2022. november 29., kedd

A Milan döntött, hogy panaszt tesz-e az UEFA-nál

-

A klub vezetősége nagyon dühös volt a játékvezetésre a Chelsea elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen, ráadásul Daniel Siebert meglehetősen furcsa, szokatlan magatartást tanúsított.

Nagy port kavart a hétközi Milan-Chelsea rangadó a BL-csoportkörének negyedik fordulójában, miután a játékvezető a 18. percben erősen vitatható ítéletet hozott és tizenegyest ítélt az angolok javára, valamint kiállította Fikayo Tomorit.

A Corriere della Sera tájékoztatása szerint a Milannál nagyon dühösek és csalódottak voltak azután, hogy Siebert döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását. Ugyanakkor a klub vezetősége úgy döntött, hogy nem tesz hivatalos panaszt az Európai Labdarúgó Szövetségnél a játékvezetés miatt, mert nem akar kifogásokat keresni, valamint Stefano Pioli meccs utáni nyilatkozata tükrözi a klub álláspontját az incidenst illetően.

A német bíró meglehetősen furcsa szellemben vezette a mérkőzést, amely már 20 perc alatt kicsúszott a kezéből és a kiállítástól kezdve nem tudta kezelni a szituációkat: egymás után osztogatta a sárga lapokat és az is kiderült, hogy az első félidő lefújása után az öltözőfolyosón arrogáns és lekezelő magatartást tanúsított a játékosokkal szemben.

Nem ez volt az első eset, hogy a Milant súlyosan hátrányosan érintették a játékvezetői hibák nem csupán Olaszországban, hanem a nemzetközi porondon is. Elég csak az előző idénybeli Atlético Madrid és a Porto elleni mérkőzésekre gondolni vagy éppen a 2021-es Manchester United elleni Európa Liga-meccsre, amelyen Franck Kessié gólját kezezés miatt érvénytelenítették, miközben a labda egyáltalán nem ért hozzá a kezéhez.

A piros-feketéknek továbbra is a saját kezükben van a sorsuk és két mérkőzésük van hátra, hogy kiharcolják a továbbjutást a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába. Ha mindkét meccsüket megnyerik a Dinamo Zagreb és a Salzburg ellen, akkor a többi meccs alakulásától függetlenül továbbjutnak.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az a baj, hogy ez (1-2 tavalyi esettel ellentéttben) semmiképp sem volt hiba, pláne nem egyértelmű. Kemény síppal befújt, szubjektíven madható tizi volt, amit nem mindenki adott volna meg. De azért mégiscsak a labda megjétszásának esély nélkül szándékosan hátulról vissszahúzta a védő a támadót, itt már csak a mértékről lehet vitatkozni, az meg szubjektív, és nem egyértelmű. Egyértelmű hibára így nem lehet hivatkozni, azért panaszt tenni, hogy nagyon kemény síppal fújt a bíró (amúgy minden mást is) semmi értelme nem lenne. Ha meg már befújta, akkor attól a ponttol kezdve a piros ugye egyértelmű volt a szabálykönyv szerint, szóval a befújás pontjától az meg nem vitatható, ergo a panasznak semmi értelme nem lenne.
  Egyértelmű bírói tévedésnél szerintem is panaszt kell tenni, de más csapatnál volt ilyen az idei csoportkörben, de mégsem tettek, mert ne látták az értelmét.

  Az más kérdés, dunsztom nincs róla tényleg, hogy azt a minimum 1 meccses eltiltással lehetne-e valamit kezdeni, de még ha lenne is rá leheteőség, kétlem, mivel nem egyértelmű bírói tévedésből történt, csak erőskezű játékvezetésből. Amivel amúgy meg egyetértek a sérülésveszély elkerülése végett, csak akkor az meg nyilván legyen egységes, így nem valami jó buli.

 2. Na meg így ha csendben vannak akkor az azt jelenti hogy minden oké a Milan részéről, de lehet a sok panasz legalább olyan hatással lenne hogy egy picit azért belátják hogy a Milan már túl sokat szenved a bírok miatt és lehet rá szólnak majd a bíróra hogy azért ne ölje meg annyira a Milant

 3. Berka_!

  Egyáltalán nem mérvadó, hogy a sértett mit gondol a szituációról. Mint a Mount-cikkhez írtam is, igazi Fair Play-díjas nyilatkozat volt részéről, ugyanakkor azt is tegyük hozzá, hogy ismeri Tomorit, jóban is vannak, így kicsit talán elfogult is volt. Mint sportember, ő csak egy jó meccset akart játszani, és nem így akart főszereplővé válni.

  A panaszkodás kétélű fegyver. Vagy észhez kapnak a bírók vagy nem. Sajnos lehet, hogy visszafelé sül el a dolog, és csak azért is szívatni fogják a Milant, mert “ezek azok, akik mindig csak panaszkodnak”…

  A fórumos Milan-Chelsea topikban egyébként leírtam a szabályértelmezést. Ha valakit érdekel.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS