2022. november 29., kedd

Eurótízmilliók és a továbbjutás a tét a BL-ben

-

Nem csupán a presztízs miatt lenne nagyon fontos a Milan számára, hogy továbbjusson a kieséses szakaszba, hanem a pénzügyi szempont sem elhanyagolható tényező.

A Milan szerdán az osztrák élvonalban szereplő RB Salzburgot fogadja a San Siróban a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó játéknapján. A csapat 7 ponttal a második helyen áll, míg a harmadik salzburgi alakulat hátránya 1 pont.

Ez azt jelenti, hogy a Milan csoportmásodikként továbbjut a BL-nyolcaddöntőbe, amennyiben hazai pályán győz vagy döntetlent játszik a Salzburg ellen, míg vereség esetén az Európa Ligában folytatja tavasszal. A Rossoneri legutóbb 9 évvel ezelőtt, 2013 őszén tudott továbbjutni a kieséses szakaszba a BL-ben és a Salzburg elleni meccs nem csupán presztízs kérdés, hanem eurótízmilliók forognak kockán.

A Corriere della Sera beszámolója szerint a Milannak összesen 20 millió eurót – átszámítva körülbelül 8,1 milliárd forintot – hozhat pluszban a konyhára, ha továbbjut a Bajnokok Ligája-csoportköréből a kieséses szakaszba.

A nyolcaddöntőbe jutásért minden egyes csapat közel 10 millió eurót kap az Európai Labdarúgó Szövetségtől és ehhez még hozzáadódik a győzelmi bónusz, a jegybevétel, a market poolból való magasabb részesedés és a televíziós jogdíjak is. Nem elhanyagolható szempont, hogy egy nyertes mérkőzésért 2,8 millió euró jár a csoportkörben, míg döntetlen esetén 930 ezer euró a bevétel. A Milan eddig 2 győzelemmel és 1 döntetlennel (valamint 2 vereséggel) áll a 6. fordulót megelőzően.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS