2023-11-28 Milan-Do...
 

2023-11-28 Milan-Dortmund

Oldal 1 / 2
 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan kedd este a Borussia Dortmund ellen lép pályára a San Siróban a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában. Sorsdöntő mérkőzésnek ígérkezik a továbbjutásért folyó versenyben. A Rossoneri az előző meccsén a hétvégén 1-0-ra nyert a Fiorentina ellen, míg a dortmundi alakulat 4-2-es győzelmet aratott a Mönchengladbach ellen. Az összecsapás kedden 20:45-kor kezdődik és a Sport 1 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.11.27. 17:30
ACM_GRA
(@acm_gra)

Csak bízni tudok abban, hogy ma egy kedvező eredményt érünk el és lesz reális esélyünk arra, hogy az utolsó fordulóban legyen még miről beszélni. De a legjobb persze az lenne, ha bezsebelnénk a 3 pontot és viszlát. A vereség tudtommal semmiképp nem jó, így ez valóban egy sorsdöntő összecsapás. Előző meccs? Nem lehet sztem a BL-ben a korábbi meccsekből kiindulni, ugyanis akkor például volt Leó és ezennel Musah sem lesz. Az igazi érvágás persze Leó, de ne feledjük, hogy Rafa is elképesztően hangulatfüggő így messze nem pótolhatatlan, sőt! A Dortmund jó kis csapat és mivel német csapat révén sosem adják fel (utolsó percekben is képesek gólt szerezni) fejben elképesztően ott kell lenni és nem csak 65 percig mint a Lecce ellen, hanem egészen a lefújásig. (egyébként összességében az előző meccsen mi voltunk közelebb a győzelemhez, ha már említésre került részemről)

Igazából bármit eltudok képzelni: Egy igazságos döncit, magabiztos győzelmet és egy kínos 0:3-as vereséget is. Bármit. Annyira kétarcú ez a brigád, hogy az elképesztő. De tényleg őszintén drukkolni fogok, ahogy itt mindenki más majd a fórumon, ezt garantálni tudom. 🙂 

Ja, és remélem nem a labdabirtoklásra épülő focit játsszuk ma este, mert akkor game over. (ez nem az a Milan sajnos) Hadd támadjon a Dortmund mi pedig a kontrákkal teremtsünk életveszélyt és persze termeljünk gólokat. Forza!!!  

Megérzés? Sztem 0:1-re nyer a Dortmund, de ne legyen igazam…

A hozzászólás módosítva: 5 hónap telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.28. 09:09
Anselmo
(@anselmo)

A másik meccs legalább olyan fontos lesz, mint a miénk. Ha a PSG nyerni tud, akkor ma még egy döntetlennel is szinte biztosan kiesünk, mert vagy az kéne, hogy a franciák idegenben egy számukra tét nélküli meccsen verjék meg a Dortmundot is, vagy elég a döntetlen, de akkor nekünk 4 góllal kéne verni a Newcastle-t. Ha nem nyernek a franciák ma, akkor még akár egy mai vereséggel is maradna némi esély... mondanám, hogy ne számolgassunk itt, meg minek, jó magyar (és olasz) szokás, de ez a csaapt vastagon rászorul sajnos. 

Érzésem szerint kikapni nem fogunk, de nyerni sem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.28. 12:52
123asd
(@123asd)

Nehéz kérdés mi lenne a legjobb. Ha nyerünk, és ha a Newcastle kikap, akkor az el már biztos, de még mindig bl helyen leszünk. Nyílván jó lenne nyerni, de egy mostanában elég jó formában lévő BVB ellen a döntetlen is bravúr lenne. Én akkor sem lennék szomorú, ha csak az el ben indulnánk, mert egyrészt ,,könnyebb" lenne a koeff pontokat gyűjtögetni, másrészt az még talán esélyünk is van megnyerni. A Bl meg leginkább a zsé miatt lenne jó (meg persze a koeff pontok miatt), de ahhoz elég nagy szerencse kellene, de nekem van egy olyan megérzésem, hogy ha tovább is jutunk elég kemény ellenfelet kapunk, ami persze nem azt jelenti, hogy kikaptunk, de nem hiszem, hogy ugyan az megtörténne mint tavaly. Na de mind1 majd kiderül mi lesz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.28. 15:10
rossonero01
(@rossonero01)

Nincs jó elôérzetem. Annyi szól talán mellettünk, hogy a csapat a BL-ben általában odateszi magát és nem a bajnokságban megszokott óborzalmat fogjuk látni. Leao és Okafor eléggé hiányozni fog, így hiába a hazai pálya mégis a Dortmundot tartom egy fokkal esélyesebbnek (Teccetünk volna a Newcastlet megverni ugye..)

Ha viszont mégis kiesünk akkor legyünk utolsók, menjünk rá a bajnokságra, az a hajó mèg talán nem úszott el teljesen. Az EL-es bohóckodásoktól mentsen meg az ég. Még egy frontos harcra sincs meg a keret, nemhogy kettôre..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.28. 19:12
Anselmo
(@anselmo)

Nem tudtam végig nézni a meccset, a 83. percig jutottam, egyszerűen nem ment tovább. Amit a második félidőben nyújtott a Milan, azért csak szánni lehetett a csapatot, már az első félidőben úgy kipurcant a csapat, hogy igazából érdemi esély nem is volt megnyerni ezt a meccset. Pedig minden adott volt hozzá. Tök simán nyert a San Siróban a Dortmund, mialatt az összes olasz csapat a 16 közé jut, kivéve minket. 

Pont így volt ez 2 éve is. 

Nem szeretnék most belemenni abba, hogy miért volt ez így. Úgy döntöttem, hogy én most egy darabig szüneteltetem magam itt, és valószínűleg a TV előtt is. Előbbi már egy ideje érett bennem, de igazából nem tudom, miért most jutottam el idáig. Volt már ennél is sokkal rosszabb, és akkor sem tettem. De elfáradtam, és egy kicsit ebbe a Milanba is. Egy edzőcsere talán nekem is jót tenne, mert Pioli Milanjára nem nagyon vagyok már kíváncsi. 

Addig is jó legyen mindenki!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.28. 22:54
Dio
 Dio
(@deeo)

Én tartom azt a pár fordulóval ezelőtti véleményem, hogy ennek a Milannak az égadta világon semmi keresnivalója nincs ezen a szinten. Az öt meccsből hoztunk egy parádésat otthon a PSG ellen, az nálam a szezon meccse volt, de ez édeskevés. Ötből egy.

A rohadt PSG megérdemelné ezután a tizenegyes után, hogy kiessen a csoportból. Mi egyáltalán nem érdemlünk továbbjutást, de ezek a férgek sem.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.28. 23:06
R66 and bubu971 reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Szerintem bátran kijelenthető, hogy kiestünk. De sztem összességében nem is érdemlünk továbbjutást. Bízom abban, hogy ez a blama felébreszti a tulajdonosokat és leváltják mihamarabb Piolit. Mi kell még, de komolyan, hogy változás legyen? Óriási csalódás eddig ez a szezon, bár lehetne sokkal rosszabb is, legalább BL helyen vagyunk…

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.28. 23:18
R66 reacted
R66
 R66
(@r66)

Óriási csalódás volt ez a mérkőzés. Csalódás, mert úgy érzem ez a Dortmund simán fogható lett volna. Voltak jobb periódusok a mérkőzésen, de az a mentális szétesés, amit a csapat produkált, az minősíthetetlen. Azt gondolom, hogy nem elsődlegesen a játékosok képességeivel van gond, hiszen megmutatták már máshol is, hogy tudnak jó teljesítményt nyújtani. Itt a fizikális és mentális felkészítéssel vannak óriási problémák. Nyilván várható volt, hogy a rengeteg új igazolásnak nem lesznek zökkenőmentes a beilleszkedése (más kultúra, más nyelv, más közeg, stb), de az ember arra számított, hogy azért november-december tájékára már látszódni fog valamiféle elképzelésnek a csírája.

Tegnap az alap meccs terv talán nem is volt rossz. A 4231-es felállás még működhetett is volna, de Calabria tett róla, hogy ez ne így legyen. Sajnos Davide barátunk az évi 2-3 jó meccsét leszámítva olyan suta, mint egy újszülött őzgida, de cserébe legalább buta is. Neki egy Milan szintű csapatnál maximum a padon szabadna helyet foglalni. (Vagy talán még jobb lenne, ha ezt a Genoában tenné) Szinte várom már, hogy ismét valaki előjöjjön azzal, hogy de statisztikák alapján ő valójában mekkora király, de azt hiszem a tegnapi mérkőzés ismét bebizonyította, hogy ő bizony miért nem BL szint. Persze voltak még gyenge teljesítmények rajta kívül is. Mike esetében is sajnos ki kell mondani (nem csak ennek a meccsnek a kapcsán), hogy sajnos közel sem hozza azt a teljesítményt, mint az előző szezonokban. Tegnap két gólban is benne volt és már nem egy mérkőzésen csinált hajmeresztő dolgokat. Lehet vissza kéne hozni Didát valahogy kapusedzőnek, mert szerintem kb ott kezdődött a visszaesés valahol, amikor ő távozott.

És akkor ne menjünk el Pioli mellett sem. Értem én, hogy rengeteg a sérült, nem nagyon lehet érdemben belenyúlni a meccsbe, de amikor valaki Krunic-ot cseréli be középhátvédnek, ott óriási a baj. Ott volt a padon Bartesaghi, aki bőven játszott már középső védőként. Rendben, fiatal, tapasztalatlan, de legalább van valami fogalma a posztról. Benne van a pakliban, hogy ő is hibázott volna, de Kruninho becserélése kb meg is pecsételte a mérkőzést. 

Pioli megkapta az esélyt azzal, hogy eltakarították a feje fölül Maldinit, de most már kijelenthető, hogy ezzel nem tudott élni. Teljes kudarc a ténykedése és távoznia kell a teljes stábjával együtt. Nagyon remélem, hogy Furlaniék gyorshívóján ott van már néhány jelölt neve, mert bár a BL elúszott, de a bajnokságban van keresnivalója a csapatnak.  Ha viszont jön egy újabb januári leolvadás, az mérhetetlen károkat okozhat.

A sajtóban legalább már bedobták Tudor, illetve Thiago Motta nevét is és talán itt is fenn áll a "nem zörög a haraszt" esete. Ha halványnál is halványabb reménysugár is, de legalább ennyi már van.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 09:02
ACM_GRA and bubu971 reacted
bubu971
(@bubu971)

Remélem Cardinale titkárnője már megnyitotta a Mr. Garbó elbocsájtása nevű fájlt és feltöltötte a nyomtatót A4-el.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 09:16
R66 reacted
LireMille
(@liremille)

Én nem látom ennyire sötéten a helyzetet. A minőség megvan a csapatban, többnyire jobbak is voltunk, mint a BVB, Pioli pedig nagyszerű húzásokkal rukkolt elő. RLC atipikus 10-esként remek lépés volt, sajnos az angol éppen tegnap volt pontatlan. Krunic cseréje meg teljesen jogos volt. Ő a jolly joker, a kötőanyag a csapatrészek között, legalábbis Pioli mindig így nézett rá. Logikus, hogy a maga tapasztalatával és rugalmasságával őt kellett behozni, nem mást. Az első félidőben minden nagyon faja volt. Az meg nem Pioli hibája, hogy Giroud nem tud berúgni sose egy tizit, amikor a legfontosabb volna. Emlékezzetek tavalyra! Akkor a Nápoly ellen a BL-ben, most meg itt. Gyenge fejben a pali. 

Pioli se hibátlan, persze. De sokkal jobb edző, mint a Tudor Henrik, vagy Motta. Van olyan, hogy mindenki jól végzi a dolgát, a vezetőség, az edző, és a tulajdonos is, de az eredmények nem jönnek. Ez most ilyen volt. Nyílván, ha a bajnokságba is botladozik majd a Milan, akkor ki kell találni valamit, az más helyzet. Én nem engedném el az EL-indulást se, kell nekünk. Érték, presztízs, BL-kvóta, koefficiens, stb. Ha a Liverpool is komolyan veszi, nekünk is kutya kötelesség. 

Szóval én most nem bántanám a csapatot. Mindent megtettek, kihajtották magukat, Pioli is hozta a váratlan és jó húzásokat. Nem sikerült, ja. De majd jövőre, ez az év a csapatépítésé, föl kellett áldozni. Legyetek büszkék arra, hogy AC Milan szurkolók vagytok!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 10:04
123asd
(@123asd)

@liremille Ezzel most kivételesen egyet tudok érteni. Ez a Dortmund leginkább azért nyert, mert Thiaw lesérült, és nem volt belsővédőnk. Ha Thiaw egészséges maradt volna, vagy ha Kjaer ott a padon, akkor a Dortmund nem visz el 3 pontot. Az orvosi stábot előbb lecserélném, mint bármit, ennyi sérülés nem normális.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 10:09
Gagacs
(@gagacs)

Remélem itt ketten Ti csak ironizáltok... 🤣 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 10:22
bubu971 and R66 reacted
HegyalJani
(@hegyaljani)

@gagacs mindössze annyi történt, hogy az egyik nem veszi észre, hogy a másik trollkodik..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 10:33
hodyzoli, bubu971, Gagacs and 1 people reacted
ACM_GRA
(@acm_gra)

Az a csapat, amelyik fejben nincs 100%-osan a pályán, (és lehet persze jó periódusokról beszélni a Milan esetében) az a csapat nem érdemel győzelmet, hozzáteszem sajnos. Tényleg nem voltunk annyira rosszak, de annyira jók sem. Azt persze elvenni nem lehet, hogy voltak jó periódusaink és a Chukwu is szenzációs gólt lőtt, de túl sok pozitívum nem lelhető fel. Ha Thiaw nem sérül le, lehet másképp alakul a mérkőzés, de érzésem szerint fejben erősebb volt a Dortmund, így a sérülés ellenére is azt gondolom, hogy elvitték volna a 3 pontot. Az, hogy Giroud kihagyta a tizit nem Pioli hibája, de az igen, hogy nem készíti fel megfelelően a csapatot. És bizony újra a labdabirtoklásra épülő játékunkkal operáltunk, ami mint tudjuk, az esetek nagy részében még a bajnokságban is nehézkes, nem hogy a legrangosabb európai kupaporondon. A keret pedig valóban karcsú volt, ez nem is vitás. De merem állítani, hogy egy jobb, okosabb, intelligensebb trénerrel ez minimum 1 pont!

A hozzászólás módosítva: 5 hónap telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 10:34
hodyzoli and bubu971 reacted
Oldal 1 / 2