2024-02-15 Milan-Re...
 

2024-02-15 Milan-Rennes (EL)

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan csütörtök este hazai pályán fogadja a francia élvonalbeli Stade Rennes együttesét a nyolcaddöntőbe jutásért vívott rájátszásban az Európa Liga kieséses szakaszában. Az összecsapás csütörtökön 21:00-kor kezdődik és az RTL Három csatorna közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.02.14. 18:05
HegyalJani
(@hegyaljani)

Ha a játékosokat is annyira fogja érdekelni az esti meccs, mint a szurkolókat, akkor bajban leszünk 🙂

Nem ismerem a Rennes csapatát, nem követem a francia bajnokságot, fogalmam sincs arról, hogy milyen erőt képviselnek.. Egy biztos, hogy 2024-ben még veretlenek.. Ez akkor is nagy szó, ha "csak" a francia bajnokságról beszélünk..

Nem tudom mi a terve a Milannak az EL-el.. Az, hogy nyilatkoznak ilyen-olyan dolgokat az nem jelent semmit..

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog kijönni ebből a sokismeretlenes történetből..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.15. 17:31
milandrukker
(@milandrukker)

Természetesen kellett egy kellemes ellenfél is a meccshez, de jó volt látni, hogy lehet mindenféle erőlködés nélkül is nyerni. Végre Leao is betalált és kapott gól nélkül sikerült lehozni a meccset. A visszavágó remélhetőleg már csak formalitás.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 00:56
HegyalJani
(@hegyaljani)

Elmondható, hogy a játékosokat jobban érdekelte a meccs, mint a magyar AC Milan szurkolókat.. 

Nyilván, ha nem nyertünk volna, már itt menne a fröcsögés ezerrel.. Ez azért szomorú és elgondolkodtató..

Jómagam többet vártam a Rennes-től, még akkor is, ha nem nagyon ismerem őket.. Szerintem kicsit meg voltak illetődve.. 

Örülök, hogy Leao végre betalált, rádásul nagyon szép összjáték után.. Kellett már ez a lelkének, látszott a gólörömén is, mintha megkönnyebbült volna.

RLC játéka érdekes, nem látványos, nem csinál semmi extrát, viszont nagyon jól érkezik a kapu elé.. Végre jönnek gólok a középpályáról is..

Remélhetőleg a visszavágó sima lesz, aztán várhatjuk a sorsolást..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 06:24
Dio
 Dio
(@deeo)

Ilyet szól Gundi 2 és fél perccel a meccs kezdete után: "Hát a Milan nem ront neki az ellenfelének, azt elmondhatjuk." Mondom magamban, öreg Te nem tudod mire vállalkoztál ezzel a közvetítéssel 😀 Ehhez képest azonban lehoztunk egy teljesen sima meccset, ha ez 5:0 lett volna, akkor sem szólhat a Rennes egy szót sem.

Fel lehet rakni pár tinigyereket a visszavágóra, lehet készülni a következő körre. Elbízni nem kell magunkat, de csoda kell a franciáktól innentől kezdve.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 08:31
Rakuzan
(@rakuzan)

Ez azért a vártnál szerencsére jóval simább lett. A visszavágón se kell izgulni (hatalmas blama lenne), egész jól alakult az évkezdet, kicsit összeszedte magát a csapat. Nyilván a sérülésből visszatérők is jót tettek, illetve továbbra is várunk pár maródit.

Ha a 3. (esetleg 2.?) helyet ennyire stabilan tudjuk tartani a bajnokságban, illetve az EL-ben is be tudnánk mutatni egy korrekt menetelést, úgy gondolom, hogy kimaxoljuk ezt az évet.

Mindazonáltal nagy félelmem, hogy ez bizony pozitív hatással lesz Pioli megítélésére az év végén (is).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 08:48
Gagacs reacted
bubu971
(@bubu971)

A visszavágóhoz csak annyit, hogy 2004 La Coruna ☝️.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 10:35
Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

Komolyan vettük. A meccset is, az ellenfelet is. Ez pedig remek, mert kissé tartottam tőle, hogy nem így lesz, mert hagyományosan nem így szokott lenni. Hogy a meccs előtt senki nem volt különösebb lázban, azért nem ítélnék el senkit. Ez még csak egy 32 közötti play-off összecsapás volt, és igazság szerint sok újat nem lehet mondani.

Piolinak a jövője szempontjából nagyon fontos volt a meccs, mert így szinte biztosan velünk marad 2025-ig is. Én ennek nem örülök, lehet, hogy egy újabb évet kidobunk majd, mert most van néhány részsikerünk. Aminek persze szurkolóként nagyon örülök, és sokkal jobb így meccset nézni. De szélesebb spektrumon nézve a dolgot, nem tudom, hogy ez szolgálja-e a klub távolabbi jövőjét. Pioli is tudja, hogy egy elfogadható EL-szerepléssel megváltja a jegyét a következő szezonra is, a vezetőség meg azt, hogy egy jó EL-szerepléssel kiválóan lehet takargatni az elmúlt időszakok hiányosságait és késleltetni bizonyos kockázatosnak tűnő döntéseket. A játékosok számára is ez maradt az egyetlen motiváció, úgy tűnik. Úgyhogy alaptalan volt a félelmem, hogy félvállról vennénk a EL-t.

A meccs nagyon rendben volt, leszámítva az első félidei fikázást Gundel és a kivaló műsorvezető részéről. Abszolút infantilis és felesleges volt, nagyon bosszantónak éreztem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 11:28
bubu971 and Gagacs reacted
LireMille
(@liremille)

Az AC Milant kiváló játékosok alkotják, ez eddig sem volt kérdés, és momentán Európa talán legjobb formában lévő csapata vagyunk. Az eredményekre értem. Érzésem szerint az utóbbi hetekben a csapat lesöpört minden érvet az asztalról, amivel itt is sokan egyszerűen csak trollkodással vádoltak (a mai napig igazságtalanul). Talán ma már meggondolják... de a lényeg nem ez. 

Pioli korunk egyik nagy edzője, akár tetszik, akár nem. Folyamatosan képes a megújulásra, a válságok kezelésére, megnyerő ember és kivaló stratéga. Hadvezér, a szó nemes értelmében. Itt nagyon komoly mértéktévesztés van sokak részéről. Állítom, a világ TOP10 edzőjének egyike ül ma a padon. És ez sem elég? Ő és Rafa Leao a két főkolompos ebben a teljesítményben, amely kiemeli a Milant a színvakok szürke világából (sorry a költői hasonlatért :)). 

Az elmúlt hetek mindenben engem igazoltak, és őszintén szólva számítok néhány bocsánatkérésre is. 

De a lényeg: a legjobb úton halad a csapat, s ha a Liverpool nem lenne az útban, szinte biztosra venném az EL-sikert a tegnapiak alapján. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 13:53
Anselmo
(@anselmo)

Na tessék, Jani... látod, csak hiányolnod kellett a lelkes Milan szurkolókat, és megjött(ek)... 😀

Amúgy melyikünk kezdje akkor? :)) Mámint a kanosszázást. 

A hozzászólás módosítva: 2 hónap telt el 2 alkalommal , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 14:06
kissheva, R66, HegyalJani and 1 people reacted
Body100
(@body100)

Azt hiszem az ember mindig jobbra számít, jelen esetben be kell érnünk LireMillével is...Mindenesetre rég olvastam ennyire megmosolygtató és egyben minden szakmaiságot mellőző hozzászólást, köszönet érte, rég röhögtem ilyen jót! 😀

A meccshez is hozzászólva, roppant szórakoztató és színvonalas produktum volt ez a tegnapi, valami ilyesmi hozzáállást és ötletességet várnék el a csapattól a következő pár fordulóban is. A kopaszt sűrűn szídjuk, de most ő is dicséretet érdemel, a taktikája és cseréi jól ültek, kellőképpen fel voltak tüzelve a játékosok, megfelelő volt a hozzáállás nagyjából mindenki részéről. Külön kiemelném Gabbia védőmunkáját, amit letesz az asztalra mióta visszatért, már-már világklasszis színvonal. Leao góljának kifejezetten örülök, talán most atszakad a gát, és meccsenként kettesével pakolgatja be a lasztikat a kapuba.. RLC is nagyon jó volt, a két gól magáért beszél, jól áll neki a tkp poszt.

Persze azért helyén kell kezelni az eredményt, nem egy Cityt simáztunk le, de mindenestre jár a pacsi most mindenkinek, csak így tovább!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 15:21
bubu971 and R66 reacted
LireMille
(@liremille)

Érthetlen számomra ez a hihetetlen, maró cinikus gúny, amivel hozzáálltok az emberekhez. Nem tudom, ez miből fakad, nem is érdekel. De akkor legyen itt néhány tényszerű (szakmai) megállapítás:

- Pioli zsenije, hogy RLC most egy visszavont támadó szerepkörben ontja a gólokat. Csak az övé. Ezt itt a fórumon se várta a kutya se, és nem tudom, hányótoknak jutott volna ez eszébe. 

- Az is Pioli érdeme, hogy radikálisan visszaesett a sérülések száma az utóbbi időben, és az is, hogy a fiatalokat milyen jó érzékkel építette be a csapatba az ifiből. 

- Piolinak köszönhető, hogy Leao sokkal többet tesz hozzá az összjátékhoz, több gólpasszt ad és sokkal inkább alárendeli magát mindennek. Azóta egy dimenziót szélesedett a játékunk.

- Pioli egy sor ravasz taktikai húzást követett el az utóbbi hetekben: Gabbia hosszú indításai, Musah és/vagy Adli sorok közti mozgásai folyamatosan veszélyt teremtenek, a 16-oson belül RLC egyfajta árnyékékként működve lekettőzi Giroudt, amivel ilyenkor olyan, mintha két centeres lenne a játék, máskor pedig a mögötte érkezve hamis 9-esben szerez gólokat. 

Ha ezeket Guardiola találja ki, mindenki agyon sz...-kodja. De ha Pioli, akkor ő meg nem zseni? Valójában itt ti sokan vagytok azok, akik csak szapulnak, de szakmailag nem tudtok hozzászólni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 16:40
kissheva
(@kissheva)

Őszintén szólva többet vártam a franciáktól, kellemes kis ellenfél voltak. Látszólag komolyan vettük a meccset, már ha csak a kezdőt nézzük, abból is látszik. 

Úgy en bloc elmondhatjuk a jelenlegi Milanról, illetve a múlt béli eredményes Milanról is, hogy a stílusunk jobban fekszik nemzetközi porondon, mint az olasz bajnokságban. Akár nagyobb csapatok ellen is jól látszik/látszott, hogy jobban áll a nyílt futball a csapatnak, hiszen nagyobb területek vannak. A bl-ben is szemre látványosabb meccseket tudtunk játszani mondhatni nem eredménytelenül. Olaszországban sokkal visszavontabbak, zártabbak a csapatok, főleg a középmezőnytől lefelé, ez pedig kevésbe fekszik nekünk, ellenben a múlt Juventusával. Nem véletlenül ők a legeredményesebb csapat Itáliában, mi pedig nemzetközi szinten.

Anselmo, én várnék azért még egy kört azzal, hogy Pioli valóban bebetonozta-e magát a következő szezonra. A bajnoki eredmény erre adna okot (az amcsiknak ez is elég, hogy a sinter köröket ver ránk), de azért egy Rennes kiverése ne legyen már olyan nagy elvárás.

Bár megmondom őszintén, amíg nem lesz meg a saját stadion, és több bevétel, addig szerintem nem nagyon kell várni hú de nagy erősítést edző és játékos téren sem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 18:02
R66
 R66
(@r66)

Csodálatos, dalnokokat megihlető mérkőzés volt. Senki nem várta, hogy a hetedhét határon és azon túl is rettegett és elismert francia gigaklubot, a Rennes-t sikerül így miszlikbe aprítani. A csapat Garibaldit megszégyenítő hősiességgel, oroszlánokhoz méltó bátorsággal futott ki a pályára. A gyepen dúló ádáz küzdelemre jellemző, hogy ehhez képest a normandiai partraszállás egy jópofa paintball meccs volt csupán, ami természetesen csak még tovább emeli a győzelem értékét. Pioli mester Napóleont megszégyenítő, forradalmi újításokat tartalmazó taktikai repertoárt vonultatott ma fel. Capello, Sacchi és Ancelotti valószínűleg mind a fejüket vakarják csak a tegnapi mérkőzés elemzése közben. Nemzetközi sajtóértesülések szerint Xavi és Klopp lemondása mögött is az áll, hogy a nyártól szeretnék teljes koncentrációval Pioli edzésmódszereit tanulmányozni. Guardiola is bejelentkezett már a továbbképzésre, de gondok akadtak a felvételinél (két kopasz nem fér meg egy csárdában ugyanis).

A mérkőzésre visszatérve: Az egész csapat kitett magáért. Loftus-Cheek téren és időn átívelő posztokon mozgott, Leao passzjátéka csakis a legnagyobbakéval említhető egy szinten (a 78.54%-os pontossági ráta pedig csakis valami összeesküvés elmélet lehet). A mérkőzés embere nálam mégis Calabria, aki hiba nélkül hozta le a tegnapi mérkőzést, ami újfent bizonyíték Pioli mester szinte már látnoki képességeire.

Sajnos a szurkolók sokszor méltatlanok ehhez a klubhoz és nem értékelik kellőképp azokat a dicsőséges időket, amikben élünk. Ahelyett, hogy élveznék a legszínvonalasabb - de nem kellőképp elismert -, nemzetközi kupasorozatban nyújtott sziporkázó teljesítményt, csak kárognak itt folyton. Nem szeretném néven nevezni a főkolomposokat, de úgyis a "tudjukkik"-ről beszélek. Remélem ők a kanosszát nem csak járják, hanem le is táncolják, miközben egy zsák hamut szórnak a fejükre egy Piolit ábrázoló szentkép előtt, bocsánatért esedezve.

(bocsánat)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 18:04
acm1962, 123asd, bubu971 and 2 people reacted
kissheva
(@kissheva)

@r66 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.02.16. 18:42
Oldal 1 / 2