2022. december 04., vasárnap

Ma délben rendezik a BL-sorsolást

-

Ma kiderül, hogy az olasz bajnoki címvédő Milan ki ellen fog játszani a Bajnokok Ligája 2022/2023-as kiírásának nyolcaddöntőjében. Íme minden információ, amit a sorsolásról tudni érdemes.

Múlt héten kialakult a kieséses szakasz 16 fős mezőnye, miután a nyolc csoport első és második helyezettje továbbjutott. A nyolcaddöntő sorsolását ma délben, 12:00-kor rendezik az UEFA nyoni központjában, Svájcban, amelyet az M4 Sport és a Sport 1 egyaránt élőben közvetít.

A szabályok értelmében a csoportelsők kiemeltek lesznek, míg a csoportmásodikok nem kiemeltként várhatják a sorsolást. A csoportmásodikok mellé sorsolják majd a csoportelsőket úgy, hogy az azonos négyesből továbbjutott, illetve azonos országbeli együttesek nem kerülhetnek össze.

Mivel a Milan a második helyen végzett az E-csoportban, így biztosan az egyik csoportelsővel fog találkozni, azonban a Chelsea-t és a Napolit biztosan nem kaphatja, mivel előbbivel azonos csoportban szerepelt, míg utóbbi azonos országbeli együttes. Így tehát marad 6 csapat, nevezetesen a Real Madrid, a Bayern München, a Manchester City, a Tottenham, a Benfica és az FC Porto a lehetséges ellenfelek között.

KIEMELTEK: Napoli, Porto, Bayern München, Tottenham, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Benfica.

NEM KIEMELTEK: Liverpool, FC Bruges, Internazionale, Eintracht Frankfurt, AC Milan, RB Leipzig, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain.

Nyolcaddöntő mérkőzései: odavágó február 14–15. és 21–22., illetve visszavágó március 7–8. és 14–15.

SZAVAZÁS:

Melyik csapattal szeretnéd, hogy összesorsolják a Milant a nyolcaddöntőben?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS