2022. november 30., szerda

Pioli reagált az új szerződés aláírása után

-

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője köszönetet mondott a klub vezetőségének a hosszabbítást követően és beszélt a kezdetekről, a csapat fejlődéséről, a Scudettóról, valamint a közeljövőbeli célokról is. A Rossoneri trénere hétfőn írt alá 2025. június 30-ig a klubbal.

“Egyértelműen izgatott vagyok, mert nagyon vágytam rá. Hálás vagyok a klub tulajdonosainak, hogy a megszokottnál korábban lezárták a hosszabbításomat. Erre vágytam és nagy örömmel, lelkesedéssel tölt el. Az a célom, hogy a lehető legjobban végezzem a munkámat ebben a topklubban, a fantasztikus játékosokkal, a csodálatos szurkolótáborral és a vezetőséggel együtt, amellyel egyre jobban megismerjük egymást és egyre szorosabb a kapcsolatunk.” – mondta Pioli a MilanTV-nek.

“Nagyon jól emlékszem az első hívásra, amikor a klub megkeresett. Két másik olasz csapattal tárgyaltam és azt fontolgattam, hogy melyiket válasszam a kettő közül. Ekkor Maldini felhívott, azonnal irányt változtattam és Milánóba utaztam, hogy találkozzak Paolóval. Egyáltalán nem voltak kétségeim. Nem kellett sok idő, hogy Paolo meggyőzzön engem. Bár valójában talán nekem kellett őt meggyőznöm.”

“Mindannyian együtt fejlődtünk. Én, az igazgatók, a klub és a játékosok. Mindent, amit felépítettünk azt együtt, közös munkával vittük véghez. Mindannyian a Milan szolgálatába állítottuk a szakértelmünket, a bennünk rejlő potenciált és felelősségteljesen dolgoztunk. Ennek köszönhetően jött létre a saját utunk és mindig igyekeztünk fejlődni, jobbá válni. Továbbra is ezen az úton kell haladnunk és folytatni a fejlődést, mert nagy ambíciónk és motivációnk van.”

“Tisztában vagyunk azzal, hogy különleges színeket képviselünk, amelyek a labdarúgás történelmét szimbolizálják.”

“A Scudetto megnyerése kulcsfontosságú volt a fejlődési folyamatunkban, mert a klub újra egy fontos trófeát nyert. Ugyanakkor ez a hosszabbítás azt jelenti, hogy még építkezési folyamatban vagyunk. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, jól kell játszanunk és fejlődnünk kell, mert a legmagasabb szinten akarunk maradni. Szeretnénk versenyképesek lenni Olaszországban és a nemzetközi porondon is. Meg vagyunk győződve arról, hogy a helyes úton járunk a motivált és nagy potenciállal rendelkező fiatal játékosokra támaszkodva, akikben megvan a klubhoz való tartozás érzése.”

“A babona miatt nem árultam el a csapatnak, hogy hosszabbítani fogok, de biztos vagyok benne, hogy örülni fognak, mert együtt értünk el mindent nagy lelkesedéssel, elhivatottsággal és szenvedéllyel. Ez volt a fejlődésünk kulcsa és ezt fenn kell tartanunk. Nélkülözhetetlen, hogy jól dolgozzunk a jelenben ahhoz, hogy a jövőnket építsük. A pozitív és a negatív dolgok is tudatosságot adtak a csapatnak. Ugyanakkor nem szabad túl messzire visszatekintenünk, mert az nem szolgálja a terveinket és a fejlődésünket. Ezek a múlt részei, amelyeket megtapasztaltunk és ezek velünk maradnak, ám a jelenre kell összpontosítanunk, hogy holnap és a következő mérkőzésen jobbak legyünk.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS