük sincs kiteljesedni (Rejnders, Adli, CDK) Nem a csapatra szabja a játékrendszert, hanem a játékosokat kényszeríti bele a rendszerbe. Valaki megjegyezte, hogy ez a Milan a kontrára van kitalálva. Persze, hiszen Pioli a kezdettől ezt játszotta a csapattal. Csak aztán elhitte, hogy ő már nagy edző és a csapat is nagycsapat és dominálni kell a játékot. Na ez volt az a pont, ahol meghalt a foci és ilyen nyögvenyelős labdatoszogtatás lett belőle. Éppen az előző idény kezdetétől...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.12.14. 09:13
kissheva, Gagacs and bubu971 reacted
Oldal 2 / 2