2023-11-28 Milan-Do...
 

2023-11-28 Milan-Dortmund

Oldal 2 / 2
 
LireMille
(@liremille)

@gagacs Magam részéről nem 😊 , nem irónia. Szerintem sok véletlen hordta össze, hogy a Milan most kikapott, meg ez a BL-szezon nem jött ki jól. Ez a csapat kezd összeállni, tegnap Chuku is megmutatta, mire képes. Pedig benne nem is hittem annyira már. Akinek nem tetszik ez a Milan, az menjen akkor isten hírével. Én sokkal szívesebben olvasom/hallgatom, ha valaki inkább jókat ír a csapatról, főleg, ha látszik a fejlődés, vagy időre van szükség. Persze velem is előfordul, hogy kicsit megborulok, ez OK. Nem mindig süt a nap. De így lesajnálni, meg lehordani a csapatot, mint itt sokan teszik, hogy ekkora csalódás, meg akkora csalódás... minek? Ott vagyunk a 3. helyen stabilan a bajnokságba, a BL qrva balszerencsés volt, de ennyi. Hányan cserélnének velünk még így is? 

Itt mindenről CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a sérülések tehetnek. A vezetőség jól igazolt, Pioli a lehetőségekhez képest remek (bár valóban korlátos) szakember, a pénzügyek rendbe vannak. A sérülések pedig az UEFA/FIFA műve, nem Piolié, és nem is az orvosi stábé. Ez pech. Ennyi. Nekünk olyan játékosaink vannak, akik hajlamosabbak a sérülésekre. De kérdem, lehet ezt előre látni? 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 10:43
LireMille
(@liremille)

@hegyaljani Ez nagyon nem elegáns. Inkább támogasd a csapatot, az állandó negatív megnyilvánulásaid helyett. 123asd kolléga is azt teszi. Nem nem veszi észre, hanem normálisan áll a dolgokhoz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 10:45
123asd
(@123asd)

@gagacs Persze, szerinted mit csinálok 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 11:05
Tibo
 Tibo
(@Tibo)

@liremille 

Milyen Fifa Uefa? 

Se melyik csapatban nincs ennyi izomsérülés, ez a szakmai felkészítés vagy a milánói edzőpálya minőségének az oka.. 

25 izomsérülés nem balszerencse. 

3 igen, de nem 25. 

Érdekes Laurato nem sérült ő is végigtolta a vb--t és még millió másan. 

Milyen fejlődést látsz? De ezt most komolyan kérdem. A szezon első 3 meccsén amíg még a srácokba a régi, hozott mentalitás volt, addig jók voltunk, azóta a játék képében mélyrepülés, játékosok formán kívül.. Hol vannak a begyakorolt figurák? Mikor rúgtunk szögletből pontrúgásból gólt? Ezek tanulható, gyakorolható dolgok.

A játékos lenyilatkozza, hogy nem tudták támadniuk vagy védekezniük kéne, hol a szervezettség?

Ez a Milan annyi sebből vérzik, elköltöttek 100 milliót, játék se lett jobb, a csapat se lett eredményesebb, de még egységesebb sem.

Ráadásul Piolinak évente van több hónap black outja.. én már nyáron megmondtam, hogy nem éli meg a karácsonyt, nem is fogja szvsz.

De tudod mit tovább megyek. 

Mi az, hogy egyik meccsre egy vezető se ment el. Maldinivel és társával mindig volt meccs előtt nyilatkozat, látogatták az edzéseket, minden meccsen ott voltak. Most Furlaniék hol vannak?

Volt egy alap, na azt kirántották nagyon, Cardinale ezt nagyon benézte, mert ez nem football manager.

Se jó edző nincs, de lassan a szakmai stábban, vezetőségben is kételkedek.

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 12:36
Gagacs and bubu971 reacted
Dio
 Dio
(@deeo)

Régen, még sok évvel ezelőtt, amikor szeretett csapatunk a 7. és a 10. hely között vívott vérre menő csatákat, nem kis pénzeket elköltve, na akkor volt egy tag itt a fórumon, aki Milanka néven terrorizált. Amikor már a szertáros Andrea néni is látta, hogy ez a csapat a selejtnél is nagyobb selejt, Milanka még akkor is védte. Nála nem lehetett eldönteni, hogy ennyire világtalan vagy csak trollkodik. Végül kiderült hogy az előbbi.

Jelenleg azért szerencsére nincs ekkora baj, de ha valaki, aki nézi az idei Milan meccseket, lát ebben a játékban fejlődést, az komolyan nem értem hogy mit néz vagy mit lát. Ez a Milan az október elejei válogatott szünet után gyakorlatilag egy meccset tudott feltenni az asztalra amire azt mondtuk hogy na ez az a szint amiért Milan szurkolók lettünk anno, az pedig a PSG elleni hazai meccs. Nyilván nem lehet mindig parádézni, de a többi meccs sokszor kritikán aluli volt, a tudatosság legkisebb jele nélkül… és valaki még mindig védi ezt.

Ja igen, Milanka is puffogtatott olyanokat, hogy akinek nem tetszik ne nézze. Hát én néztem. Az összeset. És rohadtul nem tetszett. Ez sem tetszik, de a szurkoló nem csak akkor szurkol ha minden szép és jó, és ugyanúgy joga van véleményt nyilvánítani, ha mondjuk azt látja hogy itt olyan edző “tevékenykedik” akinek az adott naptári évben már a második 2 hónapos csődjét látja, mégse tesz senki ellene semmit.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 13:23
bubu971 and hodyzoli reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

Nem volt realitás tegnap győzelmet várni. Ennyi sérülttel, ilyen jelenlegi formával, nem tudjuk felvenni a versenyt egy lendületes, agresszív Dortmund ellen.

Piolinak már rég meg kellett volna köszönni a munkát. Ideális esetben nyáron, rosszabb esetben az Inter elleni 1-5 után. Voltak jó periódusaink? Igen, mivel alapból jó képességű játékosok alkotják a csapatot. Sokkal-sokkal több lenne ebben a keretben.

Elég megnézni Maignan, Theo vagy Leao teljesítményét. Világklasszis játékosokról beszélünk, akik az idei évre teljesen eltűntek.

Nem fognak változtatni szerintem, mert valami csoda folytán még mindig van esély a BL továbbjutásra és a BL helyek elérésére is. De aki nem kíván változást, az nem látja a fától az erdőt (évek óta).

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 13:29
123asd, bubu971 and hodyzoli reacted
LireMille
(@liremille)

@Tibo https://football-italia.net/milan-keep-faith-in-pioli-after-champions-league-disappointment/

Egyáltalán nem arra mutatnak a jelek, hogy a vezetőségben is osztanák ezt a véleményt. Továbbra is őt tartják a legmegfelelőbb személynek, és kizárt, hogy "ne érje meg a karácsonyt", ahogy mondod. Őt senki nem tartja felelősnek, tehát valószínűleg management is sűrű versenynaptárat gondolja bajnak. Tegnap is ott volt az egész vezetőség, miről beszélünk? A kamera mutatta őket! Furlani, Cardinale, Monacada, Baresi, ott ültek a páholyban. Kit hiányolsz még?  

A Redbird elindított egy projektet, ők maguk is számoltak vele, hogy lesz fennakadás. Ezt elismerte Furlani, meg azt is mondta, hogy nagyon hálásak Piolinak, hogy ennek ellenére ilyen jól szerepel az egylet. Vannak gyerekbetekségek, ezt elfogadhatjuk. Vagy hogy nem klappol minden. De jobb a keret, jobb a pénzügyi helyzet, és az eredmények sem rosszak, ha csak azt nézzük. Ez egy halálcsoport volt, tudtuk, hogy lesz 2 team, ami a rövidebbet húzza majd, sajnos mi lettünk az egyik. Valakinek lenni kellett. De most ti mit hiányoltok igazából? Hogy nincs minden évben Scudettó? Vagy BL-elődöntő? Máshol sincs, vagy ahol van, az 2-3 csapat a világon. Ahogy itt Anselmo kolléga említette, hogy kioffol egy időre, hát jól is teszi. Ha nem tetszik neki ez a Milan, akkor talán mindenki jobban jár így. Másnak is ezt tudom javasolni.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 13:48
Tibo
 Tibo
(@Tibo)

@liremille 

Mondjuk a Lecce ellen nem volt ott senki a vezetőségből.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 16:09
kissheva
(@kissheva)

Na akkor leírom én is így 1 nap elteltével, amit a meccsről gondolok. 
Ott kezdeném, hogy a szokásos játékkép volt, ami a bl-meccseinket illeti. Ment az adok-kapok, támadás itt is-ott is, középpálya sokszor nem is létezett. Ezt a meccset azért a Dortmund nyerte, mert jobb kvalitású játékosai vannak, akik kulcsszituációkban nem töketlenkedték el a helyzeteket. Épp olyan hibásak a játékosok is, ahogyan Pioli. Ha Giroud berúgja a 11-est, vagy Adli 16 méterről teljesen középről gólt szerez, vagy RLC megoldja jól a 3v1-et, akkor most Pioli jobb edző lenne? Mert akkor teljesen más a meccs kimenetele, és nem lehetne előszedni őt. Vagy ha nincs Thiaw sérülése...

Távol álljon tőlem, hogy Piolit védem, mert nagyon is benne van ebben a szereplésben. És most nem feltétlen a taktikára gondolok, mert hónapok óta nézhetetlen a játékunk. Hanem az, hogy a 60. perctől gyakorlatilag mindenki feladta a meccset. Ilyet rajtunk kívül egy csapatnál sem láttam, pláne a bl-ben, hogy olyan legyen a játékosok testbeszéde, mint akiknek semmi hitük. Mentálisan nagyon gyengék vagyunk. Úgy gondolom, hogy Pioli teljesen elveszítette az öltözőt, és nem hisznek benne a játékosok sem.

Persze majd lehet megint takarózni azzal, hogy márpedig ez a halálcsoport volt, és más kvartettből továbbmentünk volna. Tulajdonképpen nem is azzal van gond, hogy ha kiesünk, vagy nem úgy jönnek az eredmények a bajnokságban, ahogy azt várjuk. A gond az, hogy nincs semmiféle kapaszkodó, amire rá lehetne fogni, hogy a közeljövőben majd változik valami, és minden jobbra fordul.

Szimpatikus csávó Pioli, de azt gondolom, hogy megérett az edzőváltás.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.11.29. 22:15
LGábor and tupi reacted
Oldal 2 / 2