2022. november 29., kedd

Pioli nyilatkozata a Spezia elleni győzelem után

-

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője a Spezia elleni 2-1-es siker után megvédte Olivier Giroud-t, akit a győzelmet érő gólja után a mez levétele miatt második sárga lappal kiállítottak. Az olasz tréner felhívta a figyelmet a pontatlan helyzetkihasználásra és beszélt az egyenlítő gólról, a csapat mentalitásáról, Ismael Bennacer lecserélésének okáról illetve Daniel Maldiniről is.

“Saját magunknak nehezítettük meg a dolgokat, hogy nem tudtunk újabb gólt szerezni az első félidőben, pedig megvoltak a lehetőségeink ahhoz, hogy növeljük az előnyünket. Az egyenlítő gólt követően elveszítettük az önbizalmunkat és szétesettnek néztünk ki. Ennek nem kellene megtörténnie, mert egy olyan csapat vagyunk, amely világos filozófiával rendelkezik. Túlságosan feszültek voltunk, de mint mindig, a játékosaim most is hihetetlen karaktert mutattak és soha nem adták fel. Ez egy nagyon fontos győzelem a szezon ezen szakaszában. Kicsit megnyugodhatunk a győzelem után.” – mondta Pioli a meccs után.

“Azt gondolom, hogy teljes mértékben megszállottjai vagyunk azoknak a céloknak, amiket el akarunk érni. Mindannyian nagyon éhesek vagyunk a sikerre, ezért meg tudom érteni Oliviert, hogy a gól pillanatában elveszítette a tisztánlátását. Győzelmet érő gólt lőtt a csapatának az utolsó percben, ami ilyen érzelmeket vált ki az emberből. Persze egy ilyen tapasztalt játékosnak fel kell ismernie, ha korábban már kapott egy sárga lapot, azonban egy ilyen érzelmes pillanatban ez nem egyszerű. Amikor ennyire hiszel magadban és ilyen boldog vagy, akkor előfordul, hogy elragadtatod magad. Oli kihagyja a keddi meccset és frissebb lesz a hétvégi mérkőzésre.”

“A fejlődésre kell összpontosítanunk és még sok dologban kell javulnunk. Az egyik célunk és motivációnk, hogy többet domináljunk és kevesebbet szenvedjünk a mérkőzéseken. Keményen oda kell tennünk magunkat egészen a meccs végéig. Tetszett, ahogy a csapatom hozzáállt a mérkőzéshez. Hétközben egy erőteljes győzelmen voltunk túl és nem volt könnyű három napra rá egy ilyen mérkőzést játszani. Jó jel, hogy a csapatom hozzáállása megfelelő volt, de a második félidőben jobban kellett volna kezelnünk a játékot. Jelenleg túlságosan fontos a helyezés és a lehető legtöbb pontot kell szereznünk, aztán szünet következik és lehetőségünk lesz javítani a teljesítményünkön minden szempontból.”

“Nem vagyok dühös, éppen ellenkezőleg, nagyon boldog vagyok. Tetszett az első félidő, ám fejlődnünk kell, hogy hamarabb le tudjuk zárni a mérkőzéseket. Természetesen jobban kellett volna reagálnunk a kapott gólra, de ezt majd megbeszélem a csapattal. Egy fontos meccset tudtunk megnyerni. A mentalitásunk része, hogy higgyünk abban, amit csinálunk és soha ne adjuk fel. A mentalitás és a karakter terén felülmúlhatatlanok vagyunk. Ez az egész egy csapat munkája és a játékosaim hihetetlen vágyat mutattak a fejlődésre.”

“Giroud? Az érkezése előtt videóhíváson keresztül beszéltem vele és nagyon pozitív benyomást keltett bennem. Ezek a pozitív érzések kaptak el akkor is, amikor elkezdtem edzeni őt. Olivier egy nagyon erős játékos, rendkívül elégedett vagyok a teljesítményével.”

“Daniel Maldini? Biztos voltam benne, hogy gólt fog szerezni. Pontosan tudtam, hogy játszani fog és bizonyos dolgokat előre lehet látni, mert egyszerűen ilyen a futball. Úgy vélem, hogy tökéletesen alakult az este Paolo Maldini számára, hiszen Daniel gólt lőtt, a Milan pedig nyert.”

“Bennacer? Különböző okok miatt cseréltem le, a sárga lapnak nagyon nagy súlya volt. Sandro jól teljesít és abban a helyzetben jó döntés volt lecserélni Ismaelt.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS